Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

AR på stan menar du väl? Jag ser behovet av AR som självklart, man vill få intressant, nyttig information rakt i synfältet utan att plocka uppmobilen. När man är inne och handlar så genom att endast se på varann får man den information som man önskar, det kan vara priser på andra ställen eller en 3D bild som visar den utan lådan.

En helt annan fråga är när AR blir så bra så folk vill acceptera de brister som AR kommer med? Jag ser det som övergång till smartphones, argument som minst 2 veckors batteritid, kunna tappas från hög fallhöjd utan skör display, högst väga runt 80gram offrade folk för fler funktioner.

Så min gissning är år 2050 kanske många har AR på sig ute i stan, ja det är väldigt många år det, men det kommer ta tid innan det blir bra. Om man ser på smartphones hade nördar slutet av 90talet, det dröjde till runt 2010 innan de riktigt slog igen på större skara så att "alla" ville ha en sådan.

Fast varför skulle man vilja ha kass mobilinfo i nyllet hela tiden. Jag tror inte det är något man önskar ens sin värsta fiende. Jag gör då allt för att slippa stressande notiser i mobilen

Av oqvist

Frågan är bara varför vi skulle vilja springa runt med vr hjälm på stan? Folk begår ju riskabla laseroperationer för att slippa glasögon

Av oqvist

lösningen är väl tvärtom. Sänka ljusstyrkan med hjälp av bfi. Men tanken är ju att man ska inte spela med den det är måhända okay för film och jobb när man håller huvudet någorlunda stilla

Av oqvist

Avatar: Frontiers of Pandora

Utmärkt lir. Fortsätter nog ett tag till gör lite sidequests bara för att få slappa mer i spelvärlden.

Av oqvist

Jag har då ägt vr med oled paneler utan problem med pixel smear och det var flera år sen. Lcd har ju större problem på den fronten med sina responstider?

Undrar om det inte är kameranslatencer han reagerar på när han inte kör fullt ut i vr

Ljusstyrka är ju generellt en fördel med lcd dock. Värre med gråskalor och svärta

Av oqvist
Skrivet av DOGE:

Förutom de som kör för Ferrari.

De vill också köra för ferrari

Av oqvist
Skrivet av Flipper:

Hamilton har alltid velat köra för Ferrari, det är ingen hemlighet.
Mercedes har tappat väldigt många duktiga ingenjörer till RB och andra stall. Jag vet knappt om det finns någon senior ingenjör kvar som tog fram 2014 bilen, exkl. Allison som nu är tillbaka efter Elliots totala misslyckande.
Nu visar det sig också att en av de mer seniora ingenjörerna som, likt Hamilton, inte gillade zero-pod designen m.m. gick till Ferrari tillsammans med ett antal andra ingenjörer.

Tror att Hamilton insåg att han och Mercedes inte kommer kunna utmana RB och Max tills vi får se regeländringar, vilket gör timingen riktigt bra. Ett år i Ferrari och sedan option på ett till år?

Alla förare vill köra för Ferrari

Av oqvist

Fast ärligt hur många här har 75-98" som vi sitter 2 cm ifrån? Jag blir smått idiotförklarad för jag sitter 40 cm från 48"

Känns som 27" är ändå rätt genomsnittligt fortfarande. De som kör tv sitter vad det verkar ca 3 meter ifrån i snitt.

Av oqvist
Skrivet av Hakinger:

Ah.. jag har missförstått. Jag trodde den var släppt, men det var bara till vissa utvalda tydligen.
Jag har förvisso inga större problem att betala de 35000+ kronorna, men baserat på "real life" recensioner så verkar det inte vara mycket för en vanlig dödlig som det erbjuder, än så länge i alla fall. Visst, bildkvalitén är ljusår från Questarna osv. men vad ska man använda den till - för det priset. Jag kan tänka mig betala typ 10 000-15 000 för att ha den som leksak i några timmar (så som jag haft Quest 2) men sen har jag inte fantasi nog att föreställa mig vad jag skulle använda den till.

När jag såg den första reklamen om denna så föll jag för den enorma skillnaden i bildkvalité och AR-möjligheterna. Och inte minst att man skulle kunna se högupplöst film och dylikt. Det var en otrolig besvikelse jag hade först med Vive och sen med Quest 2, jag inbillade mig att film och egentligen allt som var filmat, framförallt i 360 skulle vara något mer än en en bildkvalité som man fick från en tjock-tv med förstoringsglas framför.
Men sen dess har eftertankens kranka blekhet övermannat mig och jag tänkt lite mer realistiskt på vad jag skulle kunna få ut av den i verkligheten kontra priset. Men jag ska aldrig säga aldrig, jag väntar bara på en ny Steve Jobs som har visioner som jag inte kan föreställa mig

Du behöver faktiskt inte betala 50000 med svenskt påslag. Redan quest 3 går faktiskt utmärkt se film med. Varjo Aero än vassare men det har vart största frustrationen med tidigare headset. Sde som 720p projektorer. Potentialen för hemmabio har ju vart uppenbar.

Bigscreen beyond känns kanske lämpligast för ändamålet. Bittert bara att ska man se 3d film utan att tippa och hålla på så verkar man behöva punga ut med 50k.

Hade också vart grymt om man kunde koppla avp rakt in i en blurayspelare och slippa va låst till div streamingtjånster

Av oqvist

Handlar nog mycket om användarna och hur våldsamma de är. Känns ju rätt så naturligt att det kan va mycket slitage om man använder dem mycket och lite hårdhänt i stridens hetta dessutom. Kör man racing så lär de ju hålla längre än om man mörsar stressiga fps eller fighting lir

Av oqvist
Skrivet av ipac:

Jag är kanske en minoritet men jag tycker inte en "video-ruta" som visar plytet på nån när man kör Skype, Facetime eller whatever inte tillför ett dyft. Vill träffas IRL, iövrigt duger bara prat gott. Så att "persona-animeringen" är janky är ännu en grej som är struntsamma, imo.

Men som sagt, OM snorbilliga Quest 3 t.ex. har bättre "edge-to-edge clarity" så är det epic fail Apple.

Dubbel negation? Får det till du tycker det är viktigt om jag läser som en advokat

Men ja det känns ju sjukt bortkastat och konstigt fokus för ett vr headset.

Quest 3 har bra fokus ända ut och faktiskt inte mycket till hyss för sig. Fast just kantskärpa är ju inte lika viktigt som den totala fov som är skarp. De hade ju kunnat kapa fov än mer för att få allt skarpt.

Av oqvist

Skulle kört motorcykelvisir. Bara flippa upp och ner visiret när man har någon jävel som vill prata med en som kräver ögonkontakt

Av oqvist
Skrivet av Mindfighter:

Ja, klart det gör, men som sagt ingen skillnad mellan vanliga och edge vad gäller haptic:en. Men känslan i övrigt tycker jag är värd det, men det är klart det är en dyr kontroller. Ska jämföras med microsofts elite är väl tanken.

Mina elites går sönder och föredrar nog DS 5 ändå. Men elite gick ju på 1500 sist jag kolla edge behöver ner dit för att jag ens ska fundera seriöst Men elite är ju klart skönare än vanliga xbox kontrollern iaf. Hur är analoga spakarna är det någon större skillnad där annat än justeringsmöjligheterna gällande deadzones, känslighet, profiler etc?

Av oqvist
Skrivet av Mindfighter:

Ingen skillnad, hade varit konstigt om den varit kraftigare eller liknande.

Finns väl kraftfullare motorer att tillgå kan tänkas

Av oqvist

Någon som testat ds5 vs ds5 edge? Är det verkligen ingen skillnad i den haptiska feedbacken. Ska va samma vad jag läst bara att man kan ställa ner styrkan med edge.

Egentligen bara känslan jag är nyfiken på behöver inte extrafunktionerna och lär inte kunna övertyga mig själv punga ut 2500 heller.

Mycket nöjd med ds 5. Synd på plastgneket med de analoga spakarna bara.

Av oqvist

Det bästa är att inte ha några kanter alls men njae speciellt i ett nedsläckt rum spelar det ingen större roll alls. Vet inte om vita skärmar ramar in bättre än svarta heller. På CRT tiden hade man ofta vita eller grå ramar inget jag direkt tänkt på som negativt eller positivt

Av oqvist

Trodde det skulle bli repetitivt men sjunker bara djupare in i spelvärlden.

Av oqvist
Skrivet av Halldin:

Meta verkar fila på inbakt stöd för ”Spatial Video”: https://twitter.com/m1astra/status/1750339972811395359?s=46

Meta hoppar på Spatial trenden. Har de nämnt spatial innan Apple?

Av oqvist

Richochet Bulls hade vart mer respektingivanede

Av oqvist

Ipac verkar desperat nog

Undrar om inte de mesta av förbokningarna är professionella scalpers