Inlägg

Inlägg som mezzo_ har skrivit i forumet
Av mezzo_

Nej, jag tar inte den risken. Det verkar som att de inte är likadana så då blir det att separera dem.

Av mezzo_

Kan jag använda samma SATA-kablar från ett Corsair CX600M med ett Corsair HX750W?

Jag har ett Fractal Design chassi som jag tänker använda till min dator men där sitter ett CX600M med en drös kablar dragna till hårddiskar. Jag har ett HX750W som jag tänker använda istället och undrar om jag kan använda just de SATA-kablarna? Jag har alla andra kablar jag behöver.

Av mezzo_

Jag hakar på tråden då det är relaterat; hur är det med att stänga av helskärmsoptimisering i Windows (10)? Jag har sett donk rekommendera det för CSGOmen jag har svårt att avgöra om detsamma gäller CSGO, man kan även ställa in kompatibilitetslöge till Windows 7/8 men jag är osäker på om det gör mer skada än nytta.

Det är lite svårare att göra en pålitlig benchmark i CS2 (det fanns ju en map på workshop för att testa FPS i CSGO).

Av mezzo_
Skrivet av Rouge of Darkness:

ser ju ut som att det använder vanliga mx tangenter så bör gå att köpa på typ random typ matchande caps för mx brytare på amazon eller aliexpress för nån hundring eller 2 med moms å ev tull.

men skulle tippa att det nog i slutänden slutar i bara marginellt billigare att köpa bara dessa 2 tangenter med frakt och moms som att bara köpa en hel uppsättning US tangenter och sno de 2 knapparna ur kittet.

ända skillnaden är ju typ knapparna för åäö och ett par av tecknen enter som inte är samma på högersidan typ men de behövde du ju inte ändå.

och us layouten är oftast betydligt billigare än svensk / nordisk layout av outgrundlig anledning men tippar att efterfrågan är större på US layouten än nordisk.

I en ideal värld så kan man köpa bara J och 0 från Aliexpress t ex, något som liknar standardcapsen på Strafe.

Av mezzo_
Skrivet av Jagers:

Så länge du får ut över 144fps vilket du får med ett 2060 så kommer du inte se någon skillnad på 144fps och 600 fps.
Men 8700 kommer fortf. prestera bättre än 7700k i CS2, men som du ser i testet så rör det sig om max 3% skillnad

Tackar för svar. Nu blir det att gå lös på kylningen helt enkelt.

Av mezzo_
Skrivet av Jagers:

https://www.youtube.com/watch?v=zVXeSnCkAAE

8700 vinner.
temperaturen på GPU låter väldigt suspekt, hur andas det i chassit? är det ett av dem nytillverkade RTX 2060?
Största skillnaden för dig skulle vara att gå från en 60hz monitor till en 120hz eller bättre, oavsett vilka delar du använder till datorn.

Jag har en gammal 144Hz-skärm på ingång i helgen. GPU andas väldigt bra med en 120mm fläkt som blåser rätt så mycket rakt på den och chassit står öppet då jag precis har bytt ut RAM etc.

Jag kände på mig att de extra kärnorna skulle vara värda en del!

edit: Det testet visar dock inte just specifikt CS2 vad jag kan se (skum känsla att kolla på diagram i en youtube-film där kommentarer inte medföljer), är det något spel med Source2-motorn ens?

edit2: Kommentar på optimeringar som att inaktivera optimering för fullskärmsläge i egenskaper för CS2.exe? Det finns några knep när man googlar men som vanligt så talar de emot varandra.

Av mezzo_

7700K eller 8700? Står med en genuin tankeställare.

Tja, jag har nyligen börjat lira CS2 igen med lite polare efter flera års uppehåll.

När jag gav mig på detta så hade jag en i7 7700K (som klarar 4.8GHz med en Noctua NH-U12A tror jag det är) men ett stackars GTX 1050 2GB och en gammal Dell 60Hz IPS-skärm.

En kompis tyckte synd om mig och erbjöd mig att köpa hans gamla dator till ett riktigt bra pris. Spec som följer:

i7 8700
Corsair 120mm AIO av något slag med push-pull konfiguration
Asus ROG Strix B360-F GAMING
16GB RAM (som jag bytte ut mot mina Corsair Vengeance 2x8GB PC3000 för hans var 2666MHz)
Asus ROG Strix RTX 2060 GAMING OC
1TB Samsung NVME

Det var ju grafikkortet som lockade tillsammans med 6 kärnor och en 1TB NVME-disk.

Jag har nu sparkat igång den temporärt då jag planerar att byta till ett Fractal Design som kan hålla ett gäng 3.5" diskar då jag har ett relativt stort bibliotek med semesterbilder samt Plex Lifetime Pass.

Singel-trådad prestanda är sämre än min 7700K men jag hoppades på att de extra kärnorna skulle kunna användas bättre av CS2.

Jag har ännu inte testat att köra min 7700K med 2060-kortet för att jämföra men jag har noterat en del problem med kylningen. Min CPU throttlar inte men når 90 grader under CPU-Z's stress test. Så tanken finns att flytta över Noctua-kylaren men jag är osäker på om det kommer att hjälpa boost något. Överklockniing går ju inte. Hot stpot på GPU i Furmark är på 105 grader så jag tänker med viss fasa att jag behöver skruva isär och buta ut pasta och kuddar till minnet - en operation jag inte ser fram emot. Tanken är att sälja den dator som blir över för att 'finansiera' inköpet av den nyare burken. Där har jag också fått till ett GTX 980 för att biffa upp från GTX 1050.

Nu är frågan: Med en operation för att lösa kylningen till GPU, vilken CPU är bättre när det kommer till CS2? Vad gör jag bäst i att behålla? 4 snabbare cores eller 6 lite långsammare? Jag upplever även 8700 som lite trögare för allmänt Windows-bruk. Jsg hst hört att Intel vid någon generation ändrade en liten del av vad jag tror var en schemaläggare(?) vilket gjorde att nyare Intel-CPU:er har offrat ite snabbhet vid att öppna små program mot att ha bättre prestanda vid tyngre jobb för CPUn men det kan ha varit något som jag har inbillat mig.

Jag ber om ursäkt för den enorma romanen men där är mitt problem nu när jag till slut ger upp och går till sängs.

Av mezzo_
Skrivet av Awsmkiid:

I det stora hela så kan jag inte hålla med dig om att det är så dyrt, då det finns betydligt dyrare keycaps än det jag länka. Mitt tangentbord har kostat genom åren sammanlagt en 6-7 tusen kronor om inte mer.

Nej, jag förstår att det är det nya normala egentligen men det bär emot lite då jag tyckte att jag la "mycket" pengar när jag köpte detta för 1300kr eller vad det var. Jag skulle kunna tänka mig att köpa caps från någon med ett dött tangentbord t ex. För mig är det inte viktigt att tangentbordet ska vara särskilt fräsigt.

För 500kr så känner jag att jag överlever utan en keycap på nollan och jag har flyttat ~ till J.

Av mezzo_
Skrivet av Awsmkiid:

Nejfan, jag använde https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/ultra-violet-pbt-double-s... detta tillexempel på mitt gamla Strafe.

Ursäkta som svär men, över 500 spänn för lite plast? Corsair borde sälja basic setupen men jag hittar bara engelska på deras sida. Iofs är J och 0 inte så typiska.

Av mezzo_
Skrivet av Awsmkiid:

Kolla in maxgaming.se. Dem har ett så bra utbud på keycaps för inte allt för många kronor.

Är det en speciell "typ" av keycaps som mitt tangentbord använder? Finns det en standard?

Av mezzo_

Var köper man billiga, vettiga keycaps till ett Corsair Strafe Mk2?

Jag har helt enkelt tappat bort ett par keycaps vid rengöring och vill inte köpa något speciellt som ersättning, men jag förmodar att man inte kan köpa individuella keycaps (jag saknar J och 0). I övrigt funkar tangentbordet som det skall.

Av mezzo_
Skrivet av nu1mlock:

Det blir inga kontoproblem. VPN är normalt att använda både privat och i arbete. Däremot kan Netflix spärra vissa VPN så att du inte kan kolla ändå, men sätter du upp en egen så blir inte det heller några problem.

Vår router som följer med Telia har någon slags VPN som man kan sätta upp och som borde vara kompatibel med en vpn-klient som körs på samma slags router.

Jag är alltså inte ute efter en VPN som man ser på dem just nu. Utan ett virtuellt privat nätverk där jag ansluter till mina föräldrars hemnätverk bara för att skapa illusionen att jag är ansluten till samma nätverk som dem.

Av mezzo_
Skrivet av walkir:

@mezzo_:
Lättast är att casta från mobilen till en vanlig ChromeCast utan TV-funktion. Funkar felfritt för oss!

Jag har inte riktigt den möjligheten, jag vill kunna använda min nvidia shield så jag kan få ut alla codecs (4K, Dolby Vision, HDR10 etc etc). Att chromecasta från surfplatta ger inte nå vidare kvalitet i sammanhanget.

Så frågan är om det är möjligt att spoofa att man är ansluten till mina föräldrars wifi (jag behöver inte vara ansluten 24/7, bara checka in då och då så att Netflix tror att jag är hemma någon gång I månaden och hälsar på.

Av mezzo_

Skapa VPN eller liknande för att kringgå Netflix kontofiffel?

Jag har tänkt använda mina föräldrars Netflix och jag har kollat lite på vad vi vet om Netflix vapen i den här striden. Ett är att kolla så att man ansluter till "hemnätverket" med "jämna mellanrum" och det tänker jag att man kan lösa med en vpn eller liknande. Jag har för mig att det finns en färdig vpn-inställning i den router som Telia använder (vi har samma router och 500/500mbit hastighet så det finns ingen flaskhals att tala om) vi har under 5ms mellan oss och ingen av oss spelar längre onlinespel som är beroende av låg ping. Jag skulle i teorin bara kunna ansluta min Nvidia shield till denna vpn och hålla resten av mitt nätverk utanför denna.

Är det en tänkbar lösning?

Av mezzo_

Eftersom mitt Windows inte riktigt går så smidigt som jag skulle önska och att det nog var ett misstag att klämma in Windows 11 på en 7700k med 16gb ram så biter jag nog i det sura äpplet och formaterar in Windows 10 och ser till att inaktiva kryptering i alla former när jag kör installationen.

Av mezzo_
Skrivet av Mullvaden83:

Den är ju inte aktiv om du inte aktiverar den manuellt.

Jag kan ha aktiverat den när jag installerade Windows för att det stod att det inte hade någon prestandaimpakt.

Av mezzo_

Möjlighet att stänga av hårdvarukryptering i Windows 11?

Det kom ju ut nyheter i veckan om att Windows 11's kryptering avsevärt sänker prestandan. Har det kommit fram någon möjlighet att stänga av krypteringen i Windows 11?

Av mezzo_

Efter lite optimerande så har jag fått fram 250-330 fps i 1680x1050 på min dator med i7 7700K och GTX 1080. Men det behövs en del tålamod och kunskap kring att optimera prestanda (stäng av fullskärmsoptimering, det blir segare att tabba ut i Windows men man får en del fps när man spelar).

https://i.imgur.com/km3tlxs.gifv

Av mezzo_

Det är paus på annonsen just nu pga privata skäl.

Av mezzo_