Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy

Förefaller vara ett kraftigt fall av tvångsbeteende att inte kunna ha en mobil med repa på skärmen.
Se på alla som springer omkring med spruckna ifåndisplayer, inte ens de bryr sig

Av Hardware guy
Skrivet av Scribbler:

Jag gjorde det, ringde supporten och förklarade att mitt moderkort hade gått sönder och att jag ville flytta min OEM licens till det nya moderkortet jag köpt.

Svaret jag fick var att de inte kunde göra någonting för att hjälpa mig utan att det var en ny licens som gällde...Men hade det varit en märkes dator med ett garantibevis(tror jag de kallade det)så kunde jag bli kopplad till deras tech support.

Finns ingen anledning att ringa supporten, förutom om du känner att du lurar Microsoft på en licens och vill lätta ditt hjärta och behöver få godkännande innan du gör det.

Bara att installera och aktivera över internet. Misslyckas det så följ instruktionerna på skärmen angående alternativ aktiveringsmetod.

Av Hardware guy
Skrivet av Artcore:

Problemet löst. Säg gärna till hur man raderar tråden.

Man raderar inte trådar, man berättar istället hur man löste problemet, även om det var så enkelt som att byta till annat USB-minne.

Av Hardware guy

Wifi är i mitt tycke fortfarande mycket sämre, oavsett hur kort avståndet är. Bor du långt ut i skogen utan störande radiosignaler från andra nät så kanske det fungerar utmärkt.

Av Hardware guy

Bättre fart än de tidigare Xavi modem/routers som BB tillhandahållit. Största och enda nackdelen för mig mig är 100 Mb/s ethernet så jag har en 1 GB/s switch på insidan.

Av Hardware guy

Bredbandsbolagets senaste är Zyxel P-2601HN-F1.
Själv får jag 13,98/1,87 och 15 ms svarstid.
I modemet rapporteras 16514/2301 kbps på ADSL-anslutningen.

10 meter kabel i lägenheten gör knappast till eller från när telestationen kan finnas 2 km bort.

Av Hardware guy
Skrivet av romario11:

Skickar detta svar från mobilen så om ni ser felstavningar, ha överseende.
Okej, nu bytte jag ut min PSU, skaffade en OCZ PowerSupply (PSU) ModXStream Series 700W. Det borde räcka... men icke, datorn kollapsar fortfarande och jag blev 750 kr fattigare iom nya Psu.

Säg att jag laddar ner en stor installaationsfil från nätet och samtidigt spelar jag fifa 13 eler nå bilspel, då kommer den efter några minuter att sega till plus det där ljudet man får när man kopplar fel kabel på fel ställe i stereon... höga oljudet som ni kanske känner till.. sen är den frysna bilden på skärmen kvar utan att jag kan göra något. Så jag måste hålla in strömknappen tills datorn stänger och börja om. Det är inte så kul.

Jag kopplade bort min interna USB adapter ifall den kunde göra nå bugg i systemet.
Jag kollade alla SATA kablar och skit, allt är i ordning. Kablarna som följer med PSU har jag kopplat rätt (går ju bara koppla på ett sätt)
Har en Dvd brännare som jag har sata/molex adapter på. Den borde inte vara orsaken till kollaps.

Så min fråga är, om jag ändrar lite i BIOS, sänker hastiget osv.. borde det funka ?
Och är mitt corsair minne kompatibelt med mitt moderkort? Tyckte det var det när jag kollade upp det.

All hjälp är mycket uppskattad, tidigare svar tackar jag för.

Skickades från m.sweclockers.com

Datorn drar knappast mer än 150W vid belastning.
Har moderkortet ställt in rätt spänning för minnena?
Pröva att köra ett minne i taget.
Biosuppdatering.

Av Hardware guy
Skrivet av Campaigner:

Jag vet att du är forumets snille och du har säkert rätt, men för vanligt folk så är kassettband 20-30 år gammal teknologi eftersom man använde de för att spela musik o film för 20-30 år sen. DVD för mig är något jag förknippar med 2000-talet och SSD, då tänker jag 2008 och framåt ^^

Jag tror absolut att om du hade frågat folk på stan om hur gamla de anser de ovannämnda teknologierna vara så hade 9 av 10 svarat samma som mig

Det jag syftar på.

Om du själv är medveten om att dina kunskaper kan vara ytterst bristfälliga då din erfarenhet endast kommer från vad du sett under din levnad, då förstår inte jag varför du vill kommentera saken överhuvudtaget.

Resultatet kan inte bli annat än att du för svar på hur lite du vet och vilket inskränkt synsätt du har

För övrigt är det väl dags att skrota hjulet, det har ju hängt med i hundratals år utan att utvecklas. Elektricitet och ljus är till och med ännu äldre så vi kan skrota det med, och införa något mer modernt och hightech.

Om någon mot förmodan tog det sista på allvar -> http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

Dold text
Av Hardware guy

Crucial V4 som Komplett valt är budget. Många undrar om det är något fel. http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1152937-crucial-v4...
Tänk på att 128GB varianten är ännu slöare än 256GB.

Förmodligen bättre att köpa med hårddisk istället, och senare själv köpa SSD.

Av Hardware guy

Behövs det både prefix och suffix, och till på köpet MX som senast betydde lågpresterande budgetkretsar

Av Hardware guy
Skrivet av punchline82:

Tror ni man sabbar luftflödet i chassit om man vänder på fläktarna så dessa blåser in luft igenom radiatorn ?

När takfläktarna och radiatorfläktarna slåss om varmluften från grafikkortet är luftflödet redan så sabbat det kan bli. Så gott som alla förändringar blir till det bättre.

Av Hardware guy
Skrivet av Pappo:

vet någon vart det finns då mitt moderkort behöver det för att kunna maximera överklockningar får annars bara error då jag drar upp minnen och cpu trots att minnena är 2400mhz kan jag inte gå högre än 1600 utan den extra strömmen.
...

Låter mer som en teori, då jag förmodar att du inte lyckats låna ett nätagg med nödvändiga anslutningar och verifierat att det verkligen är orsaken till att du inte kommer högre.
Lycka till, men jag tror du blir besviken när du väl skaffat nätagget du behöver.

Av Hardware guy

Lösningen blir ganska uppenbar om tänker sig en dödsryttare där man accelererar tunnan så att ryttarens hastighet går mot noll - friktionen upphör och han trillar ner.

Om man springer i hjulet misstänker jag att spekulationerna snarast borde vara om man någonsin kommer att börja sväva, eller om man har så låg friktion mot underlaget när man nästan uppnått tillräcklig hastighet, att man inte kan öka det sista lilla som behövs.

edit: Glömde ju länken. Dödsryttare

Av Hardware guy
Skrivet av Danne142:

Den sista puchpinen är typ trasig men det kan väll inte ha nån betydelse?, Inget blir ju direkt varmt?

3 pushpins räcker inte. Kolla i bios en längre tid. 5-10 minuter om möjligt.

Av Hardware guy
Skrivet av SirLagsalot:

Behöver inte bli så detaljerat, en bas har i princip bara en funktion och det är att flytta mycket luft. När membranet jobbar i högre Hz flyttas mer luft och det upplevs som en starkare och 'snärtigare' bas.

(skulle vilja ha en smiley som tappar hakan eller slår sig för pannan)

Membranet jobbar i den takt som ljudet bestämmer. Samplingsfrekvens är något helt annat.
Om membranet får för sig att godtyckligt jobba i högre frekvens så är det distortion.

Av Hardware guy
Skrivet av Biber:

...

Jag har ATI HDMI audio som jag får fram, men som tidigare sagt, inget ljud kommer ut, inget utslag i soundbaren och när jag högerklickar och tar "test" för att se om den kan spela ett provljud så får jag "Failed to play test tone".

Har du ställt in ett utformat på ljudet som hanteras av TVn? 44,1/48 Khz 16 bitar stereo.

Av Hardware guy

Har minneskylarna på grafikkortet lossnat? Misstänkt likt att så har skett.

In i bios och studera temperatur och spänningar. Kanske är det någon temperatur som skjuter i höjden innan datorn slår ifrån.

CPU-kylaren sitter inte ordentligt. En av de två pushpins man ser är inte låst.

Av Hardware guy
Skrivet av ZOiDVOiD:

Det ljudchippet är ganska standard .. funkar helt ok för vanligt bruk ...tycker du basen är för klen på det så höj sample rate från 44khz till 192 i ljudinställningarna.

Detta är andra gången jag ser dig snacka om samplingsfrekvens för att höja basen. Kan du ge en förklaring till varför det skulle påverka?
Basen svänger så långsamt så låga 44,1 kHz ger perfekt återgivning av frekvensgången. Jag skulle förstå om man gör det för att förbättra diskanten, men för basen kan jag inte se någon vinst.

Av Hardware guy

Med tanke på att en av satelliterna har kontroller såsom volym, power mm(?) så kan du glömma att koppla in högtalarna du har.

Av Hardware guy

Låter som defekt batteri. Har du kvar originalbatteriet pröva om det uppför sig annorlunda.