Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist
Skrivet av Halldin:

Meta verkar fila på inbakt stöd för ”Spatial Video”: https://twitter.com/m1astra/status/1750339972811395359?s=46

Meta hoppar på Spatial trenden. Har de nämnt spatial innan Apple?

Av oqvist

Richochet Bulls hade vart mer respektingivanede

Av oqvist

Ipac verkar desperat nog

Undrar om inte de mesta av förbokningarna är professionella scalpers

Av oqvist
Skrivet av Halldin:

dags att öva på den där nya shuffle då https://www.youtube.com/shorts/tUqWCiDTzXo

Av oqvist
Skrivet av talonmas:

Apple insider har en prislista på reparationer. Krossat glas kostar 8700 SEK och "övriga reparationer" 26k.
Apple är lite speciella

Finns ingen garanti?

Av oqvist

Avatar: Frontiers of Pandora

Det är ju svenskt eller halvdanskt lite hype kan det få.

Spenderat några dagar med det och vill gärna tillbaks. Få lir bevisar tesen att det går att spela grafik så bra. Spelvärlden är extremt mycket avatar. Mitt 3080 orkar inte köra maxinställningar men ändå brutalt vackert jämt. Utmärkt ljudbild.

Gameplay pilbåge är svårt misslyckas med. Dock är spel upplägget med outposts, science outposts etc brutalt generiska även jämfört med andra open world titlar. Finns ingen problemlösning att tala om men jag köper det för all zen det är en trevlig repetitiv lunk. Vill man ha utmaning fixa outposts med stealth. Har inte haft problem med det i AC eller far cry men här är det bra klurigt men har inte lagt ner för mycket energi.

Av oqvist

Fungerar rätt bra med varjo men det tog ju banne mig årtionden få till foveated rendering.

Kör alien vs Predator med linser som fokuserar pixlarna eller pixeltätheten helt demokratiskt

Av oqvist

Du klarar dig finemang vr spel har ju så gammal grafik de tar inte så stor plats. Begriper fortfarande inte varför jag gick för 512 gb modellen så otroligt puckat

Av oqvist

Skulle rekommendera wifi6. Men är du ensam på wifi 5 och 2,4 hår det kanske men det blev en brutal skillnad för min del. Latency är det större problemet. Det är så pass bra lins och upplösning så det fungerar ok trots komprimering. Precis som med film så verkar det främst va gråskalor det fuskas med men om i te minnet missminner mig har jag bättre bild. Jag hatar screendoor främst det även om reverbs är lindrig

Av oqvist

För seriös racing skulle jag köra med kabel både pga inget batteri, mer pålitlig datatillförsel. Trådlöst är trådlöst trots allt även om wifi fungerar 95% mrn drygt förlora race för att deg hickar upp under ett endurance.

Börjar tyvärr bli svårt hitta alternativ på budget om du ska ha nytt dock. Rift S fungerar billigare men klart tapp i upplösning.

Reverb g2 mrn osäkert då Windows droppat stödet. Men är du på win 10 så bör de väl inte orka ta bort stödet?

Valve index möjligen. Törs inte rekommendera pimax efter mina erfarenheter.

Headstrap tror jag inte behövs för sittande. Mitt fungerar ok även för roomscale men bobovr m3 ökar komforten.

Av oqvist

Ser väl ingen anledning undvika multiplattform

Det här liret är utmärkt för att dema ny hårdvara. Otroligt snyggt tech demo.
Lever på utforskandet för min del. Rätt tråkiga hacking och detektiv minispel som är rakt av banala. Rensa RDA stationer finner det smått omöjligt använda stealth blir bara hafsigt skjutande titt som tätt och alla baser är sig lika hittills. Finner det svårt finna nya strategier. Från början ville jag ha det mer survivor och körde på högre svårighetsgrad. Nu så känns det mer som att man ska köra story bara för att få baserna överstökade men kör på normal så har man åtminstone områden man gärna väntar med iaf. De bästa minispelet är att plocka frukter och grejer med ps 5 kontrollern pga den haptiska feedbacken i triggeraxlarna. Utforskandet, samlandet etc håller intresset uppe bortsett från sightseeing.

Av oqvist

Börjar bli en väldans vikthets här

Av oqvist

Tycker väl de ska hålla i fem år iaf. Jag har aldrig behövt yta. Fast nu är det egentligen dags för mina da 1000. Men de har legat så solen kommer åt emellanåt och vart slö med bivaxet

Av oqvist
Skrivet av Halldin:

Håller med, ingen marknadsföring i världen kan övertyga mig om att det går att ha en naturlig konversation med någon som ser ut så här:

https://www.cnet.com/a/img/resize/30de39992d61c112e4b4386d1fb126b732209e9f/hub/2023/06/05/d114b97b-c711-4660-a200-2b81f7be2456/apple-vision-pro-eyesight.png?auto=webp&fit=crop&height=1200&width=1200

Dom kunde lika gärna kört med googly eyes och sparat vikt, batteritid och kostnad:

https://pbs.twimg.com/media/ErfKS_IXcAEukJr.jpg:large

Jag dejtar hellre bild a än bild b

Av oqvist
Skrivet av Hulle:

Ja precis så. Det är ju det jag menar. En Series S och en 4090-PC gör ju exakt samma grejer, den senare gör det bättre såklart (även om 90 % av befolkningen nog inte ser någon skillnad), men det är ändå samma sak, bara skillnad i kvalitet.

Och då är ju Q2 från 2020 och jag köpte min för 3 500 kr, så man förväntar sig ju en viss skillnad mellan den och en 4 år nyare produkt för 50 000 kr, det är ju inget konstigt.

Men nyskapande är VP knappast.

/hulle.

Fast har du smiley avatars på din quest? Tycker mig aldrig sett det tidigare

Av oqvist

Det lär ju va stor skillnad i upplösning iaf det är stor skillnad bara mellan varjo och quest 3. Sen monterar de förhoppningsvis inte panelerna avigt.

De lägger krut på avatarer så folk ska kunna kommunicera med hjälm på naturligare. Känns ju som ska man va
social lär man inte gå på fest med vision pro. Känns lite som utvecklarna har lekstuga och det här är en experimentell prototyp de säljer. Förklarar priset i sådana fall och varför de inte orkat utveckla bättre headstraps.

Lyckas någon här se någon användning för den funktionen.

Vikten i sig borde inte va ett oöverstigligt hinder för bio i en bra
recliner med nackstöd

Av oqvist
Skrivet av Viggez:

Nyssen spelat klart BG3. Spelar just nu Kingdom Come: Deliverance för andra gången, osäker om jag kommer köra till slutet..Saknar ett nytt spel som sluker en. Lite sugen också att köra igenom Witcher 3 igen samt expansioner, var några år sen sist.

KCD världens bästa rpg. Skulle vilja köra en vr mod på den hade vart helt fantastiskt

Kör Avatar: Frontiers of Pandora. Älskar utforskandet. Brutalt vacker värld och galen grafik trots att jag inte är i närheten av att maxa med mitt 3080. Jag vet aldrig riktigt vart jag ska är så där lagom vilse hela tiden skapar lite motsägelsefullt ett större lugn än när man hela tiden har waypoints och kan ta sig dit man ska enkelt. Här går man lätt bokstavligt talat vilse i djungeln och leker carl von Linné och en episk fog of war. Bekant upplägg men ändå eget. Skönt slippa assassins creed autoklättrande och inga torn så långt ögat kan nå för att öppna upp kartan.

Rekommenderar ps 5 kontrollern gör fruktsamlingen betydligt trevligare.

Av oqvist

Spatial audio

De missade chansen att lansera 150 spatial filmer dock?

Fast där har de en bra hook. Har ännu inte kommit mig för att konvertera mina bluray 3D skivor.

Av oqvist
Skrivet av Halldin:

Även:

Låter som Gen 1 kommer floppa hårt, av flera skäl, men framförallt detta. Har svårt att förstå hur Apple kan tycka det är OK att skeppa en tegelsten som inte ens synts bäras av någon av dess chefer (inte minst Tim Cook).

Med plast istället för metall och glas och utan främre display hade de säkert kunnat komma ner i en rimlig vikt.

Den är inte tänkt att sälja i några volymerom man kollar till priset.

Av oqvist

Testat med quest 3 med usb och varjo aero och pinball m som fått maxbetyg i kompabilitet. Får ändå vorpx känsla av det här liknande fuzzighet/grynighet i grafiken i brist på bättre ord men 3Dn fungerar som den ska. Quest 3n blev rejält fussig men där fick man acceptabel fps. Varjo aeron har även den sina hyss och upplevs långt lägre i upplösning än vad den ger i fx2vr. Betydligt skarpare än quest 3 men oacceptabelt bildflyt.

Går få fullt spelbart men nja blir nog fortsätta på 48:aren tills de släppt dem ordentligt i FX 2 VR förhoppningsvis.