Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

@kallandes

Håller med om att Creative fortfarande har bäst mjukvara. Har själv kvar mitt ZxR kort just pga den anledningen, för gaming är det svårslaget. Sedan kan man köra ZxR direkt, den har bra hörlursförstärkare. Eller så kör man den till en extern hörlursförstärkare, eller så kör man optisk ut till en extern dac. Det finns valmöjligheter helt enkelt. ZxR är troligen det bästa ljudkort Creative gjort, synd att det inte tillverkas längre!

Ska bli kul att höra vad du tycker om HD650 sedan

Av CFSsss

Kina är emot att deras inhemska valuta flyttas utomlands och/eller växlas till dollar utomlands. Om du är en rik kines har det ibland varit mycket svårt att få ut dessa tillgångar ur landet, kina gillar inte att rika kineser flyttar till t.ex. USA och tar pengarna med sig. Krypto är en av möjligheterna för rika kineser att flytta pengar över gränsen, och det är också därför kinesiska staten är emot det.

Det som kinesiska staten håller på med har alltså ganska lite att göra med att de är "emot krypto", det har mer att göra med att de är emot "pengars fria rörlighet".

Av CFSsss

Begagnad Dell XPS 13 eller 15. Helst med 1080p skärm för batteritidens skull (inte 4k). Om du köper en 13 kan man också köpa till en extra skärm att ha hemma, då får du dual-screen hemma. Rätt smidigt vid streaming och plugg.

Eller någon bättre och senare version av Dell Latitude 14 eller 15, också bra.

Av CFSsss

Som många andra idiotiska saker regeringen hittar på handlar skatten på plastpåsar väldigt lite om miljö och väldigt mycket om skatt. En typisk tisdagseftermiddag någonstans på rosenbad:

Andersson: Det är tomt i ladorna!

Löfven: Vi har varit naiva!

Stenevi/Bolund: Vi är ett jämställdhetsparti, vi är så jämställda att vi till och med har två partiledare! Av olika kön dessutom eftersom könet inte spelar någon roll!

Andersson: ??

Löfven: ??

Stenevi/Bolund: Och integrationen är viktig också! Absolut!

Andersson: ??

Löfven: ??

Andersson: Ni vill inte behandla miljöfrågor då? Ni vet, klimatet och Greta och allt det där?

Stenevi/Bolund: Jag vet inte, det verkar svårt. Alla blir så arga när bensinpriset går upp igen och igen.

Löfven: Inget käbbel nu.

Stenevi/Bolund: Ok då, vi kan ta i några miljfrågor också. Men det är sista gången. Och inga beslut om kärnkraft och Sveriges framtida kraftförsörjning så att industrin fungerar. Om vår väljarbas inser att miljöfrågor handlar om vetenskap och långsiktigt tänkande kommer vi förlora minst hälften av vårt väljarstöd!

Andersson: Fine, vi gör det enkelt för er. Importerad kolkraft går bra för min del, den är billig. Det här med plast.. det är farligt va? Plast är ju inte bra för naturen?

Stenevi/Bolund: Nej! Nej absolut inte! Bort med plasten! All plast ska bort!

Andersson: Tittar på Löfven

Löfven: Tittar på Andersson

Andersson: Jag tror jag har ett förslag..

Av CFSsss

@Sveklockarn Japp, om man försöker driva HD650 från något sunkigt moderkort låter det nog inge vidare kul. Den kräver lite power för att vakna till liv.

Skrivet av PeoplesMC:

Nu har ju dock TS , förutom att nämnt bas i rubriken, också sagt i tråden att det är bas han/hon vill prioritera

Driv en HD650 ordentligt och lägg på en +6dB bass boost, den kan rocka ganska fett. Vill man verkligen ha mera bas, riktig bas och inte sladdrig svennebas, får man gå upp till något som Audeze LCD-3 och en riktig förstärkare. Men det kostar.

Av CFSsss

Ni som tjatar om baslurar har ju missat halva diskussionen.

TS har idag "skräplurar", troligen så dåliga att han inte ens vill skriva vad det är. Det är med andra ord troligt att HD650 kommer ha betydligt mer och bättre bas än vad han har idag. Dessutom ville TS lyssna mycket på klassisk musik och piano och liknande. Slutsatsen är att han ska inte "baslurar" som gör bas, bas, bas och det mesta annat kass. Han ska ha hifi-lurar som är balanserade och allround, det är det som HD650 är. HD650 är neutral med en liten upphöjning i "midbass". Sedan när det kommer till allt annat som inte handlar om max bas spöar HD600 och HD650 skiten ur det mesta under 10k. Det finns de som har dac och amp för runt 100k.. och som fortfarande använder HD600.

HD650 går lågt och den går högt, den har helt ok soundstage och ett fantastiskt mellanregister. HD600 och HD650 har varit en hörlursreferens i runt i nästan 20 år, andra tillverkare har byggt och mätt sina produkter mot HD600 och HD650. HD650 är dessutom den perfekta luren att börja sin hi-fi resa med, för nästan alla jämför fortfarande mot HD650. Den här luren hade mer eller mindre bas än HD650, bättre eller sämre soundstage etc. Har man en HD650 kan man läsa reviews av andra hörlurar och förstå vad de pratar om.

Jag har själv ägt diverse fostex lurar, och de som det står fostex på är väldigt v-formade och färgade i min mening. Helt ok om man mest lyssnar på elektronisk musik och rap, men vill man lyssna på klassisk musik och piano och akustisk musik etc är HD650 och HD600 betydligt bättre. Vill man ha en sluten lur med hyfsat med bas, bra mellanregister och som inte kostar hutlösa pengar skulle jag istället rekommendera E-MU Teak. Men det är ingen lur man går och köper på inet direkt, den måste man leta upp beggad och kanske ta hem från USA. Går ibland att hitta beggad in Europa men det är inte ofta. Jag har ett par.. och nej.. jag säljer inte. Dock inte "bättre" än HD650, men sluten och aningen mer bas. HD650 är dock objektivt sett bättre och med bättre mellanregister.

Av CFSsss

Har haft exakt samma setup själv, mycket svårslaget för de pengarna. Det kommer bli hur bra som helst

Av CFSsss
Skrivet av kallandes:

Hahaha japp. Känner mig dock mest hemma med Creative, då jag alltid kört deras ljudkort sen första datorn i mitten på 90 talet. Asus tror jag IoFs skulle funka också!

Vad är Creative Soundblaster ZXR? Och vad skiljer den från "Creative Sound BlasterX G5" Som det lutar åt just nu?

Det är svårt att vara insatt i alla ljudkort på marknaden, men de tre jag rekommenderade vet jag är bra och kan driva HD650. Har själv drivit HD650 med ett ZXR. ZXR har ingång för 6.3mm plugg och är specad för hörlurar upp till 600 ohm, HD650 ligger på 300 ohm cirka..

Det är nog bara att googla och se om någon testat G5 med HD650.

En viktig punkt är om du vill ha tillgång till soundblaster programvara med equalizer och surrond sound etc eller om du skiter i det. För om du inte behöver det kan du köpa i princip vilken hörlurs USB-AMP-DAC som helst.

Annars beställ ett sådant där EVGA Nu Audio från ebay.com, den är bra.

Av CFSsss
Skrivet av kallandes:

Ah OK, Fanns inte hos Webhallen. Köper Sennheiser HD650! Lite över budget för hörlurar, men gissar att ljudkort hamnar långt under budget på 3000kr?

Grymt! Nu har du tagit steget in den "riktiga hörlursvärlden"

Se om du kan hitta något av de korten jag rekade: Asus Essence STX 2, EVGA Nu Audio, Creative Soundblaster ZXR. Om du hittar ett sådant beggat kan det nog landa på 1000-1500kr i Sverige, de både låter bra och kan driva HD650 helt ok.

Evga Nu Audio är förmodligen det bästa interna ljudkort som någonsin gjorts, finns att beställa från t.ex. ebay i USA. Fanns tidigare i Europa men efterfrågan var förmodligen inte tillräcklig.

Annars kan man köra på något sådant här: https://www.schiit-europe.com/product/hel-high-power-gaming-a...

När den nu finns i lager.

Det kommer förmodligen låta jättebra men det kan bli lite krångel om man vill hålla på med EQ och bass boost och sådant. Går dock säkert att lösa i datorn på något sätt. Kanske köra mjukvaran i din dators ljudkort och sedan optisk ut, då borde du få möjlighet att köra EQ där om du vill det.

Av CFSsss
Skrivet av kallandes:

Vill ha trådade lurar, ej trådlösa! Vad tror du om dessa https://www.webhallen.com/se/product/327633-Sennheiser-HD-560...

Inte alls samma grej, två divisioner ner. HD650 eller 600 är det som gäller. De är överlag väldigt lika men 650 har lite mer bas och 600 är lite mer neutral. De som mest spelar klassisk musik brukar föredra 600 och de som spelar lite mer pop och modern musik brukar föredra 650. I ditt fall tror jag 650 borde vara mest intressant.

https://www.djservice.se/artikel/sennheiser-hd650

Dock att HD650 är relativt tungdriven så ett bra ljudkort eller en hörlursförstärkare är att föredra jämfört med det som sitter på moderkortet. Troligen låter det bättre från ditt gamla ljudkort än från moderkortet.

Asus Essence STX 2, EVGA Nu Audio, Creative Soundblaster ZXR är tre bra ljudkort att hålla utkik efter. De flesta ljudkort som finns idag är billigt skräp, marknaden verkar ha dött ut. EVGA Nu Audio verkar finnas i USA men svår att få tag på i Europa. Du kan leta lite på tradera, blocket, ebay, amazon.de etc.

Av CFSsss
Skrivet av kallandes:

Lyssnar lika mycket på väldigt bastung musik, som piano och klassisk

HD600 och 650 är hifilurar, det betyder att de klarar alla sorters musik. Köper du "baslurar" kommer de slakta din klassiska pianomusik. Har du aldrig ägt HD600 eller 650 så köp.

Av CFSsss
Skrivet av kallandes:

Inte att jag vill ha överdriven bas, mer möjligheten till det! När jag lyssnar på klassisk musik, eller piano, är ljudet viktigare än basen. Lyssnar jag på Techno, eller house musik blir basen viktig!

Om du gillar klassisk musik och piano är det Sennheiser HD600 eller 650 du ska ha, troligen klår de basen med råge jämfört med de skräplurar du har. HD600 är kung när det gäller akustisk och klassisk musik, det kommer bli en uppgradering utan like.

Av CFSsss

Om nuvarande lurar är skräplurar så är de tyvärr inget du kan använda som referens för hur ljudkorten låter, men visst jag kan visst tro att ljudkortet har bättre förstärkardel än vad som sitter på moderkortet.

Här är ett förslag på en total uppgradering: EVGA Nu Audio ljudkort + Sennhesier HD650 hörlurar. Total kostnad runt 5k.

Det blir ett hifi-ljud som du får troligen får betala över 10k för att slå. Vill du ha mer bas kan du köra lite EQ på det.

Såg för övrigt att Nu Audio har utgått. Kanske kan hitta ett beggat, annars är Asus Essence STX 2 bra också. Eller något sådant här: https://www.schiit.com/products/hel-2

Av CFSsss

Fråga i tråden för hörlursgalningar: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1086941-traden-for-hor...

Säg också vad du har för lurar i dagsläget så man har någon utgångspunkt, och om du vill ha öppna eller slutna lurar. För övrigt är det hörlurarna som gör 95% av basen och inte ljudkortet.

Vill du bara ha en allmän rekommendation på ett bra ljudkort säger jag EVGA Nu Audio.

Av CFSsss

Efter vad jag lärt mig från Cyberpunk och Deus Ex så är det nu man sätter in någon som Adam Jensen. Jag kan se tre vägar:

1) Gå in guns blazing och döda alla

2) Smyga in bakvägen och bara döda VD'n

3) Smyga in bakvägen, neutralisera VD'n med en sömnpil, hacka kassaskåpet och ta dokumenten

Av CFSsss

Fem största skulle nog vara :

* Intel i7 920, Nehalem när den släpptes. Rätt duktigt kliv uppåt där.

* Asus ROG Swift monitor. 2560x1440 med 165Hz och g-sync, väldigt stor skillnad mot 60Hz.

* Evga 1080 Ti. Har väl varit många stora grafikkortskliv genom åren men detta kort var verkligen helt brutalt när det kom.

* SSD-diskar, yes

* Ett par riktigt bra hifi hörlurar och ljudkort.

Av CFSsss
Skrivet av Dinoman:

Alternativt skapa något själv istället för att kritisera andras verk.

Mitt verk är att kritisera andras verk. Och hör sen!

Av CFSsss

Hörreni Sweclockers. Om jag som datanörd och medlem från 2001 svarar 4/10 rätt så är quizzen för svår! Ni kanske kan mycket om datorer men lär er lite om psykologi också. Erat mål är att bedriva en hemsida som folk vill besöka och ha quissar folk vill göra, inte att mangla ner folk i kaklet och få dom att känna som att de inte kan nått för då kommer de inte tillbaka

Av CFSsss

Det här kommer man ju ihåg, ett sjukt beroendeframkallande spel. "Bara ett drag till", och sedan är klockan 3 på natten

Av CFSsss

Ni som längtar efter en D2 remake gå och spela Grim Dawn om ni inte gjort det: https://store.steampowered.com/app/219990/Grim_Dawn/

Det är som man minns att D2 var, inte som det är. Och 100ggr bättre än D3 är det också