Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

CD Projekt har i min mening varit på tok för ambitiösa. Witcher 3 var ett stort och komplicerat spel men det var ett fantasy spel utan bilar och jättestäder och hacking och moderna vapen etc. De skulle börjat med att göra motsvarigheten till Witcher 1 fast Cyberpunk, ett mindre och tightare spel med fokus på bra story och utan bilar etc. Sedan i "Cyberpunk 2" kan de börja lägga till fordon och större öppna städer etc. Nu siktade för högt har fått ändra spelet flera gånger under utveckligen för att ledningen inte velat vad de velat och inte kunnat planera. Tråkigt men hade lite på känn att det skulle bli såhär. De kommer säkert behöva spendera 1 år på att putsa bort alla buggarna i spelet som alla har, inte jättebra. Deras rykte är definitivt skadat av det här.

Av CFSsss
Skrivet av Anders9110:

Enligt Google så är alla tjänster nere just nu de har uppdaterat sin status sida.

https://www.google.com/appsstatus#hl=sv&v=status

Holy eff. Det där är inget som en nätverksadministratör vill se 😅

Måste nästan vara något internt DNS eller routing fel eller nått åt det hållet. Vanliga google.com funkar dock.

Av CFSsss

Gmail nere här också. Youtube funkar om man inte är inloggad med sitt google konto där, jag ändrade till private mode i min browser och då funkade youtube igen.

Av CFSsss
Skrivet av anon140864:

Ladda ner Classic Shell för fasen. Det ger dig klassiska UIn. Hade aldrig använt Win 10 utan classic shell.

Har redan

Dock rädd att MS ska mickla så mycket med windows att classic shell till slut slutar fungera

Av CFSsss

"Låt bli mitt Windows"

Vill microsoft göra ett UI där allt ska vara supersnyggt och cleant men omöjligt att använda kan dom väl bygga ett ny OS bara för det? Jag vill ANVÄNDA mitt OS, jag gillar klassiska start-menyn, utforskaren och gamla kontrolpanelen och device manager etc.

Alla försök att göra allting såhär supercleant leder bara till att de har typ "10 flikar" där allting är gömt istället för "lättöverskådligt träd" etc. Jag vill att min dator ska vara en dator, inte någon förvuxen iPhone med massa appar.

Av CFSsss

Du skulle eventuellt kunna sätta någon liten silikon eller gummikudde på fläktkåpan på rätt ställe och det skulle vara tillräckligt för att hålla kortet ifrån fläkten och undvika misljud.

Du skulle även kunna rycka ut fläkten, ev även kåpan, och rikta någon sorts annan fläkt på chipset.

Sedan finns det ju PCI-E 16x riser cables du skulle kunna använda.

Är du för övrigt säker på att hastigheten i den slotten bara är 4x?

Av CFSsss

Jadå, inga problem. De flesta datorer drar betydligt mindre än folk tror.

Av CFSsss
Av CFSsss
Skrivet av NaaR:

Mass Effect behöver en remake, inte en remaster, i synnerhet trean som var kass, riktigt kass.

Trean var bra, riktigt bra

Den sluter ihop de trådar som man byggt i ME2 och ger ett snyggt slut på Krogan & The Genophage samt Quarian & The Geth. Det är riktigt bra "worldbuilding" från BioWare. Det man kan klaga på är slutet med det "röda, gröna och blå" valet. Men nästan allt innan det var bra i min mening. Dock hänger det på att man spelat minst ME2 innan och har all DLC, annars blir det svårt och hackigt att hänga med.

Av CFSsss
Skrivet av flashen:

Har alltid velat spela igenom den här serien så nu kanske det är dags

Kan nog ärligt säga att det är svårt att börja på ettan idag, storyn är bra men annars känns det rätt gammalt rent spelmässigt. Dock rekar jag starkt tvåan-->trean

Av CFSsss
Skrivet av Ricerunner:

Jag har hört talas om Mass Effect, men jag har faktiskt inte satt in mig helt i precis vad det handlar om.

Någon som orkar med en kort sammanfattning på vad det är för historia?

Tänk dig LoTR i rymden. Sci-Fi istället för Fantasy. Fortfarande good guys vs bad guys. Ersätt The Council Of Elrond med ett team du byggt ihop sjäv om du spelat minst tvåan innan.

Av CFSsss

Jag säger bara.

Renegade-Femshep-Infiltrator. All DLC.

Det blir en ny playthrough.

Av CFSsss
Skrivet av DevilsDad:

Fast, om den bara har spänning och jord kan den omöjligt följa nätaggets fläktkurva. Den reglerar inte spänningen. Därav PWM-signalen.

Jag kanske uttryckte mig otydligt. Aggregatet börjar passivt (0 ström) och när det sedan startar matar det på ganska bra med ström. Så när det väl startar flyttar det minst lika mycket luft som med gamla fläkten, fast väldigt mycket tystare. Den följer samma fläktkurva i procent räknat, inte i exakta rpm.

Av CFSsss
Skrivet av DevilsDad:

Har också funderat på att göra något liknande. Har du något sätt att uppskatta temperaturen på nätagget?

Jag har annars funderat på att stoppa i en PWM-fläkt som jag själv styr med en arduino. Sedan försöka mäta på nätaggets PWM-pin för att veta om nätaggets försöker köra fläkten på lägsta läget, eller högre. Detta så jag inte råkar överhetta det

Edit: Angående rippel så var det precis därför valet föll på EVGA. Hade bäst rippel och effektivitet i den prisklassen. Sedan finns det väl ändå en hel del med ännu bättre, men då får man betala där efter.

Den följer samma fläktkurva som förut, flyttar minst lika luft (140mm fläkt) bara att det är extremt mycket tystare. Tempen borde vara samma eller lägre. Förstår inte varför EVGA inte satte i en 140mm fläkt själva, den får plats under skalet. Passar inte i skruvhålen men jag satte några små duttar med snabblim på insidan och det funkade hur bra som helst. Hela jobbet gjorde jag på kanske 10 minuter, rätt lätt.

Av CFSsss
Skrivet av DevilsDad:

Är duktigt besviken på mitt supernova G3 650W.. Fläkten går igång i idle och låter rejält även på lägsta hastighet.. Så var glad för den extra marginalen du har! ^^

Jag har ett G3 850W, ett av de nätaggen som testats absolut bäst vad gäller stabilitet och låg ripple. Men det lät en del tyckte jag också. Så jag öppnade upp det och satt i en 140mm låg-rpm DC fläkt (ej PWM), den fick plats och gick att löda in (bara +/- sladdar). Knäpptyst efter det.

Av CFSsss

Jag tror att man har mer nytta senare i livet om man börjar med Windows och PC tidigt. Folk som kan PC kör lätt Mac, medans folk som bara kan Mac brukar sitta som fån om de får en PC i knäet. Lite som att bara lära sig automatväxlad bil typ.

Av CFSsss

Spelade lite Witcher 3 i 2560x1440 med det mesta på Ultra och maxade ur refreshen på skärmen.. 165Hz. Asus RTX 3090 TUF, rätt brutalt kort.

Av CFSsss

Det enda jag egentligen bryr mig om är batteritid och en riktigt grym kamera, surfa eller titta på film/youtube gör jag hellre på andra sätt. Kunde själv inte bry mig mindre om 120Hz eller 5G i mobilen.

Av CFSsss
Av CFSsss
Skrivet av Rico01:

Var beställde du från?

Komplett precis vid produktsläpp, använde inga macron eller liknande. Hade nog lite tur med turordningen eller nått för dom hade egentligen satt mitt leveransdatum längre fram men jag hoppade fram i kön tror jag. Eller så fick dom in fler kort än beräknat. Har också varit kund där en längre tid med flera ordrar sedan tidigare så det kanske spelade roll och att dom sorterade bort folk som beställt flera olika kort samtidigt etc? Osäker om det men verkar ha haft hyfsad tur med beställning och turordning iaf.

Skrivet av wargreymon:

Grafikkort på en matta, nu kommer ESD-polisen snart och slänger dig i finkan!

Det är alltid kul att kunna provocera någon