Inlägg

Inlägg som BerraJobb har skrivit i forumet
Av BerraJobb
Skrivet av Gender Bender:

Och vad är USB om inte en standard?

Apples Thunderbolt/Ligthning är den bästa tekniska lösningen med högre kapacitet, då borde Apples produkt vinna standardkriget om vi ska ha en standard som håller 10 år framåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BerraJobb
Skrivet av Jfwswe:

Vem bryr sig om vad Apple tycker? EU har en gräns och lagar EU bestämmer vad EU vill i EU. USA bestämmer vad USA vill i USA. Svårare än så är det inte. Vill du inte ha del av marknaden EU skit i det då. Som om ett kinesiskt bolag som säljer alla möjliga konstiga djur skulle gnälla på att de visst borde få sälja otestade levande djur på Marknader och i affärer i Sverige för annars hämmar det innovation om allt måste vara testat, och förpackat enl Sveriges alla regler... Pfft.

Ja och detta är vad som suger med EU, man skapar lagar för att gynna företagen och inte konsumenten.
En ny standard skulle innebära massor av merkostnader då många produkter inte längre skulle bli kompatibla utan tex klumpiga adaptrar, och vad vinner man på det ?
Nej företag ska få designa sina egna produkter anser jag.

Av BerraJobb

Tror det första spelet var BF4 som jag körde Gsync med men vill minnas att det var en del strul i början. Nu för tiden är det inget jag riktigt tänker på, har dock alltid unlimited frames på när jag spelar nu för tiden, ligger oftast över 100 fps i dom flesta spelen med ett 1080 Ti och 1440p.
Kör man mycket bilspel så tror jag Gsync är att rekommendera, även FPS då.

Av BerraJobb

En sladd är det absolut billigaste och bästa sättet till ett stabilt nätverk, det går även att dölja sladdar rätt bra idag utan att tex borra hål i väggar.

Av BerraJobb

Nu har jag provat med kabel får då 512/104, så alltså är allt normalt med hastigheten.
Däremot tycker jag pingen borde vara lägre än 19ms mot Bahnhofs server i Varberg ?
Förvisso är den 90 mil bort.
Får ungefär samma ping mot andra servrar i Sverige mellan 17-20ms.
Man kanske inte kan räkna med samma pingtider som i Stockholm ?
Jag har en bekant som får runt 3 ms i ping där med Bahnhof.

Av BerraJobb

Som mest fick jag 400/100, känns som routern begränsar trådöst. Har beställt hem 15m nätverkskabel dä CPE enheten sitter i källaren.

Av BerraJobb

Ojämn hastighet med ny fiber ?

Fick Bahnhof igår och får alla möjliga hastigheter när jag provar, som mest 400/100, dock betalar jag för 500/500.
Pingen är också ostabil, runt 20-35 ms, borde ligga på mellan 2-5 ms.
Router Nighthawk gaming Router med NetdumaOS.
Fiber 500 Mbit via Bahnhof.
Nu åker jag bort över jul så får hoppas det är fixat efteråt.

Av BerraJobb

Det räcker inte att kryssa ner det alltså ?

Av BerraJobb

Jag undrar igen, för nu står han återigen som online men ringer man på skype så står det att han är offline.
Verkar vara en bugg ?
Elller kan man välja att alltid visa som online ?
J

Av BerraJobb

Jag spelar online med mitt radio-fiber, har en ping mellan 15-50 ms, fungerar oftast bra tycker jag. Har inga problem med att hastigheten droppar, jag kör dock med ethernetkabel till både PC och Xbox One.

Fördelen är väl att radio-fiber har obegränsad surf jämfört med mobilsurf som kan bli dyr i längden, kan dock tänka mig att det är känsligt om man inte har fri sikt till masten vilket jag har.

Dock ska det ju komma en ny teknik nu med 6XG vilket innebär att man skapar ett MESH nätverk mellan dom olika anslutningarna i staden. Nackdelen med 6XG är väl priset ännu som ligger på 995kr i månaden och är väl mer för företag just nu.

Men till veckan ska jag äntligen få riktig fiber via Bahnhof 500Mbit, har haft Radio fiber sedan förra hösten, men valmöjligheterna är få med radio-fiber jämfört med indraget fiber till kåken.

Av BerraJobb
Skrivet av galenmyra:

@Gorian
För mig som inte kan något om skatteekonomi, kan du förklara varför det skulle vara fördel att byta ut datorn direkt när den blir avskriven istället för att ex. göra det ett eller ett par år efter?

Man betalar samma pris för en ny som en gammal ?
Alltså oftast har ju företagen en månadskostnad för sina datorer inte en engångskostnad.

Av BerraJobb

Jag förstår inte vitsen med strömmande spel, visst det kanske är billigare men ack så mycket mer besvär det verkar vara. Längtar tillbaka till tiden då man hade kassetter och allt var plug and play på 2 sekunder, det jag fortfarande hoppas med PS5 att man kan spela inom typ 10 sekunder.

Av BerraJobb
Skrivet av Cenorida:

Har du testat tjänsten? Kan du dela med dig med lite mer detaljer? Vad var det som inte fungerade så bra? Fanns det något som fungerade?

Av det man sett verkar spelen köras i 480p, grafiken ser ju ut som typ Wii grafik, alltså ej HD.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BerraJobb

Frågan är om man ska köra 1080p 50hz då om man kör pal spelen för att det ska flyta på i rätt hastighet. Jag har än så länge bara kört 1080p 60hz och USA roms.
Skaffade även en Mega SD för Sega CD spel, en konsol jag missade som barn.
Sonic spelen flyter iaf på bättre i NTSC läget, dock lite meckigt att vissa spel inte tycks starta om man inte har rätt inställning av PAL och NTSC, men det är ju så det ska fungera egentligen. Mega SD har dock inbyggd region fix och är på så sätt bättre än tex Everdrive X7.

Av BerraJobb
Skrivet av JonasT:

Tack för tipset!

Nu ska jag sluta gå off-topic och återgå till Mega Sg!

https://i.imgur.com/sfU8l2O.jpg

Har ägnat orimligt mycket tid på att återuppleva världens bästa hockeyspel (NHL 94) sedan konsolen landade, men denna kväll spenderades på något helt annat – Flashback! Håller fasen minst lika bra idag och skulle lika gärna kunnat vara ett indiespel på Steam som släpptes förra månaden.

Samma här skaffade en extra kontroll till just nhl94 om någon barndomspolare kommer förbi, vi nötte sönder spelet på megadrive i säkert 3 års tid under högstadiet på 90 talet. Samma med Elitserien 95 som vi körde flera års tid. Otroligt skoj att få återuppleva den riktiga känslan som dessa spel gav oss. NHL94 var nog det perfekta sportspelet i säkert 10 år framåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BerraJobb
Skrivet av BerraJobb:

Filmen skulle ha laddats upp i April 2018, känns knappast ens värt för bolagen att dra det inför rätta. Dom hoppas väl pä att dom 70.000 som fått kravbreven att en tiondel betalar,. Jag har inte längre kvar Telia som ISP och känner inte igen filmen som skulle ha laddats upp.
Det troliga är att någon bekant tog hem filmen. Vad är preskibitionstiden för detta typ av brott??

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte fildelat något på flera år. Fick en till påminnelse nyss. Vad jag vet har ingen dömts ännu?
En ip adress är inget fysiskt bevis på vem som fildelat. Kan lika gärna varit en kompis som varit på besök.

Av BerraJobb

Snart kanske det är värt att uppgradera 1080 Ti, men inte riktigt ännu.

Av BerraJobb

fiber, ip telefoni, läste något om att det kunde strula med ip telefoni om man kör med gamla sladd-telefoner eftersom dom tar mer ström i nätet än tex bärbara dect telefoner.
Om det ligger någon sanning i det vet jag inte.

Av BerraJobb
Skrivet av coll:

Ingenting av det du skriver är vettigt tyvärr. Kontakta ISP så de får göra en felsökning istället. Att du skaffar en router är visserligen vettigt, men kommer inte att fixa problemen du har.

Signalen går fram till routern enligt Bahnhof. Börjar tro att det är dom gamla fasta telefonerna som spökar. Det fungerar om jag bara kör med dect telefoner direkt mot uttaget i routern men inte med sladd telefon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BerraJobb

Min teori är att broadcast och ip telefoni adresserna krockar med varandra om det är många användare på samma ip.
Men ska som sagt prova att fixa egen ip till routern i lägenheten då borde jag få full access utåt internet.