Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Skrivet av zorp:

Skulle vilja säga att dom försöker med en liten fidus här.

Säljaren har rätt att göra ett "nyttoavdrag" om du haft "betydande nytta av varan". Men detta gäller enbart om du vill häva köpet.

Men det vill du inte. Du har fått en felaktig vara och vill enligt konsumentköplagen ha felet avhjälp alternativet en ny felfri vara.

Att dom inte har varan i lager längre eller inte kan reparera den är inte ditt fel. Dom får då antingen ersätta dig för varan eller skicka en annan vara (dock måste du betala mellanskillnaden om varan är dyrare).

Men det är inte du som vill häva köpet, och då ska du inte acceptera ett nyttoavdrag.

Förresten så försöker dom flesta säljare utnyttja nyttoavdraget mer än vad som är avsett, eller som Konsumentverket skriver:

"Du kan som köpare i vissa fall, om du haft betydande nytta av varan, få betala en rimlig ersättning för detta. Normalt uppvägs dock nyttan av de besvär och kostnader du kan ha haft, men till exempel för bilar får du nästan alltid räkna med att betala nyttoavdrag."

Nja det fetstilta understrukna gäller inte för det är så att om likvärdig vara är dyrare så ska jag som kund inte betala någon mellanskillnad för jag har redan köpt en vara med specificerad prestanda och kan inte säljaren leverera annan vara än en dyrare med samma prestanda så är det säljarens problem.

Nu brukar säljare vara pigga på att minimera skadan så är ersättningsvaran dyrare så får du tillbaks pengarna men är den billigare så levererar dom den till dig vilket i sig är en intressant diskussion men den hör inte hemma i denna tråd tycker jag.

Av olirc
Skrivet av rob_t_j72:

Beställde en fotoram 2009 från Digiswe, men fick en helt annan än den jag beställt - skickade tillbaks den och kontaktade dem och vi kom överens om att riva fakturan.

Nu efter 482(!) dagar så kommer en dröjsmålsräntefaktura från Svea Ekonomi, hur sjutton är det möjligt?

Är det nån annan som fått nåt liknande?

Ring till Svea Ekonomi och tala om för dom att du bestrider fakturan. Då får dom bevisa att du fått varan och det lär bli svårt för dom så här långt efter.

Läs här Vara du inte har beställt - Konsumentverket hur du formellt ska göra även om det i detta fallet gäller när man inte har beställt varan så är gången den samma.

Av olirc

Även om det inte är samma fel TS råkat ut för så ska man som kund aldrig acceptera att en vara går sönder hur många ggr som helst.

TS låt säljaren laga telefonen även denna gång men går telefonen sönder igen så kräv en ny eller hävning av den allt enligt praxis hos ARN se Köparen av en vara ska normalt inte behöva tåla mer än två försök att avhjälpa samma fel. Är det fråga om olika fel kan fler reparationsförsök få göras. - ARN

Av olirc

Som jag förstår det så ska du ha tillbaks 1495:- + X antal månader du har betalat 200:- i förhöjd månadsavgift dvs om du fick telefonköpet hävt efter 6 månader så blir det 1495:- + 200:- x 6 = 2695:- som du ska ha av Dustin som sen i sin tur får kräva detta av Telia om dom anser sig ha ett krav pga detta.

Du kan omöjligt kräva att få tillbaka mer än vad du faktiskt har betalat för telefonen precis som du inte kan kräva det för vilken annan vara som helst.

Av olirc

Var inga problem när jag skickade tillbaks en HP-lur som jag provat försiktigt med skyddsplasten på displayen kvar. Så ja du får försiktigt prova varan för hur ska man annars kunna undersöka den vilket man har rätt till enligt Distansavtalslagen?

Så ja Dustin Home följer distansavtalslagen väldigt bra och skickar t om hem en fraktlapp förbetald vilket dom inte behöver så då köpte jag mig en Nokia-lur istället där trotts att den var dyrare än på andra ställen.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperA
Nördar vet inte mer än "vanligt" folk om deras åsikter baseras på fördommar!

Vilka fördomar då och ja fördomar stavas med ett d!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dsk
Du säger ju själv nästa generation Iphone så det falller väl sig ganska naturligt att det är skillnad mellan två generationer.

Kan du köra Xbox 360-spel på en Xbox?

PS3 på en PS2?

Wii på en Gamecube?

Din nuvarande Iphone 3G kommer fungera precis lika bra och lite bättre och du "klagar" över att din förra generationens telefon inte fungerar lika bra som kommande generation?
Just du kanske inte klagar men något som har med generationsväxlingar att göra gillar du inte och detta något kanske orsakar ett hat mot en tillverkare av "prylar".

*host* Redan min Nokia N93 klrade av multitasking men inte Iphone? Kan detta vara en anledning till att jag håller mig ifrån Apple eftersom dom dumförklarar sina konsumenter?

Nej som det är idag kommer jag aldrig köpa nån Apple-produkt pga deras policy att kunder är till för att köras över flera gånger om dvs betala för sånt som andra aktörer på marknaden släpper gratis!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Svarade du verkligen i rätt tråd nu?

Nja det gjorde jag inte utan får ber om ursäkt för min klantighet.

Man ska inte posta när man är trött och har flera fönster öppna ;).

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Dags att väcka den här tråden till liv igen.

Det kommer bli en intressant vår.

Det ser riktigt mörkt ut för våra kära EU-kollegor i PIGS-sällskapet (Portugal, Italien, Grekland och Spanien). Om man tror att det ser mörkt ut, kan man räkna med att det är betydligt värre i verkligheten
Grekland har inget att tjäna på att "come clean", deras kostnader för att låna är redan uppe i 6-7% .

Som motpol till euron har vi främst USA där dels arbetslösheten hålls nere genom att fiffla med statistiken(arbetsstyrkan minskar, anställer fler i offentlig sektor & antalet "discouraged workers" ökar man) men även FED's aktiva sedelpressande kan inte fortgå hur länge som helst, när Kina säger stopp, vilket är troligt, kommer det att bli riktigt intressant.

Japp SD:s väljargrupper lär vinna ganska mycket på represalier från dess förtryckare (läs expo mm v-grupper) och nationalismen i övrigt lär öka ganska duktigt så SD 5% eller mer i riksdagsvalet låter inte så avlägset.

Av olirc

Varför inte skicka brev till dom istället om nu inte e-post heller funkar? Vänta en vecka på svar och skicka sen ett nytt och ett nytt om en vecka om inget svar kommit.

Nån gång bör dom ledsna på den där efterhängsna kunden som har mage att begära support ;).

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz

Enligt systeminfo i cmd så kör jag med ett bios från oktober 2008
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...
Inget verkar fixa mina problem.

Får inte BSOD och är SATA drivrutiner samma sak som SATA RAID? isf har jag de senaste.

mvh

SATA drivrutin till RAID eller icke RAID är vad jag vet samma sak. Ladda ner dagnostikprogram från tillverkaren av hd och kolla så det inte är den som är boven i dramat?

Av olirc

Kolla om det finns nyare bios till ditt moderkort som kanske fixar ditt problem? Annars kan det även vara drivrutinen till SATA så kolla här http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&Pr... för det löste mitt problem med BSOD och X64 Windows 7.

Av olirc

Ännu senare men God Jul på er alla!

Av olirc

Prova med att byta DNSserver till OpenDNS istället för att se om namnuppslagen funkar bättre?

Av olirc

*host* värmeutveckling från en vanlig hD till bärbar avskräcker då iaf mig från inköpande av en 7200 rpm.

Iofs så kändes 2Gb till mer oundvikligt än 7200 RPM då den bärbara hade bara 2 Gb minne!

Men visst nästa steg blir SSD och inte vissa kapitalisters våta dröm att det går igenom steg!

Av olirc

Visst har 7 funkat bra förutom den BSOD jag fick när den väcktes ifrån viloläge som kurerades genom att lägga in Intel Matrix Storage driver. Vilket jag anser vara säkerställt genom nästan två veckor utan problem på ett P45 system!

Så har du installerat Win7 64-bit och vill ha fullt fungerande viloläge på Intel chipset så rekommenderar jag installation av Intel Matrix Storage Driver

Av olirc

Går det att lägga till skrivardrivrutin på denna mobil? Som det är nu är det ganska begränsat eller är jag fel ute när jag försöker gå via "Jetset PRINT 5"?

Försöker lägga till en nätversskrivare Brother 5130 men Brother finns inte alls med som valbar drivrutin och inte verkar man kunna välja nån annan drivrutin heller?

Fick den idag och den är värd dom 1595:- man får ge med ett 4GB minne! PS! Du som skrev att man inte ger denna telefon till nån som är >40 så är jag själv 48 men fortfarande nyfiken på tekniska prylar.

Av olirc

*host* Will Urbina uppger att projektet kostade cirka 1 500 USD att genomföra, tusentals dollar mindre än vad en motsvarande Apple Mac Pro går på i dagsläget
slut *host* vilket bevisar vad ni mactroll än säger att det går att köra os och mjukvara billigare men Mac väljer att binda in er!

Ni macmänniskor är lurade men fortsätter att spåna på det att ni har bättre hårdvara bara för att ni vill se som bättre! Har ni sett serien "Frasier" som är en fortsättningsserie på "skål" så vet ni vad jag pratar om!!

Mac och PC idag har samma hårdvara och det enda som skiljer åt är startordningen där Mac kör med EFI medan Windows än kör med BIOS!'

Mac är idag som islam mot kristendomen där den ena anser sig vara för mer när det egentligen innebär det att bägge måste implenteras för att överleva det moderna samhället!

Av olirc

Följ instruktionerna här http://blogs.pcmag.com/securitywatch/2008/12/the_mysterious_b... hur du fixar det så ska det förhopningsvis sen funka!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pritect
Du kommer inte att kunna använda den på andra datorer, det du får är en modellspecifik skiva för hp modellen, med rätt drivrutiner osv. Den använder också en så kallad "moderkortstatuering" för att registrera sig, så användaren slipper fylla i produktnyckel. Du kommer med största sannolikhet att få upp en varning om att det är fel datormodell och så kommer du inte vidare. Jag vet det här då jag jobbar på HP Support

Du menar SLIC? Hur man gör med det finns bl.a här att läsa http://www.mydigitallife.info/2007/03/03/slic-table-slicbin-o... och sen finns det mer för den som vet men det är brott mot §7 så det lämnar jag utan kommentar