Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Allt ifrågasättande av nettokostnaderna som flyktingmottagande innebär är inget annat än att fly från debatten. Om flyktingmottagande var något positivt skulle fler länder ta emot fler flyktingar, men eftersom flyktingmottagande innebär både stora problem och kostnader är det få länder som vill ställa upp på det.

Bifogar moteraternas artikel med förslag på ny invandringspolitik från i vintras.

http://www.dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-krimi...

Utvecklingen går som sagt åt rätt håll i flera avseenden, men alldeles för långsamt.

Den dag deras förslag genomförs tror jag på det inte förr för det luktar väldigt mycket att försöka hålla SD utanför riksdagen.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Du måste motivera det på något sätt. Just nu säger du bara att x - y är lika med ett negativt tal för att inte staten säger något annat. Det finns ingen logisk följd i det hela.

Nej vad man ska fråga sig är varför inte statsmakten har gått ut med att Sverige tjänar på invandringen för det skulle dom göra om så vore fallet!

Varför dom inte gör det och tystar kritiken mot invandringen är därför att den går med förlust och kommer så göra tills en utredning tas fram som objektivt visar på om invandringen är vinst eller förlust!

Inget parti i riksdagen vill begränsa invandringen men ändå gör dom ingen utredning på huruvida invandringen genererar nån vinst eller är en förlustaffär och det är det man ska vara skeptisk till när folk säger att invandringen är ren vinst för Sverige!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce
Skärpning, ta dina kvasisemantiska teorier någon annanstans!

Varför så sur? Det heter ju aktivitetsfältet och inget annat! Fattar du hur engelsmännen garvar åt såna försvenskningar som görs som blir helt tokiga?

Att du anser det vara kvasisemantik får stå för dig för på engelska heter det taskbar och det kan du inte med bästa vilja översätta till taskbaren för isf skulle M$ gjort det i sina hjälpfiler men nähä där kallas det visst för aktivitetsfält?

Men du kan gärna förklara var mitt logiska resonemang kring detta brister?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Jag mår alltid lite illa när folk börjar tala om vad invandringen eller flyktingmottagningen kostar. Att presentera kostnaden för något utan att samtidigt presentera intäkten är att försöka agitera med stora siffror. Att högre utbildning och universitetsforskning kostar femtio miljarder per år är till exempel inte ett ekonomiskt argument mot den högre utbildningen.

Det är möjligt att invandringen eller den fria utbildningen eller vad som helst är en förlustaffär, men det visas inte genom att skrika om kostnader. En vinst eller förlust uppstår först genom att dra kostnaderna från intäkterna.

Problemet här är att det finns ingen officiell beräkning på vad kostnaden för invandringen hamnar på när intäkterna räknats bort.

Finns det nån sådan beräkning så är den gömd undan för allmänhetens ögon och så länge ingen officiell beräkning tas fram kommer jag hävda med bestämdhet att invandringen är en förlustaffär för Sverige och kommer så vara tills kraven skärps så vi endast tar in kvotflyktingar (ca 1700st 2008) och arbetskraftinvandring och skickar ut resten av dom asylsökande.

Vi kan inte vara hela världens socialkontor eller sjukstuga utan varje land ska ta hand om sina egna först och främst efter bästa förmåga.

Världen liksom livet är orättvist så är det bara och inget som vi i Sverige ska ordna upp utan det får varje land ordna själv så deras medborgare får det så bra som möjligt.

Sen är det mycket effektivare att hjälpa folk i sina hemländer eftersom vi för den kostnad en invandrare åsamkar oss i Sverige kan livnära minst 100 st i dennes hemland.

Av olirc

Sorry men taskbaren låter som nått ställe där man lägger upp tasken och låter den dricka nått alkoholhaltigt

Nä Aktivitetsfält heter det så snälla sluta upp med försvenskning av engelska ord som blir så galet som detta.

OnT så körde jag inte så länge med Win7 när den fanns att prova på så har ingen åsikt om hur AKTIVITETSFÄLTET fungerar.

Av olirc

Samsung Hd? Problem med hängningar? Ny Firmware finns här.

Dell har släppt en ny Firmware från Samsung som finns här http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&...

Denna fw gäller för följande diskar: Samsung HD502IJ 500GB - DP/N XT518
Samsung HD103UJ 1TB - DP/N FY878

Har själv applicerat den på min 1Tb disk med gott resultat då den tidigare hade hängt sig nån gång när man satte datorn i viloläge. Efter att jag uppdaterat fw så märkte jag att läsarmen inte knastrade till så hårt som den tidigare gjort vid avstängning, viloläge så antagligen har dom sänkt hastigheten något på den?

Iaf du uppdaterar på egen risk och för säkerhets skull koppla ur andra diskar eftersom programmet körs direkt från skivan du gjort och bootat med utan att du får klicka någonstans innan!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Planeto
Såhär går det till.

Först och främst är det Siba som måste se till att produkten blir reklamerad, verkstaden har ingenting att göra med det utom att döma ut produkten om Siba ber om det.

Vad du har rätt till är följande. Om du har skickat in produkten 3 ggr under 1 års tid för samma fel och felet dyker upp en 4:de gång så har du då rätt att antingen få pengarna tillbaka (Siba har dock rätt att ta ett åldersavdrag på den summan) eller begära omleverans av produkten (få en ny dator). Men datorn måste alltså totalt vara inne på service 4 ggr (den 4:de för att se att det verkligen är samma fel igen)

Om du ligger på och bråkar kan du säkert få Siba att vara en hel del mer flexibla, speciellt om du skaffar en ny dator hos dom.

Ett sista tips är också att inte nämna att datorn strulat från första början. Du har egentligen 2 månader på dig att reklamera ett fel från det datum du upptäckt det, väntar du längre har du inte ens rätt att få det felet reparerat.

Sluta sprida felaktigheter om att det är 3 ggr som gäller för praxis är två ggr enligt ARN se http://www.arn.se/praxis_referatiurval/vanligafall/Kop-av-var...

Så 3:dje gången datorn åker in kan TS begära att antingen köpet hävs eller att denne får ut en likvärdig dator.

Av olirc
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Mac använder EFI, inte BIOS.

Du får väl sätta lösenord i EFI då och sen ändra det. Rapportera hit om din SSD sen fungerar eller inte?

Inte byta styrmjukvaran till nyare i din SSD för det är fusk ;). Förresten EFI har kanske inte lösenordsskydd?

Av olirc

Prova med nått annat minne för att se om datorn startar för det tyder på att det är fel på minnet.

Av olirc
Av olirc

Det är ganska uppenbart vilket program du ska köra när du bootat den skivan.

Av olirc

Låter som hd 2 är paj så ladda ner UBCD som har flera diagnostikverktyg tillgängliga på den skivan.

Återkom när du fått resultatet ifrån diagnosen på hd 2

Av olirc

Missljudet kan komma ifrån nätagget eller moderkortet så tjuvkoppla nätagget för att se om det är därifrån det kommer.

Om inte så är det troligen så att moderkortet har gjort sitt.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
snabb fråga: "sekulär" innebär att religion och stat(domstolar ingår väl även här?) är frånkopplade från varandra?

Japp vilket inte en enda Islamisk stat förutom undantaget Turkiet är.

Av olirc

Om du häver köpet så ska även ev kredit tas bort så Telia får ta bort avbetalningen på telefonen för dig.

Av olirc

Om du kollar på http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4COREDUAL-VSTA så ser du att det bl.a står "1 x PCI Express Graphics slot (@ x4 mode) när dom normalt går i 16X så där är nog förklaringen till att du får sämre resultat.

Av olirc

Borde inte vara nått problem enligt vad jag kan se på http://www.partis.cz/index.php?gid=976 då ger den max 360W på 12V.

Men den kommer bli ganska stressad om du kör samtliga 4 hd på en gång vilket du kanske tänker göra då du antagligen ska köra RAID så ett 550W Corsair skulle inte vara helt fel isf så har du lite marginaler.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redzo
Det gör dom inte. Det var inte inet som sa till dig att köpa ett billig skitagg. Nätdelen driver hela systemet och är den i särklass viktigaste komponenten i en datorburk, så det är den ENDA komponenten man inte sparar in på. Det gjorde du och det är enbart ditt fel inte inets eller nån annans.

Fel!

Inet.se har gladeligen sålt han ett skitagg som kan gå sönder när som helst och ta med sig hårdvara i raset.

Råder dig till att studera §31 i KKL som ger kunden rätt att få ersättning för följdskador.

Av olirc

Jag skulle säga att 3 - 4 veckor är vad man max ska tolerera som reptid innan man tar ett snack med säljaren om en omleverans alt hävning av varan.

Nu har ju du iofs fått låna en telefon med 60 dgrär inte vad jag anser vara skäligt att behöva vänta på att få sin vara reparerad.