Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist
Skrivet av Crazy Ferret:

Jag vet inte om vi talar om samma bana här, men pratade vi inte Monza här? En bunt raksträckor med några trånga chikaner som inte bjuder in till mycket racing alls och där nio av tio omkörningar sker antingen på första varvet (eller första efter omstart) eller på grund av att någon bromsar bort sig in i kurva ett.

Nej, det bästa med Monza är att det oftast är över så snabbt.

Jag ser då mycket omkörningar på Monza. Det har tillräckligt med rakor för att det ska gå att dra nytta av slipstream Sen har vi ju DRS dessutom. Lite blött så blir det smått episka race som ifjol där Sainz hade ett varv för lite för att ta sig förbi

Sen har vi lesmo kurvorna som är kul att ta. Sedan även Ascari är rätt så kul Sätt den så kan du attackera bilen framför redan före parabolica Annars kan du sätta upp för att attackera in i T1 istället Rakan efter T1 är i regel lite kort för att sätta i en attack men du kan i regel komma bra nära för att stressa iaf

Av oqvist
Skrivet av DasIch:

ACC är vad som fick mig att hata Monza. Det är ju på riktigt en av de sämsta banorna någonsin. Fullt fräs, bromsa så hårt du kan och in i chican. Repetera. Råka gärna hugga lite för mycket curbs om du inte redan känner dig tillräckligt misserabel.

Sen när man ser race från Monza är kommentatorerna alltid: "Oooh, denna legendariska och anrika racinbana! Vissa menar att det var här Jesus förvandlade vatten till vin!"

Den ger bra racing men ja hotlappa är ju inte så intressant även om jag gillar flytet och ta kerbs

Av oqvist
Skrivet av Sidde:

Utvecklingen går framåt i sim-världen. Så du får ta och nöta lite mer.

Ska nog köra lite Monza under kvällarna nu fram till racet i Assetto Corsa Competizione i VR för att påminna mig själv om de få kurvorna som finns
https://i.ytimg.com/vi/S-f17PM0Z5k/maxresdefault.jpg

Men som jag nötte Monza i Grand Prix Circuit på 386an.
https://www.abandonwaredos.com/abandonware-game.php?abandonwa...
Brukade köra "rätt" antal varv också så man fick ha x antal depåstopp.
https://www.abandonwaredos.com/public/articoli/immagini/grand-prix-circuit-04.jpg

Har inte nött Monza så värst men jag hade vr på Monza Jr med shelby Cobran i assetto corsa En kombination inte så många körde misstänker jag

Av oqvist

Tycker fler borde testa. Man ger ju bort så otroligt mycket bildyta när man ställer soffan så långt bort mot väggen man kan från tvn. Har man en mancave så finns det väl inga hinder

Av oqvist
Skrivet av Laxpudding:

https://i.rtings.com/images/optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Den här grafen ovan säger inte mycket om någonting. Brukar baseras på matematiken från syntavlor som någon fått för sig att det automatisk skulle gälla hur du upplever en TV. Så repeteras liknande grafer om och om igen så att folk tar det för givet. Istället för att själv jämföra

I ditt fall behöver du inte oroa dig så mycket för pixelstrukturen. Det lär vara ungefär lika tydlig med alla 4K. Jag har beroende på hur trångt det är suttit nära 40–65 tum och skillnaden i upplevd pixelstruktur ligger lika mycket i själva pixelstrukturen som i storleken. VA-paneler har ofta en tydligare struktur än IPS och även OLED-TV.

Ditt bästa hopp är nog att gå till 8K även om 1 meter kan vara för nära även där då man fortfarande kan se aliasing-effekter och även strukturen ifall man har tillräckligt pigga ögon. Efter det är storleken bara vad du känner dig bekväm med.

Tackat. I mitt fall är jag bara ute efter oled. Vet inte om pixelstrukturen är desamma på lgs oledspaneler genom generationerna?

Med min 55" så räcker det med att gå runt 80 cm för att jag enkelt ska börja notera screendoor. Får försöka lista ut någon bra mattealgoritm för att kunna interpolera eller gå med måttband i elladorna.

8K oled kan ju va värt om de skalar upp snyggt från 4k men har en misstanke jag lär inte ha råd när de kommer

Av oqvist

De där tre meters rekommendationerna är nog en kvarleva från SD tiden. Även för 1080p så är 1 m nära men inte för 4K. Begriper inte varför folk vill ha 30 graders fov om de kan få iaf 90 grader för en mans bio. Ska fler titta så får man flytta bak lite.

Men rekommendationerna där har funnits ute i decennier och har inte uppdaterats

Hur ofta läser man inte om folk som vill ha större tv till nästa inköp. Hur ofta läser man vi köpte för stor?

Av oqvist

Oled tv tittavstånd

Planerar inför kommande tv inköp. Förhoppningsvis en bra bit bort men är klart nyfiken på hur stor tv man kan gå för utan att det börjar krävas allt för mycket aa, screendoor gör sig påmind eller man blir solarad. Mina ben begränsar så tittavståndet jag kör med idag är runt en meter på 55". Måste offra sittkomfort för att komma närmare så en meter är det jag siktar in mig på

Här noterar jag ingen screendooreffekt men man vill ju ha vidare fov jämt.

Nu säljs 65 & 77", måste jag flytta bak för 77" modellen så tappar jag en del av poängen men vid 1 meter passerar jag kanske en gräns där det börjar kännas lågupplöst eller pixelgridden börjar synas? Börjar detta redan vid 65"?

Vad är era erfarenheter i de här storlekarna?

Av oqvist
Skrivet av ehsnils:

Men ur förarsynvinkel kan det vara bra att veta vem som är bakom och om de har en annan strategi. Ingen poäng att hålla emot en toppförare med färska däck när du ännu inte fått byta och din bil är en halvsekund sämre per varv oavsett.

Kan ju va super om du då får en fördel i nästa stint

Av oqvist

Lätt blir det nog nte med Lewis som team ledare. Blir garanterat hans hårdaste nöt hittills

Av oqvist

Ricchiardo har inga bra helger

Av oqvist

Brother in arms

Av oqvist

Extremt bra fps från 2007 = STALKER

Av oqvist

George Russel till Alfa Romeo då

Av oqvist

Har sett fulare. Bakvingen är inte riktigt proportionerligt bara

Av oqvist
Skrivet av GLaDER:

Nej nej, ovan är bara att han dessutom fått en ny avskedslägenhet och skrivit på försäkringsavtalet.

Jag vill verkligen ha in Russel....

Tror inte Lewis är så sugen

Av oqvist
Skrivet av Fulci:

Så ser det ut efter i princip alla stora folksamlingar idag, vilket även inkluderar alla som inte innefattar någon form av betalning. Inget unikt för F1, ingen nyhet eller något att använda som argument för eller emot. Ser du ens någon soptunna i synhåll, de som brukar vara för att att slänga skräp i?

Du har inte varit på Fem dagars orientering? Finns inte ett skräp som lämnas kvar

Av oqvist

Ser jag bumpar en gammal tråd. Apropå headsets någon som sett film med varjo vr-3. Inte för att jag har råd

Av oqvist
Skrivet av CaptainRedbeard:

Var har du sett dem då ? För absolut ingen annan har sett sådana
Fullständig gimmick tyvärr 3d, tur att det håller på att dö bort.

Många har sett sådana. Det stavas animerade filmer. Sen så finns det 3D kameror dessutom.

Du slipper ghosting men då du inte får någon referenspunkt från real life så kan den där ta på bilden känsla bli svagare. 3Dn är lika perfekt som irl och inte överdriven och tja mindre effektfull. Men absolut objektivt bättre.

Ser inte filmer i vr heller så ofta pga sde. Längtar tills jag får tag på ett vr headset som kommer över tröskeln. Jag har sett potentialen och den är enorm. Har score Henry är inte 3d men sjukt intensiv film att se i vr

Av oqvist
Skrivet av Hejss:

När man satt ett kostnadstak för teamen är det kanske för mycket begärt att dom ska köra i sådana förhållanden. Framförallt på spa där eau rouge/radillion är en riktigt farlig kurva även i torra förhållanden. En bana som Paul Ricard hade kanske varit lättare att motivera i så fall.

Handlar mer om säkerhetstänk. Såg ni inte sprayen från onboard? Sikten mer än något annat. Begriper för min gud inte vad lando norris krasch skulle ha med saken att göra

eau rogue har vart flatout länge med F1 bilar. Det utmanande nu är att köra om i Eau rouge det är fortfarande lite spännande.

Av oqvist

Beror ju hur du ställer in ratten? Blev riktigt paff när jag förstod ni snackade om iRacing och inte real life där man kan förvänta sig samma värden Kan rekommendera T8 i Istanbul den är kul med uppdragen torque.