Inlägg

Inlägg som Tenkai Star har skrivit i forumet
Av Tenkai Star

Bluetooth hörlurar med fokus på bra mikrofon

Jag har ett par XTZ Divine jag gillar för musik på mobilen och ett par Beyerdynamic DT 1990 Pro hemma. Men mina Divine är inte så bra om jag vill prata i mobilen så jag är på jakt efter nya hörlurar till mobilen där fokus är en bra mikrofon. Ska jag prata i mina Divine måste jag flytta ena delen närmar munnen för att jag ska höras bra.

Bra ljud för musik får de gärna ha med men fokus är bra mikrofon. Gärna under tusenlappen. Jag är inte snäll mot trådlösa lurar så lägger gärna inte mycket pengar där.
Föredrar On-Ear men Over-Ear fungerar också.

Av Tenkai Star

Väntar på att Xtrfy K4 TKL Retro ska komma in i lager. Slut överallt. Eller är det någon annan TKL man ska fundera på?

Av Tenkai Star

Hur ligger ÅÄÖ på dessa? Låter kanske som dumt problem men på mitt Steelseries ligger Ä bredvid enter. Vilket gör att jag råkar trycka Enter och skicka meddelanden ibland.

Av Tenkai Star

Handsken är kastad! Får se vad Sony svarar med.

Av Tenkai Star
Skrivet av Zidious G:

Min Lysa är inte vacker heller, men jag behöver inte pengarna, det är pensionssparande så det är lugnt. Tvärtom ska jag köpa på mig aktier nu när börsen ligger lågt.

Så fort jag har fått upp en buffert på vanligt sparkonto så ska jag börja månadsspara. Slängde in 100k för inte så länge sedan. Hade ju varit kul om man hade väntat och lagt in det nu istället. Men ja så är det väl alltid.

Av Tenkai Star

Fy fan inte kul att kolla Lysa idag. Fast jobbigare är att saker dykt upp så jag kanske kommer behöva pengarna senare i år snarare än om flera år som räknat. Jag är inte på något sätt ruinerad och de pengar jag förlorat kan jag säkert spara in på några månader från lönen om jag verkligen vill spara.
Skulle ju inte klaga om det stannade av eller helst vände snart dock...

Av Tenkai Star
Skrivet av Baxtex:

Vad är ditt mål? När behöver du pengarna? Vilken risk vill du ta?

Börsen går alltid upp så småningom.

Haha jo men jag jobbar inom en branch där "alltid" och "aldrig" är ord som används väldigt försiktigt! Så ren vana att inte skriva det.
Tyvärr har jag typ bara senaste lönen att investera nu. Investerade nyligen en hel del. Men ja mitt sparande är ju inför pension eller annat 10 år bort typ. Det jämnar ut sig med tiden innan dess skulle jag tro.

Av Tenkai Star

Att börsen kommer vända upp igen känns troligt. Men undra om man ska slänga in pengar idag och hoppas vi nått botten eller vänta lite.

Av Tenkai Star

Gick just och funderade på vilken sån lösning som var bäst. Har ju massa gamla konsoller. Ska hålla ögonen på när den dyker upp.

Av Tenkai Star

Finns den kvar? Jag tar den för 200kr. Bor själv i Solna så kan nog komma förbi lite närsomhelst det passar.

Av Tenkai Star

Vilket dåligt namn. SEGA var verkligen bäst när det kom till namn på sina maskiner.

Av Tenkai Star

Jag får leta fram en antennkabel hemma kanske så jag kan klaga på att jag inte kan se TV4. Vet inte senast jag såg på TV.

Av Tenkai Star

Du ska nog kolla på Externt Ljudkort mer än DAC. Då som mrqaffe säger så är DAC per definition Digital till Analogt. Inte andra hållet.

Av Tenkai Star

Pasta eller ris. Aldrig potatis.

Av Tenkai Star

Sett till försäljning vinner väl hörlurar varje år. Just trådlösa med brusreducering kanske är lite extra stort i år dock.

Av Tenkai Star

Smarta hem. Styrning av belysning, gardiner, robotdammsugare, eluttag, tvättmaskiner etc.

Av Tenkai Star

Tycker det är lika mycket av båda.

Av Tenkai Star
Skrivet av oqvist:

Testa Sennheiser HD 800S om budgeten tillåter

15 000kr är inte ens hälften av vad mitt högtalarsystem kostade, men som sagt det sak vara motiverat. Men de finns ju på Hi Fi Klubben och dit ska jag och testa lurar någon dag i alla fall. Om jag känner att de är värt det så är de intressanta, men det är mycket pengar.

Av Tenkai Star

Jag tänkte skaffa nya hörlurar till datorn. Det kommer vara för spel och film. Musik lyssnar jag på annat sätt.

Jag kommer inte störa någon. Så helt öppna eller slutna funkar båda. Jag har separat mick. Så inte headset jag är ute efter.
Trådat är inga problem. Jag sitter ju vid datorn. Men finns det bra trådlös okej.
Ljudkvalitet är viktigast. Ljud bas för film och spel är viktigt. Rent ljud för musik är mindre viktigt. Det har jag andra ljudsystem för.

Trådat så känns det som det bör vara med DAC/förstärkare med. Är det trådat MÅSTE sladden gå att byta.
Som budget har jag väl inte satt någon gräns. Det jag tittat på är en Fiio E10K och kanske Philips Fidelio X2HR till det. Så sammanlagt 3000kr med priserna på Prisjakt.
Vet inte om de har den ljudprofil jag är ute efter. Men om jag måste upp i 5000kr (eller mer) för att det ska bli bättre, motiverat och märkbart bättre så är det okej.

Gärna lurar som finns i butik för att testa i Stockholm.

Av Tenkai Star

HDMI 2.0. Eh nej tack. Kom tillbaka med 2.1 och under 10ms input lag. Ljud kan man skippa helt. Det har jag extern ändå.