Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av kagstrom2100:

Jo det är så att alternativet för att ställa in SATA port 1-4 på AHCI.
En exempel bild på det ser ut http://imageshack.us/f/443/5078hddbioslist.png
Men när jag ställer in port 1-4 på AHCI och startar om så ser det ut så här http://imageshack.us/f/844/87039777.jpg
Jo det vet jag och det är inget som händer hela tiden, var nog mest när jag gjorde denna tråd, då datorn hade stått på i runt 2 dygn

För att citera manualen, sida 3-13, stycke 3.4.2 Storage Configuration

Citat:

When this item is set to [AHCI], the information of the SATA connectors 1-6 can be seen only under the OS environment or during POST.

Det fungerar alltså precis som det ska göra.

Edit:
Något liknande detta är vad du får istället för att se diskarna i bios

http://i.imgur.com/VIrFU.jpg

Av Hardware guy
Skrivet av zerorepent:

Att han har ett nätagg är i sammanhanget väldigt uppenbart... som andra nämnt om du har möjlighet testa annan mus+tangentbord.

Visst, väldigt uppenbart, men att TS hoppar över att nämna denna mycket väsentliga komponent för en dators funktion, men samtidigt skriver ut äkta win7, det fick mig att reagera.

Inte lönt att börja leta fel utan att veta om det finns en nätdel som kan leverera tillräckligt med ström. USB-anslutna enheter börjar hacka, för att sedan bokstavligen slockna. Möjligen dålig 5V från nätdelen. Annan mus är prövad utan skillnad. Kanske lät TS Razer-musen kvar i sitt USB-uttag och den fortsatte att orsaka problem under detta test...

Vi skall hjälpa honom att finna felet.

Av Hardware guy

Tror inte att du kan göra något för att få liv i den. Att bios stannar upp är för att det är något anslutet till sata-kontakten, men inget svarar på anrop.

Av Hardware guy

Men nu är det inte en intel-baserad 'intel SSD', utan en Sandforce-baserad 'intel SSD'.

Fastän intel gjort underverk med firmware kommer man inte ifrån att det är Sandforce, som har för vana att rasa i stor utsträckning. Tidigare var det firmwareproblem, men när det är fixat ser man hur mycket hårdvaruproblem de har.

Av Hardware guy

För att slippa gå in i bios för att boota cd, och sedan ändra tillbaka efter slutförd installation, har vissa moderkort att man kan trycka en knapp för att få en bootmeny för att enkelt boota annan enhet, Kan vara tex Esc, F2, F10 eller annan ej vanligen använd tangent.
Har du sådan möjlighet kan du ge DVDn hur lång tid som helst att detektera skivan, och när du hör att den lugnar ner sig, välja DVDn som bootenhet.

Klicka på 'Inloggad som Hypo' ovan, och du ser dina senaste trådar.

Denna? http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1125604...

Av Hardware guy

Kolla i bios med först bara hårddisk, sedan bara CD-rom. Kanske en av enheterna lagt av och slår ut alla sataportar.

Av Hardware guy
Skrivet av Delita:

Jag har problem med att få min SSD att fungera ordentligt. Den dyker upp i BIOS, device management och i Samsungs egna program, men inte i computer. Den dyker heller inte upp i disk management.

Min fetstil ovan. Scrolla ner i den grafiska representationen i disk management så hittar du säkert disken.

Av Hardware guy

Aopen HX08. Klassiker. Kolla fötterna.

http://media.ldlc.com/ld3/300/2001/LD0000444897.jpg

Av Hardware guy
Av Hardware guy
Skrivet av Lumo:

Jag gick in till apoteket och frågade om en sprit för rengöring och då sa hon att allt var receptbelagt, så sa hon att jag skulle ta min iphone och köpa från utlandet via internet. Värsta apotekaren jag någonsin träffat!

Sprit för rengöring är läkarsprit, sisådär 96-98% ren etanol. Självklart säljs inte det till vem som helst.
Frågar du efter isopropylalkohol/isopropanol får du förmodligen köpa det.

Av Hardware guy

GPUn är så klen att 512 MB grafikminne är mer än tillräckligt för kortet. Inställningar där minnet kan komma till användning blir som en powerpointpresentation.
Det är ungefär hälften så långsamt som intels integrerade grafik. Du kan få liten jämförelse här http://community.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+G...

Citat:

Estimated 3DMark 11 Graphics Score: 960
The score is -94% less than best 3DMark11 graphics card score (17410).

Av Hardware guy

Allt får ström från ett nätagg och sådant har du inte något... i alla fall inte angivit något.

Av Hardware guy
Skrivet av sindeed:

Tack, ska försöka. Hur avaktiverar jag den inbyggda grafiken?

Ändrar från 'enbaled' till 'disabled' i bios. Läs mer i manualen.

Av Hardware guy
Skrivet av kagstrom2100:

Hej, jag har nu idag ett AM3 kort som jag inte är helt 100% nöjd med det då det inte inte har stöd för AHCI ( inställningen finns men det står inte en "Not detected" i BIOS). Jag har även min externa hårddisk ansluten på USB 3 porten och av någon anledning så kopplas disken bort och sen tillbaka ibland. Jag har också känt lite FPS drop (eller vad jag ska kalla det, det är inget man ser i FPS:en men man känner att det hackar till).

Jag undrar då om jag skulle byta moderkort om jag skulle byta till ett AM3+ istället?
Skulle jag tjäna något på det?

Tack på förhand

Vill du förtydliga med vad du menar det inte inte har stöd för AHCI ( inställningen finns men det står inte en "Not detected" i BIOS)
De hack du känner kan mycket väl vara när nya texturer måste laddas in i grafikminnet.

Av Hardware guy
Skrivet av Ztigmata:

Haha, nej det förstod jag ju Ryckte kabeln och testade. SEN plockade jag bort processorn för att kolla om det hade hänt något där. Kanske var otydlig i mina två olika svar, det ber jag om ursäkt för ;). Mitt problem är alltså inte att fläktarna snurrar hela tiden, utan som topicen lyder. De snurrar till, men inget mer.

Jag får förtydliga att fläktarna snurrar till (sen stannar de) och sen händer inget mer. Det blir alltså helt tyst och inget rör sig mer. Datorn går inte ens lite igång utan bara CPU-fläkten och systemfläktarna som snurrar till. Hoppas det blev tydligare nu och jag ber om ursäkt för otydliga topicen :(.

Att de snurrar till har jag förstått. Att nätdelen slår ifrån någon tiondels sekund efter strömtillslag är ett tecken på kortslutningsskyddet i nätdelen aktiveras.
Ytterligare en tråd med dator som slår ifrån direkt. Även med video. Dock så gör detta moderkort/nätdel nytt uppstartförsök efter en sekund, med lika snabbt frånslag igen. Visade sig i detta fallet vara bockade pinnar i sockeln.

Av Hardware guy
Skrivet av Ztigmata:

Har testat att rycka och då händer ingenting. Tack för tipsen. Ska jag plocka bort kylaren och processorn och kolla så inget hänt där?

För mig är inte rycka samma sak som att ryck ut. Du ska alltså lossa den kabeln, och därefter pröva att starta datorn.
Om jag menat att du även skulle plocka bort processorn när du prövar detta hade jag skrivit det.

Om nu fläktar fortsätter att köra utan ATX12V ansluten, då är det lämpligt att lossa nätkabeln och plocka bort kylare och processor och studera pinnarna i sockeln.

edit: Kan du få fram en bild på hur bygget ser ut kan det underlätta.
edit2: Här ett problem som löstes enkelt efter bilder. Du kan ju lägga bilderna på samma tjänst.

Av Hardware guy

Moderkortet stödjer 22nm CPUer. Dock har inte MSI fått upp en kompatibilitetslista.

Ryck ut 4/8-pin ATX12V och pröva att starta. Fortsätter nätagget att köra då så är det fel på spänningsregleringen till CPU, bockade pinnar i sockeln eller trasig CPU. Sistnämnda dock mycket sällsynt.

Av Hardware guy
Skrivet av Yooriitzz:

Så om man köper "Oem" så kan man flytta den mellan olika datorer?

Ja.
Som det varit tidigare har man varit tvungen att köpa retail för att (enligt EULA) kunna flytta licensen, och fått Microsoft support på köpet.
Har man köpt billigare OEM så har man sluppit betala för support man ändå aldrig använder, och får enligt avtalet inte flytta licensen (men det fungerar ändå).

Det finns många entusiaster som inte behöver Microsoft support, men uppgraderar datorn frekvent, för att passa dem är nya OEM framtagen.

Av Hardware guy
Skrivet av blogtweeter1:

Finns ju OEM på Komplett.se för 895 kr. Installerar jag det på min dator, kan man ej installera det på fler datorer. Man måste används den skivan till just den datorn.

Rätt uppfattat?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej.

Av Hardware guy
Skrivet av Solaris:

"Live streaming video requires Safari 4 or later on Mac OS X v10.6 or later; Safari on iOS 4.2 or later. Streaming via Apple TV requires second- or third-generation Apple TV with software 5.0.2 or later."

Ett omfattande kontrollbehov, ja.

Predikan för de redan troende