Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc

TS du har rätt att häva köpet enligt ARN som yttrade sig om detta fall http://www.arn.se/Amnen/Mobler/Vanliga-fall-listning/Kategori... och gav bifall till kundens begäran om hävning.

Av olirc

Kollade ClickOk köpvillkor och dom lutar sig felaktigt mot detta i sista raden "ClickOK förbehåller sig rätten att ändra köpevillkoren utan att meddela kunden i efterhand" vilket är avtalsvidrigt om du frågar vilken advokat som helst eftersom avtalslagen och konsumentköplagen och distansavtalslagen trumfar det.

ClickOk ni må vara billiga men läs på om juridiken!

Av olirc
Skrivet av Marathonkillen:

Jag var i kontakt med Kronofogden om betalningsföreläggandet. Jag pratade med dem om ärendet och förklarade för dem hur det låg till.
De förklarade för mig hur de hanterade ärendet. De talade om för mig att om jag bestrider ärendet skickar de över alla handlingar till Tingsrätten. De föreslog att jag skickade med så mycket bevismaterial som möjligt med ett eventuellt bestridande eftersom Tingsrätten får alla handlingar.
ClickOk underrättas om att Kronofogden lämnat över ärendet till Tingsrätten och det är upp till dem att lämna in en stämningsansökan.

Således är det helt korrekt av mig att skriva att Kronofogden lämnade över handlingarna till Tingsrätten.

Då har man ändrat på proceduren men skit samma för ClickOk kunde inte bevisa att du hade handlat i "ond tro" dvs det var uppenbart att priset var felaktigt och jag har sett tidigare inlägg på nätet att dom verkar vara småaktig vilket du förlorar kunder och renommé på.

Säljer själv privat en del vintage och har ibland angett fel pris när kund frågat om slutpris med frakt men för att få en glad kund släppt iväg varan för det priset eftersom JAG gjort fel och inte kunden.

Av olirc

Toalettpapper annars är mjukt och bra och bör finnas i varje hem

Av olirc

Skrämmande! Enda felet jag kan hitta är detta "Även denna gång bestrider jag kravet och Kronofogden lämnar över ärendet till Tingsrätten." då det är istället ClickOk som får till svar utav Kronofogden att du bestridit kravet och får svara Kronofogden om dom vill gå vidare.

Vet detta pga skilsmässa där jag fick felaktigt krav från Kronofogden begärt av mitt ex och bestred detta varpå hon valde att inte gå till Tingsrätten.

Kudoz annars att du stod på dig och visade dessa nasare var skåpet ska stå!

Av olirc

TS kolla här http://forum.corsair.com/v3/forumdisplay.php?f=206 om det finns nyare firmware som kan lösa ditt problem och jag antar att du använt dig av nya kablar som inte böjts allt för mycket?

Har "stenåldersgrejer" här pga nämligen ett Intel Q45 Express chipset moderkort och får nånstans runt 150 - 200 i läs och skriv i AS på min SSD Team XS3 120 Gb om jag minns rätt testprogram på SATA 2 port så nått är galet här. Kolla även om det finns nyare bios som kan lösa ditt problem?

Av olirc
Skrivet av iFraja:

Jag är inte lika säker på det då det är kunden som gjort ett aktiv val att använda Posten/Postförskott för betalningsförmedling.

Jo läs http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19900932.htm och särskilt:

"Förhållandet till säljarens borgenärer

49 § Köp enligt denna lag gäller mot säljarens borgenärer i och med avtalet. När köp inte avser en bestämd vara, blir köpet dock inte gällande mot borgenärerna förrän åtgärd har vidtagits genom avskiljande eller märkning av varan, anteckning om varan i en bokföringshandling eller på något annat sätt så att det framgår att varan är avsedd för köparen. Lag (2002:587)."

Av olirc

TS! Vänta till den 23 Mars och kontakta sen Dustin igen om du inte fått tillbaks pengarna innan dess och tala om för dom snällt och vänligt att Kronofogden kopplas in om inte pengarna finns på ditt konto inom 7 dgr.

Vad Posten gör med pengarna spelar ingen roll då det är du och Dustin som har en affärsrelation och mellanhänder får Dustin snacka med själva utan att blanda in dig i det.

Av olirc

SIBA som är med i Elektronikranchens intresseförening har en överenskommelse om vad som är godtagbara fel inom reklamationsrätten och den finns att läsa här http://www.elektronikbranschen.se/wp-content/uploads/2011/02/... så på dom igen och begär ut spec på vad som är trasigt på moderkortet som Zcenix föreslår.

SIBA är tvingade att följa denna överenskommelse som kortfattat innebär att fasta delar som går sönder inom 3 år ersätts medan rörliga delar som hd inte ersätts. Givet är att felet inte beror på bristande underhåll som t.ex damm, cigarettrök och fukt mm.

Av olirc

I affär gäller bara ångerrätt om detta avtalats innan köp eller om säljaren ger detta i sina köpvillkor som t.ex El-Giganten m fl gör.

M a o så får du bita i det sura äpplet om inte säljaren hos Phone Family går med på att ångra köpet vid förfrågan utav dig för nån laglig grund har du inte.

Av olirc
Skrivet av Nimrod xp3rt:

Där kan man också läsa att "handhavande fel såsom stötskador" inte räknas som ursprungliga. Om detta med 6 månaders gränsen som vissa påpekat tillämpas här så kan man alltså ha lite svårt att bevisa att det inte är du själv som orsakat felet genom felaktig hantering.

Praxisen säger i korthet att mekaniska delar är det konsumenten som får bevisa efter 6 mån medan det på icke mekaniska är 3 år bifall på en reklamation om inte det kan visas att kunden har vållat skadan på något sätt. Så har iaf jag tolkat den praxis som finns inom elektronikbranschen.

Av olirc

Det finns en praxis inom elektronikbranschen som finns att läsa här https://www.google.se/search?q=Reklamationer+inom+3+%C3%A5r+%... som talar om vad som gäller ang garanti & reklamation.

Så felaktiga minnen som ger error i testprogram inom 3 år är en godkänd reklamation eftersom det är en fast del. Beror felet på t.ex undersatt underhåll (damm) så nekas reklamationen.

Av olirc
Skrivet av Adddeeee:

Tack så mycket minns du hur länge du fick vänta på ett svar/en ny produkt?

Gick ganska snabbt, tror det tog allt som allt 14 dgr från insändandet av det defekta grafikkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olirc

Du kommer få ett likvärdigt och då lär det bli denna dom skickar http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=660800#extra

Har själv erfarenhet av detta från Komplett och jag fick då ett grafikkort ifrån nästa generation som var mycket snabbare men kostade hälften av vad jag gett men jag var nöjd iaf.

Av olirc
Skrivet av thomas_skane:

Jo det är den. Låt mig presentera:

Alltså kan inte varan återlämnas om den inte är som säljaren lämnat den. Nu kan man givetvis argumentera för att varan faktiskt återlämnas i ursprungligt skick då den har ett ursprungsfel men då säljaren påstår att den levererat ett felfritt kort, och dessutom göra detta sannolikt, är det du som ska bevisa dina påståenden. Därför kan man med fördel använda sig av reklamationsmöjligheterna i Konsumentköplagen istället.

Det samma framgår av allmänna avtalsrättsliga principer där återköp/hävning innebär att båda parter återlämnar vad de presterat med ersättning för vad de inte kan återlämna. Du har fått ett grafikkort. Påstår du att det är felaktigt ska du bevisa detta. Återigen är reklamation betydligt bättre.

Ehh? "eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten." som säger att om det är fel på varan som du som konsument inte kunnat styra över så är det bara för säljaren att ta tillbaks varan och återbetala till konsument vad denne erlagt.

Sen är det säljaren som har bevisbördan dels genom lämnad garanti och även i enlighet med konsumentköplagen där denne dom första 6 månaderna har att bevisa att det är kunden som har orsakat felet genom t.ex handhavandefel.

Av olirc
Skrivet av Shudnawz:

Ångerrätten gäller under förutsättning att kortet faktiskt är helt. Är det trasigt är det istället reklamationsrätten och eventuellt garanti som gäller.

Nej ångerrätten är på inga sätt villkorad som du skriver men däremot lär kortet kollas extra noga om det är handhavandefel innan återköp görs. Du kan gärna visa var i Distansavtalslagen det nämns om detta villkor?

Av olirc
Skrivet av Deathdevil:

Ifall man köper en begagnad produkt från en butik som säljer dessa. Gäller då reklamationsrätten? Eller har man inget som helst skydd? För jag måste nämligen köpa ett moderkort som inte finns som nya längre inom den Svenska gränsen. Jag vill inte handla utomlands.

Så gäller reklamationsrätten även när man köper begagnade produkter från en butik?

Vad gäller det för moderkort? Har själv letat som en tok efter P45 moderkort men fick till slut tag på ett Q45 för 450:- inkl frakt och kommer lägga undan den som reservdel så länge mitt ordinarie fungerar.

Kanske kan ge dig en knuff åt rätt riktning mot ett nytt kort?

Av olirc
Skrivet av PeCe:

Jag gav min mor en prenumeration på en tidning för ngt 10-tal år sedan. De satte upp min mor som kund och mig som fakturamottagare, istället för det mer naturliga att sätta mig som kund och min mor som leveransmottagare. Jag påpekade för kundtjänsten att det knappast kan vara ok att de registrerar min mor som kund då avtalet slutits med mig och jag kan inte ingå avtal i hennes namn. Då fick jag det begåvade svaret att det är mellan min mor och mig och inget de kan göra något åt...

Iofs sig obegåvat svar från kundtjänst men i sak så gjorde dom iaf rätt då du fick fakturan och din mor tidningen utan krav på nån motprestation- TS ska stå på sig om kundtjänst trilskas även om det är ett litet belopp för många bäckar små blir till slut en nätt förtjänst för företag som inte följer avtalsrätt.

Av olirc

TS om det är din mor som betalat för tidningen så är det hon som är kund och då ska ev räkningar skickas till henne för du har absolut inget avtal med Bonnier.

Antar att det var en gåvopren och den ska vad jag kan se här http://illvet.se/prenumeration/gavoprenumeration-2011 upphöra efter det antal nr som har avtalats vid köp som här är 7 eller 12 nr.

Läser man pren villkor så står det där att räkningen skickas med tidningen men efterom den som får gåvan inte är kund så är det ett oskäligt villkor som inte är giltigt.

Av olirc
Skrivet av Shudnawz:

Tänk på att sista punkten från KKL, hålla inne med betalningen, oftast är ett tomt hot. Många återförsäljare använder sig av en tredje part för fakturaköp och/eller avbetalning, tex Klarna eller Resurs Bank. I det fallet har återförsäljaren (typ Inet eller Komplett) inga krav mot dig, utan de har överlåtit det mot en annan part som du då inte kan hålla inne betalning mot, eftersom banken i fråga redan har levererat sin "tjänst" till dig, dvs gett dig möjlighet att betala köpet senare.

Fel! Detta sägs i KKL:

Förhållandet till säljarens borgenärer

49 § Köp enligt denna lag gäller mot säljarens borgenärer i och med avtalet. När köp inte avser en bestämd vara, blir köpet dock inte gällande mot borgenärerna förrän åtgärd har vidtagits genom avskiljande eller märkning av varan, anteckning om varan i en bokföringshandling eller på något annat sätt så att det framgår att varan är avsedd för köparen. Lag (2002:587).

Källa: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19900932.htm

M a o så kan du hålla inne betalningen om du köpt varan utav en av säljaren angiven kreditgivare men inte om du lånat pengarna av ett självständigt bolag utanför säljarens krets.