Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Båda chassina är kanon, men om du har behov av "über utrymme" kolla då in denna sida... http://www.shg.biz/default.asp

Chieftec Maxitower (DA-01SL-D dragon)

Billigt och med ett hyffsat nätaggregat...

Av Larsioni

absolut HomiZ. Jag kan inte föreställa mig att nätaggregatet inte skulle orka med ström lasten..

Ha de gött och...modda på.

Av Larsioni

Butte...

chassi fläktarna som sitter "därbak" skall alltid!! dra ut varmluften ur lådan.
De ser också till att evakuera varmluften som kommer från Cpu kylaren. Fläktarna fram skall alltid!! dra in kall luft, detta för att få en maximal genom strömning av luft i chassit... Dvs: kall luft in i lådan framifrån och varm luft ut ur lådan bakifrån.

Av Larsioni

Hej...Painless

Prova först med att gå igenom ditt register med hjälp av "Registry Mechanic" länk: http://www.winguides.com/regmech/

Om det inte löser problemet så avinstallera nod32. Åter installera sedan Norton. Och ta sedan och avinstallera Norton igen. (notera: glöm inte de obligatoriska omstarterna, glöm ej heller att använda Nortons eget avinstallations "program"). När det är gjort så installerar du nod32 igen.

Förhoppningsvis så skall det då fungera

Av Larsioni

Chieftec´s nätdelar håller en hög kvalitet vad avser strömstyrkan. Komponent kvaliten i deras nätaggregat är också riktigt bra, de brukar ju vanligtvis skicka med ett nätagg när man köper ett chassi. Och med sådana stora volymer det rör sig om så har de möjlighet att skicka med nätaggregat som håller god kvalitet. Vissa säger sig förvisso ha haft problem med sina Chieftec agg, vilket kanske betyder att deras tillverknings kvalitet är något ojämn. Jag har dock själv haft 3 st nätaggregat från Chieftec (360 w) och jag har alldrig haft några som helst problem med något av dem, de har fungerat klanderfritt...

Av Larsioni

Tjenare HomiZ

Jag har ingen aning om hur mycket ström Neonrören och Lcd displayen du har beställt, drar. Jag antar (notera: antar) att det inte kommer att bli några problem. Kolla upp hur strömförbrukningen ser ut på det du beställt och kolla sen specificationerna på ditt nätaggregat. Det är en viss skillnad på uppgiven watt och hur mycket ström det genererar, vilket betyder att ditt nätaggregat kan fungera minst lika bra som ett nätaggregat som har tex: 400 watt angivet. Om nätaggregatet skulle visa sig vara för klent, så kommer det att bryta strömmen. Har nämligen för mig att det finns både överhettningsskydd och kortslutningsskydd på det.

Av Larsioni

Tjenare Thompa...

Ser ut och stämma bra. Ta det lugnt bara och dubbel kolla så att du inte löder fel. Vore jäkligt roligt om du sedan postade lite bilder på din modd...

Av Larsioni

Helt klart är att vissa personer som skriver inlägg här skulle "få" någon form av hedersutmärkelse och den utmärkelsen går idag till....Wizzler!!! för sitt kanon fina tips vad avser köp via konto kort och dylikt. Helt enkelt kanon...

Av Larsioni

Tjenare VonPluring...

Jag skulle rekommendera dig att köpa ett Chieftec chassi. De är rymliga, prisvärda och det finns utrymme för mycket god kylning. Om du anser att ett fulltower är för stort så kan du titta på Chieftec LBX-02 Miditower. Har ett likadant själv och jag är mycket nöjd. Finns plats för fyra st 80*80 mm fläktar, två fram och två bak. Dessutom finns plats för två st 92mm fläktar, en på vardera sida om chassit. Du får ett maximalt luftgenomflöde i chassit och dessutom tycker jag att det faktiskt är riktigt snyggt.

Kolla in chassit här: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301510&view=detailed

Edit: vad avser chassin med 120mm fläkt så har Silverstone några sådana, ett av dem finns på nedanstående länk. (nätaggregat medföljer dock ej)

Kolla in det chassit här:http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302448&view=detailed

Av Larsioni

Cambridge

Det föll sig naturligt för mig att rekommendera xp-90 då jag ansåg att den skulle räcka till. Självfallet så är kapaciteten än större på storebror xp-120, men den tar "lite" mer plats. Men visst, passar den på moderkortet så kan man självfallet köpa den om man vill ha ännu lite mer kylning, annars så räcker lillebror xp-90.

Jag själv har vänt på kylar fläkten så att den drar bort värmen från kylaren istället för att den blåser mot. Och i höjd med cpu kylaren så har jag två stycken 80*80 mm papst fläktar som sedan drar ut den varma luften som kylar fläkten genererar. Funkar riktigt bra, förvisso så blir inte kylning på processorn bättre, men inte sämre heller. Vad jag däremot har lyckats med är att få ner tempen i chassit såväl som på moderkortet med denna lösning. ( kontaktade Thermalright och frågade om jag kunde vända på fläkten och de garanterade mig att maximal kylning likväl skulle uppnås, har än så länge gjort det. )

Av Larsioni

Ett begagnat kylsystem kan vara minst lika bra som ett nytt, slitaget är inte extremt, men kolla det likväl noga. Såsom kopplingar, slangar pump etc. Är de bitarna i ett gott skick så kan du självfallet köpa ett begagnat.
Om du likväl tycker att det känns osäkert så titta då tex på ett nytt paket men som är något enklare, du kan ju efter hand uppgradera det då du har råd. ( tänk på att om du skall klocka processorn duktigt mycket, att du då också får med möjligheten att kyla nordbryggan). Gtek har ju ett instegspaket som kyler endas processorn, nästa paket kyler både processorn, nordbryggan och grafikkortet, och det kostar 2400:-. Finns självfallet andra tillverkare som också tillverkar högkvalitativa lösningar...googla runt och leta tester etc...

Av Larsioni

Tjenare

Har haft ett antal moderkort från olika tillverkare och efter min erfarenhet så rekommenderar jag dig att köpa ett Asus kort. När det kommer till val av minnen så "vet" jag att Crucial 3200 minnen och Twinmos 3200 minnen passar. Finns säkerligen flera, men dessa två märken jag skall funka. Om du känner dig osäker så ring/maila supporten på datorbutiken så får du hjälp, de om några vet vilka minnen som till 100% passar och vilka som kan vara tveksamma. Moderkortet däremot...välj ett Asus kort.

Hoppas att dessa rader var till någon hjälp.

Av Larsioni

Tobbameister...

Istället för att lägga ut 3-3500:- på ett vattenkylnings system, så lägg de pengarna på en Thermalright xp-90 kylare. Den kyler tillräckligt bra och möjligheten finns dessutom att få kylningen "tyst". Med en bra fläkt så är du uppe i runt 600:-, du har då kvar 2900:- att lägga på tex: köp av ytterligare ett 512 mb ram minne. Och en del över för en uppgradering av chassi? om så önskas. Vatten kylning är förvisso inga fel, men det kostar löjligt mycket pengar. Så om du inte skall "über överklocka" så duger luftkylningen utmärkt...

Av Larsioni

Hej Nisse

Jag antar att du tänkt dig att tvättsvampen skall fungera som en form av ljudisolering?. Enklaste testet du kan göra för att avgöra hur mycket hårddisken faktiskt låter är att koppla loss den, lägga den tex på botten av chassit, starta datorn. Den kommer då att föra ett jäkla väsen då chassit förstärker ljudnivån på disken betydligt. Ta sedan och håll hårddisken i handen, ljudnivån kommer då att minska betydligt. Om du då är "nöjd" så kan du utan problem lägga den på en tvättsvamp, då den kommer att ta bort en del av vibrationerna. Om du dock forfarande är missnöjd med ljudnivån så tycker jag att du gör bäst i att köpa en ny hårddisk. Bland de tystaste idag är Maxtor och Hitachi diskarna. De är också förhållande vis billiga och de mest prisvärda sett till gb och pris är de som ligger på 200 gb.

Hoppas att detta hjälpte något

Erik

Av Larsioni

Hin Håle

Visst kan det vara så att vissa Twinmos minnen passar och andra inte, likväl så kan det vara bra att ta med i beräkningen att man kan "åka på" köp av nya minnen. Vilket i detta fall, vid val av Corsair rör sig om mellan 2500 och 3000 kr.

Av Larsioni

Se där ja...och i och med detta så har kostnaden för operation: "uppgradering av maskinpark" stigit med ytterligare några tusenlappar...Verkar som att både du och jag får byta minnen xonyps !

Cambridge: försökte att svara på ditt meddelande, men tydligen så var din inbox "maxad" enligt programmet...

Av Larsioni

Twinmos skall enligt Amds hemsida fungera utmärkt..hmmmm...om inte, så blir jag olycklig då jag måste byta fabrikat. Byter då antagligen till Corsair minnen som ju är allt annat än billiga. Kanske Cambridge vill byta? hehe

Av Larsioni

Tjenare Cambridge

Du har ett riktigt fint system där. Jag har också ljudisolerat min dator. du kan ta en titt på följande länk om du är intresserad, där kan du också se papst fläkten som jag tänkt att använda mig av.

http://galleri.sweclockers.com/galleri_visa.php?chassi_id=343...

Av Larsioni

Nätaggregat

Hej

Har under en längre tid funderat på att modifiera mitt nuvarande nät aggregat (thermaltake silent pure power) då jag är missnöjd med ljudnivån. Det sitter två stycken 80 mm fläktar i nätagget, en 80*80*25 mm och en 80*80*15 mm. Varvtalet på den bakre fläkten är justerbart, den andra fläkten saknar justering av varvtalet. ( enligt tillverkaren så beror det på "risken med överhettning"), det är denna fläkten som jag likväl vill ändra på, då den för ett jäkla oväsen. Vad jag vill göra är att byta ut den fläkten till en papst fläkt 80*80*15mm, problemet är att jag inte har hittat någon 15mm papst fläkt hos någon återförsäljare på nätet. Om någon av er har gjort en motsvarande modifiering på detta nätagg eller motsvarande så vore det kanon om ni kunde ge mig lite tips/hjälp. Och vet någon av er om vars man kan få tag i en 15mm paps fläkt så vore även det kanon...

tack på förhand

Erik

Av Larsioni

Bestämde mig själv för att byta cpu kylare och valet stod mellan Thermalright xp-120 och xp-90. Bestämde mig för en xp-90 då jag redan har en temp styrd 92 mm papst fläkt, som är extremt tyst...ligger mellan 10-20 decibel. Då jag inte klockar min dator allt för "hårt" så tror jag att det kommer att fungera alldeles utmärkt. Processorn som jag kommer att använda mig av är en Athlon 64 3200+. Moderkortet kommer att bli ett Asus - K8N-E Deluxe.