Inlägg

Inlägg som Bewise har skrivit i forumet
Av Bewise
Skrivet av xobust:

Genom att sänka din transmission power så hjälper du andra eftersom de inte behöver
dela frekvensutrymmet med dig. Det borde gå att ställa in på de flästa routrar, fortsätt att sänka
signalstrykan tills den punkten längt bort från routern slutar ha signal.

Denhär bloggen har måga tips om att optimera wifi:
https://metis.fi/en/2017/10/txpower/

Intressant, finns väl inte direkt någon skada med att göra så, jag bor i en etta så styrkan kan säkert sänkas med råge 👍 Och använder mig bara av 5Ghz.

Av Bewise
Skrivet av xobust:

Själv så har jag helt stängt av 2.4Ghz wifi och kör 5Ghz med endast 10mw detta ger samma höga hastighet men stör också grannarnas internet mindre.

Kan också tipsa om OpenWrt för den som vill köra open source mjukvara på sin router.

Stänga av 2.4Ghz wifi gör fördelen med att grannars internet stör mindre? Det förbättrar inte stabiliteten eller hastigheten på ditt internet? Och logga du in på routern för att stänga av det?

Skrivet av HoboCop:

Samma här. Kommer aldrig att rekommendera en "Gaming" router över hårdvara dedikerad för sitt ändamål, dvs router/switch för sig och wifi/AP för sig. Det går inte riktigt att jämföra.

Kan du ge ett exempel på en typisk "Gaming" router och det andra som du tycker är bättre? För en som inte är så insatt i det hela.

Av Bewise
Skrivet av anon298854:

@Bewise
Beta står det.

Version
7A40vAC3(Beta version)

Edit: Har startat om minst 10 gånger och allt rullar på som det ska utan problem.

Ska göra lite mer tester under morgondagen, såg att 6 kärnor har boostat 4550MHz när man kör cinebench r20.

Okej då är jag med, är nämligen sugen själv på att prova på betan men om den fulla versionen är snart runt hörnet så kanske jag väntar ut den. Men om du har fått bättre poäng, stabilitet och prestanda så låter det ju lovande!

Av Bewise
Skrivet av anon298854:

Hej.

Körde in Agesa 1.0.0.6 på mitt MSI B450I Gaming Plus AC nyss och det vart en riktigt märkbar skillnad på boot tiden nu.

Ca 4 sekunder kall start till lösenordet till win 10.

Ska prova lite cinebench r20 test med detta nya bios.

Är det beta eller är det fulla versionen?

Av Bewise
Skrivet av the squonk:

Samma version som Asus betabios för C7H, MSI är tvåa på bollen (fast MSI bioset verkar skarpt, till skillnad från Asus)

Dock är Asus ännu bättre än så, C8H har fått beta på Combo AM4v2 1.0.0.2, det är så ny AGESA att inte ens senaste CPU-Z känner igen den.
Kan det vara det första Zen 3 bioset som har hittat ut? Känns som det, eftersom AMD sa att Zen 3 biosen skulle ha en v2 moniker. I vilket fall är det både misstänkt och spännande, vad som är mindre spännande är att användare redan har rapporterat om att Asus nu gör som Gigabyte och rapporterar för låg strömförbrukning via den interna telemetrin. Betabioset för C7H har inte den defekten.

Om 1006 just nu är beta så kanske det är lika bra att avvakta tills den fullständiga dyker upp. Eller så tänker jag för mitt msi x470 gaming plus. Hade dock varit bra i framtiden om dom kunde skriva vad som har ändrats eller förbättras.

Av Bewise
Skrivet av The_St1g:

Detta var på tiden.
Tycker dock lillebror var mer intressant:
https://www.inet.se/produkt/2217838/asus-minipc-pn50-amd-ryze...

Jäklar vad det kliar i köpfingret, tänk att byta till denna lilla krabat mot min Antec ISK 110 med en Ryzen 3200G i sig som sitter bakom skärmen som är min landator. Ser ut som att det ska kunnas montera ett VESA-fäste, mitt Antec ISK 110 med alla delar i sig väger en del trots allt.

Av Bewise
Skrivet av anon5930:

Hade hellre sett att man fokuserar på GOG istället.

Finns inte tillräckligt med tummar för det. Handlar i stort sett alla spel där.

Av Bewise
Skrivet av Json_81:

Så fort jag sätter en manuell kurva bootar datorn om efter en stunds spelande.
Är inte 100% på att det är felet men nästan, inte haft en omstart med standard vad jag vet.
Ryzen 3800X och Gigabyte X570 pro wifi (itx-kortet).
Testat både med deras mjukvara och bios.

Någon som känner igen?

Vad ligger temperaturen på när du spelar?

Av Bewise
Skrivet av ghoti:

Det går att stänga av i Windows, under energialternativ -> "välj vad knapparna gör" (sic). Bocka ur fast boot där.

Det som händer är att datorn stänger av sig på riktigt istället för någon form av djupvila när man stänger av. Finns en del att läsa om det, ett virrvarr av sleepstates, användning av växlingsfil i olika utsträckning osv. Även lite oklart huruvida MS ändrar fast boot-funktionen över tid. Det ska tydligen ta längre tid att starta upp sen men jag märker ingen skillnad alls med min M.2 SSD.

Tack för tipset , hade ingen aning om att man kunde göra det!

Av Bewise

@Izenoz @Entash @Wcx Enligt en användare på Reddit som hade problem med att Wattman resettade sig när man startar upp datorn löste det genom att ta bort Fast Boot i bioset. Tyvärr så verkar det ha försvunnit med dom senaste AGESA:n för mig, hittar den inte..

Av Bewise
Skrivet av tellus82:

Du lär förmodligen öka på spänningen en smula om du ska klara tajtare timings vid 3600, uppåt 1.45V är inga problem på single rank b-die minnen, det ska i stock XMP ligga runt 1.35V som vanligast och icke xmp stock brukar vara 1.2V.

Tack, ska undersöka det!

Av Bewise
Skrivet av tellus82:

Auto oc för minne kan ibland träffa rätt bra men ofta väldigt fel, det är lite som man har tur till, det kan om inte annat vara en okej utgångspunkt för att sedan tweaka vidare lite med, att se enbart en del av primärtimings säger dock inte enormt mycket om vad funktionen gjort annat än för just de fåtalet timings, beroende på vilken typ av minne det var du hade så kan detta tweakas rätt ordentligt om det är exempelvis hyffsat b-die men det kräver en del fipplande med timings, motstånd och spänningar

Det kan hända att du kan köra så lågt som 14-14-14-28-42 eller 14-15-15-15-34-52 vid 3600MT/s, speciellt med ändrad spänning.

Ett utförligt svar, hade lite på känn att det låg mer eller mindre till så. Tack för ditt svar!
Dom minnen som sitter i datorn är G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL14 Trident Z, vet inte om dom tillhör gruppen med b-die. Just nu har jag ingen motivation att försöka optimera och testa timings, kan bli ett projekt när semestern närmar sig.

Så här ser det då ut i Memory try it och jag kör på den med den gula raden, dom tre valen ovanför gjorde att datorn startades om två gånger utan bild där jag därefter hamnade i bios med den förra fungerande minnesinställningen:

https://i.imgur.com/0b3zomV.jpg

Av Bewise

I vilken storleksklass tror vi pratar om?

Av Bewise

@tellus82:

Jag får ställa ännu en nybörjarfråga men tänkte att det kanske kan vägleda andra till bättre val som undrar lite över minnen och allt runtomkring.

Vad anser du om MSI's "memory try it"?

Provade spontant använda mig av det, ville gå upp till 3600mhz med så låga timings det gick an. Datorn botade med dessa: https://imgur.com/a/IRLMfRd

Ska testa och se om det håller längre än att bara hänga i Windows.

Körde innan med dessa specifikationer med A-XMP som jag nämnt tidigare i tråden:
https://imgur.com/J0dguN4

Av Bewise
Skrivet av Dumbullen:

@Bewise: Vad jag har hört så har G915 (full size) 30h batteri på 100% rgb och ~1200h med rgb avstängd.
Känns rimligt med tanke på att GPW har 48h med RGB på och 60h med RGB av (och det är väl bara en diod i logon som lyser då). Lägg det på ett tangentbord med ~100 dioder så borde batteritiden bli enormt mycket längre.

Några siffror att kunna gå efter med andra ord, spännande!

Av Bewise
Skrivet av Gainsgoblin:

@Bewise: Bluetooth däremot. Finns bara två 2,4 Ghz tkl tangentbord på marknaden nu. Det här och K63 wireless.

Blev en beställning av tactile versionen, jagat ett TKL wireless som verkar bra alldeles för länge och är alldeles för van vid logitech nu.

Visste inte att det var så få av den sorten, då är det att starkt argument om man är ute efter sådant!

Skrivet av qweek:

Du har inga problem med lagg eller knappar som spammas i och med att det är Bluetooth 3.0?

Inte vad jag har varit med om när jag sitter som vanligt. Däremot om jag täcker för sändningen, dvs lägga upp bena upp på skrivbordet och har tangentbordet i famnen så att ett ben täcker som för tangentbordet så kan det uppstå sådant.

Skrivet av Fulci:

Batteritiden är sämre med RGB förstås (40 timmar 100% ljusstyrka). På fullstora har jag för mig batteritiden är 30 timmar 100% ljusstyrka eller cirka 130 dagar med RGB avstängt.

Okej då var det ju betydligt bättre samt intressant! Hade varit magiskt om den lilla versionen hade samma batteritid. RGB intresserar mig inte till den grad om man måste kompromissa med batteritiden så pass mycket. Nöter man fort ut det inbyggda batteriet, låt säga att första laddningen räcker den i cirka 130 dagar, nästa gång 125 dagar och så vidare?

Av Bewise
Skrivet av Feist:

I synnerhet batteritiden "Batteriinformation: 2 x AA Batteritid (ej laddningsbart): Upp till 18 månader" känns helt perfekt. Frågan är om det här "inbyggda batteriet 40 timmars användning på en laddning" skulle kännas uselt i jämförelse?

Är ändå nöjd att jag köpte mitt Vortex Tab 75 Double Shot PBT [MX Brown], just i det fallet att man kan ha batterier i det så att man slipper ladda det varannan dag.
https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/tab-75-double-sho...

Synd att det kostar så mycket detta tangentbord från Logitech och att batteritiden är så pass lite annars ser det fint ut i övrigt!

Av Bewise
Skrivet av Bulan75:

Det har varierat historiskt från ca 50/50 till 80/20
Nu mera tror jag att fördelningen är ca 60/40
Så ca 40% har Amd GPU men intresset är troligtvis mycket större än så beroende på vad dom släpper framledes och till vilka priser. Det är inte orimligt att Amd tom går om Nvidia i antal användare om dom släpet bra produkter med tanke på samarbetet dom har på konsol sidan, viket bör innebära att fler spel blir per automatik bättre anpassade till deras Gpuer ... tiden får utvisa 😊

Jag är allt för att AMD ska få växa men hoppas att inget gränssnitt eller grafikmotor blir mer anpassat åt något lag.

Av Bewise
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Plus att det inte är US-layout som TS är ute efter

Det jag har och det jag länkade är nordiskt! 🙂

Av Bewise
Skrivet av StuntmanMike:

Det går ju inte via blåtand om sladden är inkopplad.

Förvisso 😉