Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist

I flyg är vertikal fov viktigare i dogfights när du försöker få ett plan på kornet. Men panorama är ändå betydligt trevligare även för flyg. I racing så som sagt förutom att kunna se apex tidigare i kurvor så ger det ju fartkänsla. Men man blir ju fort fart nd.

Av oqvist

Min pimax 5k+ hade extremt urvattnade färger. Ingen riktig 3d måhända pga för mycket distorsion? Världens sämsta support. Det är ett plastigt bygge. Spar vikt så plus ifall det håller.

Av oqvist
Skrivet av Gurrrra:

Du får definiera vad "dåligt" är, för tbh så underskattar folk saker som generellt sett klassas som "dåligt". Tror dom allra flesta skulle ha svårt att ena höra skillnad på prylar med en SINAD på säg 70dB o en på 120dB.
Har tillomed sett blindtester på där folk tyckt att en fil med lite mer dist (runt 1% har jag för mig om att det var) lät bättre än den med ingen dist alls. Dom extra övertonerna gav alltså lite extra krydda. O skulle det vara så att en pryl enbart har dist med jämna övertoner så kan man lägga till ganska rejält med dist o folk kommer ändå tycka det låter subjekivt bättre än den helt distfria. Finns ju en anledning till att folk gillar rörstärkare vettu

Gäller ju bara få övertonerna harmoniska. Sägs ju va en nyckel till rörljudet att de på något sätt lyckas får harmonisk distortion enklare

Av oqvist

Verkar som early access är enda releaseformen som finns numer?

Av oqvist

Sub fungerar bättre. Har kört med bass shakers också. Bass shakers skiter i rummet gäller bara att få dem fäst på en absolut solid ram men som samtidigt inte är för tung. Man får offra lite sittkomfort. Det är rätt kul hur de kan göra högtalare av golv

Kan varken köra sub eller bass shakers särskilt ofta dock.

Av oqvist

De får i sådana fall gå all in på simulation som Far Cry 2. Önskar de gör detta men tror inte de törs. Jag kör ju en del the hunter så jakten i action fps känns ju väldigt meh. De fångar verkligen inte essensen av jakt.

Av oqvist

Du överdriver inte basen nödvändigtvis om du kör med sub. Beror ju på hur du använder den. Men ska du försöka replikera balansen med hörlurar så blir det ju överdriven bas. Svår balansgång.

Sen är en del lurar är luriga. Hd800 ex är betydligt kraftigare i 50 Hz än ex lcd 2 som har rykte om sig med kapabel bas. Men 0,0 impact så den märks inte av utanför akustisk bas även om den är där vid analytisk lyssning

Av oqvist
Skrivet av Roger W:

Nu har de gått ner till 645 spänn på den där amazon länken!
https://www.amazon.se/gp/product/B005LT8BP6?ref=em_1p_0_ti&re...
Sold and dispatched by Amazon!
Jag tror banne mig jag tar chansen... (mina glappade ur för några år sen)

Grattis de är tillbaks på 974 nu. Fortfarande bra pris

Av oqvist
Skrivet av oatp1b1:

Kolla på Philips Fidelio X2HR, kostar 1300 på en hel del ställen nu. I princip ingen av alternativen du listar ovan är en uppgradering. Sikta mot LCD2 i så fall.

https://www.komplett.se/product/1160347/tv-ljud-bild/horlurar...

@oqvist: Jag har E-MU Teak. Mkt bra lurar.

haha ja tänkte väl det var för bra för att vara sant

https://drop.com/buy/emu-walnut-lightweight-headphones#overvi...

Dessa är de jag beställt.

Baserat på D1000 så har inte så mycket gemensamt med e-mu teak.

110 % impulsköp kollade knappt på bilden ens.

Av oqvist

Gärna tester av tvs som datorskärmar. Görs inte så ofta. Fler och fler tv tillverkare har börjat lägga märke till gaming marknaden och de har fått ner input lag. 120 Hz och vrr mm börjar smygas. Går utmärkt att avvara till förmån av större bild och bättre bildkvalitet än det avskrap den genomsnittliga gaming monitorn fortfarande är.

Av oqvist

Tackar. Satt dem på 850. Haft ett par krascher i the Division 2 men det var laddning av ny expansion första gången och sedan en till. Har inte vart 100 % stabilt innan heller. Det gjorde absolut skillnad på fläktvarven iaf

Av oqvist

bensinpriset. Jag måste ju kunna ta mig någonstans oavsett...

Av oqvist

nvidia 3080 kontrollera ljudnivå

Lite allmänna husmorstips?

Har ett msi suprim x 3080 jag försöker få kontroll på ljudnivån. Kör ingen överklockning således. MSI afterburner har jag för att ändra inställningar. De har ett reglage där power limit är länkat till temp så du kan sänka effekten till 60 % men då sänker du målet för GPUtemperaturerna till 63 samtidigt och jag finner inte att detta gör någon som helst skillnad i ljudnivå/fläktarnas hastighet Fläktkurva går att ställa in men där är jag helt lost på om det finns någon bättre strategi än den som finns. Vid 83 grader ska den gå på full blås! Får inte osd att fungera känns som jag ligger under det men det blir ändå ett massivt oljud. 63 grader max säger sista försöket med sänkt power limit.

Av oqvist

Smaken är som baken. Elear är ett bra bygge och ljudkvaliteten är bra så det beror på vad man har för smak och dac/förstärkare. Men den är absolut inte dålig på något sätt.

Har någon här hört e-mu wood? Baserat på aurvana live och ska ha fostex drivare vad jag förstått. Beställde dem på massdrop för 75$.

Av oqvist

Den har ju några år på nacken nu. Har en till salu sen länge men jag har gjort för halvhjärtade försök dumpa den. Gillar den egentligen bara på min rörförstärkare men där är den en helt annan hörlur. Vet inte varför just den färgas så mycket. Min Trafomatic Audio Head One är annars inte galet olik mina transistorförstärkare

Av oqvist

installerar man backplaten avigt så får man det tight. Står inget i manualen men så det måste va tänkt för 1155.

Av oqvist

Fractal Celsius+ standoff för 115x

Har ett mysko problem med installationen. Har en i7700k vilket är 115x efter alla mina minnen och google. Använder de längre standoffsen enligt manualen men då får man ju ett rejält glapp då det inte går att fästa ända in för det verkar som man ska ha de korta standoffs för 2011 sockeln för att kunna få det tight. Men är ju rädd att det ska av någon sjuk anledning glappa med några mm och det ska bli tight när man fäster pumpen?

Alla plates jag installerat tidigare har ju aldrig haft glapp verkar ju sinnessjukt. Känner mig som en idiot och vill helt skippa manualen och se till så det sitter tight?

Av oqvist
Skrivet av PeoplesMC:

Nice, 7200 var nere runt 5000:- på amazon för ett tag sen, kanske ska hålla utkik och testa dem då!

Eller magni om du vill rocka lite hårdare. Mychifi har haft någon kampanj på dem.

Hittade en bra recension här https://soundnews.net/headphones/full-size/kennerton-magni-re...

Vill du ha det mer avslappnat så gå för 7200. Har mindre attack och mer decay kändes det som men det var ett bra tag sen nu jag hade 7200

Av oqvist
Skrivet av PeoplesMC:

Riktigt trist att Fostex TH-X00 Ebony verkar omöjliga att få tag på. Förstår inte när de har 6000+ requests på massdrops hemsida, de måste ju finnas pengar att tjäna när folk verkligen vill ha dem

Undrar om denon 7200 kan fylla tomrummet om man vill ha Bass lurar?

7200 är mycket trevligare än th-x00 ebony något tam och sävlig jämfört med kennerton magni

Med ebonys kan man bara lyssna på bas finns ingen integration mellan registren någonstans. Men den replikerar sub blås bättre än någon hörlur jag lyssnat på. Riktig filmbas men är ju omöjligt för mellanregister och diskant att hänga med

Åh andra sidan kanske går att fixa med EQ. Ebonys hade ett trevligt mellanregister när ingen bas är inblandad så trimmar man bort basen rejält så kan den måhända bli mer universell.

Av oqvist

Har inte testat min via monitors usb hub men du har mycket bättre odds med extern usb dac. Med moderkortet interna ljudkrets som bas är du i regel närmast garanterad emi störningar då de inte skärmar av tillräckligt. Annars skaffa längre usb kabel och koppla direkt via datorn.