Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av fantomsmurfen:

Samsung gjorde bra SSD-enheter och hade gott rykte men nu har de förstört allt genom att vara giriga. Jag skulle bra ha kunnat köpt Pro versionerna men trodde att EVO var tillräckligt bra.

Snarare kunderna som är snåla, vilket alla producenter är medvetna om. Därför släpps billiga prispressade komponenter, och ibland har det sparats in lite för mycket för att kunna ge kunderna vad de vill ha. Billigast möjliga. Finns exempel överallt. Nätdelar, grafikkort, moderkort, skärmar mm.

Av Hardware guy

Tjusigt, en 24" skärm på hela 27". Hur går det ihop?

0,27 mm stora pixlar tyder på 27", jag vill ner mot 0,2 mm för att det ska vara angenämt att se på bilden.

Av Hardware guy

De du länkar är 1080 i 24 resp 27". Personligen tycker jag att även 24" är för stor skärmstorlek för 1080. 27" ska vi inte ens tala om. Nintendo 8-bitars-vibbarna är enorma, dock fler färger än i originalet. 22" är det största jag kan tänka mig med 1080p på datorbordet. Större skärm kräver högre upplösning.

Tycker du välja mellan vsync på eller av är som att välja mellan pest eller kolera så är G-sync för dig. Nackdelen med G-sync är att du måste offra så mycket bildkvalitet för att skärmen ska rymmas inom budgeten, men är spelande allt och du inte bryr dig om något annat så kör på.

Det kommer många intressanta skärmar under våren, både nya paneler och freesync-skärmar. Kanske nVidia kontrar freesync-lanseringarna med sänkt pris på G-sync-modulen vilket avspeglar sig på priset. Risken med att vänta är ju att dollarn stärks såpass mycket att det både äter upp och till och med ökar priset på skärmar.

Av Hardware guy

Kollat http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/786532-las-innan-d... ?
Framförallt avsnittet om nymonterad disk som inte dyker upp efter installation.

Av Hardware guy
Skrivet av Wellivaro:

Hej, skulle uppskatta om någon kunde hjälpa mig lite med problem som nu har uppstått.
Lite snabbt om problemet:
Köpte en EVGA 970 SC från komplett, satte in kortet i datorn, startade upp och det fungerade.
Benchmarkade i Unigine Valley och Heaven, fungerade underbart.
Startade AC Unity, höjde upp alla inställningar till ultra, hann köra i knappt tre minuter så dog grafikkortet, resterande komponenter fortsatte köra.
Startade om datorn, allt utom gpu:n startade, startade om datorn igen och då fungerade det. Startade Unity igen för att se om det var det som orsakade krashen, höjde grafikinställningarna till ultra igen, efter drygt en minut dog gpu:n igen.
Tänkte att det kanske var PSUn eller moderkortet som det var fel, men provade ingen med mitt gamla 670 ftw och det fungerade precis som vanligt.
I BIOSen syns det inte att PCI-e porten används när jag har 970:n i, och inte syns den i enhetshandlaren heller.

De fixar jag har försökt med är:
Avinstallerat drivrutiner mellan byte av grafikkort.
Dubbelkollat så att alla kablar och kort sitter fast ordenligt.
Uppdatera bios via instant flash(usb).
Kopplat olika bildskärmar till gpu:n.
Display Driver Uninstaller (vilket upptäckte att 970:n satt i).
Byta till en PCI port.

När jag väl hade slut på alternativ så gav jag upp och satte tillbaka mitt 670, men då kom det upp ett litet meddelande på skärmen som sa "no input signal, monitor going to sleep". Bytte skärm och testade olika kablar (vga/dvi och hdmi) utan att det gick något vidare, men från moderkortet kan jag fortfarande få bild via hdmi. Jag har återställt BIOSen och avinstallerat alla nvidias drivrutiner.
Så nu sitter jag på min lilla macbook pro som jag brukar använda som backup när skiten har träffat fläkten, som det nu har gjort.
Jag har gjort en RMA på 970:n till komplett och förhoppningsvis får en ny, men har ju fortfarande något annat fel med datorn nu.

Korten i sig är inte helt döda, men med 970 får man ingen bild ifrån och fläktarna startar och stannar hela tiden, den typ twitchar.
670:n får jag bara ingen bild ifrån, men fläkten kör på.

Så om någon här känner sig kunnig att hjälpa mig eller bara vill lägga in en förklaring vad som kan ha hänt, är det mycket uppskattat!
Alla komponenter står nedanför, och om det är någon mer information som behövs så fråga bara.
Jag använder Windows 7 Ultimate Edition x64.

Min fetstil. Syntaxen är sådan att det inte verkar vara ett enkelt stavfel, vilket gör att jag tolkar texten som den är skriven.
Har du lyckats pressa ner grafikkortet i en PCI-port är moderkortet sannolikt helt kört.

Av Hardware guy
Skrivet av Dunder:

Prisutvecklingen på den är ju lite lustig. Den har funnits ute i över 8 år, men prisgrafen har sen dess gått stadigt uppåt

Ungefär 3 procent prisökning per år. Inget exceptionellt då det mesta i en högtalare inte har en prisutveckling liknande datorkomponenter.

Har själv nämda XTZ tillsammans med Dali Concept front center (och Dali 4b surround). Mycket nöjd, men jag har inte heller prövat annat.

Av Hardware guy

NordicHardware mäter upp till 520 MB/s.

Satakontrollern är inte bara ett svart hål där information kan dumpas obehindrat.

När informationen kommit till satakontrollern, kontrollsummorna verifierats att de stämmer, då ska informationen förmodligen skickas vidare till datorminnet. Du vet inte hur effektivt satakontrollern kan arbeta. Tex Marvells sata 6.0Gbps är ökänd för sin låga prestanda. Benchmarkar på kanske 350-400 MB/s, men i praktiken är den även slöare än intels sata 3.0 Gbps. En del av den låga prestandan kan förmodligen förklaras av att den sitter kopplad till PCIe x1, dvs informationen kan inte lämna kontrollern i samma takt som den tas emot från en SSD.

Halv duplex innebär att när kontrollern vill begära information från SSDn så kan SSDn inte samtidigt skicka data till kontrollern. SSDer har även de en söktid, även om den räknas i tiondelar av millisekunder. Även dessa små tidsintervall av icke effektiv tid plockar några MB av de 600MB/S som sata 6Gbps har i bandbredd.

Av Hardware guy
Skrivet av RaW D Coy:

" we're limited by 6Gbps SATA here so expect continued clustering around 500MB/s going forward." låg inte bandbreddsgränsen på 600 MB/s

Kontrollsummor och felkorrigering är inget som syns i datamängden vid en benchmark.

Av Hardware guy

Det är mer än den faktiska datamängden som skickas genom kabeln. Så kallad overhead. Dessutom är sata halv duplex. Även när data bara läses från disken så kommer en liten del av tiden gå åt till att skicka information till disken, vilket gör att under denna tid kan inta data mottas.

Av Hardware guy
Skrivet av fEllman:

Jag kanske var lite oklar, men det är när jag har kopplat in min DSL-2750B modem router som jag inte får internet. Hur jag än försöker ställa in routern så kommer det ner till de ISP-uppgifter som jag nämde i orginalposten.
Som sagt, det fungerar med bara sladd från datorn till jacket, men om jag sätter in routern mellan som det inte fungerar. Kör ethernet sladd till routern och en sladd till uttaget. Har prövat köra det i WAN-porten, men jag har fortfarande inte de ISP-inställngnarna som krävs för att det ska fungera.

Där har du felet i fetstil. Det är ett adsl-modem för internet över telefonjacket. Klart som fan att det inte får någon signal att omvandla till vanlig ethernet när det redan är ethernet i väggen. Du behöver en router utan modem.

Av Hardware guy

Roligt att se att Deathstar-tillverkaren har lägst felfrekvens, även om det inte längre är IBM som är ägare.

Alla de som för tretton år sedan högtidligt deklarerade att de aldrig mer skulle köpa en deskstar hårddisk räcker upp en hand nu!

Av Hardware guy
Skrivet av Dinoman:

Nu är det ju det här med procent.

150% bättre är ju +50% bättre prestanda. Något som presterar 100% av något annat är ju alltså exakt samma prestanda. 200% är 2x prestandan. Jag ser inte hur 100% kan bli 2x. 150% är alltså = 1.5 ggr prestandan.

Procent är svårt, och används ofta felaktigt.

100% av något är samma. 100% högre/bättre än något är dubbla prestandan.
150% av något är 50% mer = 1,5 ggr. 150% bättre prestanda är 2,5 ggr prestandan.

Ska vi sedan räkna procentenheter blir det ännu svårare.

Av Hardware guy

What´s IP
What is IP?

Enkel och stilren är den inte med bakgrundsbild. MittIP som länkades (framtill nu okänd för mig) är däremot enkel och stilren utan onödig information.

http://www.danasoft.com/vipersig.jpg

Av Hardware guy

Med tanke på trådens placering så antar jag att det gäller ADSL. Har ni ingen fast telefon ansluten så går det bra att ansluta modemet i vilket uttag som helst. Anledningen till att första uttaget rekommenderas är att då kan man omöjligen få en telefon före modemet. Har man ingen telefon är det inget problem.

I första jacket är nu inkommande trådar skarvade så att de fortsätter till övre jacket. Du ska dela på skarven och ansluta inkommande tråd till de två nedre skruvarna. De två kablarna som nu sitter på de nedre skruvarna ska lossas och isoleras med tex eltejp.Trådarna som var skarvade med inkommande ska anslutas på de övre skruvarna.

Av Hardware guy
Skrivet av William George:

Tack för svar!

Låt se om jag har förstått detta rätt. Från den "grå boxen" ska jag koppla in en router (eftersom jag också vill ha trådlöst) och till routern ska jag koppla in kablarna jag använder mest, för att en switch kan vara lite problematisk? Nu har jag ju routern som jag nämnde tidigare, men den har bara 4 portar och det räcker ju inte.

Sedan vill farsan avvakta med att aktivera internet(Banhof), då han vill ringa kommunen imorn och kontrollera att allt fungerar. Är det nödvändigt eller är det bara att göra?

Tack!

Avvakta för att fråga kommunen om allt fungerar vinner han inget på. Bara att koppla in en dator och se vad som händer. Eventuellt kommer ni till en beställningsportal (tex http://qmarket.se) där ni kan välja operatör.

Av Hardware guy

Det är rätt, en locostation i modemet. En locostation där du vill ha ditt nätverksuttag.
Vad betyder en del träd? Kan du se till nästa hus eller är sikten helt blockerad? Kan du skymta huset kommer locostation m2 att fungera.

Av Hardware guy

mrqaffe har helt rätt. Nanostation/Locostation ska du ha. Nanostation har dubbla nätverksportar. Locostation bara en. Bättre att välja locostation och en billig switch om du behöver 2 eller fler uttag.

2 st locostation m2 är vad du behöver. 561:- styck på Dustinhome. https://www.dustinhome.se/product/5010517420/locostation-m2

Locostation fästae är anpassat för rör. För större valfrihet vid montering finns en kul-led för 185:- Underlättar mycket vid montering. https://www.dustinhome.se/product/5010621567/mount---nanostat...

Av Hardware guy

Av de som varit uppe som förslag faller min röst på Makita, tex www.komplett.se/makita-bhp456rfj-slagborrmaskin/820915
Denna med slag, men den snarlika varianten utan slag går som en dröm oavsett hur mycket man misshandlar den.

DeWalt däremot anser jag vara kraftigt överskattade maskiner. Lite elakt kan man säga Rusta-kvalitet till premiumpris.

Av Hardware guy
Skrivet av S_Z:

Men förstår fortfarande inte hur du menar att Cyclone är hopplöst efter Cortex A15. Jag köper att en 4-kärnos A-15 SoC presterar bättre än en 3-kärnors Cyclone SoC i detta multi-core vänliga test men kärna vs kärna så presterar ju Cyclone fortfarande bättre än Cortex A15.

För att ta ytterligare ett exempel, en Note 3 med en 4 kärnig A15 får 13512 poäng medan en 3 kärnig Cyclone får 10365 poäng. Slå ut poängen över antal kärnor så presterar en Cyclone kärna bättre även här.

Edit: ok, den skalar ju väldigt dåligt om man jämför A8 och A8X ser jag så att bara splitta totalpoängen ger sannolikt ingen rättvis bild.

Det är fortfarande inte ARM vs ARM utan ARM vs Silvermont som är frågan.

Att Yoshman nämde cyclones 3 kärnor var för att korrigera din information.

Av Hardware guy
Skrivet av Release:

Hm, Asus var en återvändsgränd, de har inte den modulen till försäljning och hänvisar till tredjepartsbutiker. "Sold separately" men de vet inte var. Kunde de inte bara pluttat in en sån kontakt istället?

Ebay USA känns onödigt långt och dyrt att frakta. Är det någon som känner till en närmare webshop som säljer reservdelar och komponenter av det här slaget? Första googlingen gav inte många resultat...

80:- inkl frakt http://www.ebay.com/itm/SPDIF-RCA-Out-Motherboard-Cable-Brack...
Ca 2 veckors leveranstid brukar det vara när jag beställt småprylar från kina.