Inlägg

Inlägg som spelabanjo har skrivit i forumet
Av spelabanjo

Alltså ja men jag har 2 SSD och 2 mekaniska så jag vet inte riktigt vad svaret egentligen är. Köper jag nytt blir det SSD.

Av spelabanjo

Kör 1440p allt max med RT och DLSS och den flyter fint för mig med mitt 3070. Har endast sett en bugg som var bara i en halv sekund. Kanske bara har tur eller så tittar jag inte ordentligt. I varje fall så är jag hittills riktigt nöjd.

Av spelabanjo

Varit lite sugen på ett VR set ett tag. Någon som spelat Alyx on ett Oculus Rift S?

Av spelabanjo

1. Varför är det så?
Vad är det för fråga?

2. Har du skydd på din telefon, vilket?
Nej

3. Har du ej skydd, varför inte?
Telefonerna är snygga stylade saker. Varför skulle jag vilja förstöra det? Jag vill inte ha den mer klumpig än vad den måste vara.

4. Vad har ni för bra och dåliga erfarenheter av skärmskydd och skal?
Har aldrig använt skal. En gång på typ 20 år hade jag behövt det.

Av spelabanjo

Har spelat MWO ett tag och dragit några rundor i MW5 betan. Jag har inte sett några buggar och allt flyter bra. Om man har spelat gamla MW spel som man har gillat kommer man förmodligen att även gilla denna. Mycket av grafiken, designen mm är bra gjort. Det jag hade förväntat mig mer av i ett nytt spel är bättre AI men det kan ju också vara för att jag jämför lite med PvP i MWO.

Gillar ni ett långsammare FPS med lite mer komplexitet så kan jag rekommendera detta. Jag kommer förmodligen kasta mig in i CO-OP direkt när det är nedladdat ikväll.

Av spelabanjo
Skrivet av Kenjo666:

Enligt EU får INGA Eu länder ingå avtal med länder utanför EU utan att EU godkänner detta och de godkänner aldrig ett handelsavtal som innebär att de inte får del av kakan ... Enkel affärsekonomi .... är Civil Ekonom

Naturligt att EU godkänner alla handelsavtal som sker med EU som marknad då det finns en öppen inre marknad. Vad är det EU ska ha av kakan? Subventionerna är ju knappast så att det ökar några skatteintäkter. Sen så klart att du inte har nämnt något om hur Sverige ska bli attraktiv som handelspartner med t.ex. Kina när största del av vår export går till EU och vi är en liten marknad. Detta är också ett exempel på affärsekonomi.

Kul att du nämner att du är civilekonom men det är ju å andra sidan vi alla andra också. Du kanske inte vet att det inte är en skyddad titel så vem som helst får kalla sig för det. Du kanske menade att du har en examen i ekonomi? Kandidat, magister eller liknande?

Av spelabanjo

Är det någon som kör den med glasögon? Hur funkar det?

Av spelabanjo

Det som var konstigt i spelet var att det flöt bättre på ultra än high med mitt RTX2080. Sen verkar det som jag tjänade ca 7fps på att byta från borderless windowed till fullscreen. Når inte riktigt 60fps men ganska nära.

Fö så har det en annan intensitet jmf med 2an. Gillar den här bättre (förutom storyn) men den är för lätt. Tröttnar efter ett tag och har inte spelat klart storyn.

Av spelabanjo

Har spelat en del under helgen och nått lvl 19 nu. Finns några buggar osv men inte alls farligt. Något som jag däremot tyckte var konstigt var att spelet flyter bättre med allt på ultra än high för mig och mitt RTX2080. Fipplade lite med inställningarna men sen gav jag upp och körde på high trots att jag inte ligger runt 60fps. Sen kunde jag inte stänga av vsync vilket var rätt irriterande.

Av spelabanjo

Spelar MWO och väldigt lite fusk. Tror för att det är ett svårt spel som kräver träning även om du fuskar och det orkar de små liven inte. Lite äldre spelarbas som generellt beter sig rätt bra.

Av spelabanjo

Trist att de byter till Epic då jag har allt mitt på Steam men jag behåller pre order. Vill spela spelet helt enkelt och den kommer vara lika bristfylld oavsett platform. Som ut är har jag låga förväntningar på PGI så jag är inte ens arg.

Av spelabanjo

Tror dock att 1080ti kan droppa lite i priser nu och kanske speciellt runt black friday.

https://www.webhallen.com/se/product/277173-MSI-GEFORCE-GTX-1...

7899kr. Billigaste 2080 för strax över 9000kr?

Om de fortfarande finns i lager då

Av spelabanjo

1080ti eller 2080?

Så jag funderar på att uppgradera min dator. Jag funderar bla på vilket graffe som är lämpligt. 1080ti kanske jag kan få lite billigare och verkar vara lite stabilare. 2080 har nya funktioner och nya drivrutiner kanske kommer att gynna den mer. Vad tycker du?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av spelabanjo

Desto fler spél som hänger sig desto fler väljer konsoll. Känns som varenda spel är en prövning att ens få igång numera.

Av spelabanjo

Efter att även ha köpt Rock Band så har jag nu beslutat att inte köpa något mer Guitar Hero spel. Rock Band är ju bara roligare helt enkelt o antar att de flesta låtarna kommer att dyka upp som DLC.

Av spelabanjo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Creedo
Ufo Alien Invasion:

http://ufoai.sourceforge.net/

Oh är det en remake av det gamla UFO Enemy Unknown? Den måste jag testa.

Av spelabanjo

Känns som fel forum att hålla en seriös diskussion i ämnet då alla uppenbart gillar att spela spel här

Dock kan man ställa några frågor för att diffransiera diskussionen lite.

*Vet ni vilka diskusioner som förts innan detta hände? Vet ni hur föräldrarna har försökt att hantera detta innan de tog hans spel?

*När någon tar till drastiska åtgärder som att rymma är inte det ett tecken på att han faktiskt var beroende?

*Är det var barns rättighet att bli en pro gamer? Inte direkt så att alla bara får bli elitidrottare i traditionell sport.

Faktum är att dator och tv spel ger snabb belöning och på så sätt uppmuntrar till beroende. Det är inte något som kommer på en dag utan växer fram och givetvis blir det svårt för många föräldrar att hantera.

Detta var inte ett så stort problem för säg 10 år sen och går inte att jämföras med tex fotboll. det är inte så att man kan ta planen med sig hem och spela fotboll dygnet runt. Om inte annat blir man för trött.

Att skylla allt på föräldrarna är lika dumt som att skylla allt på spelen. troligtvis är detta ett varierande stort problem i många hem. Som blivande förälder kan jag bara hoppas att jag kan vara uppmärksam detta problem och sätta in hälsosamma begränsningar tidigt så spel endast blir stimulerande och sociala.

My 2 cents

Av spelabanjo

Man 30 år

1. Vad tycker du om våld i spel?
Oftast ett sätt att visualisera utmaningsmomentet.

2. Behövs våld?
Beror på speletantar jag men ta ett spel som Guitar Hero. Där hade inte våld tillfört någonting.

3. Skulle du spela ett spel utan våld?
Lirar GHWT så mycket jag kan nu. Så ja.

4. Är blod/skador en viktig del av våldet?
Troligtvis inte men det adderar lite realism som är medverkande i spelets atmosfär. Blir konstigt om man springer runt och skjuter Nazister men det kommer inget blod. Skulle kännas konstgjort och forcerat.

5. Överdrivet våld, finns det?
Naturligtvis. Har inte Postal bevisat det?

6. Är enkla spel som Super Mario våldsspel?
Varför inte då han hoppar på sköldpaddor o sånt. Är väl mer våld än att slå på någon. Men det ligger nog i betraktarens öga.

7. Vart tycker du gränsen går till vad som är våld och vad som inte är våld?
Om en figur gör illa en annan figur. Ett spel där man sitter och dricker te är kanske inte så mycket våld.

Av spelabanjo

Goast Reacon Advanced Warfighter 2 (eller vad den nu heter) har ett ganska roligt flerspelarläge. Ingen story driven coop men ganska utmanande som kräver lite av spelaren.

Av spelabanjo

Verkar bättre ljud när man trummar på Gh trumman. inte det som kommer ur högtalarna utan plastljudet. Blev en beställning nu. Hade hoppats på att kunna plocka upp ett ex efter jobbet men verkar nästan slut överallt i stockholm till 360. Illa

Kirrade det nu o trummorna är roliga. Kanske inte för grannarna under men va ska man göra. Ett problem jag har är dock att spelet vill att jag ska sjunga skitmörkt för att få poäng. Har svårt att klara sången helt enkelt. Någon som har något tips?