Inlägg

Inlägg som mezzo_ har skrivit i forumet
Av mezzo_

Jag har fått helgen på mig att lösa pengar till en annan 27" Asus TUF 1440P skärm så om jag lyckas med den bedriften så går den före men det är en hög ribba för mig att klara av. Men jag jobbar på det för det vore en riktigt nice skärm att utgå ifrån i mitt bygge. Troligen så blir det din skärm i slutändan men jag ska göra ett försök att få ihop pengar till 27-tummarn.

Av mezzo_

Jag kan tillägga att priset är väldigt förhandlingsbart. Jag vill bara inte behöva argumentera med folk som tror att deras 10 år gamla 1080p 144hz TN-panel är värd 1500kr. Jag sålde min exakt likadana skärm begagnad för 6 år sedan för 1500kr, det var i överkant då. Idag är det bara ett rån. En billig 1440p skärm med 144hz eller mer kan fortfarande vara intressant för runt 1500kr beroende på modell och specifikationer.

Av mezzo_
Skrivet av old53:

Jag har en Philips 24" 165hz 1ms som du kan få köpa för 999 🙂

Finns i Partille

Jag är absolut intresserad! Jag återkommer!

Av mezzo_

120+Hz skärm 1080p sökes antingen i närheten av Ulricehamn eller Göteborg

Behöver några extra Hz och hoppas att någon har en gammal 144Hz esportskärm från forntiden. Är inte så noga med korrekta färger utan bara att kunna gibba med vettig Hz då jag har möjlighet för första gången på några år att kunna spela esporttitlar igen. Jobbar med begränsad budget så ropa gärna ut vad ni kan tänka er att sälja för under tusenlappen.
Fridens liljor till er alla!

Läs hela annonsen här

Av mezzo_
Skrivet av KyoshiWarrior:

Tja har en Asus 24" VG249Q1A 165Hz 1ms om du är intresserad

Ursäkta att jag snokar i någon annans tråd, TS har såklart första tjing men var finns den och vad hade du tänkt dig för den?

Av mezzo_

Nvidia drivers vill inte släppa taget om Windows Update (förmodligen tvärtom)

Jag installerade nyligen Windows 11 på min burk då jag märkte att BIOS stöder TPM 2.0 så jag tänkte att det kan vara kul att testa Windows 11 och se om det är något att ha. Jag har precis så jag kan klämma in Windows 11 men jag fick pilla lite med regedit för att få in det (7700k var inte helt okej men moderkortet ha3 TPM 2.0 så det var bara att testa tänkte jag. Gick smidigt att installera, hade inte några prestandaproblem heller.

Men Windows Update gav sig fan på att mina drivrutiner inte var av den senaste versionen och ville ladda ner och uppdatera dem. Det gick inte så bra, inget extra strul så sett men den ligger kvar på listan över saker som "behöver fixas" vilket är lite irriterande om jag ska vara helt ärlig. Kan man inte ta bort en sådan sak så man slipper få ett halvt spel varannan gång man ser den perfekt retliga icke-grejen?

Av mezzo_

Annonsen är avslutad

Av mezzo_

Jag har ett MSI 1050 (ej Ti). Ett gäng hårddiskar varav en 600gb intel Pro sata ssd, samt ett Corsair CX650M i ett dugligt Fractal Design chassi.

Av mezzo_

Uppdaterade annonstexten och 'priset'.

Av mezzo_
Skrivet av JohanFlodqvist:

Om du har 2500kr att spendera nu så kan du köpa detta nytt: https://komponentkoll.se/bild/tqYCC.png

Jo, det är mer ett riktpris för att inkludera nvme och andra grejer som kan vara bra att ha. Målet är fortfarande att pressa priset så mycket som möjligt. Jag kanske inte skulle ha skrivit in en summa. Jag är ute efter den nivån jag beskrev i annonsen, priset vill jag få så lågt som möjligt.

Av mezzo_

Söker äldre uppgraderingspaket AM4 Ryzen 1000-serie

Tjena jag är på jakt efter en billig AM4-lösning att uppgradera min stenåldersdator med. Skicka ett meddelande om du har något liggande typ B350 och upp, 1500x, och ram. Målet är att köpa något som fungerar från början men också har möjlighet att flasha moderkortet och köra en 5600X eller liknande i framtiden.

Priset är bara för att jag behöver skriva något. Jag vill komma undan så billigt som möjligt då jag har väldigt begränsad ekonomi.

Läs hela annonsen här

Av mezzo_

Jag har en son vars dator jag byggde till honom... Well nätagget beslöt sig för att bränna hela systemet. Han bor i Göteborg men jag är i Ulricehamn och kan inte så lätt få fram en ersättare till honom. Jag har vänner i Göteborg som skulle kunna hjälpa till att köra grejer iaf, lever på existensminimum men han älskar verkligen datorer {8 år är han). Jag kan inte budkriga på något sätt men om den finns kvar så skulle jag kunna skrapa ihop pengarna du skriver om.

Av mezzo_
Skrivet av mrqaffe:

Det finns få som har verklig nytta av nyare pcie versioner utan de fördyrar mest om man inte håller på med benchmarks.
Det som begränsar ditt bygge är för lite ram för 8 Gbyte ram kan du nog drabbas känna av idag, 16 är verkligen budgetsmärtgränsen men skaffa helst 32 Gbyte och tryck in.

Ska du spela är det nästan alltid grafiken som begränsar och speciellt om du har en 4k bildvisare.

Jag ser det som en springbräda, jag tänker inte behålla minne eller cpu i längden utan målet är 16-32gb pc3200 och möjligtvis en 5600X längre fram. Bara det faktum att jag får en dator som startar och går att använda på vägen till de inköpen är väldigt lockande för mig. När jag väl spelar så skruvar jag ner upplösning tills jag kommer till att kunna uppgradera gpun.

Av mezzo_

LÅGbudget-uppgradering

Tja, jag tittar runt lite på alternativ för att påbörja en uppgradering av min nuvarande dator. Den är väldigt gammal och jag är ärligt talat bara glad att den startar och fungerar. Jag har inte exakta specifikationer just nu men det är en Xeon 4c 8t med DDR3, så gammal är den. Från samma generation som Core i7 760. Jag har ett dugligt Fractal Design chassi och ett Corsair någonting modulärt 650W med 80+ bronze.

Jag har tidigare använt den som server men när mitt system med en i7 7700K gick kaputt så fick den ta över rollen som min primära PC. Jag har ett GTX 1050 (ej Ti) för att kunna få ut 4K till min tv.

Så jag har länge tänkt på var jag ens ska börja med en otroligt (nästan obefintlig) låg budget. Tankarna har börjat koncentrera sig på att börja med en gammal AM4-plattform. Kanske köpa ett begagnat moderkort och bygga billigt kring det och samtidigt ha utrymme för att i slutändan kunna stoppa en 5000-serie CPU i den när min ekonomi tillåter det.

Så inatt snubblade jag på en annons för ett MSI Tomahawk B350 med tillhörande delar som skulle göra att jag kan bygga en dator som skulle fungera från början (1500X, 8gb långsamt DDR4 och en stock-kylare). Billigt. Jag har sett Hardware Unboxed testa samma moderkort med en 5800X3D och den presterar nästan som om det vore ett betydligt nyare moderkort och det verkar inte vara en massiv flaskhals. Visst, det är många moderna funktioner som saknas men så länge man är medveten om begränsningar med att inte ha PCIE 4.0 så är det överraskande hur mycket liv som kan väckas med en modern CPU på ett så gammalt moderkort. 1500X och 8gb ram blir en temporär lösning för att kunna använda datorn från början och med uppdaterat BIOS så ser dörren ut att vara öppen för att kunna bygga något godtagbart när ekonomin tillåter. Typ 5600X och en GPU runt RTX 2070 och uppåt.

Är det några uppenbara minor som jag inte ser? Det vore förödande att göra slag i saken och sedan inse att jag har missat något stort. Feedback uppskattas varmt. Tack på förhand.

Av mezzo_

Annonsen är avslutad

Av mezzo_
Skrivet av nagard:

Noterat.

Av mezzo_
Av mezzo_

Samsung Galaxy S21 Plus eller S20 4G

Farsan köpte en begagnad Samsung Galaxy S21 Plus 128GB 5G från Refurbed för ett tag sedan och kom fram till att den var för stor för honom så jag säljer vidare den, eller min S20 4G 128GB + 128GB SD-kort.

Båda telefonerna är i väldigt fint skick. S21an har ett par mindre repor som endast syns när skärmen är svart. Se bild.

Har just nu bara bra bilder på S21an men det går att ordna på S20 med. Helt upplåsta. Fungerar strålande.

Har sett att de säljs för 3000-4000 på tradera men jag prioriterar en trevlig köpare och vill helst undvika ställen som Marketplace av uppenbara skäl. Inga tillbehör eller kartonger men det följer inte med så mycket nuförtiden ändå. Kan mötas upp i Ulricehamn, Borås och Jönköping med omnejd mot bensinpengar.

Ställ frågor och buda i tråden.

Läs hela annonsen här

Av mezzo_

Jag har en relativt simpel fråga, jag har den gamla Sagemcom Fast5370e-01 och jag har varit nöjd med den överlag för mina behov. Men över åren så har Telia pushat fw updates som har tagit bort vissa funktioner som jag tycker är essentiella. Jag kan inte längre dölja mitt SSID vilket är smått irriterande då jag bor ovanför en populär restaurang (lunchbuffè osv) och jag vill inte att kids sitter där och pillar med ett nätverk som inte behöver vara synligt. Därutöver kan jag inte banna Mac-adresser. De funktionerna har funnits tidigare men har patchats bort.

Hur är det med F1 routern? Går det åtminstone att dölja SSID? Isåfall är det dags att kontakta Telia och börja lobba för en uppgradering.

Av mezzo_
Skrivet av fragwolf:

Jao då är det bara låta honom fortsätta med det tills han själv inser att det kanske är bättre att göra på "Rätt" sätt. Mina päron är likadana, jag hjälper dem dock inte om de ska envisas med att göra Fel. Efter en stund så brukar de inse själva att det finns bättre sätt.
Så får du inte dra kabel så hjälp dem inte. De kommer till slut att tröttna på att det fungerar så dåligt så de ber dig om hjälp och då drar du kabel å kompletterar med x antal APs och allt fungerar. De kommer tacka dig i efterhand.

Även om det är ens föräldrar så finns det gränser för dumhet/stönighet.

Japp du har rätt. Jag har låtit dem leva i sin Wi-Fi misär för jag är så sällan där. Nu var jag och hälsade på idag och den där klådan att vilja fixa så de inte har 5-25mbit i huset som de har 250mbit fiber till kom till mig igen. Men när jag läser mitt eget inlägg så inser jag att det enda som skulle funka var om han lät mig bestämma helt över nätverket hemma hos dem och tyvärr saknas förmågan att låta mig göra det.

Det är lite som när man leker med en hund och beteendet "no take only throw" uppstår i att jag får ge tips och råd men när det kommer till att faktiskt fixa något så är det "don't take" som gäller.