Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy

1, De är anslutna till en hårddiskkontroller som inte har drivrutiner installerade -> Installera drivrutin.
2, De hittas men har inte tilldelats enhetsbokstav -> öppna diskhanteraren och tilldela enhetsbokstav.

Av Hardware guy
Skrivet av anon162230:

Saxat från wikipedia

Citat:

Hertz (Hz) är (den härledda) SI-enheten för frekvens, uppkallad efter Heinrich Marek Hertz. En hertz är en händelse per sekund.

Händelsen som avses är vanligen svängningar eller perioder hos någon form av vågor, men hertz kan användas för att beskriva alla periodiska förlopp.

Av Hardware guy
Skrivet av DreinLifeOfYou:

upplösning som rekomenderas är 1920-1080 och det ser lika dåligt ut med dem andra alternativ.

Hmm ja jag hittar inga inställningar så det blir bra men det är samma på min andra tv. Men när kompisen var över på lan så funkade det prima med hans Nvidia kort? men med mion burk ser det bara dåligt ut...

Skrivet av DreinLifeOfYou:

om den är på 0% så tappar jag hela taskbar:en?

Vid 0% så fylls bilden upp perfekt om du kör pixelmappat och rätt upplösning. Vad jag kan se i början av manualen så kan du ta emot 720p och 1080i över HDMI, så det är ingen 1920x1080-panel i den TVn. Mer troligt är 1360x768 eller 1280x720. Pröva det, samt se till att du inte har någon form av zoom aktiverat i TVn.

Av Hardware guy
Skrivet av griid_83:

Ett laptopbatteri håller längre än så
Vi har modeller med laptops idag i företaget på 5-6 år där batteriet fortfarande räcker i 3-4h
Laptopen i fråga (samma modell som övriga laptops) har suttit i dockan i 2-3 år.
Pratar bara av erfarenheter och är ingen expert, men jag anser att det aldrig är bra att ha ett batteri konstant inkopplat, även om tekniken säger annat.

Förmodligen är det inte den konstanta inkopplingen i dockan som är orsaken till att batteriet gett upp. Normalt sett har en laptop fri luft på en sida av batteriet vilket ger lite kylning. I en docka blir hela batteriet instängt på alla sidor, vilket gjort att batteriet fått leva betydligt varmare.

Värme och överladdning är Li-ions batteriers värsta fiender.
Från länken jag gav ovan kan man läsa att 4,20 Volt per cell anses vara 100% kapacitet, och varje 0,1 Volt sänkning av spänningen fördubblar livslängden av batteriet, till bekostnad av ca 14% kapacitet.
Jag har sett i bios på en Samsung laptop att det fanns ett alternativ för utökad batterilivslängd, där batteriet bara laddades till 80%. Har inte sett funktionen på någon laptop, och har ändå sett ett flertal, blandat Lenovo, Asus, Acer, HP, Dell, Fujitsu-Siemens mfl. Det är säkert många som skulle offra lite driftstid om man vet att om 2 år kommer man få tillbaka med råge.

Angående din iphone, 2½ år och om en laddning räcker i tre dagar betyder det ca 300 fulla laddcykler. För batteriet har det ingen betydelse om du laddar 100% var tredje dag eller 33% varje dag. På 30 dagar blir det 10 laddcykler. Tillhör du den grupp som använder telefonen intensivt och lyckas köra slut på batteriet varje dag, redan från när telefonen var ny, kommer tillgängliga laddcykler förbrukas i rasande takt. På 2½ år kommer den personen vara uppe i 900 laddcykler, och batteriet förmodligen i usel kondition.

En snabb titt i Gmail (skapade kontot när jag fick en SE Xperia NEO), äldsta meddelandet är från april 2011. Denna telefon har använts dagligen som telefon. Wifi, GPS, blåtand, data avstängt. Visst händer det att GPSen aktiveras och jag kollar på kartor. Sätts på laddning varje kväll, tas från laddning på morgonen. På helgen kan den ligga kvar med laddkabeln en hel dag. Upplever ingen större skillnad mot när den var ny. Efter en dag med lite snack har den 70-75% kvar.

Av Hardware guy

Jag bara gissar.. Kameran tillverkas av Xiaomi. Att söka efter xiaomi i playbutiken borde ge någon träff.

Av Hardware guy
Skrivet av SupakmeGusta:

Dold text

Någon som har källa på att det inte behövs?

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prime_batte... stycke Lithium-Ion

Citat:

Instructions recommending charging a new battery for eight hours do not cause harm but this is “old school,” a left-over from the old nickel battery days.

Av Hardware guy
Skrivet av Reckie:

Är väl snarare så att moderna batterier inte ska vara kopplade till laddare i onödan. Samma med bärbar dator väl?

Beror på om du syftar på ansluten och avstängd eller ansluten och i drift.
Vid drift vill jag påstå att ansluten är mycket bättre. Batteriet klarar ett begränsat antal laddcykler. Om du från fullt läge avlägsnar laddaren och ansluter den först när datorn varnar för låg batterinivå och laddar fullt igen har du förbrukat en laddcykel. Om du istället låter laddaren vara ansluten medan du använder datorn så förbrukas inga laddcykler.

Av Hardware guy
Skrivet av Woods:

Chassit var riktigt intressant faktiskt, lär väl inte säljas separat dock

Möjligen har cyberpower ensamrätt på chassit i början, men tillverkaren är DeepCool, en tillverkare i mängden av PC-tillbehör. Kylare, chassin, nätagg, fläktar mm.
https://www.facebook.com/deepcoolglobal

Av Hardware guy
Skrivet av Johannes_N:

Anledningen till att grafikkortstillverkarna anger överdrivet höga krav är att det finns personer som DU. Personer som köper billigast möjliga skräpnätaggregat med enormt överdriven effektangivelse. Som nätagget du länkade i första posten. Med utgångspunkt i priset och LCs tidigare historia är det förmodligen ett 250W nätagg, helt utan fungerande skyddskretsar. Resultatet skulle bli en blixt och rökshow om du belastar det med 300W i mer än några sekunder.

Tack och lov lyckades du övertalas till att inte köpa det.

Av Hardware guy
Skrivet av N!klas:

Det sa jag inte.

Jag menade bara att det i alla fall finns lagar oavsett om det är gråimport eller inte.

Men är det 'kalles data & gråimport' som säljer, och han har för vana att konka och starta upp på nytt en gång om året så finns det ingenstans du kan vända dig till när du står där med en trasig produkt.

Av Hardware guy

Att hålla C ren för att snabba upp systemet är meningslöst då du till större del använder långsamma hårddiskar, vilket är mer prestastandasänkande än du vinner på att C är låganvänd. Dock ska du inte fylla upp C till sista megabyten. 20 GB ledigt är tillräckligt för att SSDn ska kunna ta hand om garbage collection på ett bra sätt.

När du markerar allt så räknas bara sådant som du ser. Dvs säga inga dolda eller systemfiler är medtagna. Du har förmodligen en pagefile.sys på några GB. Har du inte aktivt stängt av hibernation har du en hiberfil.sys. Hibernation måste stängas av fullständigt, filen finns kvar även om hibernation inte är aktivt. Tar lika stor plats som du har internminne. Sedan finns mappen System Volume Information, den får du inte ens öppna även om du är admin.

För att frigöra utrymme kan du köra diskrensning / disk clean-up. Där kan återställningspunkter och annat mer eller mindre onödigt raderas.

Av Hardware guy

Är det samma lås som på MSIs bild på moderkortet?
Försök ta en närbild på låset så vi kan se eventuella konstigheter.

Av Hardware guy
Skrivet av Prodigys:

Du får gärna beskriva hur så att framtida personer med samma problem vet hur dom ska göra.

Gammal skärm, förmodligen ansluten med VGA-kabel, och efter postandet hittade hen auto-knappen för att ställa in bildstorleken

Av Hardware guy

Till vilken nytta? Bara för att ett ord är tabu kommer inte kränkande kommentarer att försvinna. Samma grupp av människor finns kvar bara att de fått ett nytt ord som beskriver dem. När det nya ordet används i nedvärderande kommentarer så kommer det snart ha lika negativ klang som föregångaren.

Av Hardware guy
Skrivet av mr_fuzzer:

Rätt säker på att det är ett april-skämt med tanke på att företaget blev till 2a April 1989. DVS mer än 20 år sedan.

Dom kanske räknar från något annat men jag är rätt säker.

För bövelen läs tråden innan du kommenterar så slipper du stå där med dumstruten

#15324604

Av Hardware guy

650W räcker långt, problemet är att alla 650W nätagg inte är på 650W. Det kan vara ett falskmärkt 300W nätagg och då kommer det inte fungera.

Av Hardware guy

Åtminstone första klockan på bilden av baksidan ser väldigt grov ut i bearbetningen. Ingen tid till polering av mindre synliga ytor. De mindre visarna är högst troligen bara påklistrade. Ser ut som en klocka du kan få i 10-kronors automaten i entrén till livsmedelsbutik. Med quartsverk bör den kunna hålla tiden ganska exakt, men när batteriet är slut så är den så sliten att man slänger den.

Kinesiska postväsendet har portopriser som vi inte haft i Sverige på kanske 50 år. Kan inte vara mer än en femma för mindre utrikespaket.

Av Hardware guy
Skrivet av JoeliusCeasar:

Corsairs headsets, även trådbundna, har alltid ett bakgrundsbrus. Corsair vägrar medge detta dock. Skumt.

Högtalarmembranen svänger i takt med spänningen, och amplituden motsvarar spänningen. Ingen spänning inget ljud. Bakgrundsbrus kommer uteslutande från förstärkaren. Högtalar(membran) med hög känslighet har där en nackdel då även det svagaste av bakgrundsbrus lätt blir hörbart. Med låg känslighet slipper man till stor del bakgrundsbruset, men den maximala ljudnivån blir istället betydligt lägre.

Alltså, har du brus i trådbundet headset skyll på ljudkort eller moderkortstillverkarens skärmning av ljudkrets.

Av Hardware guy

För kort finns kortläsare http://www.inet.se/produkt/6303934/hauppauge-wintv-ci
Står att den fungerar med HVR, dock inte HVR-5500, men det kan ju vara ett nyare kort och listan har inte uppdaterats.

I Kodi finns stöd (via XOT) för tv3play, svtplay mm. Svtplay är väl 720p precis som HD-kanalerna?

Av Hardware guy
Skrivet av mac_p:

Ja, det är något sånt jag menar, men det hade varit trevligt om man slapp använda ett kroneverktyg. Borde finnas en panel man kan sticka in sådana uttag i som jag visade på bilden - det är så mitt nätverksuttag fungerar.

Men som en snabb fix borde man väl bara kunna koppla in nätverksuttaget med ledarna i omvänd ordning? Blir det bara samma i båda ändar så borde det väl fungera ändå?

Finns tex http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...
Motsvarar de kontakter du har. Just denna är för keystone, vilken är en annan standard än Schneiders DPM som du använt.

Snabbaste lösningen på att få fart på nätverksuttaget är helt korrekt att vända på trådparen.