Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist
Skrivet av orginallinus:

Effektiv indoktrinering fungerar som du antyder "som ett trevligt semesterläger". Hade många klasskamrater som gick och konfirmerade sig, inte på grund av att de var så överreligiösa utan på grund av att de såg fram emot alla fina konfirmations-presenter.

I vilka andra situationer än dop, tror du, tillåter föräldrar att vilt främmande människor rituellt skvätter vatten i ansiktet på deras barn? Nej, just det... Men för att det skulle vara ett dop - så är det plötsligt OK? Om jag minns rätt, så var väl Jesus vuxen då han lät döpa sig?

Nej effektiv indoktrinering fungerar inte som konfirmationsläger.

De flesta om inte alla barn har fått vatten på sig någon gång i sitt liv innan de döper sig så det är knappast någon ny upplevelse.

Det finns en massa saker föräldrar tillåter sina barn. De tillåter sina barn att dansa runt midsommarkrans. De tillåter sina barn att cykla på allmänna vägar. De tillåter sina barn att bada i badhus. Tom dyka under vatten i babysim. Svårt begripa vad du vill ha sagt gällande skvätta vatten

Man måste väl på något sätt va troende själv för att anse att det har någon betydelse ifall man döper sig eller ej som ung. Att det på något sätt skulle tvinga på en en religion. Det fungerar ju inte så det är ju för många bara en ceremoni där man kan bjuda in vänner och fira sitt barn.

Av oqvist
Skrivet av Allexz:

Finns ingen lättare att övertyga än en tonåring.
Speciellt inte när det kommer till presenter för att "gå en lam kurs som går rätt snabbt för att få 20.000 i iphones å ipads"

Tonåringar ses på många vis som ganska vuxna personer, samt är jätte jätte lättpåverkade. De är alltså 'The perfect mark'

Eller du trodde att något så stort som kyrkan tog en ålder randomly? Nej, perfa här juh

Det finns mycket som är lättare än att övertyga en tonåring? Har du inga barn?

Går de dit för att få 20000 ipads så går de ju inte dit för att bli religiösa om de inte är det redan. Då behöver de ju inga mutor.

Jag fick ett guldkors men det var ingen drive.

Ingen på mitt konfirmationsläger visade tecken på att påverkas åt ena eller andra hållet det är inte ett indoktrinationsläger. Det säger nog främst konspirationsteoretiker som inte vart på läger själva. Sen så var det måhända tuffare förhör med faktiska förhör etc man måste fixa.

Av oqvist
Skrivet av orginallinus:

Mycket små barn har bevisligen ingen uppfattning om tro, desto mindre en "egen tro". Därför är det ju ett tvång, eftersom vi har religionsfrihet & skydd mot kroppsligt ingrepp i grundlagen. Barnaga alltså. Övergrepp.

Barn är dessutom mottagliga för indoktrinering vilket ju konfirmationen handlar om om man ska se det krasst. Det man lär sig är alltså det som står skrivet och traderats genom generationer, vilket ju är kärnan i själva tron - inte "sin egen tro".

PS. Har inget mot utövande av religion så länge det inte inkräktar på grundlag, mänskliga rättigheter eller vår miljö. Har heller inget emot att vuxna människor själva väljer att döpa sig, om det är det de önskar. DS

Konfirmationen görs ju i en ålder där man kan tänka rätt bra själv. Jag kände mig aldrig indoktrinerad såg det mer som ett trevligt semesterläger. Gjorde de flesta. Inte vart sådär superintresserad av religion men minns aldrig jag hade trist ändå.

Kan omöjligt se hur det är barnaga att skölja lite vatten på panna i spädbarnsålder heller.

Av oqvist

Gratulerar!

Av oqvist
Skrivet av Allexz:

1.8 Miljoner pixlar 2CM från ögonen eller 3.5 Miljoner pixlar 2CM från ögonen.

Finns ingen anledning att köra halva upplösningen. Hemskt för ögonen. (Rift S är ca halva upplösningen av Quest2)

Har bara jämfört med Rift S och g1 då min g2 aldrig gick att få att lira och där hade jag problem köra tillräckligt med supersampling på mitt 2080 ti så skillnaden blev inte lika stor som potentialen

Nu hade min g1 problem med blackout så valde en refund

Av oqvist
Skrivet av Saddl3r:

Ja och det är prisskillnad mellan PS4 och PS5 också, hade du rekommenderat en PS4?

Beroende på budget och grafikkrav absolut.

Av oqvist
Skrivet av Saddl3r:

Om du funderar på trådad VR borde du snarare jämföra Quest 2 med HP Reverb G2. Rift S är nog inte aktuell längre.

Det är ju lite skillnad i pris mellan Rift S och reverb g2

Av oqvist
Skrivet av Zipparn:

Max har en DNF pga bilstrul i år (när ett fräscht däck small och Max flög in i väggen, Azerbaijan tror jag). Om Lewis merca dör blir det så att säga utjämnat till 1-1 och jämnare om titeln!

Nä däcket var iof långt ifrån fräscht men det fanns ju odds iaf för att det skulle hålla. En sån sak som händer i racing. Lewis sprängde ju däck i Silverstone ifjol om jag inte minns fel men vann ändå kanske det som skiljer en mästare från en tvåa. Ja nu trollar jag

Av oqvist

Varför det då blir det ju mindre racing? Men det kanske är oväsentligt bara viktigt att Ham inte vinner?

Av oqvist
Skrivet av CubaCola:

Menar du angående Mercedes eller Ericsson?

Angående Ericsson, så är han ju känd för sina krasher https://www.youtube.com/watch?v=iXoqAKvIquQ

Du kan ju iof hitta lika många krascher på de flesta på f1 gridden. Grosjean har gjort en blame Ericsson dock

Av oqvist

Man får gå ut och lira men antar ljusförhållanden utomhus sabbar tracking.

Hört det kommit en ny usb kabel till reverb g2. Blir sugen på nytt försök men drygt det inte gått ner ett dyft i pris utanför USA.

Av oqvist

Kolla Youtube om inte annat. Går köra helt i vr

Av oqvist
Skrivet av Elektron:

Jadu jag vet inte. Han har väl tröttnat på schack fast han har för mycket ångest för att ge upp matcherna helt. Svarar han om du skriver till han?

Tror han släppte micken bara när det var kört. Tror mina matcher blev färdigspelade iaf.

Av oqvist

För sittandes så spelar trådlöst ingen som helst roll. Där är det lättast headset på skallen, prestanda etc som gäller.

Passar IPDn skulle jag gå för Rift S om du nu inte planerar spankulera runt en massa

Av oqvist

Hur går det med schackturnering 2 för övrigt? Har Teddy fortfarande semester

Av oqvist

Är ju mestadels väldigt gamla inspelningar när de hade dålig koll där de la allt ljud i en kanal. Där kan xfeed verkligen hjälpa. Har testat diverse olika men tycker jag klarar mig utan och överdriven stereobredd kan ju göra det mindre klaustrofobiskt

Ljudbild så är ju högtalare alltid bättre även om binaural ju är intressant dock. Men av rent praktiska skäl är inte högtalare alltid att föredra.

Hörlurar är ju högtalare bara i mindre format så de kan sättas på öronen

Av oqvist

Hade också en ytterst kort karriär i mellanstadiet. Åkte på skolmatt första partiet

Av oqvist
Skrivet av pehhhr:

Tack för feedback. Tyvärr så är inte VR riktigt aktuellt i dagsläget

Tror du att det skulle vara värt att lägga några antal tusen till på en bättre CPU samt GPU?

Svårt svara på beror ju på hur biten du blir. Har sett de som köper rigg för 100000 sen säljs den två veckor senare

Av oqvist

Mobilfodral. Missade helt att det var tre månaders frakt. Måste va roddbåt från KIna?

Av oqvist

Trippla skärmar kräver mycket. Sen är hårdvarukraven lite olika beroende på vilka simmar du planerar att köra. Gamla lir som iRacing och LFS är mer lättdrivet än ex Assetto Corsa.

Sen så är VR som gjort för racingsimulatorer. I det närmaste alla racing simulationer har vr stöd. WRC serien är den enda jag kommer på som inte har. ACC är brutalt krävande dock. Återigen iRacing och LFS nog bland de mest lättdrivna.
Sällan fel med bra cpu för racing simulatorer.