Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Vari ligger motsägelsen Tomjut ?? Du säger "samma" sak som jag men inte lika utförligt...Jösses. Ditt inlägg var det dummaste jag läst på länge, snacka om att säga emot sig själv.

Om jag nu mot all förmodan missade vad det var med mitt inlägg som du sa Var det dummaste du hade hört på länge, var då så vänlig och visa på vad du syftade på.

Av Larsioni

Inte min uppgift snarare din, då du sågade mitt resonemang. Likväl...var och en är salig i sin egen tro, även de som kan säga att kor flyger.

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

boxade fläktar skit jämfört med tray ??, snarare är det som så att det är du som är ute och flyger i det blå. Vilken processor tror du utsätts för mest "skit" en processor som ligger på en bricka ? eller en processor som är vakum paketerad i en svetsad plast box ?. Och att du alldrig har råkat ut för en "kass" processor som du köpt som Tray, hur tusan vet du det. Nämnde i mitt förra inlägg att det inte alls är säkert att man märker av tex: en prestanda minskning. Sen så glömmde du visst bort det här med garantin.

Avslutningsvis: vart jag får min information ifrån är inte alls så konstigt, jag läser, läser och återigen läser. Sen så vet jag också att all elektronik, precis som till datorer tillverkas och handhas under stränga regler, såsom damm, statisk elektricitet, fukt, kyla osv. frågor ?!?

Av Larsioni

Tray vs box

Tjenare

Skillnaderna dem emellan ligger i sättet de har levererats från tillverkaren till butiken du handlar av. En processor som säljs som Tray, har skickats till återförsäljaren, lagd i en simpel pappkartong av mindre format. Innan den lades i, så togs den manuellt ifrån tillverkningsbandet, vilket betyder att processorn har "kladdats" på. Det kan betyda att den har fått skador av tex: statisk elektectricitet osv. Du skall också vara medveten om att det inte alls är säkert att du som kund märker att den fått någon form av skada. Tidigare så har "fördelen" mellan de två, varit ett lägre pris. Men pris skillnaden dem emellan är idag så liten att den inte är lönt att köpa en "Trayad" processor.

Välj istället den Boxade, den kommer levererad till dig i en hermetiskt svetsad ask. Ofta så följer en fläkt till processorn med, i regel...skräp. Men ändå... Du får också en garanti som sträcker sig i 3 år. Och kanske det viktigaste av allt...du vet att den till 99,9 % fungerar klockrent.

Mvh

larsioni

Av Larsioni

Jag har ett Asus a7n8x - Deluxe kort och ett Hercules Radeon 9800 pro. har inga som helst problem. Kanske så har du en något för klen processor ? en Amd 1700 + är antagligen något i klenaste laget. Det är förvisso inte helt omöjligt att jag nu är ute och cyklar, men detta är något jag läst. Alltså att dessa värsting grafikkort kräver en hel del av cpu´n för att fungera klockrent.

Av Larsioni

Val av moderkort

Hejsan

Jag skulle rekomendera dig till att kolla på ett Asus a7n8x-deluxe kort.
Min erfarenhet är att asus gör de bästa moderkortet om man ser till stabilitet, kvalitet och prestanda. Det är heller inte så tokigt om man skall överklocka, det finns förvisso andra kort som är "bättre" än asus korten när det avser överklockning, men inte några som täcker in både stabilitet, kvalitet och prestanda. Är ju värdelöst med ett moderkort som du kan "överklocka" som tusan, men som bara rasar och knövlar hela tiden. Du nämnde förvisso att du inte skulle överklocka, men likväl....

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

ok, tack för hjälpen, vet inte om ni har hört detta, men HERCULES lägger ner sin tillverkning av grafikkort.... här följer en länk

http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=1163

jag säger bara...h.e.l.v.e.t.e

Av Larsioni

ok, kanske skulle droppa min idé och köra på mixdisk idé i stället. Har någon av er testat Zalmans fläktlösa kylning avsedda för grafikkort och om så...överklockat ?, vore intressant att veta hur det skulle funka.

Av Larsioni

väldigt intressant modd, jag har själv funderat på något likande. Men det har inte blivit av, men om... så hade jag använt mig av en kylfläns av både koppar och aluminium. Kopparen för att den tar upp värmen maximalt, aluminiumet för att den transporterar bort värmen optimalt. Hmm....ge mig gärna synpunkter på denna idé, slopa idiotförklaringar och dylikt

Tack

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

Nytt moderkort...Asus a7n8x Deluxe. Stabilt som tusan och grönt för överklockning.

Notera: marknadens mest stabila

Av Larsioni

Jag håller med dig om att en samlingspunkt för dator chassin vore bra

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apanson
men gaah nu finns här fan mer än 20 inlägg om chassirekommendationer med många fläktplatser!! gör nån slags "Chassi-Rating-FAQ-Grej" eller sök!

Kan du addera ?

Förövrigt så bad han om "hjälp"och nu har han ett antal kvalitets chassin att välja emellan.

Av Larsioni

Val av chassi

Tjenare Beavers

Jag skulle rekommendera dig att titta på föjande modeller...

1. Cieftech Dragon Medium Tower Pris: 1,083.00 inkl moms ( komplett.se )

2. Chieftec Dragon Big Tower Pris: 1,190.00 inkl moms ( komplett.se )

3. Noise Control Big ATX Silver Black med Magic Fleece Pris: 1 487 Inkl moms ( whynoi.se )
Notera: Chassit är byggt för att vara så tyst som möjligt.

och detta om priset är av vikt...

1. Raidmax Scorpio-868 Medium Tower fönster, silver Pris: 695 inkl moms ( Gtek.se )

....och slutligen dessa för finsmakaren i dig

1. Leupont SF201T3C champagne färgat pris: 2295 inkl moms ( Gtek.se )

2. Lian Li PC6077usb Medium Tower pris: 1895 inkl moms ( Gtek.se )

3. Antec 2295 P160, Super MidiTower pris: 1 070 inkl moms( dabus.se ) Kolla in detta, något dyrare än Raidmax chassit...men riktigt läckert !.

Avslutningsvis: Vill du få hybris och vill ha maximalt utrymme för kylning...
Lian Li PC70 fulltower pris: 2295 inkl moms ( Gtek,se )

Mvh

Larsioni.

Av Larsioni

Tjenare Odal

Ja du bör koppla överspänningsskyddet till ett jordat uttag för att det skall fungera perfekt. Notera också att tillverkaren av din Apc eller Ups ej kan garantera klockren funktionalitet om du inte kör via ett jordat uttag...

Mvh

Av Larsioni

Saint25

Det stämmer att en ups skyddar mot såväl över och underspänning, kanske är det som är det primära problemet som din kamrat har i sitt strömmnät. Men precis som du skrev, en ups kostar förhållande vis mycket. Jag har nu kollat upp priset på den modell jag rekomenderade dig, den finns på komplett.se för 216:- inkl.moms. Något som du ju faktiskt skulle kunna testa först, blir något billigare. Den skyddar förvisso INTE mot över och underspänning på det sättet en ups gör, men den tar hand om strömspikarna vilket jag tror är det mest skadliga för "maskin parken ". Datorns nätagg skall kunna hantera möjliga över och underspänningar, till en viss gräns naturligtvis.

Av Larsioni

Hej Saint25

Min kamrat köpte en Apc för 340:- modell P5T4 - GR. Den är kanon, han har inte haft några problem med strömspikar efter köpet. jag köpte också en efter ett tag och även jag är nöjd med den. Finns naturiligtvis bättre, men knappast för det priset vi betalade.

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

Hej igen

Har hört mig för litet grann angående Radeon korten, tydligen så har tillverknings kvaliten varit något ojämn. Kanske så är det där problemen ligger ?, annars kan ju problem uppstå om man överklockar korten, men det verkar ju inte någon av er ha gjort. Jag har själv alldrig provat att överklocka ett grafikkort, då jag är nöjd med det som det är. Det är tråkigt när man betalat surt förvärvade slantar för ett kort som inte fungerar, och jag själv tycker det är svårt som tusan när det gäller felsökning av maskinvaror, då det är så mycket som skall kollas hela tiden. Om ni har möjlighet så kan ni kanske låna ett kort av en kamrat och testa det istället, prova även geforce kort om möjligt. Om inget annat hjälper, så byt kort om garantin fortfarande gäller. Något som förvisso kanske är självklart men som ändå kan vara värt att ta en titt på är att kolla att man har senaste drivrutinerna till såväl bildskärm som grakikkort, kanske också uppdatera biosen på moderkortet. Kolla också hur inställningarna för kortet ser ut i bios, tex: minnes storlek, om grafikkortets "bios" är inställd på "pci bios" ( default läge ). om så byt till Vga bios.

Av Larsioni

Tjenare Captain Solid

Du ser ut att ha fått till ett bra paket. Men jag ger dig ändå ett förslag på möjligt ? paket. Hoppas att det är till någon hjälp. Observera: Priserna är från komplett.se, då jag har handlat mycket från dem och tycker de är bra, hoppas det är ok.

Chassi: Chieftec Dragon Midi Tower ( 300w )
Cpu: AMD Athlon XP2600+ 1.917 GHz ( Boxed )
Grafikkort:Hercules 3D Prophet 9200SE 128MB DDR
Cpu fläkt: GlacialTech CPU-fläkt Socket A/370/FCPGA ( silent Brezze 20 db )
Moderkort: Asus A7N8X-E Deluxe Moderkort Socket A ( ljud, Lan m.m )
Minnen: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack
Hårddisk: Western Digital Caviar 120GB IDE 7200RPM ( 8 mb chache )
Mus: Logitech Click! Optisk Mus
Tangentbord: Logitech Internet Navigator Keyboard

Totalt: 6797 :- ( frakt tillkommer ) Lycka till, jag hoppas att det här var till någon hjälp.

Av Larsioni

Tjenare Saint25

Jag har en kamrat som hade liknande probem, han hade förvisso inte moddat nätagget men problemet med strömspikar fanns i hans hus. Han "lyckades" bla bränna sina båda högtalar diskanter, och det var INTE till följd av misshandel av utrustningen. Vi båda två försökte luska ut var i huset problemet låg, något två noviser som vi inte fixade. Men... jag fick en idé, och det var att han skulle köpa en APC. Efter det så har han inte haft några problem, han köpte en till både stereo anläggningen och datorn, den har till uppgift att ta hand om strömspikar osv. Det kanske kan vara väl värt ett försök, hoppas att det löser sig. Observera en upc är onödigt, den har som sin främsta uppgift att förse systemet med ström om den vanliga tillförseln av ström slås ut, såsom strömavbrott och liknande.

Av Larsioni

Tjenare

Jag har själv ett Hercules Radeon 9800 Pro kort, nätagregatet jag använder mig av är ett Thermaltake Silent Purepower 480 w, tidigare hade jag chiftechs 360 w agg. Båda dessa fungerar alldeles utmärkt. När det gäller watt hit och dit, så är det ingeting man skall stirra sig blind på. Samma princip gäller för nätagg som tex: ett slutsteg till en stereo anläggning...dvs: satsa på ett kvalitets märke som har en mer sträng/korrekt form av mätningen gällande watten, än en tillverkare som skriver "önske" watt på sina produkter. NoZer testade ju uppenbarligen med ett Betec 250 w, vilket enligt honom fungerade klanderfritt...Vilket jag förvisso tycker låter en aningens klent....men.

Jag hoppas att det fixar sig