Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

3080 msrp $699. Hot damn. AMD Big Navi ligger pyrt till.

Av CFSsss

BioWare är i dagsläget en ointressant spelstudio för mig, de har sedan länge förbrukat det förtroende de byggde upp under sina glansdagar med Baldur's Gate, KOTOR och Dragon Age 1. Om man verkligen gillar RPG ska man idag satsa på Larian och CD Projekt istället. Jag skulle sagt Obsidian också men The Outer Worlds var väl sådär.

Av CFSsss

Vänta tills DisplayPort 2.0 kommer på skärmar, det är det som är det verkliga generationsskiftet. Nya RTX serien kommer högst troligtvis ha DP 2.0.

Av CFSsss

Jag hade nog väntat till lanseringen av Zen3 för att byta, även om man inte byter till AMD hade man kunnat se hur prestandan på Zen3 blev innan man bestämde sig. Byta nu verkar lite konstigt. Och med AMD hade ni fått PCIe 4 på köpet. Visst, PCIe 3 bör räcka men är ni verkligen säkra på att PCIe 3 vs 4 inte påverkar microstutter och minimum frame rates etc? Jag är inte det..

Av CFSsss

Om vännerna är riktiga vänner kanske det är skönare att lägga korten på bordet, säga att man gjorde en dum grej, ångrat sig mycket och jobbar på att lägga det bakom sig. Och att om det är ok för dom så är man intresserad av att jobba och förbättra sig i karriären.

Finns väl vissa grejer som grov våldtäkt och barnporr som det är svårt att pudla bort sig från.. men lite inbrott, knark, bilstöld eller slagsmål är väl inget som någon egentligen bryr sig om så länge som det gått ett tag och man visar verklig ånger.

Av CFSsss
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Modig prissättning såhär i den värsta lågkonjunkturen någonsin.

Lågkonjunktur? De som köpt nvidia aktier har råd med nvidia kort, de som köpt AMD med för den delen..

https://i.imgur.com/RpeTHM1.jpg

Av CFSsss

Ibland är utgångsljudet rätt dåligt men ibland är det också att ljudet måste omvandlas mellan gamla och nya ljudformat. Testa att gå in inställningar för ditt ljudkort och ändra lite inställningar. control panel --> sound --> playback --> properties --> advanced --> default format. Om man ändrar till något äldre format kan det ibland fungera bättre. Du kan också testa att stänga av och på hardware acceleration. Så länge som du kommer ihåg vad det stod på från början är det ingen fara utan bara att testa.

Av CFSsss

Du kan väl bjuda hem honom på kaffe och fråga honom, som är fastighetsjurist, vad som är tillåtet och lagligt vad gäller att kapa träd på andras tomtar och allmänningar..

Av CFSsss

Lite tråkigt inlägg men jag skulle nästan avråda från att börja uppgradera en mellanmodell av radiostyrt. Visst man kan byta motor och batteri och fjädring och allt möjligt på den där phantom och den blir snabbare och bättre. Men för samma pengar är det bättre att spara till t.ex. en traxxas 1/16 e-revo eller liknande: https://rcland.se/rc-bilar/tillverkare/traxxas/e-revo/traxxas...

Jag förstår att just denna kanske var lite speciell för att den var från svärmor, men lägg kanske inte alltför mycket pengar på den bara för det. Om barnen tycker det är kul så låt dom spara till "nästa modell upp" och sedan 2 extra batterier till den bilen, då är de igång på riktigt.

Av CFSsss

Det här är så pass bra artikel och video att egentligen hade man kanske önskat att ni släppte det på engelska också så att fler i världen kunde få del av det. Kan det finnas en marknad och lönsamhet i att översätta era bästa och mest unika artiklar till engelska?

Av CFSsss

Det jobbigaste med marknaden för mig är allt ska budas hit och dit, och att folk börjar buda fast man skrivit "fast pris" och "först till kvarn". Orkar inte ha att göra med folk som ska buda och tjata om 100 kr hit och dit när vi pratar grafikkort eller skärm för 5-6k.

Skulle nog uppskatta en markering där man tydligt kan säga "fast pris" eller att "bud välkomnas". Har jag sedan fel om vad något är värt så får jag väl sänka priset efter någon vecka eller så, inte konstigare än så.

Av CFSsss

Du kan ju testa att sätta in a-data disken i en annan sata port och med en annan kabel, men det låter lite som att din a-data disk har lagt av.

Av CFSsss
Skrivet av pULSELESS:

Fann att biosen inte hittar någon bootable devices
Vad beror det på?

Tja.. din A-data disk kan ha gått o lagt sig. Eller så är det glapp i någon kabel, eller så är den PSU strömförsöjning paj t.ex. Eller så är det bara fel boot order om du har tur.

Av CFSsss

Verkar väl troligt att den inte hittar OS av någon anledning. Kan du se OS disken i bios? Har du OS disken satt till rätt boot order? CMS av eller på? Ingen USB sticka inne som den försöker läsa istället för OS disken?

Testa att ta ur och sätta i lite sladdar när strömmen är av.

Av CFSsss

Beepar den på något sätt? Ofta så beepar moderkortet om den inte hittar cpu, ram etc. Brukar stå felkoder i manualen.

Av CFSsss

DisplayPort 2.0 or go home.

Av CFSsss

Om du annars trivs på jobbet och inte behöver umgås så mycket med chefen, skit i det. Bara ignorera och göra som du själv tycker är rätt. Gör bra jobb, umgås med kollegor, drick kaffe etc.

Om du måste umgås mycket med chefen och inte gillar dennes attityd sök nytt jobb. Inte alltid fel att byta jobb då och då heller, ofta nya utmaningar och högre lön etc. Bråka och gå med i facket och rapportera till HR leder aldrig någonstans bra på längden.

Av CFSsss

Om man ser Tesla som ett bilbolag är det högt värderat, om man ser det som ett teknikbolag med revolutionerande och användarvänliga produkter (typ Apple) är det lågt värderat. Take you pick

Av CFSsss
Skrivet av Stan Carley:

@CFSsss: Jag svarar inte direkt på frågan då jag inte vet svaret istället så svarar jag på hur man får bäst bildkvalitet på foton med en iPhone 11.
iPhone 11 har möjlighet att spara bilder i ett RAW format vilket gör att redigeringsmöjligheterna blir oändligt mycket större än från vanlig .jpg
Tyvärr så stödjer inte Apple egen kamerafunktion möjligheten att använda RAW-format utan du behöver någon tredjeparts-App exempelvis
"Camera+" eller "VSCO" (det finns flera alternativ).

Hoppas det var till någon hjälp

Ok! Det låter ju intressant! Ska undersöka

Av CFSsss

Skillnad i bildkvalitet Iphone 11 Pro "Live" vs vanlig bild

Tjena, när man fotar med en iPhone 11 Pro sparas det som bekant en "live" variant av fotot samtidigt som man får en stillbild också. Är det någon här som har koll på vad det är för skillnad i bildkvalitet om man använder en variant av "live" bilden vs om man använder den färdiga .jpg bilden?

Om man vill ta rikigt bra bilder är det bättre att stänga av live och ta fler vanliga bilder istället? Några speciella ljus eller bildförhållanden man inte ska använda live till för att få bäst bilder?

Tänkte höra vad ni som är inkörda på iPhone och foto föredrar