Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
http://wpcomics.washingtonpost.com/feature/07/06/21/wpnan0706...

Jag tyckte den var kul i alla fall.

Hehe! Mac fanatiker i ett nötskal!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Dustin är bra, det är faktiskt dessutom tillverkaren som ska tillhandahålla garantin, dustin kan ju inte ge killen en ny tv bara så där, då dustin har inte tillverkat dessa..

Enda jag personligen kan tänka mig är att de kan bekräfta problemen med tvn, men sen är det upp till någon annan att tillhandahålla en ny tv.

Ehh? Dags att läsa på vad Konsumentköplagen säger kanske? Länk finns i min sig om du vill studera den.

Multiman Finns tyvärr folk här som lämnar desinformation eller vad ska man annars kalla det när dom uttalar sig så tvärsäkert på hur saker och ting fungerar?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaptens
Nej jag förutsätter inte att säljaren alltid har rätt. Mitt resonemang bygger på att varje person får ta eget ansvar för sina handlingar. Kunden gjord ett medvetet val att följa säljarens råd och åka hela vägen hem för att prova, även fast han såg att varan var skadad, och misstänkte att spelet inte skulle fungera. Visst, säljaren gav rådet, men det var inte tvunget av kunden att följa det. Det var ett medvetet val av kunden. Därför anser jag att det här med att åka en längre bit tillbaka till butiken för att byta ut varan nu ligger på kundens ansvar, med tanke på att han valde att åka hela vägen hem, trots att han upptäckte att varan var skadad. Det spelar egentligen ingen roll att säljaren gav klartecken eller inte. Det var i slutändan kunden som gjorde det slutgiltiga valet, vilket som sagt får mig att anse att ansvaret ligger på kunden när det gäller att ta sig till och från butik.

Utöver det ska varan givetvis bytas ut, med tanke på att den inte fungerar. Om det innebär att han får åka fram och tillbaks till butiken, eller som du säger, att man löser det via posten osv, är en annan fråga.

Vi kan iaf vara överens om att vi är oense i denna fråga så gör avslut med detta för min del.

Av olirc

Bara att kontakta Dustin igen och tala om för dom att du tänker begära ersättning för alla merkostnader du har haft pga detta vilket du också har rätt till.

Så tala om för dom på Dustin att du måste ta ledigt från jobbet för att fixa detta och det kommer Dustin att få stå för och tyvärr om dom trilskas så tala om för dom att isf får ni koma och hämta den hemma hos mig eler lösa detta problem på ett för mig förnöjsamt sätt som inte kostar mig något alls.

Om den ersättningsvara du erbjuds inte är likvärdig den felaktiga varan så begär du hävning av den felaktiga varan och ska ha tillbaks köpesumman minus ev avdrag för den nyta du ändå haft av varan.

Råder dig även till att skriva på http://www.fairshopping.se där du kan ställa företaget mot väggen och sedan förhoppningsvis få nått svar ifrån dom för dålig reklam är det sista ett företag vill ha.

Tycker Dustin har blivit sämre på senaste tiden och kan det ha att göra med at dom verkar satsa rätt hårt på tvreklam som kanske inte betalat sig?

Av olirc

Kan inte hålla med dig för kunden har som sagt var varit i kontakt med säljaren så fort han fick reda på felet och fick då rådat att åka hem och prova och fungerar det inte så fick han återkomma så ska säljaren lösa problemet.

Därmed har kund gjort vad säljaren föreslagit och skall som sagt var hållas skadeslös vare sig säljaren tycker det eller inte så det är bara för säljaren att ersätta kundens kostnader inom rimliga gränser förståss ;).

Tycker du resonerar utifrån att säljaren ahr alltid rätt men det har han inte utan det är återigen vad lagstiftningen säger och den säger att kund skall hållas skadeslös vid fel på vara.

Kunden har ju även varit i kontakt med säljaren som gav klartecken till att åka hem och prova den så vad är problemet? Säljaren får stå sitt kast och ersätta kunden för ev merkostnader efter att kunden varit i kontakt med säljaren för hur detta problem nu skall lösas på bästa sätt. Kanske som jag skrivit löser det genom en omleverans via posten och skickar med fraktlapp med en leveransen så köparen kan skicka tillbaks spelet utan kostnad för denne.

Kan slå vad om att kund skulle vinna i ARN om den skulle föredras där!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaptens
Visst, jag förstår att du är sur, men jag förstår inte problemet. Du köpte en produkt, som visade sig vara skadad. Istället för att ringa EB games så skulle du vänt om och sett till att få en produkt som var felfri. Det är trots det du har betalat för, eller hur? För du fick den inte billigare om jag förstår dig rätt.

EB Games gav dig ett förslag att du skulle prova ändå. Du godtog förslaget och det fungerade inte. I och med det så kan du då allts inte spela spelet nu över helgen. Du kommer med all säkerhet få en fullt fungerande produkt om du åker tillbaks till EB Games på måndag, alltså har EB Games gjort vad de kan göra.

Jag förstår inte riktigt kommentarerna om att man ska springa till konsumentverket för detta. Milersättning? Vad har EB games att göra med var man bor någonstans?

Kund skall enligt KKL hållas skadeslös vare sig säljare giller det eller inte och kunden har i detta fall iaf ringt till EB Games så fort han fick syn på problemet varvid dom rådde han till att iaf prova och funkar det inte så skulle han återkomma = EB Games får stå för alla merkostnader som kunden drabbas av pga detta problem.

Nu skall kunden först ringa till EB Games och tala om att han kommer begära ersättning för milkostnad och då kan det tänkas att EB Games gör en omleverans via posten eller skickar en giltig nyckel via epost till kunden för att hålla nere sin kostnad för detta fall vilket är ok bara kundens problem löses för honom utan kostnad.

Ibland får man tyvärr vara lite bråkig för säljare försöker ibland smita undan sitt ansvar att hålla kunden skadeslös vid fel på varan enligt garantier och KKL men om man visar att man känner till sina rättigheter samt skyldigheter som i detta fall rent konkret ligger i att kunden skall hålla ner kostnader som tas ut av säljaren till ett minimum så brukar det mesta lösa sig utan att man får vandra vidare i konsumentjuridiken.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trackmaster
olirc, tror nog motorn ger upp snabbare än du hinner få den besiktad

Ska man trimma så ska man köpa en bil med ordentlig motor direkt, allt annat är wasted of money.
Behåll, sälj när du känner att du vill ha mer och köp dig samma modell med största motorn eller en annan bil.

Tror det jag med men om man inte har problem med hur mycket en sådan trimmning kostar för att det ska hålla ett tag så vore det kul att göra i en sketen Fiat Punto för att se minerna när man drar ifrån ev medtävlande vid rödljuset!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek

Därför har de ett högt pris i början för att inte det skall vara de som verkligen vill ha den som köper.

M a o dom som inte vill ha den kommer att köpa den i början eller menar du att det är dom som är nerlusade med pengar som ska få förmånen att köpa denna ypperliga telefon?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blirren
Hårddisktillverkarna gör hårddiskar som är X GB stora (t.ex 500GB), finns ju ingen mening att ange något annat bara för att det är 1024b/kb i operativet. Räknar du dina filer i GiB också?

Jo det är meningen att den nya standarden Gib,Tib mm ska ta över för att visa hur stor hd egentligen är efter formatering mm men på produktionssidan är man inte intresserad av det för då kommer ju hd:s att bli mindre tror dom att konsumenterna komer att anse.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip

Trimning är ju inte att tänka på, inte så mycket som kan göras på en 1,6 77Hk motor

Säg inte det! Tog inte F1 Stallen ut en 3-400Hk ifrån sina turbomotorer när dom fick köra med dom? Nja allvarligt talat så skulle man få problem med bilprovningen för dom lär ju märka att den är trimmad när dom lyfter på huven och om inte förr så när den provkörs :p. För att inte tala om att avgasvärdena kanske skulle skjuta i höjden?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikSvensson
Klart dom kan. Fick en tv jag beställde (28-30" eller nåt) lämnad våningen neranför där jag bor, när jag var ca 4 kilometer borta från hemmet. "vi fick inte tag på dig på telefon", det var ju synd. Det ända jobbiga var att bära upp den stora kolossen själv. Aldrig mer posten för stora paket med hemkörning igen. Köpte ny dator på komplett och tog den på pendeln istället, 380 kronor billigare och kommer fram som det ska. Akta er för posten

Erik

Edit. Kan inte ens minnas att jag nångång kvitterade ut den sen heller. (tv'n)

Kan, kan dom. Men frågan är i o m att jag inte eller som i ditt fall du aldrig har kvitterat ut paketet så kan inte posten heller säga att det är levererat för om nån hade tagit TV:n?

Då borde posten få stå för att köpa en ny TV till dig i o m att dom har ansvaret tills den är överlämnad till kund anser jag och säkerligen jurister med för varför har dom annars att man ska kvittera när dom levererar stora paket hem till en?

Av olirc

Kan nämna att när jag kom till syrran så vad ligger utanför en dörr i trappuppgången om inte ett paket i frestande format! Skulle kunna vara en mobil i den så lite frestad blev man och som dom säger så är det ju tillfället som gör tjuven!

Men jag lät den ligga för jag hade inte hjärta att ta det för tänk om man själv drabbas? Frågan är ju däremot om posten ens får göra så? Bara lämna post som inte går i brevlådeinkastet utanför dörren?

Av olirc

Gratis så till vida att du får betala om du är säljare och någon betalar med Paypal en viss procentsats som ligger på 3% eller någonting däråt ifrån köpesumman.

Om du är köpare så betalar du inget utan som sagt bara när du säljer.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av willmans
Har ni inte fått era ir-termometrar än? De funkar bra, har laserpekare inbyggd och backlight på lcd skärmen. Om den mäter rätt eller inte vet jag inte men mäter man på armen visar det 35 C vilket borde stämma. Drivs på ett 9volts batteri (följer inte med) och min låg löst i kuvertet med en kort manual. Helt klart värt priset.

Jodå har fått min och använder den mest till att leka med katten som bara gillar att försöka fånga den där röda pricken som man aldrig kan få tag på :p.

Verkar funka hyffsat bra annars och lite kul var det ju att mäta oljans temp i stekpannan :D.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av epo22
Tack för råden! Det blir nog ett nytt grafikkort alltså. Jag var lite orolig över att jag kanske borde göra en större investering. Men det där x1950xt, finns det verkligen för AGP? Jag hittar bara PRO till agp och XT till pci-e. Har jag fel?

/Carl

Det ska tydligen finnas X1950XT i AGP enligt http://www.google.se/search?q=radeon+x1950xt+agp&ie=utf-8&oe=... men det är tydligen så pass nytt så det har inte kommit in till Sverige än vad jag lite snabbt kan utröna.

Så tantingen vänta ett tag eller så köpa 512Mb varianten av X1950PRO är mitt råd.

Av olirc

Det är dina pengar men för en liten slant så kan man få en "bra" anläggning och som jag själv gjorde så fick jag enligt mig själv en hyffsad anläggning föl r 1500:- varav en subwoofer ifrån Audio Pro samt en Surroundreceiver från Sony.

Monitorer hade jag redan annars får man lägga på åtminstone 500:- till. Anledningen också till att jag köpte en surr receiver är att min gamla som har mer än 15 år på nacken har börjat krångla så när den går sönder helt och hållet så får Sony:n hoppa in i dess ställe och då köper jag en ny förstärkare till datorn istället (eller kanske en bättre begagnad).

Kör iaf bara 2.1 nu och det är lättare att möblera med två små monitorer och en stor bas än att göra detta med högt som kan gå ner till 20-30 Hz för då blir det oftast ganska stora saker.

Av olirc

Standbytid från tillverkare ska tas med en rejäl nypa salt tyvärr för dom testar det med "bara" telefonen på liggandes still och inte ansluten till telefonnätet vilket ju inte är normalt användande.

Av olirc

Virus? Adware, Spyware? Kolla det.

Av olirc

Minnena? Har du provat dom? Isf är det moderkortet som är paj med största sannolikhet.

Av olirc

Re: Svar från Alina System

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alina
Vi erkänner att det har blivit fel vid Carwebs backup på grund av mänskligt fel. Vi kommer att titta över våra rutiner och ändra de så detta inte kan inträffa igen.

Carwebs filer har aldrig kommit i orätta händer. Den andra kunden har även fått information om incidenten både personerna kommer att få kompensation för det inträffade.

Sen gäller det Ghostie:s inlägg.

Mobbning är inget som har accepteras på Alina, och kommer aldrig att accepteras.

Bra svar för som jag sade i min tråd så har jag själv blivit drabbad av mobbing så vet hur det känns.

Tummen upp för att ni svarar i tråden!

Edit: Stavfel