Inlägg

Inlägg som Kyroz har skrivit i forumet
Av Kyroz
Skrivet av GERO:

Synd att de saknar stöd för Rec.2020!

Finns ingen TV-panel i hela världen som stödjer rec2020s fulla färgrymd.

Av Kyroz
Skrivet av teejee:

Det går att ha allt på SSD, kolla tech-reports test (kontinuerliga skrivningar dygnet runt tills de kraschade), den sämsta klarade flera hundra TB innan den strulade. 200TB motsvarar 100 Gigabyte skrivningar om dagen i 5 år. De flesta klarade mycket mer.
http://techreport.com/review/27909/the-ssd-endurance-experime...

Iofs så är SSD lite känsliga att vara utan spänning för länge (månader), de kan tappa datan då.

V-NAND ger typ x10 högre endurance på samma tillverkningsprocess och eftersom densiteten även öka x32/x64 kan man hoppa upp typ 2 steg i litografin, vilket ger ännu högre endurance.

TLC kommer bli legit i och med V-NAND.

Av Kyroz
Skrivet av Kilroy:

Man kan göra selektiva val: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=1457350

Men visst, trenden du visar på finns.
Men då ska man tänka på svag krona, stark dollar och copyswede i den prisutvecklingen vi ser här i Sverige.

Selektivt och selektivt, tog de tre diskar jag tippade var de mest populära 4TB diskarna.
Toshiba disken har alltså gått ner 60kr i pris på 12 månader, visst har priset gått ner kan man påstå att priset *faller*?

Av Kyroz
Skrivet av anon162230:

Önskedröm, priser på hårddiskar faller ju också så 2016 kanske du får 5TB HD för 500 spänn. Tror inte SSD kommer ikapp förrän 2020.

"Faller" - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=2167793 / http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=2171882 / http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=1661129

Av Kyroz
Skrivet av Hurtigbullen:

Jag tycker du har rätt inställning som försöker göra nåt, det ska du ha en eloge för!

Dra inte för stora växlar på vad vicevärden säger, för du vet antagligen inget om historiken mellan förra ägaren och grannen eller hur vicevärden är inblandad i det. Sen finns det inget heller som säger att hur det upplevs i vicevärdens lägenhet gäller i alla lägenheter.

Ett tips till, om du eller sambon är hälgångare, prova och se om ni kan lära er av med det, för om stegdämpningen är dålig så hörs hälgång mycket mer ner till grannen. Det är ju dessutom gratis att prova

Det lättaste om man är hälgångare torde vara att skaffa ett par innetofflor. Farsan är hälgångare av den värre graden, låter i hela huset när han går runt utan tofflor, speciellt på klinkern.

Av Kyroz
Skrivet av 2good4you:

AMD har senaste 10 åren legat före nvidia med stöd för API-extensioner. Var så säker på att denna generation minst matchar Maxwell 2.

Nvidia var ju typ ett år före AMD med OpenGL 4.5 stöd. Lanseringsdagen kontra typ den här sommaren.

Av Kyroz
Skrivet av Gustav-P:

Du kan få de funktioner som du vill ha billigare om du bygger eget.
Nackdelarna blir att du just bygger eget, din egen tid och ansvar att uppdatera din NAS.
Detta är kanske inte nackdelar för dig och då är valet enkelt...

Tänk på att om du kör ZFS så får du aldrig snabbare överföring än den långsamaste disken i poolen. Du kan inte utöka pooler utan behöver ska nya eller läsa ur data, riva pool, addera disk och sedan läsa tillbaka data.
Raid är smidigare på just det planet men har inget skydd mot "bit rot" som ZFS har.

Själv kör jag en Synology box.

Man kan visst utöka en pool i ZFS, det är vdevs man inte kan pilla på.

Av Kyroz

Har kört Percona XtraDB Cluster (använder Galera IIRC) i multi-master ganska mycket, fungerat mycket bra.

Av Kyroz
Skrivet av Dr.Mabuse:

Något som säljer sämre än alternativen är en dyr affär i slutändan oavsett hur man vill formulera det
Det var en mängd faktorer som fick plasma på fall, tvivlar på att effektförbrukningen var den enskilt största anledningen. En 4K plasma hade nog blivit betydligt större än vad den stora massan köper och ingen storsäljare ändå. Plasma-celler kan inte göra lika små som på en LCD.

Beror ju på vilken gross-margin produkten har
En 80+ tums 1080p plasma är ju som ett jävla element, lägg där till att det finns ett effekt-tak för elektronikprodukter för att de ska få säljas i Europa och vissa delstater i USA.

Av Kyroz
Skrivet av anon15480:

I väntan på min dröm-TV (icke-kurved Full HD 55" OLED för under 15 000 kr) så köpte jag denna för 3990 kr:

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/55FZ3234/thomso...

VA-panel, snygg och minst lika bra (dålig?) bild som alla andra 55" LCD-TVn. Inget annat på marknaden är intressant.

Om du på riktigt tycker att den TVn har lika bra bild som en Panasonic AX900, Sony X900 eller Samsung HU8500 är du nog tyvärr blind.

Av Kyroz
Skrivet av frankof:

Om du kikar på speltesten så ser du att dom gör samma misstag, skyhöga inställningar som flyttar flaskhalsen till grafikkortet(dirt 3), det får det till att se ut som alla cpu är likvärdiga.

Ja, och om du orkat läsa ingressen tillhörande rubriken är det inte precis något de hymlar med:

Skrivet av AnandTech:

After spending far too much time on the Iris Pro test system, I didn’t have a ton of time left over to do a lot of gaming performance testing with Haswell. Luckily Ian had his gaming performance test data already in the engine, so I borrowed a couple of graphs.

As expected, Haswell is incrementally quicker in GPU bound gaming scenarios compared to Ivy Bridge - and most definitely at the top of the charts.

Av Kyroz
Skrivet av Dr.Mabuse:

Något som säljer sämre än alternativen är en dyr affär i slutändan oavsett hur man vill formulera det
Det var en mängd faktorer som fick plasma på fall, tvivlar på att effektförbrukningen var den enskilt största anledningen. En 4K plasma hade nog blivit betydligt större än vad den stora massan köper och ingen storsäljare ändå. Plasma-celler kan inte göra lika små som på en LCD.

Klart det är en dyr affär - men produktionskostnaden för en produkt är ju densamma oavsett hur många man lyckas kränga. Att det inte är lönsamt är en annan femma.

Enskilt största? Njae, det står ju ganska utförligt varför plasma-tekniken dog i artikeln Fade-swe länkade. Jag misstänker dock att problemet med storleken på celler/pixlar hade kunnat lösas om man kastat enorma summor pengar på problemet om man inte hade ett power consumption tak.

IIRC nuvarande OLED teknik kanske har samma power consumption problem med HDR om de ska klara att trycka 1000 nits.

Av Kyroz
Skrivet av Fade-swe:

Det stämmer inte, har inget med energikonsumtionen att göra alls. I takt med att försäljningen av LCD har ökat så har produktionen av plasma blivit dyrare, och därav så har flera företag gett upp tekniken. Lite synd då Panasonics sista flaggskepp gav LG's Oled en ordentlig match. Men om den första generationens Oled Tv kan mäta sig med Panasonics flaggskepp, så bådar det väldigt gott för Oled i framtiden.

Håller tummarna att min plasma håller fram tills det finns ett flertal stora PLATTA Oled skärmar på marknaden, för ett vettigt pris.

Du menar dithering, men varför sitter du med näsan på glaset för? Det är en TV ingen monitor...

Åja, du har inte många rätt heller. Produktionen av plasma blev aldrig dyrare, dock så sålde plasma dåligt jämfört med LCD.
Den slutgiltiga spiken i plasmans kista var att det inte gick att tillverka 4K plasma som drog under 700W eller något sådant bisarrt vilket ledde till problem med värme, EnergyStar märkning m.m.

Det hade ju, vilket ter sig uppenbart, blivit ännu svårare än tidigare att kränga 1080p plasmor gentemot 4K LCD och därav lades tillverkningen ner.

Av Kyroz

Grain har inget att göra med bildkvalitet att göra utan är oftast ett artistiskt val av regissör/filmfotografen för att förmedla en viss känsla/stil.

Skrivet av Andyah:

är det skit in kommer skit ut...eller så blir det som plast arnold här ovanför allt beror ju på grundmaterialet hur bra det blir.

Film, alltså det fysiska mediet, har ALLTID grain. Och oftast är det så att desto högre kvalitet det är på skanningen från film till digitalt desto mer grain följer med. Plast-Arnold har ju blivit sharpened till dödagar post-transfer, skulle inte ens förvåna mig om det är samma transfer som den andra bilden.

Av Kyroz
Skrivet av maniak:

Inte riktigt värt att köra på en pc-router längre, förutom om man behöver köra openvpn i högre hastigheten.

... eller IPSec, Squid, Snort eller någon typ av ordentlig loggning (t.ex. till ELK).
Men visst, behöver man bara en statefull firewall och NAT för <= 1Gbps duger en plastlåda från valfri tillverkare om man inte har några reservationer för bakdörrar/säkerhetsproblem.

Av Kyroz
Skrivet av terrax:

Men vänta nu? Jag trodde att du var tvungen att köra bash (som i konsollen bash "script".sh) i crontab?

därav att det står bash /katalog/filnamn.sh.

Inser nu mitt korkade misstag där också...

Mvh.
Christian

Du har ju redan specificerat hur filen ska tolkas i och med första raden i scriptet är #!/bin/bash.
Lättast att exekvera ett script är att köra "./script.sh" isåfall, då märker man direkt om man glömt att chmod:a scriptet.

Av Kyroz

Kan vara så att "crontab användaren" som kör scriptet inte har rm i sin $PATH.
Prova ändra scriptet till:

#!/bin/bash /bin/rm -f /tmp/*.*

Eller lägga till 'PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin' utan enkelfnuttar i sin användares crontab fil.

Har användaren bash rätt att ta bort filerna? Förstår inte heller varför du måste starta en hel bash cirkus för att ta bort lite filer. Dash/ash/sh fungerar utmärkt.

Lättast hade väl varit att lägga till:
1 * * * * root /bin/rm -f /tmp/*.*

I /etc/crontab

Av Kyroz
Skrivet av dabman:

Bitlocker är säkert.

Lägger in ett citat från tidigare diskussion i ämnet på ett annat forum. För det kommer kunna appliceras här rakt av.

Gillar hur argumentet "INTE tekniskt och INTE verifierat på något sätt och vis" medan kommentatorn inleder paragraf två med ett argument som inte heller är tekniskt eller verifierat på något sätt.

Classy as fuck.

Skrivet av AxMi-24:

Truecrypt är den ända som har faktiskt kollats så det är absurt att använda något annat om man vill vara säker. Dessutom vet man att FBI/NSA inte har kunnat knäcka trucrypt krypterade diskar (förutsatt att man inte har väldigt kort eller självklar lösenord vilket är knappast truecrypts fel).

Nu hittade de ju en del problem, som måhända inte är alarmerande, men fortfarande problem - dessa är dock inte heller fixade i den senast användbara versionen av TrueCrypt 7.1a. Dessutom har en kryptoanalys inte heller genomförts.

Av Kyroz
Skrivet av spikfavoriten:

Inte falskt någonstans. Läs på först.

1 http://referencehometheater.com/2013/commentary/4k-calculator... En väldigt seriös hemmabiosida väl respekterad.

"Many reviewers have tried to compare 4K to 1080p to see if they notice a difference. David Katzmaier pulled in a panel and showed them the same content on 4K streaming from Netflix and 1080p Blu-ray and none of the people could pick out the 4K display. "

Vilket jävla trams. Sjukt respektabelt att jämföra mellan två olika mediakällor. Nog ingen som argumenterar att skillnaden mellan 4K i 15mbps och 1080p i 30mbps+.

KANSKE, BARA KANSKE, ÄR SKILLNADEN MELLAN 4K och 1080P MINDRE NÄR 1080P LEVERERAS I DUBBELT SÅ HÖG BITRATE.

Av Kyroz

HDR, större färgrymd, högre färgdjup, HFR, gissningsvis bättre chroma subsampling.
Nejdå, jag tycker allt vi stannar på 1080p på grund av diagram som flyter runt på nätet.