Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy

Marvel sata 6.0 Gbps presterar vid riktig användning sämre än intel sata 3.0 Gbps, även om Marvel bitvis ger lite högre värden i benchmark.

Min rekommendation, skippa marvel. Duger som reserv till lagringsdisk.

Av Hardware guy
Skrivet av Finlandssvensken:

Det är helt sant. Jag argumenterar inte mot fysiken. Vad jag argumenterar mot är AMDs referenskylning vilken egentligen är något de kunde hoppa över liksom nVidia gjorde med GTX 970. Jag vet bara att mitt rum enkelt drar upp från 21,5° C till 26-27° C eller mer vid endast lätt spelande med stängd dörr. Detta på ett GTX 770 med en av de bättre kylarna där ute. Så eftersom det du skrivit ovan stämmer (utgår jag från, jag blev knappt godkänd i gymnasiefysiken) så innebär det att referenskylare eller kylare med sämre värmeledningsförmåga och fläktar skulle värma upp mitt rum ännu mer. Eller har jag missförstått saken nu?

I början av posten fick jag intrycket av att du förstod, men så drog du slutsatsen att annan kylare skulle värma upp rummet ännu mer. Du har missförstått.
Jag vet inte om jag kan hjälpa till att förklara, men jag ska försöka.

Effekten på ett visst grafikkort är konstant. Du har möjligheten att köra fläkten långsamt. Det ger hög temperatur på GPUn, och litet men varmt luftflöde. Om du istället ökar fläkthastigheten får du låg temperatur på GPUn, och ett stort luftflöde som bara är ljummet.

Samlar du in luften som gått genom kylaren under 1 minut kommer du ha en liten ballong med varm luft och en stor ballong med ljummen luft. Netto-energiinnehållet i båda ballongerna kommer dock vara detsamma. Tillför du rumstempererad luft till den lilla ballongen så att volymen blir som den stora kommer båda ballongerna ha samma temperatur.

Ytterligare en liknelse, med vatten för enkelhetens skull.
Du har två spannar med 20 liter 20 gradigt vatten vardera. Från den första spannen tar du 1 liter vatten som sätter på spisplatta. Från den andra spannen tar du 2 liter vatten som du sätter på en likadan spisplatta. Starta spisplattorna. När den första kokar mäter du temperaturen på vattnet i den andra kastrullen. Eftersom det är dubbla volymen har du fått ca halva uppvärmningen, ca 60 grader. +40 från utgångstemperaturen då det kokande vattnet har värmts upp 80 grader. Häll tillbaka vattnet i den spann det tillhör, och rör runt.
Spannarna kommer ha samma temperatur på vattnet.

Av Hardware guy
Skrivet av BritishTeaparty:

1. Inget visar sig använda minnet, efter att räknat ihop all RAM använding visar den att bara 4GB använding, medans pretanda visar 11gb använding.
2. Call Of duty Advanced warfare.
3.Jag har SSD, COD är inte på SSDèn
4. 4,3GHz i5-2500K,R9 280 ASUS direct CU2, 16GBRAM,120GB boot drive,1TB Seagate 7200rpm, Moderkort; något från ASUS som är väldigt överclocks vänligt :P.

Att säga moderkort något från Asus duger inte. Modell behövs. Killer NIC nätverkskort? Ökänt för minnesläcka i drivrutinen. På rak arm kan jag bara minnas att MSI använderanvänt det, men även Asus kan ha gjort misstaget att använda sig av denna nätverkskrets.

Av Hardware guy
Skrivet av ansik:

Vad är det för film som går på skärmen i början?

http://www.imdb.com/title/tt2285752/

Av Hardware guy

Andra bilden visar i alla fall en antenningång, men ingen antennkabel syns i bild.

Någon uppfattning om hur gammal TVn är? Modellbeteckning är ännu bättre. Äldre TV före digitalåldern hade ofta benämningen antenna respektive cable beroende på vilket frekvensområde som skulle avsökas.

Numera är det snarare val av digital sändningsteknik som avses, DVB-C för digital kabelTV, resp DVB-T för marksänd digitalTV.

KabelTV-nät har så gott som alltid analog återutsändning av digitala baskanaler, och dessa borde ni kunna hitta. Är det egen TV-antenn så finns det inte längre några analoga utsändningar att ta emot, och då är vi tillbaka på frågan om TVns ålder och vad kabel resp antenn betyder i den TVn.

Av Hardware guy
Skrivet av BrottOchStraff:

Googlade fram det precis man lär sig något nytt hela tiden. Verkar vara mer lika PLS om nått...

PLS är samsungs namn på IPS-teknik.

Av Hardware guy
Skrivet av KlyfftPotatis:

har länge märkt att när GPUn börjar närma sig 70c i min SLI config, så drar PSU flkten igång jetmotorn. det låter förjävligt rent ut sagt men har alltid haft headset på mig men skulle en ny PSU hjälpa? har ju r5 chassi, så vill ju gärna att allt annat också ska vara tyst.

tack

En snabbtitt på recensioner säger att nätagget är relativt tyst upp till full belastning, så nätagget har inget problem att ventilera ut sin egen värme, men får det tillskott från grafikkorten som dumpar det mesta av värmen i chassit kan det förklara att fläkten måste arbeta hårt. Även om inte nätagget hjälper till att ventilera ut varmluften från grafikkorten så kan varmluften värma upp nätaggets hölje.

Har du någon koll på hur mycket ström datorn drar från vägguttaget?

Av Hardware guy
Skrivet av xfade:

Heter han Jen-Hsun eller jensen?
Eller är det två olika personer?

Jen-Hsun är namnet, men kallas/skrivs ofta Jensen. Inga oklarheter om hur det ska uttalas eller stavas för västerlänningar.

Av Hardware guy

Vista-drivrutiner fungerar ofta.

Av Hardware guy
Skrivet av jeffan97:

Så du menar att dem 500 watten finns där, fast dem är inte till nån nytta om ja har fattat rätt

Men varför sätta hög thd isåfall?

Blivit en del förklaringar i tråden, jag vill bidra med en liknelse. Inte billiknelse, istället moped
En moped har inte effekten att köra iväg med spinnande däck på torr asfalt, men in med kopplingen, varva upp motorn. Då har du lagrat upp energi, precis som kondensatorerna i förstärkaren kan göra.
Ettans växel, släpp kopplingen, och under någon tiondels sekund får du hjulspinn. Det är den upplagrade energin som frigörs. Under detta korta tidsintervall kan du komma upp i en väldigt hög effekt.

Det är genom att lagra upp energi och frigöra den under ett ytterst kort tidsintervall som tillverkarna kan få upp effektsiffrorna till imponerande värden. Halvera tidsintervallet för frigörandet och effekten fördubblas. Att effektangivelsen är oanvändbar för de flesta former av ljud är inget som bekymrar mindre nogräknade tillverkare.

Dagens musik med komprimerade dynamik ligger ofta på konstant på hög nivå. Ingen chans för förstärkaren att hinna lagra upp energi.

Vad som kan fungera är film med tystnad, tystnad, tystnad, pistolskott och sedan tystnad igen. Högtalarmembranet fladdrar till helt okontrollerat vilket ger hög distortion - THD - men du kan få din utlovade effekt under ett kort ögonblick.

Av Hardware guy
Skrivet av havoc:

Det är givetvis inte omöjligt att det från början varit ett misstag i kommunikation mellan olika delar av företaget men det låter klart orimligt, Nvidia är ett tekniskt kompetent och framgångsrikt företag men så många stora lanseringar gör de inte varje år att det är rimligt att tro att en lanseringskampanj av det här slaget inte varit uppe i högsta ledningsgrupp innan den släpps.

Materialet måste också ha stötts och blötts internt i en lång tid innan lanseringen vilket borde ha gett god chans att fånga upp detta, tror därför detta uttalande är en efterkonstruktion och även om det inte är det så borde man redan efter den initiala lanseringen märkt att kortet släpptes med fel specifikationer och ändrat dessa.
Eller menar Jen-Hsun Huang på fullt allvar att ingen på Nvidia märkt att specifikationerna varit felaktiga ända från den 18 september 2014 när Jen-Hsun själv lanserade arkitekturen / korten fram till avslöjandet i slutet av januari 2015, alltså drygt fyra månader hur rimligt låter detta?
Finns inget tvivel om att Jen Huang är en mycket kompetent VD då Nvidia under hans ledning med rätta nått en klar marknadsledning men att han är ärlig, nej det tror jag inte för en sekund på.

Kan vara ett strategiskt val avseende yield kontra pris. Vi vet inte yielden på GM104, men 970 är förvånansvärt lågt prissatt i förhållande till 980.
Är det så att det låga priset behövs för att få balans mellan produktion och försäljning så skulle 970 med bara 3,5 GB minne bli mindre populärt, med resultatet att ännu lägre pris krävts för balans i försäljningen. Eller så skulle nVidia få travar med osålda GM204-970.

Av Hardware guy
Skrivet av Slaktardej:

Problemet är när spel använder >3,5GB och ser att "oj, här finns ju 512MB extra" och allokerar viktiga resurser där, vilket leder till de framedrops och frysningar som ett flertal fått problem med.

Skrivet av Minsc S2:

Jovisst, men det är fortfarande en långt trevligare upplevelse än när spel använder >3,5GB och ser att "oj, här finns ju 0 MB kvar att använda" och börjar allokera viktiga resurser på RAM-minnet istället.

Minns inte var, kanske var det overclockers. Länken har varit uppe på swec.
De tester som presenterades tyder på att segmentet med 512 MB aldrig används. Bandbredden påverkas inte av grafikkortets minnesklock, vilket är fallet med det stora segmentet. Däremot påverkades bandbredden när internminnets klockfrekvens ändrades. Detta tyder på att grafikkortet endast använder 3,5 GB, resterande är fejkminne som istället mappas direkt mot internminnet.

Eftersom tillverkarna inte vet vilken minneskontroller som är avstängd är det enklast att montera alla minneskretsar. Alternativet är att undersöka varje GPU för att hitta den avstänga minneskontrollern och ha 8 produktionsserier beroende på vilken minneskontroller som är avstängd och låta bli att montera dess minneskrets.

Av Hardware guy

4-pins adapter till fläkt skulle jag tro det är en molex till 3-pin som avses. Sådan här, fast med endast en anslutning http://www.inet.se/produkt/8600942/adapterkabel-4-pins-till-4...
Fläkten passar ju redan direkt på ett 4-pins fläktuttag så adapter blir helt meningslöst.

Som redan nämnts, bios/uefi brukar vara valbart om det ska vara PWM eller spänningsreglering av fläktarna.

Av Hardware guy

Ingen fara. Finns det ingen strömförbrukare i PCIe-slotarna går det ingen ström i ledarna, och då blir det inte heller någon värme.

Av Hardware guy
Skrivet av lingonn:

Följde ordern på deras hemsida och där stod det att de skickade iväg den till tredje part. I lappen jag fick hem med grafikkortet står det att det är Sapphire själva som gjort bedömningen. Ska ringa Dustin imorgon och se om det går att hitta någon lösning iallafall.

Möjligen är det Sapphires distributör i Sverige som gjort bedömningen. Kan du lägga upp en bild så att vi får se hur ett kort ser ut som påstås ha använts i en extremt dammig miljö?

Av Hardware guy
Skrivet av Klumpeduns:

Det är nog bara att ge upp att få sin Basic-disk åtgärdad eller utbytt. Samsung och Inet har tappat en kund.

Skickades från m.sweclockers.com

Tillbehörs-kitet gör varken till eller från. Absolut inget fel på 840 Pro bara för att den säljs utan tillbehör och då benämns 840 Pro basic.
Nu är det väl ganska troligt att du köpte en 840 Evo utan tillbehör, men då är det bättre att säga vilken SSD det är istället för att berätta att du köpte utan tillbehör.

Av Hardware guy

Kan vara läge för en bättre kylare.
Finns ingen anledning sitta med en medelmåttig sluten vattenkylare med alla dess nackdelar när det finns luftkylare som presterar bättre.

Av Hardware guy

Du kan få XTZ för 3290 om du kikar i fyndhörnan.

Av Hardware guy
Skrivet av som99:

Tror du missuppfattar mig, jag vill ha 3,5" enheter fylda med minneskretsar för att få upp volymen då jag inte har obegränsat med platser på kontrollerkorten i min server, kan inte börja byta över till SSD:er i flera av mina maskiner förens vi ser större SSD och då är det ypperligt att trycka in fler minneskretsar i en 3,5" enhet där platsen finns.

Största problemet är just hur många diskar man kan ha kopplade per maskin + underhållet underlättas med färre och större diskar.

Det skulle ge SSD på gissningsvis 10-20 TB, och en prislapp på 40.000 och uppåt om de byggs med konsumentteknik. Är det vad du behöver? Alltefter som datan lagras tätare och priserna sjunker till mer plånboksvänliga nivåer behövs inte heller den stora förpackningen som en 3,5" enhet utgör. Då är vi tillbaka på 2,5".

Av Hardware guy

Vill du bara ha kvar windows rekommenderar jag starkt en nyinstallation.
Endast om man har en massa program installerade som man inte vill ödsla tid på att ominstallera blir kloning ett alternativ.