Inlägg

Inlägg som Kampis har skrivit i forumet
Av Kampis

Finns en inställning i VLC som bestämmer hur mycket datorn ska buffra, Pröva att öka den.

Av Kampis

Du har Pm.

Av Kampis

G900 Chaos Spectrum Trådlös Spelmus. Helt ny i kartong

Säljer en helt ny oanvänd G900 Chaos Spectrum trådlös spelmus, Förpackningen är inte bruten utan den är i inplastad kartong.

Musen ger ca 35 timmar ren speltid när den används innan den måste laddas.

Musen kan upphämtas i Finspång, eller skickas mot fraktkostnad, Tar endast Swish. /Mvh Magnus

Läs hela annonsen här

Av Kampis

Gå igenom kablarna för sw reset och pwr m.m, sitter säkert på fel pins? Kolla i handboken för moderkort.

ska gå att hålla en skruvmejsel på 2 med ifall nu knappen på chassit skulle vara trasig.

Av Kampis

Om man sålt av med Fonder på ISK konto, Ska pengarna sitta på ISK kontot om det rör sig om 6 månader, eller tjänar man mest på att ta ut dom och sen sätta in dom igen? För varje gång man för pengar IN på kontot blir det väl extra skatt?

Att det blir skatt när dom ligger där vet jag, men som sagt tar jag ut dom och stoppar in dom igen efter 6 mån vilket är mest gynnsamt?

Av Kampis

Datorn såg förövrigt mycket bra ut, 3400G verkar bra när dom ändå inte ska spela och det verkar klara 4k.

Vet du om moderkortet stödjer processorn direkt ur kartong eller måste det uppdateras? Gör butiker som bygger isåfall detta?

Att den är overkill är bra, så blir det lite mer framtidssäkert.

Av Kampis

@zojjz: Tack för det snabba svaret!

Det är tänkt att låta tex en datorbutik tex inet eller komplett bygga datorn så då får alla komponenter komma därifrån, Windows 10 är redan inköpt.

Funderade på, att om man köper en dator i den här prisklassen, är det bäst med en färdigbyggd märkesdator eller ska man slå ihop ett sånt här egenkomponerat bygge?

Enda kravet annars är ju som sagt att det går att spela upp 4k film och surfa på.

Av Kampis

Liten dator för surf och film i 1080p möjligen 4k

Hej jag undrar om någon vet vad för utrustning som behövs för surf och film, kravet är att kunna spela upp 1080p videofiler, vore även bra om den klarar 4k.

Operativsystem som ska köras är windows 10.

Litet format på datorn är ett plus, Spel kommer inte att spelas.

Prisbild ca 5-8000, Skärm finns redan.

Tack för ev svar!

Av Kampis

Har detta med Svenska staten att göra så var min första tanke att dom samlar nog in allt, för att bränna upp det.

Ungefär som när dom smälter ner gamla fornfynd, håller nog i mina gamla grejer sålänge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kampis

Tyckte inte det var länge sen jag köpte 1070ti som kostade över 5500:-, Utvecklingen av standarder osv har accelerat väldigt snabbt, men då får det bli G-Sync nästa gång det blir uppgradering, Köpte denna kabel sålänge:

RUIPRO Fibre HDMI Cable 4K60HZ HDR 10m

Av Kampis

Tack, Då blir det en HDMI kabel då, Det räcker alltså med en Premium high speed kabel och jag behöver inte köpa såna som heter Ultra highspeed? Vad vinner man på en ultra, 8k video?

Av Kampis

Om jag köper en sån optisk hdmi-kabel, Kommer den ge mig Gsync på tvn från grafikkortet? Eller måste jag ha en Optisk displayport kabel för Gsync om det finns?

Skulle egentligen klara mig utan gsync men nu när man ändå köper vill man ju helst att kabeln ska klara allt som tvn och datorn kan leverera.

Tack för svaren!

Av Kampis

Hej! En fråga ang vilken kabel jag ska ha, Har köpt en Oledc9 65", Har för tillfället en gammal tjock blåsupra hdmi kabel 8meter från 2007, Med den får jag bild från datorn, fast det blir glitches på bilden ibland samt att nån gång var femte minut försvinner bilden samt ljudet i 1-2 sekunder.

Misstänker att det är kabeln som är för gammal, Kör alltså ut bild från mitt 1070TI Asus som har Gsync, Vilken kabel ska jag köpa för att få minst 60Hz i 4k samt så får den gärna stödja det här RGB 4 4 4 som folk pratar om men inget måste, Sen vore det bra om den kunde ge min C9 Gsync vilken endast displayport kablar stödjer?

Vill att sladden iaf är 8m gärna 10m om det finns.

Tack för ev svar!

Av Kampis

Även jag ska åka och hämta min nya OledC9 65 om 2 timmar.

Kommer det att fungera att köra HDMI bild från min dator till TV, För att sedan dela med sig av ljudet från TVn, till min gamla Onkyo 805 receiver genom antingen hdmisladd eller optisk kabel? Kommer detta att fungera? Receivern har bara 1.3hdmi portar

Receivern stödjer inte något som kallas ARC.

Av Kampis

3900x på x570 Aorus Elite - ojämt varvtal på CPU Fläkt när processorn boostar

Hej! Har byggt ihop en dator med 3900x och X570 Aorus Elite, Har ett problem med att fläkten varvar upp och ner ganska mycket tex när man bara surfar eller öppnar något mindre program, Vad jag sett så finns det inget sätt att ställa custom fan profiles i Gigabytes egna Smart Fan 5 i bios?

Finns det några bra program för att lösa detta i windows, kanske för att höja gränsen lite när cpu fläkten ska starta, samt lägga in en delay för hur ofta den får ändra hastighen?

Fläkten är en Noctua NH-D15S och datorn är väl ventilerad för övrigt.

Tack för ev svar!

Edit: Tog ner Argus monitor och la in en egen tempkurva, 38% fläkt tills 59 grader sen ungefär 50% fläkt på 60c, och 70% fläkt på 70c osv, det vart en hel del bättre.

Av Kampis

Samsung LE52M87BD - 33000:- Nypris

Hej har gått över till 4K TV så säljer min gamla, Det är en full hd tv 1080p av modell Samsung LE52M87BD, Inget fel på tvn, fungerar klockrent med riktigt bra bild, Bilden är inställd enligt guide på nätet.

Har haft den inne på en radioaffär som bytte alla kondensatorer till japanska av bra kvalitét pga att den för några år sen var svårstartad, sen dess har den fungerat som den ska utan problem.

Skulle aldrig bytt om jag inte var ute efter 4K.

Inga märken osv, varit i rökfritt hem utan djur.

Läs hela annonsen här

Av Kampis

Lampa Thrunite TN30 3600Lumen

Säljer en entusiastficklampa. 3600lumen, räckvidd 370meter.

Allt på bild följer med, Låda osv.

Lampan drivs av 3 st 18650 batterier, Laddare och batterier följer ej med utan man måste ha en 18650 laddare.

Skickas mot fraktkostnad, ca 60kr.

Nypris 179 dollar.

Review på lampan:

https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?338390-Th...!

Läs hela annonsen här

Av Kampis

Har varit kund hos telia i ett par år och betalar 429:- för 100/100, ringde och försökte få black friday erbjudandet men det gick inte, Var det någon som har telia sen innan och fick erbjudandet?

Av Kampis

Är också intresserad av detta chassi, vilka noctua 140mm är dom bästa att sätta i fronten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kampis

Har suttit i kö på elgigantens sida, när jag håller på och plockar i min vara och går till kassa så blir jag utkastad igen och satt i en ny kö. Kommer ihåg att förra året hos dom där mupparna var jävligt illa och det är inte bättre i år. *Ansiktspalm*