Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist
Skrivet av tarado:

Vanliga AA batterier som sitter i.

Har 60 % kvar enligt os. Mina index behöver jag ladda var dag. Nu har iof quest 3n samlat damm någon månad men har ju ändå blivit x antaltimmar

Av oqvist
Skrivet av Ragin Pig:

Min Quest visade sig vara en riktig glädjemätare, behövde byta batterierna i kontrollerna fast dom indikerade 90 procent.. har inte någon batterimätare men kanske skulle skaffa en så man kan kolla om dom verkligen är slut.

Jag menar ladda. Jag har aldrig behövt ladda mina om de inte laddar trådlöst via headsetet.

Av oqvist
Skrivet av Skohyllan:

Finns det 3-click till bowlingsspelen PBA Pro 2023, eller 2021? Funderar på att köpa det spelet i så fall, men tycker att det är för svårt att hålla dra musen fram och tillbaka, eller använda spakarna på Xbox-kontrollen. Blir aldrig exakt som man vill.

Vr bowling är ju tusen gånger bättre

Av oqvist

Batterierna på quest 3 kontrollerna är banne mig magi. Jag har aldrig bytt batteri och de visar alltid fullt

Av oqvist

Japp fick igång det nu

Av oqvist
Skrivet av Molotov:

Ett tips är att ha en matta i mitten av din spel area.
Då är det lätt att känna vart man är nånstans. Man kan skippa guardian tom

Matta är bra så länge den inte gör du halkar runt. Jag är lat jag brukar ha en pall. Borde måhända uppgradera till rullpall. Funderar på en modell där man typ halvstår för att jobba ergonomiskt men det känns onödigt med ännu en möbel i huset.

Av oqvist

nock och richies plank experience månadens quest+ spel. Undvek en mina helt klart med richies plank experience. Så fruktansvärt dåligt

Nock har jag inte testat än.

Lite utbränd på fallout 4 undrar vad är oddsen för att få igång lone echo II via virtual desktop streaming till quest 3? Är det helt dödfött behöver jag damma av min Rift S? Eller om man är vågad och tror sig kunna rädda usb kabeln fungerar det bättre köra med kabel och direkt via oculus store om det nu är möjligt för den att identifiera quest 3n?

Av oqvist

Verkar va kompabilitetsproblem snarare än att disken är för billig

Av oqvist

När man väl lärt sig dyker det upp hela tiden. Tur rött är rätt ovanligt i naturen men vilken blunder montera panelerna åt fel håll :/

Av oqvist

Asgard wrath bör nämnas. Klart mer imponerande och banbrytande än half life alyx.

Inte lika känt namn därav asgard wrath 2 som släpptes härom veckan fått större genomslag.

Intressant ändå. Helt glömt bort Cv1 inte lanserades med touch. Undrar lite om vi inte haft roomscale om de istället siktat in sig på adapteringar av trippelA lir precis som med stereo3d när det kördes under 90-2000-talet om det var grundtanken.

Av oqvist
Skrivet av medbor:

Kanske är daga att skaffa FO4 då? Är det bättre nu än vid lanseringen?

fallout4 vr är guld. London är bara intressant om det har vr stöd

Av oqvist
Skrivet av Molotov:

Smal fov är annars nått som hos många motverkar åksjuka.
Många spel erbjuder just "blinders" som en inställning om man lider av åksjuka. Det innebör att förflyttar man sig med smooth locomotion så krymper fov.

Ja verkar finnas sjukt mycket myter runt vr. Pimax headset med mer fov ger mer fartkänsla så jag tror nog obehaget snarare kan öka av den anledningen snarare. Jag har då inte märkt någon skillnad men jag har noll anlag för vr sjuka. Så jag kan inte se hur nyare headsets skulle va bättre på den punkten då CV1 har så hög refresh rate redan och felfri 3D. Likaså vive har då inga problem som orsakar vr sjuka i sig vad jag kan se. Varjo Aeron jag har nu kanske har det. Den har ju en del warping med dess asfäriska linser. Jag hade en session där det bara började snurra men det var sent övertrött och jag var inte nykter. Men det är den enda gången det känts som jag har lyckats fatta vad vr sjuka innebär. Det var typ fortsätter jag 5 minuter till så kräks jag. Dan efter allt som vanligt

AR att man ser verkliga rummet samtidigt som man är i VR skulle jag väl tro nog hjälper många men så vill man ju verkligen inte ha det.

Användningsområdena för VR ökar. Nu har jag faktiskt headsets som på verkligt kan ersätta en projektor för film. Nästa steg är att få upp prestandan så det även går att köra 2D spel så utan att känna man gör för mycket avkall. Tänk dig en hemmabio som kostar 15000 inte 150000

Men redan CV1 och Vive var ju brutalt stabila produkter som fungerar fortfarande. Handlar verkligen inte om att hårdvaran inte fungerar för att det inte skulle va populärare.

Av oqvist
Skrivet av Söderbäck:

Problemet är kanske inte bara relaterat till sonys satsning.

Jag tror ju en del av problemet ligger i att kundskaran är liten. Spelutvecklarstudios behöver cash flow som vilken busibess som helst.
Gör man vanliga spel så kan man nå mångfalt fler spelare och då också få in mycket mer från försäljning. Kalkylen underlättar väl varken banklån eller intresse från finansiärer med sämre säljmöjligjeter.

Därför blir väl mycket av VRspelen mindre projekt från eldsjälar - eller att ett större företag så som sony eller valve trycker in pengar för några få större produktioner.
Dessutom är det väl svårare. Alltså inte motorn, men man måste tänka annorlunda och verkligen få till rätt känsla med hur välden, UI, detaljnivåer och sådant funkar.

Det innebär inte att det blir helt tomt på VR spel. Men den lilla mängd som produceras drunknar väl lite i mediebruset från den enorma mängd vanliga spel som kommer ut.

Sen tror jag lejonparten av VRköparna skaffar ett gäng titlar och sedan blir dåliga konsumenter. Alltså köper mycket mindre. Då ökar mängden VRheadsets efterhand på marknaden, men antal sålda spel skalar väl inte upp riktigt på samma sätt utan hänger mer ihop med mängden nya VRkonsumenter.

Nja inte tror jag vr konsumenter konsumerar mindre. Inte roomscale konsumenten iaf. Det finns ju de som köper vr för specifika simmar men de spenderar lika mycket som om de inte kört VR på diverse titlar flyg och racingsimulatorer har nästan hundra procentigt vr stöd redan där är det en enorm succé.

Nu kostar det ju en hel del så har du inte finanserna så skaffar du ju inte VR heller så bara det talar emot din teori

Av oqvist
Skrivet av Roger W:

Ja, jag såg det nämnas i nån annan recension: panelerna för höger o vänster öga är vända åt olika håll, vilket gör att subpixlarna skiljer (RGB vs BGR), vilket i sin tur påverkar hur färgerna uppfattas och därmed kan påverka djupseendet för vissa färger, med rött som största boven.
Nån skrev att de hade mjukvara för att kompensera för det i nån mån, men fysiskt är ju förstås panelerna vända hur man än gör i koden.
(men dubbelkolla du har senaste firmware/software osv!)

Jo senaste allt. Det är rätt så sällsynt det dyker upp.

Av oqvist

Ett problem de har är ju att de har snöat in sig på tredje persons äventyr. Ghost of Tsushima, horizon forbidden west, god of war, uncharted, spiderman, ratchet and clank, days gone, death stranding de har löjligt dålig fantasi eller en bra känsla för vad som säljer antar jag... Dock en genre som inte passar så bra i VR. De hade ju en chans med Starfield ex men det lyckades de bomma. Inte direkt fallout 4 standard på det liret men det är ju bara gamla boomers som jag som kör det i vr 2023

Av oqvist

Några veckor till. Komforten är som sagt inte särdeles bra för roomscale men det går att leva med tillräckligt länge. Känns som halon som ska stödja på pannan sitter för långt fram jag har ändå headsetet med reglaget på pannstödet vridet upp för max höjd för att inte headsetet ska falla ner för mycket på näsan. Kan ju va bra med pauser ibland också. Har också upptäckt en annan egenhet den har. Har noterat i fallout 4 att ex vissa magazin i laddningsskärmarna har 3d effekter. Trodde det var medvetet typ vinkning till de här blå och röda glasögonen man fick med fantomen för att kunna se i 3D då det blir samma vintage 3D i 2plan. Men det är tydligen linserna som skapar den här effekten speciellt när rött är inblandat vad det verkar. Såg samma sak med ett par containrar där den ena var rödfärgad och den såg ut att sticka ut framför. Men när jag gick fram till den så var de jämsides

Av oqvist

Togo. Trevlig rulle. Lite för dataanimerat emellanåt vissa actionscener främst rörande is som inte kan tas på allvar men stabilt i det stora hela.

Utmärkt val av huvudskådis han ser ju så Alaskasliten ut per default.

Snyggt gjord Togo. Många scener där han nog var dataanimerad men det inte går att avgöra

Av oqvist

fixa chatgpt på svenska är ett recept för succe då? Riktigt tråkig utveckling det här med AI

Av oqvist
Skrivet av qwea00:

Jag läste/har sett videos om att 3an hade sådana problem när det släpptes men att de i stort sett har åtgärdats sedan dess. Men ja, att inte kunna testa själv gör ju så klart att det finns en viss osäkerhet där.

Trådlöst i all ära men kabeln störde mig inte med mitt Rift. Föredrar bättre bildkvalitet och mindre latency. Att min router suger hjälper inte. Nyare headsets har ju också högre upplösning men det i sin tur kostar prestanda. Jag som klarade mig hyfsat med Rift blir nog nöjd med vad som helst.

Quest är jag inte så intresserad av. Snäppet dyrare än jag har lust att spendera och prislappen blir bara värre om man ska köpa till ett nytt strap och länkkabel. Eftersom jag bara är intresserad av PCVR så känns det även som att jag skulle betala för onödig hårdvara jag inte kommer använda.

I nuläget vill jag mest hoppa tillbaka i SW Squadrons och Pavlov. Måste också köra klart min gnome run i Alyx! Bland annat.

Begad reverb eller valve index är väl kanske vad du får sikta in dig på. Men som du säger det mesta lär ju bli en uppgradering. Rift S om du blir riktigt snål lär ju va safe om cv1 passar skallen. Gäller bara att du inte uppdaterar win 11 om du går för reverb då ms ska nuka wmr stödet av någon anledning.

Av oqvist
Skrivet av Blomman90:

Vad snackar du ens om?
Att det var 1200 "track limit"-infringements i Österrike är fakta, inte en åsikt. Det är således fakta att dessa förare inte var beredd att offra varvtid för ha tillräcklig god säkerhetsmarginal, utan de försöker uppenbarligen lägga sig så nära gränsen det bara fysiskt är möjligt, men misslyckades med det i alldeles för hög utsträckning.

Det är inte heller första gången detta sker, och framförallt inte i Österrike. Det var i stort sett samma kaos förra året, om än inte lika extremt.

Ja då är det väl rätt de blir bestraffade tycker du inte? Det är ju inte banan som genar det är förarna. Linjerna flyttar inte på sig.

Tro det eller ej racingförare har i regel en utmärkt dator där uppe. Ni kan se att de flesta geningarna var små konsekventa som de upprepade varv efter varv. Sen fanns det förare som konstigt nog inte åkte på bestraffningar. Hur är det möjligt om det är banans fel och det är omöjligt bedöma in och utgångsfart?