Inlägg

Inlägg som Kyroz har skrivit i forumet
Av Kyroz
Skrivet av jakob55:

Jag har funderat på att eventuellt bygga av ett sådant kort till mitt gymnasiearbete. Men jag vet inte om C2750 eller C2758 är bäst, jag såg att pfsense säljer en router som verkar ha C2758. Vet du vad som är skillnaden mellan dem?

Skickades från m.sweclockers.com

C2**8 prollarna har Intel QuickAssist.

Av Kyroz
Skrivet av trexake:

Fan, har ju två servrar. Den ena gick det att köra en rollback, vet dock inte om det var det som gjorde eller om jag valde en äldre kernel. Körde en rollback, o sen såg jag att jag kunde välja en äldre kernel o så gjorde jag det, så fungerade det.

Inget av detta fungerar dock på den andra (fick tillgång till den nu). Har du något förslag på hur jag lösa detta? Hur gick det med din uppdatering?

Är lite sugen på att slänga in ubuntu server på en av dem, dels har man två olika system (= man lär sig mer), och jag lär inte lyckas sänka båda på samma sätt

Är det samma fel på server2 och det blev borked efter uppgradering av FreeBSD eller har du bara plippat i conf-filer? Om jag inte missminner mig kör du väl custom kernel också?

Blev en ofrivillig omstart av servern efter strömavbrott för min del, aset bootade iallafall så uppdateringen av boot code verkar ha fungerat.

Av Kyroz
Skrivet av Zevon:

Tills firefox byter ut NPAPI (gamla netscape plugin api:et, som flash nu inte längre stödjer) mot PPAPI (som chrome kör, och som flash stödjer), så får man köra med en NPAPI<->PPAPI wrapper:
https://github.com/i-rinat/freshplayerplugin

Med freshplayerplugin wrappern kan man då sedan bara köra chromiums pepper-flash plugin i firefox, vilket ju alltså har support.

http://www.webupd8.org/2014/05/install-fresh-player-plugin-in...

Kommer ALDRIG att hända.

Av Kyroz
Skrivet av scombei:

Intressant, får läsa på om det! Tack

En fråga dock, hur är det med kompatibiliteten med olika programvaror när det gäller FreeBSD? Är det samma som för t.ex. Ubuntu Server? (kanske en konstigt ställd fråga)

Plex och OwnCloud finns så inga konstigheter där. För webbservrar är det samma urval som på Ubuntu: nginx, Apache eller lighttpd.

Av Kyroz

Hade personligen kört FreeBSD och separerat "tjänsterna" genom jails. Lätt att nullfs mounta "shares" in i jails osv.

Av Kyroz

Kört röda i ett Qpad MK-50 i typ två år nu, avskyr skiten pga dess sinnessjukt låga actuation force. Fetfingrar som en dåre när man skriver, räcker med att man nuddar närliggande tangenter för utslag. Blir nog svarta med nästa tangentbord (45cN vs. 60cN).

Av Kyroz
Skrivet av simonw:

En 1,8GHz dual-core Atom fixar ungefär 350-500Mbit WAN->LAN. Byggde själv ihop en burk baserat på J1900 (quad celeron) som ser ut att kunna trycka ut 1Gbit.

se #14804116 samt #14770951

Vad jag märkt så tycker pfSense om snabba kärnor snarare än fler, men det är nog hugget som stucket. Förslagsvis så satsar du på en strömsnål i3'a om du ska bygga för 1Gbit, borde inte vara något problem. Men jag skulle nog också rekommendera Ubiquiti EdgeRouter Lite om du kan leva med typ 800Mbit throughput.

pf är multitrådad sedan FreeBSD 10.0 så pfSense 2.2 som är baserat på 10.1 lär bli mycket mer SMP vänligt.

Av Kyroz
Skrivet av trexake:

Fick tag på ett tangentbord och köre ZFS rollback, nu lirar det find. Fick boota med old kernel också.

Ser nu att man kan uppdatera sina zpooler, är det något man vågar göra?

Jag gjorde det efter jag uppdaterat till 10.1, uppdaterade boot code:n men inte vågat reboota än
I retrospektiv hade det känts lite bättre att köra gpart list/show före zpool uppdateringen för att vara på den säkra sidan. Har du t.ex. en systempool och en lagringspool kan du nog uppdatera lagringspoolen med gott samvete.

Av Kyroz
Skrivet av trexake:

Jag har lyckas sabba någonting i någon konfigurationsfel.

Det är inte så att du uppgraderade pool versionen (zpool upgrade zroot) och glömde/missade uppdatera boot code?

Av Kyroz
Skrivet av Zotamedu:

Samsung la förra året mer pengar på R&D än AMDs och Nvidias gemensamma omsättning. Faktum är att Samsungs R&D budget hade räckt ganska exakt till att köpa Nvidia rakt av.

Eh, ja - det kanske har och göra med att Samsung sysslar med allt från tvättmaskiner till offshore drilling.

Av Kyroz

Non-root får inte binda sockets <1024. Blev väl något mumbojumbo med startscript/rättigheter där.

Av Kyroz
Skrivet av yakideo:

Fick hem Asrock C2550D4I i fredags som jag byggde i ett Silverstone DS380. Kortet har fungerat bra fram till idag. Nu vill det inte starta, fläktarna startar, led dioderna lyser, som om den skulle starta men efter ett tag så dör allt och proceduren börjar om igen. Verkar ha fastnat i något sorts reboot loop. Frågan är om det är kortet som slår av eller nätaggregaten? Har provat 2 stycken olika, varav en var en picoPSU liknande med 12V adapter.

Har kört med Silverstone SST-ST30SF, kan det ha på något sätt skadat kortet? Innan kortet fuckade upp sig så fick jag Lower Non Recoverable på både +3VSB och +5VSB, drog ur kontakten till nätaggregatet och nu vill inte fanskapet starta.

ASRock har något som kallas "Crashless BIOS" - prova att tanka hem senaste BIOSen till ditt moderkort, packa upp och lägg filen på en FAT32-sticka. Stoppa in i servern och starta. Är det något vajs med BIOS borde den starta en recovery och fixa skiten.

Samma sak hände nämligen mig när jag uppgraderade BIOS och tog ut stickan innan första rebooten, ändlösa reboot-loopar och en svart skärm.

Av Kyroz
Skrivet av ipac:

4K och Curved räcker inte, Samsung planerar att hinna få med ordet "Quantum" i buzzword-floran innan OLED kan tänkas bli aktuellt...

Quantum dot, eller QD-LED rättare sagt, är ju dock the real deal. IIRC bredare color gamut än OLED men något sämre svärta och "icke organisk" vilket gör att det inte finns några tvivel om LED:sens livslängd. Nu har jag dock inte så värst bra koll på hur Samsungs (eller Sonys för den delen) Quantum Dot lösning(ar) ser ut.

TL;DR: QD-LED ~= "icke organisk OLED".

Av Kyroz

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_top-level_doma...

Är väl bara ta något som folk inte associerar med något speciellt eller är en känd landskod för gemene man.

Av Kyroz
Skrivet av EvilCrackMonkey:

och dom flesta var på olika volt, etc oftast tex +3V +5V och +12V brukar man få dom på... men det roliga är att det bara är tuta in BMC 19.0 och så är det problemet bortblåst..

rekomenderat när du ändå rebootar för bmc uppgraderingen är att dra in nyaste bios.. 2.10 på C2550 och 2.50 på C2750.. dom har fixat lite skit där oxå.. sålänge man inte startar om maskin så finns det dock inga problem..

Bootat om utan problem ett par gånger, då för 180 dagar sedan när jag fipplade med sysctl och loader.conf var det säkert 15 reboots ena dagen. Enda bråket jag haft med maskinen var när jag fick ett strömavbrott på 10 sek, då krävdes det lite indianknep för att starta aset igen.

Blir väl BMC/BIOS update i samband med 10.1-RELEASE uppgraderingen i höst.

Av Kyroz
Skrivet av EvilCrackMonkey:

haft mycket ipmi errors?

när jag körde FreeBSD 10-STABLE fick jag jäkla massa med BMC 14.0, men har inte provat med BMC 19.0 misstänker att det mesta är borta, för alla konstiga errors är faktiskt borta på ubuntu iaf.. haft funderingar på att dra in freenas på en sticka bara för att testa... men det är ju 9.x och den funkade klockrent även innan BMC 19.0 och nyaste biosen..

Kollade för första gången nu, ~1600 entries i Event Loggen, avhjälpt med "Clear All Event Logs". Fuck the police.

Av Kyroz
Skrivet av Mellanmjölk:

Vad kör ni med för OS på era Avatons?

[root@bsdsrv ~]$ uptime ; uname -or
3:00PM up 181 days, 3:07, 1 user, load averages: 0.16, 0.20, 0.25
FreeBSD 10.0-RELEASE

ASRock C2750D4I.

Av Kyroz
Skrivet av Elghinnarisa:

Rekommenderar INTE att hosta något som har med tor på ditt hemma internet. Det kan och mest troligt vill orsaka problem.
Har en relativt lång lista på historier som hände när jag hostade sist. Totalt i ca 6 månad. Många många många sidor man är bannade från nu....

Vill man hosta något som har med tor att göra så gör man inte det från samma lina man kollar mailen på.

Man behöver ju inte hosta en exit-node, relay eller bridge går bra det med.

Av Kyroz
Skrivet av backspace:

Nej.
Visserligen står det följande: "FreeNAS® with ZFS requires a minimum of 8 GB of RAM in order to provide good stability regardless of the number of users or size of the pool."
Men jag har provkört FreeNAS med mindre RAM än så.
Dock tycker jag att rekommendationerna är ytterligare ett varningstecken om varför man bör undvika FreeNAS och personerna som står bakom det.

NAS4Free: http://wiki.nas4free.org/doku.php?id=documentation:setup_and_...
Minimum : Rekommenderat minimum 1GB RAM om det rör sig om ZFS.

Sen så har även ZFSGuru sundare syn på RAM än vad FreeNAS har.

Dock så är det fortfarande rekommenderat (inget krav) att ha 1GB RAM per 1TB data så länge det rör sig om ZFS.

Skrivet av morxy49:

Aja, jag vet att många personer har olika åsikter om detta, och jag är en av dom så tar det säkra före det osäkra.
Jag tycker iallafall att FreeNAS kräver 16GB, även om det går att köra med mindre än så.
Hur TS gör är upp till honom, men det är min rekommendation.

Det beror ju helt på use case. ARC:en används ju endast (såvida man inte kör dedup) som read cache och TS use case verkar vara "write once, never read". Eftersom TS bara planerar att trycka data till NAS:en och förhoppningsvis aldrig behöva läsa tillbaka kommer cachen inte göra speciellt stor skillnad.

Av Kyroz
Skrivet av SvenOslo:

Nej. Hade ingenting emot Amazon när de höll sig till internetbutik. Men har ni sett deras Kindle tablets och Fire telefonen? Den enda anledningen dessa existerar är för att få folk att köpa saker ifrån Amazons hemsida. Twitch kommer väl rätt som det är förvandlas till en butik. Amazon är stora, och jag litar inte riktigt på dessa. De försöker etablera sig på gaming fronten genom köp av mindre speltillverkare samt spelkonsoler, redan gjort detta med andra hårdvaruprodukter.

I ärlighetens namn är jag nog lite rädd för dessa gigantiska företag med högra kapital än flera länder. Google och Apple känns det dock som att de på något sätt vunnit min tillit, Amazon har fortfarande den biten kvar för min del. Får se vart detta tar vägen.

Enda anledningen till att någon Google produkt existerar öht är för att folk ska glo på deras reklam, samma sak med Facebook.
Ser inte problemet.