Inlägg

Inlägg som Kyroz har skrivit i forumet
Av Kyroz

Snubblade över Cybenetics test rapport för FSP Hydro Ti Pro 1000W och det är typ Seasonic Prime TX siffror (något hög vamp i sammanhanget kanske) på 230v.

Vad har FSP för rykte rent allmänt, eller någon som har erfarenhet av deras produkter?

Av Kyroz
Skrivet av imo:

Så fort jag slår på EXPO i bios startar datorn först upp som den ska och bootar in i windows. En omstart funkar oftast men en andra omstart så hamnar man i svart skärm och inget händer. Man får forcera ner en nedstängning med att hålla nere strömknappen.

Nu verkar ju ditt problem vara löst med detta låter väldig likt vad Buildzoid beskriver här.

Kan vara värt att slå av fastboot om det är någon annan som har exakt samma problem.

Av Kyroz
Av Kyroz

Om 1 kanal ger 4GB/s hur kan 16x ge 128GB/s?

Korrekt 16-kanalers hastigheter borde vara 64, 32, 16, 8 samt 4GB/s

Av Kyroz
Skrivet av emilakered:

Rimligt säker på att Thai kör Boeing 777-300ER på sträckan.

Korrekt, Thai använder 380-kärror på sträckorna BKK <-> LHR/CDG/NRT/KIX IIRC.

Av Kyroz
Skrivet av Arghuleh:

Äntligen slår AMD Nvidia på fingrarna. Hur mycket kommer den kosta?

CORAL-2 upphandlingen innefattar 3 system, Aurora 21 (Intel), Frontier (AMD) och El Capitan - skulle väl inte vara någon större skräll om IBM+Nvidia/Mellanox knep El Capitan kontraktet med tanke på Summit/Sierra.

Av Kyroz

Förmodligen så att dina uppgifter kommit på vift, kolla din mailaddr på https://haveibeenpwned.com/ om det är någon sida där som du gett ditt telefonnummer till.

Av Kyroz
Skrivet av RVX:

Hur bra till ligger deras SSD diskar, är det nåt ett hänga i granen?

Skickades från m.sweclockers.com

WD Black NVMe (generation 2 tror jag?) är helt klart OK, skulle säga ish samma klass som 960 EVO om jag inte är ute och cyklar.

Av Kyroz
Skrivet av Prylkillen:

Hur mår era burkar?

Jag gick igenom 2 kort, första fick jag utbytt på garanti av Inet (inköpt 2013, driftsatt början på 2014), garantikortet dog nu i slutet på Maj. När jag skulle byta ut det hade alla C2750 kort försvunnit från butikerna så jag köpte ett C3758 kort istället från ASRock, i retrospekt hade jag lika gärna kunnat köpa ett Supermicro kort istället då priset var ungefär detsamma i slutändan, plus att SAS->SATA fan-out kablarna som kom med ASRock kortet inte passade i DS380 bakplanet.

C3758 kortet från ASRock verkar mycket mer stabilt än mina gamla C2750 kort i alla fall.

Skrivet av Prylkillen:

Jag är själv på väg att bygga en ny NAS, som ska vara så strömsnål som möjligt. Min gamla NAS drar för mycket ström (omkring 100-150 W) för att kännas bra att ha på 24/7. ASRock C2x50D4I känns ju perfekt, bortsett från att den kanske inte går att boota om några år.

Jag hade personligen inte i dagsläget köpt ett C2*50 kort såvida man inte kan återanvända speciellt RAM från gamla NAS:en utan hade köpt ett Denverton kort, nackdelen med Denverton är att DDR4 (ECC) är skitdyrt. Fördelen är att proppen är snabbare och kortet sväljer 128GB RAM om man nu kör ZFS plus att det är mindre kabeltrassel med 2xMini SAS HD -> 8x SATA istället för raka SATA kopplingar.

Av Kyroz
Skrivet av henkiii:

De är väl fortfarande relativt låga temperaturer, om än lite "högre" än vanliga serverrum.

Finns det några som testat en större volym diskar i 35-55 grader?

Skickades från m.sweclockers.com

"Free-Cooled Datacenters" som USENIX whitepaper rör kan ju bli uppmot 40-45C i lufttemperatur, själva hårdvaran är förmodligen en handfull grader varmare vid det laget. En roligt anekdot om Googles (första?) free-cooled center i Belgien var ju att man inte kunde gå nära racken när det var som varmast.

Av Kyroz
Skrivet av nikwad:

@LemonIllusion: @backspace
Jag kan kanske vara en av dom du tänker på.
DS380 är ett helt okej chassi om man moddar det lite. Köpa ett par noctua fläktar, montera en "luftavskiljare" från intaget till övriga chassit så man tvingar luften att passera över hårddiskvaggorna, denna "avskiljare" kan man tillverka från hårdare wellpapp eller annat tunnare förpackningsmaterial.
Gör man dessa förändringar så får man vettiga temperatur även i detta chassi

Korrelationen mellan disktemperatur/failure verkar vara relativt svag.

Jag har kört ett fullt DS380 i en garderob där garderobsdörren är öppnad med 5 cm i 4.5 år och har bytt 1 disk - har bytt moderkort fler gånger än diskar då mina två C2750-kort åkte på AVR54 buggen, nu sitter det ett C3758 kort i lådan så förhoppningsvis slipper jag byta det under överskådlig framtid. Disktemp har alltid varit en bra bit över 40 grader, 46 senast jag kollade för några månader sedan.

Edit: korrekt temp är 40-46 grader, inte 30-36.

Av Kyroz
Skrivet av backspace:

@Kyroz: OPNsense bygger precis som pfSense på FreeBSD i grunden.

Och HardenedBSD är, som jag skrev, en fork av FreeBSD som de portat en massa grsec/pax saker till.

Skrivet av backspace:

OPNsense har tidigare tagit pfSense, snyggat till det och tagit bort funktioner som de sedan lagt till på nytt igen, frågan är ju varför man gör något sådant?

pfSense tog ju m0n0wall och gjorde samma sak, lite det som är poängen med open source - gillar man inte inriktningen på projektet så forkar man. Dramatiken här består mestadels i att gonzopancho är en jävla tunnhudad fjolla som gillar kasta bajs på internet (mot t.ex. OpenBSD som han senare bett om ursäkt för) men börjar lipa när skiten kastas tillbaka.

I det här fallet verkar det brunnit i gamle gonzos proppskåp när OPNsense annonserade att de forkat pfSense och gjort ett snyggare WebUI.

Av Kyroz
Skrivet av backspace:

@Plattelöparn: Jag har för mig att jag har skrivit ett inlägg angående OPNsense och pfSense tidigare men personen (trådskaparen) envisades redan då med att köra vidare med OPNsense, varför förstår jag inte eftersom OPNsense profiterar på källkoden från pfSense.
Troligen är det för att personen i fråga känner sig bekväm med OPNsense och väljer därmed bort lite högre säkerhetstänk framför användarvänlighet.

Men detta är ju självklart enbart spekulation ifrån min sida och det är endast trådskaparen själv som kan förklara.

Skitsnack.

OPNsense bygger på HardenedBSD där de har portat massa grejjer från grsec/pax till FreeBSD och kastat ut OpenSSL till förmån för LibreSSL - pfSense envisas med att fortsätta köra OpenSSL och deras argument för detta bottnar i att de är polare med Rich Salz som numera roddar OpenSSL, LibreSSL utvecklarna har taskig attityd och att OpenSSL får mer pengar, m.a.o, 66% känsloargument till varför de fortfarande kör OpenSSL - låter som ett seriöst säkerhetstänk.

Av Kyroz
Skrivet av Tumnus:

Det var som allt annat ett lotteri om man fick ett furykort levererad till sig som gick att överklocka alls. Orsaken var en omogen teknik som läkte ström. Skulle det visa sig att Vega går i 1200 MHz - 1500 MHz så har man ändå lyckats förbättra tekniken.

"Förbättringen" består av 16nm FinFET kontra 28nm planar. Så visst har det lyckats förbättra tekniken.

28nm var för övrigt en mycket mogen teknik vid tillfället men Fury X kretsen var/är helt enorm, mycket av problemen kan säkert härledas till dess storlek med tanke på vilken tillverkningsnod som användes.

Av Kyroz
Skrivet av Wully:

Intel är kungarna vid virtualisering, och virtualisering är framtiden. Har väldigt svårt att se att AMD ska kunna slå igenom igen på server marknaden

Lönlöst att sia om framtiden men Zen kommer med två saker till virtualisering som Intel saknar idag; SME och SEV - återstår att se hur väl dessa mottags av potentiella kunder.

Av Kyroz
Skrivet av Swedish Berserk:

Kollar man världens top 500 snabbaste superdatorer kör 64.2% av dom Linux så där är Windows definitivt inte dominant.. Nu vet jag inte var denna monsterprocessorn från AMD kan tänkas hamna men nog finns där servrar som kör Linux speciellt om man kollar länken och ändrar till operating system.

Windows verkar inte ens existera när det gäller operativsystem för superdatorer om man ska lita på denna statistiken.

https://www.top500.org/statistics/list/

Per din egen länk så kör ju 99.6% Linux och 0.4% andra UNIX-derivat.

Skrivet av anon159643:

Jag har dålig koll på statistik, men just detta med att köra allt i Molnet på stora datacenter växer bara för varje år. Så det finns väldigt många datacenters som hostar mängder med windowsservrar.
Däremot megastora datacenters som facebook och CO så är det nog ej många som kör med Microsoft.

Statitisk för AWS instancer:
http://thecloudmarket.com/stats#/by_platform_definition

Sen ska vi väl komma ihåg att nästan alla moln-leverantörer bygger på Xen/KVM, ergo, Linux.

Av Kyroz
Skrivet av Paddanx:

För av de 9 miljoner personer i Sverige så är det lätt 50% spelade personer... på något sätt. Men inte tusan ser jag 4,5miljoner kodknäckare.

TOPKEK.

Av Kyroz
Skrivet av anon185723:

Quicksync räcker gott och väl för lätta spel där man ser överifrån. Som League of legends och Heartstone. FPS-spel som CSGO är väldigt krävande att streama. Speciellt om man vill ha en hög upplösning och FPS utan artifakter.

Que? QuickSync (och även Nvidias NVENC och AMD:s VCE) är s.k. "fixed function silicon" i GPU som endast används till videokompression, prestandatappet är inte märkbart med dessa. NVENC på Pascal klarar 4K i 130Mbit/s utan några större problem.

Nackdelen med QuickSync/NVENC/VCE är att kvalitén blir lite lidande vid samma bitrate gentemot t.ex. x264.

Av Kyroz
Skrivet av Azodan:

det verkar som att det är 4st m.2 enheter så de kommer inte ha bättre svarstider, för det får vi vänta på Intel Optane.

Njae, M.2 använder 4 stycken PCI-E banor normalt sett (vilket ger en teoretisk max transfer på 3940 MB/s). Denna disken tar 16 stycken banor i anspråk för att nå angiven hastighet. Ergo, detta är samma sak som om man skulle "bonda" 4 stycken SATA sladdar för att nå 24 Gbit/s.

Av Kyroz
Skrivet av olga32:

Moore's lag är en observation/prognos att antalet transistorer i mikrochip har/ska dubbla(t)s vartannat år. Och det stämmer väl någorlunda fortfarande. Tror Intel har gått ut med att de räknar med att halka efter framöver. Vi får väl se vad som sker, men de verkar väl onekligen få mer och mer bekymmer med sina nodkrympningar.

Yes, det @Pepsin talar om låter som Dennard Scaling vilket mycket riktigt verkar har gått i graven för cirka 10 år sedan.