Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av '[EF:

Belse;15298073']Sitter och tittar lite på att bygga en HTPC och har kollat på följande konfig:

Låda: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=513438

Hårdvara: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7814023/2015-03-14

Blir ett pris på ca 5.500:- för detta, ev så ska det i en DVD/Blueray ocksåmen det kan jag ev ta en som jag har liggande från en kasserad laptop (slimDVD) så det får vänta lite, går även att spara några hundra på att köpa ett steg värre CPU från Netonnet då dom är billigare på den, men misstänker att den kommer att bli för varm då den drar mer ström än modellen mindre. Tänkte ev köra Ubuntu i burken då jag inte har nån extra Windowslicens över just nu men kan ju bli Win 10 om det blir gratis som det låter...

Åsikter om detta, räcker det med 4 Gb minne eller ska man gå på 8 Gb, räcker CPU och inbyggda grafiken till för filmtittande?

Du behöver en PSU också. Den som medföljer är från ATX barndom. Riktigt gammal och usel, långt ifrån enklaste 80+-märkningen. Byte rekommenderas. Be Quiet SFX 400W var vad butiken hade i lager när jag byggde HTPC så det fick bli ett sådant, fastän det egentligen är överdrivet kraftigt.

SlimDVD kan nog vara lite svårt att få in i chassit. Fjädrande lucka som fälls ner när släden matas ut.

För filmtittande räcker det långsammaste du kan få tag på idag. En cpu har strömförbrukning som följer processorbelastningen, och en kraftfullare processor kan då gå på lägre procentuell belastning jämfört med en svagare processor. I slutändan behöver det inte bli någon skillnad.

Jag har samma chassi tillsammans med http://www.asus.com/se/Motherboards/E45M1M_PRO/ moderkort. Plattformen testades i början av 2011 så jag har väl kört på samma rigg i drygt 4 år. Kodi (på win7) skulle väl kunna vara lite rappare i menyerna men filmuppspelning har aldrig varit något problem. Reklamtunga sidor i webläsaren känns även de sega.

Av Hardware guy

XBMC f'låt Kodi 14.2 är nu släppt till flertalet OS. Sidan säger fortfarande 14.1 men både windows och mac är skarpa 14.2.
http://kodi.tv/download/

Av Hardware guy

Kan du pröva med annat grafikkort?
Eventuellt avinstallera drivrutinerna på det du har så att du kör på standard VGA. Blir väl 640x480 16 färger i winXP.

Av Hardware guy

Funkar datorn med annat nätagg? Har du använd medföljande modulära kablar? Återanvändning av kablar från annat nätagg innebär kortslutningsrisk, även om det är samma tillverkare.

Till sist, inte relaterat till problemet men ändå

Av Hardware guy

Detta moderkort?
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3789#sp

"Multi-Graphics Technology Support for ATI Hybrid CrossFireX technology"

"Hybrid crossfireX" är crossfire med chipset och diskret GPU. Inget stöd för crossfire med 2 diskreta grafikkort.

Av Hardware guy

Du har förmodligen kommit in på en länk som inte är aktuell.

Jag hittar Z3, Z3 compact, Z1 compact och E3 om jag börjar på startsidan.

Av Hardware guy
Skrivet av Rajat:

Off topic: "Benq XL2730Z för tankarna till Asus populära ROG Swift PG278Q" Undrar vad som är grunden till att SC säger att den är populär? Pratade med igår som nyligen slutat som säljare på ASUS och han sa att den varit väldigt svårsåld och det har mest berott på sitt höga pris för att vara en TN panel (hans ord men även samma sak jag alltid sagt om den), att folk pratar om den mycket är inte detsamma som att den är populär.

Man kan vända på det, även om den är populär behöver det inte vara en storsäljare. Prisjakt har den som nr 10 i populäritetslistan bland bildskärmar.

TNs främsta försäljningsargument har varit priset. Denna storlek/upplösning/Hz har dock aldrig haft TN-pris då det inte funnits alternativ. Nu efter att AUO äntligen lanserat motsvarande egenskaper i AHVA (IPS) panel kommer dessa skärmar tvingas ner till priser som verkligen antyder att det är TN-panel. Antingen det eller försvinna från marknaden.

Av Hardware guy
Skrivet av Orici:

Ser ut som en väldigt bra skärm förutom att den saknar G-Sync stöd.

Det är tack vare avsaknad av Gsync det kan bli en så fin uppsättning ingångar

Av Hardware guy

Extern USB2.0-ansluten optisk enhet. Första tanken är hur skulle Linux _inte_ kunna stödja den?
När det kommer till bränning så kan det vara upp till brännarprogrammet om alla funktioner stöds.

Av Hardware guy
Skrivet av Zotamedu:

Vet inte om det kom i eDP 1.3 (2011) eller eDP 1.4 (2012). Det fanns ett bra tag innan Nvidia släppte G-sync i alla fall men oklart hur länge Nvidia jobbat med det. De släppte ju ingen information alls innan de visade en färdig produkt i december 2013. Någon ingenjör på AMD sa i alla fall att han var förvånad att Nvidia krånglade till det med en egen lösning. Så antingen har de arbetat med det i en väldig massa år bakom kulisserna eller så tänkte de helt enkelt inte på att använda funktionen från DP alternativt så ville de bara fortsätta med sin vanliga lock in strategi. Nvidia har ju som affärsmodell att använda stängda standarder för att låsa in sina kunder till sina produkter. Exakt hur de tänkte och hur tidslinjen såg ut kommer vi nog aldrig få veta för sånt släpper inte stora företag på. Så länge ingen lyckas bli anställd på Nvidia och snokar runt lite. Vi vet inte hur länge AMD arbetat med Freesync innan de började prata om det i början av 2014 heller.

Kan vara nämnda ingenjör på AMD som spekulerade i varför nVidia valde den krångligaste lösningen... men det talades om att nVidia inte klarade av dynamisk V-blank, vilket de numera klarar vilket vi sett på laptops.

Om nVidia gett sig på att pusha för Adaptive sync inom VESA samtidigt som de började utveckla dynamisk V-blank i GPUerna hade AMD förmodligen varit först på marknaden. AMDs multiskärmstöd i HD5k var en väl bevarad hemlighet fram tills lanseringen, och det tog flera år innan nVidia fick stöd för fler än två skärmar. Det ger lite perspektiv på hur lång tid som behövs.

Snabbaste fulhacket var att i det tysta utveckla en ny scaler och låta skärmen ta hand om allt arbete.

Av Hardware guy

Spräckt panel, det fixar du inte själv. Troligen transportskada, slängd/tappad horisontellt.
Anmäl det till säljaren som en transportskada, och följ deras instruktioner om nästa åtgärd.

Av Hardware guy
Skrivet av MakeCoke:

I Anandtechs recension så stod det att vid tiden när Nvidia började utvecklingen av G-Sync fanns inte Adaptive Sync tillgänglig.

När AMD började utvecklingen av Freesync fanns inte heller Adaptive Sync tillgängligt.

Stöd för Variabel V-blank vill jag minnas ha läst att AMD introducerade med HD5k, som en strömbesparande möjlighet för laptoptillverkarna, även om användningen av det har varit ytterst begränsad.

När G-Sync presenterades insåg AMD att Variabel V-blank lätt kunde användas till samma sak om tillverkarna av fristående skärmar uppdaterade scalern.

Av Hardware guy
Skrivet av Ase:

Har för mig att Ibm, Inte,l amd, nvidia, cisco, microsoft, adaptec + fler är med i VESA om jag minns rätt så var det ibm & microsoft & intel som pushade för en standardorg. (men jag kan ha fel, du kan ju ha rätt det kanske bara var Nvidia)

Vissa är med för att hålla kolla på vad som är på G istället för att behöva vänta tills det är färdigt.

Av Hardware guy

F10 - är inte det för att komma åt recovery?

Kolla först om disken hittas i bios med rätt namn och storlek, och att den är första bootalternativ.
Ny disk är en lösning endast om disken är fysiskt trasig, vilket inte är troligt.

Av Hardware guy
Skrivet av Cadoro:

Precis det jag gjort men det går ej. Laddar ner den men sen hittar den ej det i min usb..

Skickades från m.sweclockers.com

Vad har du för filsystem på USBt? Formatera USBt till FAT32 ifall det är något annat.

Av Hardware guy

Först och främst - vad betyder 'startar inte'?

Drar fläktarna igång har datorn startat, oavsett om skärmen förblir i standby eller ger bild. Ofta används 'startar inte' om alla situationer där man inte kommer till windows skrivbord.

En av de mest sannolika händelserna är att han och hans kompis har lite äldre dator som måste få nytt bios för att grafikkortet ska fungera.

Av Hardware guy
Skrivet av niclasc:

WAN-porten är RJ11. Står det i manualen

Jag läser att du ska använda telefonikabeln (RJ11) i WAN-porten. Ursprungligen följde det med en telekabel att använda mellan splitter (mellanpropp) och modem, och manualen är skriven för vad som följer med i kartongen. Det står inget om att uttaget är RJ11. Det fungerar oavsett om det är RJ11 eller RJ45 i uttaget.

Du har modemet, allt du behöver göra är att titta på uttaget för att se om det passar med den kabel du redan har från splitter/mellanpropp.

Av Hardware guy
Skrivet av FlashTec:

Nej den som jag haft innan kopplades med vanlig Rj45 kontakt

Den passar väl i WAN-porten (ADSL-ingången)? Av bilden i manualen som MultiMan så vänligt länkade åt dig ser det ut som RJ45.

Av Hardware guy

Medan jag läste '....två gånger 19 tum....' blev jag positivt överraskad. Tog för givet att det var små högupplösta paneler som äntligen finns för stationärt bruk. Fortsättningen på meningen var dock 1280x1024. Antiklimax.

Jag trodde sådana paneler gick ur produktion i början av 2000-talet. Har Philips hittat ett bortglömt lager fullt med sådana paneler?

Av Hardware guy

Hur mycket skiljer den sig från XL2420Z? Är det i praktiken samma så ska du nog under 40 i ljusstyrka om du har lightboost avstängt för att inte behöva solglasögon. 60 Hz verkar också ge en lugnare bild.

http://www.sweclockers.com/recension/19351-benq-xl2420z-gamin...

Citat:

Ingen allroundskärm
Vad Benq XL2420Z däremot saknar är användningsområdet utanför spelandet. Som arbetsskärm eller helt vanlig allroundskärm för webb och film är den medioker och inte bättre än någon annan TN-skärm för halva priset eller lägre.

Panelens 6-bitars hantering och FRC-bearbetning, för att skapa fler nyanssteg, innebär att bilden hela tiden är rörelse. Det yttrar sig på olika sätt vid olika uppdateringsfrekvenser. Som lugnast och stabilast är skärmen vid 60 Hz och vid 120 eller 144 Hz uppstår olika typer av interferensmönster, som i kombination med att dina ögon rör sig kan bli tämligen störande. Till exempel så kallad ”crosshatching”, där det tycks finnas ett svagt diagonalt rutmönster, typ Cloetta Kexchoklad, över bilden. Har du väl lärt dig se detta mönster är det svårt att låta det bli osett igen.

Benq XL2420Z är därför ingen rolig skärm i övrigt och undertecknad blev efter ett par timmars arbete rejält grusig i ögonen. Lägg därtill att skärmen är buggig och lite halvklumpig i handhavandet.