Inlägg

Inlägg som Kampis har skrivit i forumet
Av Kampis
Skrivet av suhrim:

En optisk kabel leder inte ström så det är inte från datorn det kommer.

edit: så vidare en optiskt hdmi inte har kopparkabel också.

Håller jag den fiber optiska kabeln och duttar till på metallhöljet får jag iaf en stöt med andra handen på tvn, Och den fiberoptiska kabeln går direkt in i grafikkortet på datorn.

Av Kampis

Optisk HDMI kabel som ger stötar från dator i annat rum

Hej! Håller på och koppla ihop dator till tvn i en ny lägenhet som inte har jordade uttag. Har märkt att den nya HDMI kabeln på 15m ger stötar då man håller i höljet samt nuddar tvn som är i vardagsrummet, Inget extremt men sticker till lite.

Har kollat i lägenheten och ser att rummet som datorn finns i samt vardagsrummet ligger på olika säkringar, dvs olika faser? Har prövat sätta datorn i vardagsrummet och då ges ingen stöt.

Stötarna i sig är egentligen inget problem då jag inte kommer hålla fingret på båda så ofta men är detta något skadligt för tv / grafikort och dator då strömmen verkar vilja jämna ut sig mellan dom två när jag har dom i olika rum?

Av Kampis

Detta är på våning 4, Har granne under ja, Hyllan har stått mot en innervägg som ansluter mot köket, men diskbänken är inte på andra sidan eller något avlopp så måste antagligen vara någon som vattnat.

Golvet har säkert endast slipats om en gång, det är ganska repigt som det är nu.

Känner som sagt inget när jag luktar i på det så just nu lutar det åt att lägga ett 3stav parkettgolv över och gömma detta spektakel.

Tack för alla tips o svar!

Av Kampis
Skrivet av giplet:

Håller helt med här!

Som sagt, Tre golvslipfirmor har sagt att dom lagar inte vattenskadade parkettlamellgolv som mitt som bara har 4-5 mm tjocka bitar för det kommer gå upp om ett par månader och bli problem, Massiv parkett går bra att laga men det är inte detta golv.

En firma erbjöd sig att försöka laga slipa och lacka, Har inte bestämt mig ännu men det lutar åt nytt golv över för det är surt att lägga 15k på en lagning / slip och lack om det inte blir bra.

Bra uppslutning och respons på golv här på sweclockers förresten.

Av Kampis

Men det bör vara svartmögel som torkat? Kanske kan vara mycket mer under mot betonggolvet som man inte ser? Inte fuktigt det är säkert ett bra tag sen det hände, På andra sidan är det ett kök men inte diskbänken mot den väggen utan bara en bänk.
Luktade på det hela men är inte övertygad om vad det var jag kände, ingen stark mögeldoft var det iallafall.

Tanken var att låta någon lägga ihop dessa bitar som gått isär och slipa samt lacka, men flera golvslipfirmor har sagt att dom lagar inte parkettlamellgolv för det kommer gå upp om ett par månader och bli problem, Massiv parkett går bra att laga men dom är 16mm tjocka och mina bitar är bara 4-5 så dom har vridit sig endel, Så nu är planen att köpa ett ekfanér golv och lägga på det gamla parkettgolvet.

Problemet är att jag inte vill bygga in massa svartmögel om det nu är det under parketten, men är en amatör så jag kan bara gissa på vad det är jag ser.

Av Kampis

Vad kan det svarta vara om inte mögel? Har skickat lite bilder till golvslipare, tanken var att slipa om hela golvet men faktiskt så har 3 firmor avrådit mig till att inte göra det om det är en vattenskada, för lägger dom igen och slipar till och lackar så reser det sig igen om några månader.

Planen är att lägga ett nytt fanérgolv över men så såg jag detta när jag bröt bort 2 lamellparkettbitar.

Av Kampis

Svartmögel bostadsrätt, Nån kunnig?

Kanske postar på fel ställe nu men kanske finns det någon som har en aning? Iallafall:

Har precis köpt en bostadsrätt, På visningen såg allt bra ut men efter betald handpenning och på det sista mötet där man skriver på och för över dom sista pengarna så nämner säljaren att när han flyttade möblerna och framförallt under bokhyllan som stod mot väggen i vardagsrummet så såg han att det gått isär ett par "tiondelar" av en mm på parketten, Jag åker dit efter mötet och ser att det är en vatten/fuktskada ca 1meter bred och nån halvmeter ut från väggen, precis så hyllan dolde detta på parketten så dom gått isär ca 1mm på flera ställen.

Har tagit bort 2 parkettlamellbitar och under är något svart, Kan detta var svartmögel? Jag är en amatör men kan det ligga svartmögel mot betongen underst ifall det varit blött och att detta är det möglet som letar sig upp genom granribborna och parketten?

Bilder:
Kolla gärna alla 4 för några visar ett par svarta fläckar.

https://imgur.com/7BOwE8x
https://imgur.com/nubSCHH
https://imgur.com/aNe0EuT
https://imgur.com/s7unnLz

Tack på förhand!

Av Kampis

Bra får bli den, Tack för tipset. 👍

Av Kampis

Bra då var det som jag misstänkte. Är inte insatt i switch marknaden men finns det någon enkel som klarar 500bit till ett hyffsat pris som ni rekommenderar?

Av Kampis

Hur dra nätverkskabel från router till två datorer

Hej, Kommer snart få fiber och jag kommer köra med Telias F1 router, Har 2 datorer i ett rum dit jag ska dra nätverkskabel, Måste det dras två nätverkskablar till vardera dator från routern eller kan man dra in en nätverkskabel och sedan splitta signalen på plats med något? Switch?

Förra lägenheten körde jag två kablar från routern men vill helst bara dra en om möjligt.

Hastigheten kommer vara 500mbit.

Tack på förhand!

Av Kampis

Har Greenely nu i, fick precis erbjudande om 0 i månadsavgift i ett år för att vara kvar, men vad gäller annars idag är det Tibber?

Letar elbolag till lägenhet, lönar det sig på timpris? Har en robotdammsugare som laddar på natten, annars kanske man tvättar eller diskar när det är hyffsat pris, frågan är om det är värt?

Av Kampis

Daze before christmas - Snes.

Av Kampis

Full pott först gången i ett swec quiz, tydligen är jag bra på gamla ljudkort. 😆

Av Kampis

Mitt bidrag är att roboten ska självklart städa och moppa bra, men även ha väldigt bra miljö och person detektion, Känner den inte igen ett ansikte när man inte är hemma får man en notifikation på appen om obehöriga i ens bostad, Eller varför inte temperatur och eld kontroll där den varnar dig att något är fel, onormalt varmt eller kanske har man glömt ett fönster öppet på vintern så det är minusgrader inomhus, Detta skulle komma som en varning i appen!

Bilden är AI genererad.

https://i.ibb.co/PMYTDL6/8-Tx-YGMr-Kza-Phl-F3-N-2.png

Av Kampis

Annonsen är avslutad

Av Kampis

Aha bra noterat, Lånade bilden för på min kartong är i det ett ytteremballage på också och där var det ingen text alls, Men det är alltså ett Asus 3080 Tuf det gäller.

Av Kampis

Asus 3080 TUF Gaming OC 10GB V2 LHR

Fick tillslut mitt Asus 3080 TUF Gaming OC V2 10GB LHR Grafikkort, Fortfarande oöppnat i sitt originalemballage, Har redan hunnit köpa ett annat kort så säljer detta.

Bud börjar på 10000kr.

Hämtas i Finspång eller skickas skyndsamt mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av Kampis

Jag köpte Alienware 38an, Trevligt med lite extra höjd uppe och nere, kommer från 27"

Den blir du inte besviken på.

Av Kampis

Ställ ljusstyrkan på den nivån som du ska använda mot tex en vit hemsida, sen kolla en helt svart bild igen syns nåt eller är det acceptabelt? Massa skärmar går att framkalla sånt här på om man maxar ljustet bara för att kolla.

Av Kampis

Väntar också på likadant kort, Deras kundsupport verkar instruerad att bara dra på det hela och fördröja så man ska avboka, dom har sjunkit lite i mina ögon iaf. Valde faktura för jag misstänkte att detta kunde hända men trodde inte dom skulle totalt ignorera en i nästan 2 år.