Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Det här kommer man ju ihåg, ett sjukt beroendeframkallande spel. "Bara ett drag till", och sedan är klockan 3 på natten

Av CFSsss

Ni som längtar efter en D2 remake gå och spela Grim Dawn om ni inte gjort det: https://store.steampowered.com/app/219990/Grim_Dawn/

Det är som man minns att D2 var, inte som det är. Och 100ggr bättre än D3 är det också

Av CFSsss

Jag älskar Eliasson, han och Löfven ger betongsossarna ett ansikte så att folk förstår hur dåliga dom är. Hoppas på en blå majoritet i nästa val

Av CFSsss
Skrivet av Orfi:

Vad jag inte förstår är varför EU kommissionen inte gör något åt elefanten i rummet, dvs de stora Medie-jättarna som geoblockar filmer och serier konstant.

EU gör ju lite samma sak själva: https://digital.di.se/artikel/eus-krav-pa-netflix-och-amazon-...

EU är väl bra på mycket, men det är mycket skit också.

Av CFSsss

Samtidigt pratar intel om att outsourca sin produktion av kretsar, hmmm. Här är min lösning på problemet:

https://i.ibb.co/jHpJHvj/EG-Waffle-Maker-LEAD-08.jpg

Av CFSsss

Jag sa redan för typ 3 år sedan, 2017-2018, att det skulle inte vara någon idé att ens försöka göra CyberPunk till PS4 och Xbox One. Jag tyckte de skulle satsa allt krut på PC och nästa generations konsoller istället. Då blev alla jättearga på mig och sa att CD Projekt är världens bästa utvecklare och de skulle klara det och det måste komma till PS4 och Xbone för att det var de konsollerna individerna i fråga ägde just då. Nu är vi här idag. Lol säger jag.

Sedan kan man ju säga att det var inte jättesmart av CD Projekt att försöka göra ett sådant superambitöst spel i en genre de aldrig gjort ett spel i innan. Det är lite som att Bungie skulle försöka göra ett Sid Meier's civilization spel, eller att Blizzard ska försöka göra ett Forza bilspel. CD Projekt hade helt enkelt väldigt dålig koll på vad som krävs för att utveckla spel med så stora och öppna städer, bilar och skjutvapen etc. Lästa en intervju med en medarbetare där han (?) sa att ledningen hade hybris.

Av CFSsss

Du kanske borde specificera vilka program du vill ersätta. Men generellt finns det 100000% fler program och spel till PC än det gör till Mac, några program där ute borde ju passa tycker man.

Av CFSsss

När får vi en testpilot?

Av CFSsss

Bara ett är för svårt men top 5:

Baldur's Gate 2
Witcher 3
Mass Effect 2
Diablo II
Dragon Age: Origins

Dock har jag garanterat mest timmar i Skyrim och Fallout: New Vegas. Det är kul med mods.

Av CFSsss

Bygger en del PC till mig själv samt släkt och vänner. Använder enbart gummiupphängda noctua PWM fläktar, noctua cpu fläkt samt ssd diskar. Dessa dator blir i princip knäpptysta och kan stå på 24/7.

Vill någon ha mera lagring rekomenderar jag en synology NAS till dom, enkla att sköta och med cloud sync och allt.

Av CFSsss
Skrivet av Gorian:

Förlåt, men varför postar TS och andra sina personlighetstyper från en pseudovetenskaplig personlighetsteori? Tillåts jag kritisera detta genom att hävda att det är olämpligt (eller åtminstone ovidkommande) och istället rekommendera att man angriper frågorna ur desto mer vidimerade psykologiska förklaringsmodeller? 😉

TS ställer ett oerhört brett frågebatteri, med allt ifrån epistomologiska frågor om faktas beskaffenhet till strikt situationsspecifika frågor om vem som har rätt/fel i situationen (vilket självklart dikteras av ämnet som behandlas i nämnd situation). Jag vet inte riktigt hur vi ska kunna diskutera detta på något produktivt sätt, då frågorna är så stora och skilda att de bäst hade separerats in i individuella trådar och respektive presenterats med en mer avgränsande inledande beskrivning.

Eller är ovanstående dålig kritik?

Jag utgår från att TS skapade tråden mest för skojs skull, och likaså gav sin personlighetstyp enligt detta test, mest för skojs skull. Ingen av oss här är troligen psykologer, och jag är mycket tveksam till att en psykolog skulle skriva något utlåtande efter saker man skriver i ett forum eller ett enskilt sådant här test. Man kan alltså dela sådana här pseudodiagnoser ungefär som man delar stjärntecken. En del tycker det är kul och säger något, andra inte.

Min feedback till dig skulle då kunna vara att det är kul att du är så passionerad vad gäller dessa frågor, och vad som är pseudointellektuellt och inte, men ibland kan det också vara kul att bara spela med i leken och inte överanalysera alltför mycket.

Det är också intressant att en person med så stort intresse i dessa frågor som du utalar sig så bestämt om rätt/fel och att det "självklart dikteras av ämnet som behandlas i nämnd situation". Det låter lite dogmatiskt i mina öron och dogmatik är efter min personliga erfarenhet normalt inte något tecken på vishet eller upplysthet, du kanske borde öppna upp för möjligheten att ompröva detta?

Sedan kan man ju säga att det är inspirerande att du vill separera upp alla frågor och behandla dom individuellt, det tyder verkligen på att du har passion för dessa frågor. Men frågan är då om du inte själv är villig att göra detta arbete kan man verkligen begära att TS ska göra det? TS kanske var nöjd med omfånget och mediumet för sina frågor?

Om någon bygger ett hus, är nöjd med detta hus och någon sedan kommer och kritiserar personen för att denna inte byggde ett palats hos vem ligger ligger egentligen problemet? Man skulle kunna säga att om någon vill ha ett palats så kan det absolut vara en inspirerande målsättning, men då bör de också vara beredda att göra merparten av jobbet själv.

Av CFSsss

INTP eller INTJ här, kanske 50/50.

Q: Hur tar du emot kritik?
A: Jag blir nog ofta eftertänksam och försöker förstå och sätta i sammanhang. Jag hoppas och tror att jag kan vara hyfsad på att ta till mig kritik efter en stunds funderande. Men om kritiken saknar logisk grund biter den inte, och jag kan nog i så fall bli ganska dömmande angående personen som utdelade kritiken.

Q: Vågar du kritisera?
A: Jo, men mera effektivt är ofta att ge konstruktiva förslag och uppmaningar i rätt riktning. Försöka förstärka bra betenden och minimera dåliga. Nämn minst en bra sak någon gjort innan du nämner något som kan förbättras etc. Unga personer saknar ofta personlig mognad och tar all kritik som personlig, då får man vara lite extra diplomatisk.

Q: Varför tror du att "fel åsikter" censureras?
A: Det handlar nog mycket om makt och om att vilja styra vilken dialog som förs, politiker är experter på detta. Få politiker vill diskutera invandring, få bolag vill diskutera arbetarvilkor i tredje världen etc. Man vill lysa lampan där den är mest smickrande.

Q: Har alla rätt till en åsikt?
A: Jo.

Q: Vem har rätt åsikt?
A: Det vet nog egentligen ingen, kanske Gud om han nu finns.

Q: Vem har inte rätt åsikt?
A: Finns rätt åsikt? Men ofta har de som vägrar lyssna på andras åsikter mindre rätt än andra.

Q: Är fakta fel?
A: Är fakta rätt? 1+1 är 2 i detta universum men vad händer i andra universum?

Q: Är känslor mer värt än fakta?
A: Ibland. Om fakta inte kan bevisas men känslor ändå känns, då kanske känslor är värda mer? Det är sällan värt att såra människor över ytliga dispyter. Angrip ett problem eller meningsskillnad men angrip inte personen.

Q: Existerar yttrandefrihet i Sverige?
A: Jo, men saker man säger får konsekvenser. Så är det i princip alla länder. Du kan inte säga rasistiska eller sexistiska saker eller hota folk och falla tillbaka på yttrandefriheten.

Q: Är kritik hot och hat enligt dig?
A: Nej.

Q: Om all kritik förbjuds, hur blir världen då?
A: Totalitär, utan mångfald och stagnerande. Kritik är ett sätt att finna nya vägar, innan man kan göra saker bättre måste man först erkänna att de inte är perfekta som de är. Likaså, om allt är bra är inget bra etc.

En annan bra regel som jag inte tror nämnts är att man kan ge beröm öppet men ge konstruktiv kritik till personer enskilt, denna enkla regel kommer man långt med om man ska vara chef.

Av CFSsss

Om du vill ha två användare på samma dator och båda ska vara admin i sitt eget konto och helt separarade, dvs kunna installera och ta bort program helt själv är det nästan enklare att sätta upp en dual-boot med två helt separata windowsinstallationer.

Du har två hårddiskar, eller en hårddisk med två partioner, och sedan ställer du in så att vid uppstart frågar den vilken installation som ska startas. Alla filer som behålls på den lokala disken förblir privata, är man riktigt nojjig kan man även kryptera sin windowsinstallation. Då blir det väldigt privat och åtskilt.

Av CFSsss

Tack alla på SweClockers som uppmanar och belönar spelutvecklare att släppa early access som färdiga spel till fullpris. Tack.

Av CFSsss
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Nästa RPG jag ser fram emot är nog Hammerfell (The Elder Scrolls VI)

Inte Baldur's Gate 3? TES VI är rätt långt bort.

Av CFSsss

Jag nominerade Ori and the Will of the Wisps och jag lägger också min röst där. Ska något vara "årets spel" så tycker jag att det både ska vara en bra spelupplevelse och av nästintill perfekt kvalitet. Det är Will of the Wisps, det är så välgjort att jag får "Zelda vibbar" av det.

Cyberpunk tycker jag är diskvalificerat, det är en "early access" titel och de har inte levererat en bråkdel av den funktionalitet som lovats under åren. Det kommer säkert vara ett grymt spel om typ ett år men jag får klara No Man's Sky vibbar av Cyberpunk.

Hades är ett grymt spel och väldigt beroendeframkallande, troligen det bästa spel som Supergiant har gjort. Alla som gillar Diablo och "RPG-light" bör spela det. Skulle absolut kunna vara en värdig vinnare.

Ghost of Tsushima.. ja det är ett bra spel och välgjort. Jag har dock spelat dataspel rätt länge och för mig är det inte tillräckligt originellt för att vara intressant. Kan förstå att andra gillar det men för mig känns det som ett mishmash av 10 andra spel jag redan spelat.

Crusader Kings.. har inte spelat. Kanske får sätta det på listan.

The Last of Us.. tycker alla dessa spel är tråkiga, långsamma, oinstressanta och med idiotiska karaktärer. Så inget för mig.

Alyx. Kör inte VR och har inte testat men från vad jag förstått troligen en värdig vinnare om det vinner.

Gott nytt år

Av CFSsss

Så sällan jag bara kan.

Brukade vara att man installerade om rätt ofta med tidigare versioner av windows men nu med Win10 verkar det flyta bra iaf. Windows har blivit rätt bra på att lista ut vilka drivrutiner det behöver själv och installera dom. Har bytt processor och moderkort utan att ominstallera på flera datorer och allt lirar med bra prestanda i alla benchmarks, så det funkar utan problem. Är man osäker är det ju bara att köra några benchmarks så märker man.

Skulle man stöta på problem brukar det gå att fixa med program för att ta bort gamla drivrutiner och sedan installera om etc. Har med Win10 aldrig stött på ett drivrutinsproblem som tvingade till ominstallation utan allt har gått att lösa med lite googlande.

Av CFSsss

Ryktet säger att CDPR jobbar på två "större" patchar som ska släppas i Januari och Februari, troligen för att åtgärda mer djupgående problem med spelet och olika quests. Så har man inte rört spelet än kanske det är värt att vänta på?

Av CFSsss
Skrivet av DevilsDad:

Har varit ett långt år antar jag..

Det har indeed varit ett långt år

Av CFSsss

Ori and the Will of the Wisps.

Magiskt spel som passar både gamla och unga, vackert och extremt välgjort.

https://store.steampowered.com/app/1057090/Ori_and_the_Will_o...