Inlägg

Inlägg som wuseman har skrivit i forumet
Av wuseman

En ny uppgradering har nyligen släpps för wifit, bör ha kommit ut till dom flesta.

Släpptes 2023-04-04. Verkar rulla stabilare nu.

Av wuseman
Skrivet av vargaskri:

Brände ena NAND chipet på min häromdagen och man får inte köpa begagnat av Telenor även fast de ska återvinnas

Har blivit manisk på att försöka att få "root" på routern. Tror den kan bli riktigt bra ifall man kunde ändra inställningar och ha bort allt spyware Telenor har på dem.

Hehe, fick du fram något annat intressant innan det brändes då? Nu blev jag också intresserad av denna routern när dom beter sig så, alla har blivit välidgt mkt hårdare på det där att få köpa begagnat vad det verkar.

Av wuseman
Skrivet av Bålon:

Tack alla för spekulationer och hjälp. Det visade sig gå att lirka loss den från fästet och en lapp på baksidan visade modell (G-241W-A) och wpa-key + login.

Det var nära det var åtminstonde en Alcatel! Kul att du återkom

Får man fråga ifall om det är i Sverige denna setup fanns eller bor du utomlands? Bara undrar allmänt för telia har använder också GPON routrar numera.

Av wuseman

Jag skall inte skriva så mycket det är inte alla som gillar det men när jag läser saker som jag intre förstår då blir det extremt långt och det är ofta det händer inom vissa områden te.x så kan jag inte släppa denna och det är för jag funderar på hur det skulle gå till och lustigt nog är det alltid mot dom flesta men detta är 100% för jag inte får det att gå ihop, fjärde inlägget har 8 personer gillat följande kan någon av dessa 9 personer kanske hjälpa mig att förstå hur detta går ihop, låt mig förklara min version.

Skrivet av twit:

Hur hjälper krypteringen om du blir av med datorn och du har ställt in automagisk inloggning?

Jag tänker såhär:

Om man blir av med datorn som personen har hemma, då måste dom flytta på datorn och då har datorn stängts av och när man startar datorn igen är datan krypterad.

Det är nu jag verkligen inte förstår hur jag skall tolka det jag citerat och jag frågar för jag vill få bort de från näthinnan och VILL förstå.. Menar man att personen som tagit datorn vet krypteringslösenordet som har te.x och sedan skall "automa(t)gisk" login hindra en login till ens skrivbord eller va? Jag kan inte tolka det på något annat vis, och jepp jag tolkar saker verkligen bokstavligt det är medfött.

Först får man ju komma förbi krypteringen (?) Min fråga är nu, hur gjordes det? Var det TPM så man sniffade busarna te.x, var det via hdparm och master secure key? Var det via luks? Eller var det TPM med HW key? Det finns ju en miljon frågor före man hamnar där menar jag.

Jag gissar nu att det handlar om en vanlig setup som man bootar upp ochsedan skriver man in lösenordet och sedan loggar man in på sin desktop som man har ställt in automatiskt inloggning på i config filen för xdm/sddm/gdm osv.. Men så tänker inte jag.

Jag tänker , jag snor TS dator den är nu krypterad. Där är jag nu typ, nu kommer TS hit och skriver in sitt lösenord till krypteringen och datorn startar, är automatiskt inloggning dåligt eller bra? Det är väl bra men det finns extrema risker med det om man inte ställer in allt annat väldigt noogrant som TMOUT m.m. Det finns inget enkelt svar på frågan.

Varför är det dåligt? Finns massa saker men det tar jag inte upp denna gången bara ville skriva att detta är verkligen inte så enkelt. Försök hitta något sätt att krasha login manager och den processen startar om, och wips du loggas nu in automatiskt te.x. Hur hittar man det då? Sök på bugzillas för gddm eller vad man nu använder för login manager. Vad mer kan man göra? Ja, sätt in/ut ett wireless card på vissa datorer och networkmasnager kommer starta om vilket kommer få loginj manager att krasha och starta om, har man nu automatiskt inloggning och har "låst" datorn så wips, den krashar/startar om och man loggar in automatiskt.

Snacka om att spela rysk roulette med sin data om man inte vet vad man gör och jag avslutar detta med att säga.

Citat:

If you don't fight no one else will
Give it a try, keep it alive
To see the view you got to climb the hill
Give it a try, get to know why
It's been a long way coming
But you got to know why and when
No, nothing is ever what it seems
You can do whatever if you know when and why
Only the dead fish follow the stream

Skall bara tillägga att Jag minns typ ~2006-2007 när jag krypterade datorn med jetico volume encryption då kunde man välja te.x att använda sig av olika meddelanden vid boot te.x. "No operating system found" och sedan skrev man in lösenordet dolt som man även gör när man loggar in på en default linux setup oich det är just sådana här små tricks som aldrig används längre längre konstigt nog men det är skit enkelt att ändra för att vilseleda tjuven eller vem det nu än är som tar ens privatra egendom för att INTE ge någon som helst information om hur man kan komma åt datan te..

Ovan meddelande skulle få 99.8% (gissningsvis) att tro att det inte fanns något operativsystem på datorn och ev lämna kvar datorn där man skulle ta den ifrån. Genialt? Svårare behöver det ej vara många gånger. Samma med telefoner, krashar allt som går och wips, bypassed everything:

https://www.nr1.nu/blog/2023/03/04/hacking-motorola-g50-andro...

Saker är verkligen inte så idiotsäkert som många tycks tro, fungerar samma med login managers m.m.

RSA som skulle vara så super duper säkert, tar oss tillbaka 350 år i tiden till en algorithm: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fermats_lilla_sats

Människan blir ju knappast smartare med åren, men det är så det sägs.

Av wuseman

Detta är en extremt komplex fråga och det märks direkt vilka som har erfarenheter av verkliga scenarion och inte och frågeställaren frågar och är genuint nyfiken och svaren som dyker upp är väldigt dåliga.

Det är som att det bara finns ett scenario som kan hända när människor diskuterar kring området och dom har ingen erfarnheten alls personligen eller så har dom det men dom valde att nöja sig där men man kan bli jävligt bra på området om man är intresserad.

Vad händer om man blir utsatt för personligt rån i sitt hem och har i en laptop med batteriet inkopplat och har krypterat sin hårddisk perfekt i 30 år och någon bara rycker ifrån en laptopen?

Vad händer ifall om någon går förbi en på gatan och rycker telefonen hur näven på en och sedan springer därifrån?

Jag har mycket erfarenhet kring detta området och jag har själv trott mig kunna området förr i tiden men det finns 1 miljard saker man måste tänka på med säkerhet och det finns inget "lätt" svar på frågan .

Du kan bli utsatt för personlig rån i ditt eget hem..
Du kan bli anklagad och få en husis med insatsstyrkan inkommandes med dragna vapen vad fan gör man då? Slänger sig på datorn och "loggar ut?" Du kanske är oskyldig och bara vill skydda din egen data det behöver inte vara svart eller vitt.
Du kan få en telefon ryckt ifrån näven när du står och väntar på tåget eller chattar med din kompis i skolan, telefonen är då upplåst vad gör man då?'

Vad gör man i följande scenarion?

"lås datorn när du går hemmifrån" ... eh?

Bara krypteringsmetoden är extremt viktig, te.x varför kör alla AES kjrytpering som standard den som NSA har bäst koll på och övriga människor med? Då kan ANTINGEN polisen ELLER tjuven ELLER vem det nu än är hitta lätt informatiuon kring hur man kan te.x försöka ta sig in i sin beslagtagna/bestulna enhet lättast, rent korkat väl att inte tänka på sånt?

Jag kör twofish efter att ha varit med om ett tillslag i mitt eget hem och jag inte visste bättre före det då jag körde AES, jag fick börja lära mig djupare och djupare och djupare och talar enbart ur egen erfarnheten, tyvärr kan man inte diskutera området på te.x forum som detta då företage som te.x samsung m.m hotar med att inte vilja betala för reklamannonser m.m och många forum tillåter inte ens att man diskuterar om "root" oich förbjuder det helt men nu pratar vi ju om Linux, men i regel är det AS viktigt att veta att man inte är EN användare på en setup, bara en sån sak är hur viktigt som helst att veta. root + user är två users, inte en.

Vad vill jag säga? Ja, ifall om man inte får diskutera sådanna saker hur skall man då kunna berätta för någon te.x hur man kan få sin enhet att skicka gps / ip / kort från ens främre kramera för att sätta fast den som rånat en personligen? Det kräver nämligen root behörigheter för att få skicka ett mail under en boot osv osv osv osv..

Det två vet vet alla det en vet vet ingen.

two[Fish] ftw!

Den som gör som alla andra gör, den är illa ute.

Typ som en rubberdocky, det köper folk och till och med myndigheten för att komma åt data men vet någon hur jävla enkelt det är att få en input att dyka upp som ett keyboard?

Att kunna disabla/enabla mooduler i linux kärnan till USB portarna te.x kan vara avgörande för ens framtid, jag lovar att alla journalister som skriver om saker som inte skall komma ut verkligen hade verkligen behövt lära sig säkerhet på riktigt. där både myndigheter och kriminella vill komma åt ens saker, se pegasus te.x vad som kan ske för en journalist som granskar "fel" saker för den _utsatta_. Använder man inte USB portarna för tillfället så tar man bort stödet för modulerna i kärnan skit enkelt, "rmmod xhci_pci" ... Bara en sådan sak .

Antingen gör man det på rätt sätt med säkerheten eller så kan det kvitta, det finns inget "mellanting" ..

Bara en sån sak som att lägga grub te.x på ett usb istället för direkt på hårddisken kan vara en livräddare.

Jag har planterat bakdörrar i mina egna prylar, den som snor dom kommer åka dit det är en sak som är klar det är ju mina prylar och min data men sådant får man inte diskutera hur skall man då kunna skydda sig, att göra som alla andra är inget vidare vettigt imo.

Bakdörrar är fantastiskt, då kan man ta kort på den som te.x snor ens telefon på avstånd utan att personen vet ett dugg, man kan till och med spela in dom och sedan skicka bevisen till polisen själv, vem säger att bakdörrar är dåligt? Inte jag när det används rätt. Jag tycker verkligen det är sjukt roligt med att knäcka all typ av kommunikation eller åtminstonde försöka kunna men jag är ju knappast expert det handlar inte om just datorer utan mer språk och kryptografi och även lite hjärngympa.

Skulle jag åka till Kina och gå in i ett mörkt rum helt isolerat och sitta där utan att kunna kinesiska eller kunna se varken uttryck, rörelser eller någonting utan ett kolsvart rum så är det för mig helt omöjligt att kunna förstå vad dom kommer att säga sins emellan men jag kan ju lära mig språket om någon delar med sig men OM dom är dom ända två som kan kinessiska så kommer ju ingen att kunna veta vad som sägs där emellan. Precis som twoFISH där ena fisken är JAG och den andra fisken är den som kan förstå det jag skriver. Det är en extremt stor fråga man blir verkligen INTE populär när man testar människors förmåga och när man får en människa att kunna bli avslöjad(dekrypterad i datans värld) så finns det inga gränser mot vad man kan råka ut för. Det är ju bara prova

Provar man inte så vet man inte helt enkelt.

Vem säger att den som startar tråden inte gjorde det för att se vem som kan eller inte? Automagisk..

Det är ungefär som allt annat där folk tror sig veta saker. te.x minns ni 2020 när SPARKS blev bustade där grupperna hette.

ROVERS........
SPRiNTERS...
GECKOS........

Det var annorlunda förr när man skulle förmedla information eller skydda sig, då var människor inte så naiva som man är numera. Rövarspråket ni vet? Pippi långstrum på dom sju haven? "Kryptering" eller "Rövarspråket"..

https://torrentfreak.com/the-scene-a-stress-headache-that-mos...

Citat:

What the unfolding events of the past two weeks have shown, however, is that The Scene is already much closer to regular pirates than most people might think..

Nu fattar väl ingen något vad jag skriver om igen säkert men men, det är verkligen inte "enkelt" deta området, det kan vara hur svårt som helst eller hur enkelt som helst, think different. Pegasus malwaret 2013 tycker jag är så extremt bra att ha som exempel för det visade hur sårbar man är oavsett vad och så fort man nämner det ens så får man negativ respons direkt i princip
men faktum är ju att det ända det gjorde var att lägga sig i en daemon som startade under boot det var så det kördes och gömde sig hela tiden. Får man inte prata om root eller ens diskutera området, då vet man heller inte hur extremt sårbar man är heller. det är ungefär som med kryptering tycker jag, allting låter så jävla perfekt och enkelt och simpelt men i verkligheten är det något annat.

Tycker inte alls att tråden spårade ut för övrigt jag tycker det var skit bra att personen skrev om coldboot då kunde jag förmedla den informationen vidare så andra kan prova om dom vill för att kunna göra sig mer säker år 2023. Kryptering är ju inte direkt tänkt för att skydda en kriminell och heller inte hjälpa polisen, verkligen inte.

Det handlar om ens egen säkerhet inget annat i min värld.

Jag har råkat ut för mycket skit i mina dagsar det blir så när man avslöjar bakdörrar och allt möjligt man blir inte populär alls faktiskt men ingen lyckades knäcka mitt sätt att spara mitt lösenord för krytperingen, helt sjukt!

Jag använde en UV penna och skrev upp lösenordet på väggen, en uv penna kostar några kronor på valfri teknik affär. Easy!? Nu delade jag med mig av detta, nu är den metoden gammal nu får jag komma på något nytt.

Varför göra något så enkelt så komplicerat. Det är bara lägga in något så enkelt som att ha på automagisk login och lägga till följande i ~/.bashrc

TMOUT=100

Är man inaktiv i 100 sekunder så disconnectas både remote + login från datorn te.x.

Nu undrar jag samma sak som personen som startade tråden faktiskt kanske i ett annat syfte, personligen så bootar jag intre till sddm och använder pam för jag skrte vju att jag tycker det är svårt, jag bootar till shell och sedan loggar jag in och varje gång jag stasrtar GUI så skriver jag:

exec startkdeplasma-x11

Det har jag gjort sedan jag fick min "sddm" vilket är en login manager på topp listan på open desktop, den är rätt buggig men folk röstar upp den ändå, sånt får mig att vara extremt försiktig . wsplash heter den, har flera tusen nedladdningar. på olika ställen.

Av wuseman
Skrivet av Bålon:

Har köpt ett hus och tagit över fiber. Det går en sladd från fiberdosan in i den här Wi-Fi-routern. Någon som känner igen den?
<Uppladdad bildlänk>

Hade det inte varit för dessa två antenner så hade jag gissat på en GPON Telus router men det är svårt att avgöra då bilden på led dioderna är så suddig. Men helt klart en Telus modell. Är inte svaret på frågan men det kanske kan ta dig i rätt riktning för att komma närmare det du söker eventuellt.

Någon modell nyare än 7368 ISAM ONT E-240G-B skulle jag tro eller alcatel, den var klurig faktiskt. Antennerna gör allt mycket svårare.

Är det en GPON så prova: gp0wn

Av wuseman
Skrivet av Donnerstal:

Farsan har samma problem med sin S22. Helt sjukt hur snabbt batteriet sjunker. Men han har även problem med att den laddar extremt långsamt. Hans gamla S10 laddar ca fem gånger snabbare.

Sälj S22an och behåll S10an.

Av wuseman

Har ni inte kommit igång ännu?

Harre gud. Ingen försöker ens. Ingen kryptering, ingen loggar ut(?)

Ni får väl skapa en räknare vadfan? Ingen vill vara med. Det är skit lätt jag lovar

Undra hur bankdosan funkar, den är säker iaf. Det ingen idé prova ens för den tappar minnet. Prova coldboot? Antingen vågar man inte eller så kan man inte. Vad händer om man tar ut batteriet?

Tänk om jag har fel? Alla vill bli rika men ingen vill förstå. Alltså

Jag provar igen.

>1

Vad händer om man provar baklänges så att trafiken åkter stdout_ istälet? Haha, det det ingen som provar folk använder

>
>>

Ändå ... Man använder tee & tee -a

Läs manualen.

in/ut/err

Det är skitt lätt.

Vad händer om man skriver..'

<>/

Då får man trafiken åt båda hållen, eller såhär:

Kolla denna då... Nu skall vi se.. Detta är en specialare på _riktigt_

Skriv följande, tryck enter:
cpu

gör samma sak igen tryck enter,
cpu

Skriv nu.....

^cpu^cpu

vad hände på första raden?

Jag är facit..

Det står fan:

proc/cpu

proc + /

Kom från ingenstans!

Läs nu av cpun.. Lös frågan... Skit lätt.

Så historian börja inte med '>'

</

Finns tusen saker som man kan lära sig SPECIELLT den där jävla polska räknaren.

Vad fan finns på andra sidan? Det måste va ett tangentbort helt enkelt.

Det kanske är så enkelt så man skall använda LC=pl_PL? Prova

Det hade jag provat först eller LANG menade jag...Jag kanskke skulla sätta '!'

Av wuseman

Alltså, löser man gåtan med RTFM så har man löst svaret på hur första programmingspråket starta.

För det första programmeringspråket måste ju startat av nått som kunde börja programmeringen från början?

Det är inte lätt att räkna ut. det börjar iaf med siffror det vet jag för ASCII inte fanns först. Det fanns inte end, del osv...

Kollar man ascii listan så är 95 '_' ..

Så 96 är iaf början _tror_ jag

"Use the ASCII characters table to determine the characters to use for directory server instance encryption seed and encryption salt."

You can use the ASCII characters from 33 to 126 in the encryption seed string and encryption salt.

Detta är ju kryptering om något, man får ju börja någonstans.
'
Manualen skriver :

Det kan inte börja på ett binärt tal:

``-'' cannot be used for
this, as it is a binary operator for subtraction instead. Då är siffran 9,. Om någon undra vad dc är.. Jag har alltid undrat rev egentligen till.... Kollar man på stackoverflow som jag är aktiv på.. Så är javascript det vanligaste språket men inte det säkraste. Det är inte svårt att veta vilket som är minst aktivt

Dom kan nog bäst utan dom = no stackoverflow, no programming languages. Objective-C minstar 1% för varje år om man kollar på snittet, 5% på internet kan det i snitt alltså..

https://insights.stackoverflow.com/survey/2015#profile-age

Det ser mörkt ut :/ Jag vet ingen som nämt dc någonsin tidigare förutom på stack...Och det har med bc,dc och rev göra för jag aldrig förstått vad fan rec och dc? Och kollar man på "bc"?

https://www.ibm.com/docs/en/SSVJJU_6.4.0/com.ibm.IBMDS.doc_6....

Alltså hänger ni med? Ingen läser ju manualen skriver ju det hela tiden.. Det var synd att du googlade du var ärlig iaf, jag har försökt i flera år.... Jag också ärlig alltid, annars hade jag ju inte kopierat den.1 annan har försökt lösa gåtan, jag vet ingen annan. Så ja, jag tror det möjligt iaf men vart fasen fick den personen ifrån det är ju frågan. Det måste varit där börja på dessa reverse grejjer. Ännu, du kan inte komma ut men skriver quit är det kört

/etc/passwd har ju /nologin också. Jag låter ingen annan röra mitt system iaf : Varför är root på top 1 /etc/passwd och inte "man" om man inte kan? vad ligger på plats 2? root för mig wuseman kanske? Vem vet.. Det är ubuntus passwd jag visar på bild...vem är root? Det är behörighet 0 som är systemet..... Folk byter ju fan inte ens namn på root. Man inte inte ens hur man lägger till user på system
Rootär disable? Vet ni varför? Jag vet varför Vad gör man om inte sudo finns och man inte förstår grupper. Jag är snäll nu som säger det men jag säger inte mer... Inget mitt username såklart.Jag har ju ändrat groups för att inte få läsa den?

Använder _aldrig _ > för att skriva över en fil. Systemet börjar ju på... och slutar på? Folk vet inte ens hur man backup header, kom igen!! Läs manualen alla

Av wuseman
Skrivet av Superfrog:

Kan du lösa följande: 119P117P115P101P109P97P110P10P

Det är väldigt enkelt

Haha, grymt skall kolla snart jag har fastnat med dc igen men jag skall allt kolla snart.

Men det är så jävla störande för när man kommit till slutet så stängs alltid tty med dc bara!! Det finns ingen history haha

Av wuseman
Skrivet av Superfrog:

Kan inte ta åt mig äran av att ha löst problemet, än mindre läst manualen, men jag kan googla

Haha samma här. hur fan gjordes den där. Jag försökt massa år det är seriöst faktiskt.

dc < > cd

Skriver man cd så kommer man ju home? Men hur fan får man bokstäverna!

Av wuseman
Skrivet av Superfrog:

Hahha, fan va elegant!! Sjukt

Det vet jag en som redan gjort

Av wuseman
Skrivet av nighter:

Är tillbaks i det här forumet efter en tids frånvaro, ser dig i varendra tråd, jäklar vad du skriver mycket. Vilket är underhållande läsa.

Tilläga för de som läser, så är det inget hack egentligen utan vad det gör för de som inte förstod, slår de på interpretation av backslash så du kan skriva '/etc/passwd' som hex istället. Alla användare har läs rättigheter på /etc/passwd, så är inget konstigt. Däremot kan ju vissa av de där kommandona vara användbart om du försöker bypassa en WAF eller liknande i webappar, eller om du bara vill obfuscera vad du gör, varför man nu vill göra det. Ser coolt ut dock.

⬢ ~ man echo | \cat |grep -i '\-e' |head -1 -e enable interpretation of backslash escapes ⬢ ~ echo -e '\x2f\x65\x74\x63\x2f\x70\x61\x73\x73\x77\x64' /etc/passwd ⬢ ~ rax2 -s '2f' ;echo /

Ja, jag har paus från ett projekt.

Nej det är klart att det inte är ett hack av den onda typen. Det står ju i manualen? Jag är en god människa såklart, jag hjälper andra och jag har aldrig ont i i tankarna, jag visar ju allt öppet. hade varit ond hade jag döljt det.. Jag vill ju att folk skall kunna.

Det borde alla veta? Det är kul att du löser dom faktiskt, det är inte många som gör det ...

Det betyder ju att ingen läst manualen : )

Denna då, löser du den för jag märker du kan lite iaf men det vart en lätt en den ovan det är lika kul för mig att du svarar såklart då vet jag iaf vem som kan , du är ju intresserad och kan på riktigt. Det går inte lura en som kan MEN denna då, denna är klurig men löser du den då blir jag fasen imponerad, det går med vanliga bash verktyg bara man vet vilka. Det är ingen kryptering eller hash. Det står något där : )

[q]sa[ln0="aln256%Pln256/snlbx"]sb729901041524823122snlbxq

Det är den mest eleganta jag vet nästan Det är absolut inget svårt om man läst manualen, tänk exakt som du ovan fast med rätt verktyg.

Av wuseman

Ahaaaa. Det var bara om komma snabbt enkelt med linux. Då tycker jag inte den var bra faktiskt. Verkligen inte, han förklarar ju ingenting vad som är viktigt..

Jag ser hur många som helst så leta jag i det grövsta för jag trodde skulle vara perfekt , nej det var långt ifrån perfekt!!! Jag fick äntligen svar på det, det är massa fel jag misstänkte hela tiden det var verkligen första varianten av allt

https://i.imgur.com/EHtsv9J.png

Man behlöver inte -p när man är i root och man gör som jag visade tidigare med 1,2,3, sedan behöver hen inte "no clobbering" på wget.

Jag tänkte såhär, detta måste perfekt i speed det fan 1) bios 2) bootloader(?) 3) kernel+minimal script+spel .... Det är ju en variant av allting som finns och det skule var så litet som möjligt!

Try again baby!!! Hen har att lära bl.a hur man använder , istället -p.. +1 core är 100% bättre sen är det konstig gcc också då är native bättte.

Skadeglädje? Nej, hen kan ju lära ut hur linux funkar om hen ej kan!! MEn snabbt var det absolut..

För det andra så har hen inte nämt en ända källa till licensen och mit var konstigt och "sudo" det störde mig hela tiden

Sen ljudet är ju OFF jag trodde var ON?

Hur fan styr man spelet utan drivers? Nä, detta var snabbt men inte perfekt! Det finns ju ingen usb, touchscreen eller något? Det gick ej ihop. Hur fasen styr man? Det finns ju inget ljud ingenting. Det är ju användbart?! Jag skall absolut fixa en bättre tutorial för hur det funkar... på mindre rader! Jag kollade personens referenser till nån gubbe som skriver ihop tcpklient på under 1 timma ser jag hobbits verktyg där, då undra vad är det?!!?!

Det är ju hobbit som kan, hen skriv ihop allt 1995...Sen har vi mer som ger inspiration... verkligen.. Denna te.x, detta är väl mer inspirerande för alla linux användare som vill lära sig något

Haha, låt mig inspirera alla att börja med Linux istället på ett inlägg:

MS-Dos bootsector första viruset var 1995, såhär såg det ut det har failat ända sen dess!

https://i.imgur.com/cUFEVCZ.png

Källa: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ping-Pong_virus

Här är min absoluta största idol som inspirerade mig!

1995: The networking utility Netcat was first released by Hobbit as Netcat 1.0.

Citat:

Netcat is entirely my own creation, although plenty of other code was used as
examples. It is freely given away to the Internet community in the hope that
it will be useful, with no restrictions except giving credit where it is due.
No GPLs, Berkeley copyrights or any of that nonsense. The author assumes NO
responsibility for how anyone uses it.

If netcat makes you rich somehow and
you're feeling generous, mail me a check. If you are affiliated in any way
with Microsoft Network, get a life. Always ski in control. Comments,
questions, and patches to hobbit@avian.org.

_H* 960320 v1.10 RELEASE -- happy spring!

https://i.imgur.com/snY4uCq.png

https://pbs.twimg.com/media/EIDYsuqUwAIlZ9e?format=jpg

Av wuseman
Skrivet av nighter:

Känns som den här tråden lätt kan komma mer ifrån det TS undrade över från början, men blir lätt så när tror han inte är aktiv i den här tråden längre.

Skrevs lite högre upp att han inte använde "nouveou" drivrutinerna, vilket jag missade först. Annars som du säger, har alla varit extremt frustrerade över att Nvidias drivrutiner är closed source och de inte samarbetar med community, bilden på Linus Torvalds är väldigt beskrivande över frustrationen. Mycket reversa-engineera Nvidias drivrutiner, och nouveou har väll fungerat så där, men de har gjort så gått de kan.

Men tilläggas att det är inte så längre, Nvidia har ändrat sig och är nu opensource. Du kan läsa mer om det här om du är intresserad:
https://developer.nvidia.com/blog/nvidia-releases-open-source...

EDIT: Tilläggas då han är har ett äldre kort, är de fortfarande properitära drivrutiner han behöver. Då opensource är för de nyare korten, men legacy drivrutinernat, då för underlätta så har de splitat upp att stödja äldre kort i en separat kodbas. Klassiskt misstag som jag även själv gjort är försökt installera nyare drivurtinerna på äldre kort, vilket så klart inte fungerar alls.

Absolut, jag var rädd för det också därför jag ville göra det enkelt för hen med det jag undrade och då såg jag att du ändrade ditt inlägg och personen skrev att hen är helt ny med det så därför tänkte jag att personen inte vet om hur man kollar det det te.x men det hade lspci visat egentligen det var jag ville visa bara.

Absolut, tusen tack jag har inte stenkoll på nvidia men tillräckligt för korten som frågas om

Men absolut, jag hoppas inte tråden tappar sitt syfte för jag tror man kan synca xorg också eller jag är övertygad om det men är det wayland har jag ingen aning men är x11 så är det nog med högsta sannolikhet det som behövs i xorg och då behöver ju loggar som alltid! Hur det skall konfigureras på bästa sätt kan man ju kolla i nvidias xorg som nu är öppen för att få lite "hints" om vad som kan göra skillan te.x i x org.conf.

Grundproblemn kvarstår dock för väldigt många saker utöver detta beroende på och om man vill förstå problem som finns få får man ju försöka infinna sig i det - Det får man kolla på github där koden finns vi kan göra vårt bästa men inte mer, så kan man säga.
- https://github.com/NVIDIA/open-gpu-kernel-modules#compatible-...

Det är inte riktigt så enkelt att allt är open source, man får ha koll på headers te.x men det går åt rätt håll absolut detta är helt open source:

Lättaste sättet är ju att kolla, det gör jag nu.. Det blir en av dom. Trådens syfte är väl att man skall få hjälp men får man inte hjälp så är det ju trevligt om man vet varför man inte får så bra svar eller kan hitta på google osv osv och framförallt att det spelar ingen roll om man byter dist, det är värt mer än guld tror jag om man vet skillnaden på "licenser" och ICKE "licenser" . Det är ju grundproblemet i nästan allt som inte funkar bra.

Screen teering får man nog ställa in också..

https://i.imgur.com/A8a6Daq.png

https://i.imgur.com/XOj9ZuM.png

Sedan för x86- och AMD64-processorer kommer den inbyggda framebuffer-drivrutinen i konflikt med den binära drivrutinen från NVIDIA. När du kompilerar kärnan för dessa processorer, ta bort stödet för drivrutinen i kärnan helt annars hjälper det ej.

Device Drivers ---> Graphics support ---> Frame buffer Devices ---> <*> Support for frame buffer devices ---> < > nVidia Framebuffer Support < > nVidia Riva support

Bjuder på en video i slowmotion:

https://nr1.nu/q.gif

Av wuseman

.

Av wuseman

Nej, detta är inte bra script men bra för att visa hur snabbt det kan gå men det skall fungera också.

Av wuseman

Alltså för att göra det väldigt tydligt men det kanske är drygt men skulle det stå "nvidia" på driver in use..

Då hade jag inte öppnat denna tråden mer egentligen jag såg att det fanns människor jag tycker resonerar bra i andra trådar och vill förstå riktiga problemet här så därför jag lägger ner tid. INGEN kommer kunna hjälpa personen och ingen kommer försöka heller för det går inte INGEN som kan kommer kunna hur mkt man en vill i Linux "riktiga "community... Det är ju nvidias kod? Det är dit man får vända sig. Det är bara säga lycka till?

Kolla vad engagerade foilk är: https://forums.developer.nvidia.com/t/xorg-conf-ubunutu-16-04...

Varför? Ingen kan ju veta svaren, licensen är ju stängd! Den får man inte röra så det gör ju ingen? Jag kör hellre intel, dom är open source det gör ju nästan alla? Vill man spela? Ja, tro inte du får välja du måste välja windows! intel har iwlwifi därför köper ja 100% wifi från intel? Det gör typ alla för det är _open_source_ därför vet man mkt om iwlwifi de kör alla laptops i princip gör dom inte ? Då köper jag inte laptopen inte en chans. Så skyller folk på linux för det suger? Tvärtom är det ju? Dom låter dig inte använda det du vill Jag har inte sett någon som skriver om detta därför jag gör det för det verkar vara väldigt lite kunskap om just det "riktiga problemet" många gånger tyvärr. Det är synd.

Samma med routrar... Dom väljer broadcom... De är ingen som hackar wfiit? Alla hackar openwrt det är ju open source? Vem vill ha broadcom? Dom suger. Jag sitter hellre utan router än att köra broadcom, athertos osv.. Det är mitt fria val, därför gillar INGEN företag som gör så i linux världen, det är enkelt som en plätt. Right?

Jag vill bara säga att Linux är inte kassa överlag jag hoppas TS vet det nästa gång för då hen klara sig själv, vad tror man om man skriver så. ärligt talat, men som sagt jag vill bara säga det för att vara snäll men lite engagemang kräåvs för att få hjälp annars är det nvidia man får vända sig till? Det är inget fel med det, men skyll inte på linux för det.

Jag engagerade mig så mkt så jag letade upp svaret åt TS men jag ville bara säga det till dig ovan för du resonerade extremt bra, du hade provat noveau först och sedan nvidia, annars hade jag _aldrig_ skrivit.

Vill man förstå, så är det såhär i linux världen. Är dom som bygger noveaus kod kassa? Dom gör det utan insyn i saker i nvidia deras produkter? Dom gör det gratis och det handlar om lite "tearing" problems. Är dom kassa då? Lustigt, dom är sjukt jävla bra och bättre blir dom om alla rapporterar felen och SEN kan man köra nvidia de är så folk resonerar.

Citat:

The nouveau project aims to build high-quality, free/libre software drivers for nVidia cards. “Nouveau” [nuvo] is the French word for “new”. Nouveau is composed of a Linux kernel KMS driver (nouveau), Gallium3D drivers in Mesa, and the Xorg DDX (xf86-video-nouveau). The kernel components have also been ported to NetBSD.

Hjälp till? Donera hårdvaran ni har liggandes hemma? Testare önskas hela tiden!? Ni får vara med om ni vill men vill man inte så vill man inte, de är frtitt val

https://nouveau.freedesktop.org/TestersWanted.html

Hur trodde ni det funka? Alla behövs, man behöver inte vara expert på kdoda det finns det många av redan just nu söker dom testare, ju mer som engagerar ju snabbare går det. Så nu har ni grunden till problemet.

Av wuseman
Skrivet av nighter:

Kör du 'NVIDIAs proprietära drivrutiner? Tycker att 'nouveau' känns väldigt sega överlag. Hur du mycket ram har du och SSD/NVMe disk? Plasma är ju en av de fönsterhanterare som tar mest resurser överlag.

För mig flyter det väldigt bra men har en helt okej processor samt NVme disk och 32G ram med ett NVIDIA 1080ti.

EDIT: Såg nu när läste lite mer att du kör de proprietära.

Det kan man först veta när personen har kollat med lscpi -nnk. nouveau är aktiverat som module som default på nvidia gpus för den "proprietära" drivisen får ej följa med så det kan mycket väl vara så dom du säger det är bra frågor. Så vi vet inte vad som är "in use" det ser vi när vi får se lspci. Det där kan man sätta xorg.conf te.x om har fel laddat men det är omöjligt att veta det om vi får se. Det kommer stå i "dmesg" output också vad som laddats och även i loggen för xorg eller wayland men om personen inte vet vilken ännu så får vi vänta helt enkelt.

GTX 1070 laddar fel modul som defualt också. En sak vet vi alla fall det är att inte linux utvecklare är kassa överlag så det är en konfigurations miss 100% här har vi exakt varför denna bilden dök upp:

https://libuntu.files.wordpress.com/2013/10/nvidia-fuckyou.jpg

Lägg skulden på NVIDIA inte på Linux är inte kassa överlag, sånt här är jag väldigt emot och hoppas kunna få nån att förstå iaf... Det är ju nvidia som stoppar utvecklingen?

Kommer problemet lösa sig om man byter dist? Svaret är ju självklart nej.

https://i.imgur.com/g9pjO2z.png

Det kan finnas 100 fel men vi vet ej tyvärr! Jag har redan hittat felet troligen beroende på, det funkar ju för andra så det kommer funka TS. Allt annat vore konstigt.

Här är också TS grafikkort:

https://i.imgur.com/RbCHfzi.png

Så jag vet ju vad som inte funkar te.x. Där vi vet ju att nvidia används te.x.. Det ser man med lspci -nnk helt klart vad som är "aktivt"

https://i.imgur.com/5cColTS.png

Bara ville säga det. Finns massa info om gtx 1070. 100kr på att fel drivis är laddad antingen så kan det vara fel laddat, troligtvis är det 970 som den ställt in sig på ELLER så är det fel version på drivisen från nvidia, det skall vara *-375 , det är inte vad som laddas "strandard".

Jag skulle aldrig sagt detta egentligen men du ställde bra frågor! Men vi kan omöjligt veta så de va jäkligt bra frågor förutom editen det t yckte jag va r synd för man vet ej.

Av wuseman
Skrivet av Meto:

Ubuntu använder ditt lösenord för att skydda dina wifi-lösenord. Då behöver du ändå skriva in det om du använder wifi. Sedan är de flesta datorer på hela tiden eller i suspend och har du inget lösenord då så hjälper det inte att hårddisken är krypterad.

Bra och veta är också att det går att få ut nycklarna ur RAM-minnet med cold boot attack ett säkerhetshålls som hittades av anställda på f-secure i Norden.

Nej, det är Network Manager som använder krypteringsmetoden, Ubuntu använder Networkmanager som standard på sina installationer

https://networkmanager.dev/docs/admins/

Korrekt, det farliga är om man har igång datorn hela tiden och den blir stulen te.x själv varit med om det så det är väldigt viktigt att logga ut eller "låsa" datorn. Cold boot attack, har jag aldrig lyckats med men jag tror inte det är ultimat jag har aldrig hört någon som lyckats heller, det är säkert möjligt men det är inget man använder. Det finns lätttare metoder, verkligen.

Skulle datorn vara på och inloggad så har jag swap_digger här:

Prova gärna på dig själv, man kan dock inte det på Ubuntu som default sedan några år så du får ändra att du får läsa av ram minnet på dom flesta distar för det har man valt att "inaktivera" på kernel nivå det är enkelt att ändra men men .. Det kan vara så att man får läsa X antal rader också men inte hela tiden. Det är ju en säkerhetsrisk som sagt, därför kolla swap!

https://github.com/wuseman/swap_digger

Prova:

strings /dev/mem|head -n50

Eller

strings /dev/sda |head -n50 strings /dev/nvme0np1 |head -n50

Så ser du vad man kan se på en krypterat enhet dom första raderna te.x,
lite kan man allt se, men just /dev/mem får nog ubuntu användare "permission denied" på även som root..

Så swap är lika viktigt som root att kryptera OM inte viktigare i vissa fall. Det gör det som standard med cryptsetup. Jag kör mina egna setups på gentoo då kör jag twofis-xts-plain64 och sådär,d etta är standard på en "kubuntu" maskin senaste verrsionen jag har nu för skoj skull i vmware:

https://i.imgur.com/4UhhFHZ.png

HEADERN ÄR AS VIKTIGT ATT SPARA!!! Det är den första raden du kommer se på den krypterade partitionen med strings, sånt är viktigt att veta också för om man råkar ändra minsta lilla och den ändaras för den är "först" i raden är det kört och du kan aldrig återställa den, te.x om man råkar formatera fel disk och CTRL+c inom 4 sekunder... Då kan man rädda sig med detta, men annars är det kört.

https://www.mankier.com/8/cryptsetup-luksHeaderBackup

Sånna här detaljer är viktiga som tusan alltså men det får man inte reda på tyvärr av ubuntu så man får göra den själv.

Den gör man såhär:

cryptsetup luksHeaderBackup /dev/sdXn --header-backup-file /mnt/usb/luks-header.img

Spara den och förvara den väl annars har du ingen återvändo alls. Det är rekommenderat att sätta _gpg_ kryptering på den också såklart och döp den till te.x "recept.txt" INTE luks-header som ovan exempel.

https://i.imgur.com/ecUROVX.png

Detta ligger i användarens egna intressen att lära sig därför säger dom inget om det men det SUPER VIKTIGT!!!!

Jag gör mina egna setups, jag använder en nyckel som är krypterad med gpg och den använder jag frö att låsa upp min root under boot det är väldigt enkelt det gör man i kernel command line, te.x såhär te.x jag tror jag skriver rätt nu skriver jag från huvudet jag gjort det så många gånger:

cryptroot=/dev/sdX real_root=/dev/mapper/kubuntu-rootfs keyfile=recept.txt keytimeout=0 rootfstype=ext4

men det är INTE rekommenderat att använda /dev/sdX utan använda UUID istället eller PARTUUID istället, är mina exakt just nu:

https://i.imgur.com/X3EXMzi.png

Det är lätt när man kan detta. Varför vill man det då? Jo för att ibland om man har olika diskar så kan dom byta "boktsav" men dom byter aldrig UUID så slipper man det simpla problemnet, det installerar folk om sina system för iblland har jag sett för det "krashar" men det är så simpelt om vet hur man gör. Det är samma med fstab folk skriver BOOT=/dev/sda2 det är helt värdelöst och så skall man inte göra, då skriver man UUID=xxxxx istälet så får man aldrig problem som kan uppstå OFTA på många installationer.

cold-boot, njae...det där används inte IRL ...

Jag hade gjort allt detta så jäääääävla många gånger så jag kunde det i huvudet så jag skrev ihop allting i detalj och det var det snabbaste i hela värdeln, 59 sekunder byggde jag en super perfekt box på utan kernel + initramfs då det krävs extra.Sjukt va? Nej inte ett dugg, det är så enkelt så det är sjukt.. Det är mindre en 100 rader ! Man lär sig i det i huvudet tillslut, naturligtvis ingick wpa_supplicant för wifi te.x istället networkmanager som du skriver om. Det finns många altenativ men networkmanager är nog bäst men det är _jävligt_kraftfullt.

Det innehåller i terminalen:

nmtui
nmcli

osv osv osv osv. Använder allt detta så är det perfekt men gör man inte det så finns det saker som gör samma sak som är 5kb stort istället.

Systemet var det mest perfekta med säkerhet och allting där hämtar UUID osv automatiskt, jag kan dela den har jag på github men har den privat men te.x här kan man se, ska ta fram den nån gång, men det är viktigt tycker jag att berätta det och nu kan jag det.

Se här, detta är allt mitt eget:

Såhär jag grub:

https://i.imgur.com/poV97Rt.png

https://i.imgur.com/tLKMss7.png

Det är så enkelt när man kan, coldboot alltså. Då måste man hinna boota upp linux på en box som startat om inom X minuter för att det kommer "sakta fada away" ... Det är nog borta innan liveusb har bootat upp men i rätt miljö funkar det nog + du skall kunna moidifiera kärnan på det det kan man göra rätt snabbt MEN det skall kompileras och det skall rebootas det är väldigt enkelt för att boota upp rätt kernel för det är de ända som kräver en reboot i linux i princip för att ladda om något.

make make modules_install make install grub-mkconfig -o /boot/grub.cfg reboot

Nej nej nej, det funkar men då under _perfekta_ förhållanden, det som finns i ram är borta för länge länge sen om det vore ett "äkta" exempel. Det där behöver man inte vara orolig för iaf detr hade varit magi på riktigt. Det är det mesta komplexa som i alla dess olika former, ungefär som ett CPU test med helium som man testar i labb i _perfekta_ förhållanden.

Så dumma är inte linux utvecklare så dom inte vet bättre än sådär iaf. Det var ordnat innan det dök upp, det där är ju följande:

Citat:

Det är ju barakolla om det är aktiverat, på denna temporära ubuntu maskin te.x: (y = inbyggt i kärnan, m = modul) så är det en modul så kan dom rmmod devmem te.x men eftersom det är _inbyggt_ så good luck and have fun!

https://i.imgur.com/0VKrCvA.png

Så för förstå det där så måste man först hitta det för stänga av det
Det finns 100 enklare sätt, en UPS är bra.

På varje inställning i kärnan får man rekommendationer som här te.x + description:

https://i.imgur.com/ZHFjUpV.png

Det är bara börja oom man vill lära sig allt står, för varenda liten sak.

vet man inte vad fan det är? Sätt yes! Det är så ärligt som det går att bli, följer man rekommendationerna så blir expert och man bemästrar systemet så följ dom som kan bäst, det gör ju alla som kan! Jag kan inte mkt om det där, men jag har lekt med det men jag kör alltid Y det är ju bästa eftersom jag inte kan nånting nästan mot dom som har skapat det?

Så är det med all i linux,,,Man får nog läsa en miljard rader dokumentation.

Lyssna på dom som kan det gör alla som kan. Det funkar inte med coldboot. Hur fan skall dom komma förbi det där första? Ingen aning det går ej, det är teoretiskt och praktiskt omöjligt att ändra hårdvara sådär utan perfekta förhållanden,

Folk tycker jag skriver mycket det är ingenting i linux värdeln. Fyfan jag har aldrig läst en ändaste bok men jag har gått igenom varenda skit grej i kärnan och nu kan jag det.

Det kan alla lära sig, "read the fucking manual" är inte så konstigt om folk säger, svaren finns ju där..

Jag har verkligen lagt ner flera år på att bli en profesionell kernel hacker! Jag har försökt hacka i alla år på alla olika vis, det gör alla hackare!! Sen finns det scriptkiddies som läser te.x ens github men jag tänker ju aldrig sluta göra det jag älskar mest för att anpassa mig efter dom.

Så min fråga är.

Har du lyckats med coldboot? Jag har INTE det.

Är svaret nej för dig? Då går det inte och kan du? Så visa för fasen!!! Du kommer ha toppjobb på google (om man nu vill det), alla vet ju vem som var först? Det kan man inte dölja liksom. Det märker man ju. Det är ingen som tar det ifrån dig det. Jävlar vad grym man är om man det där, då vill jag verkligen se koden för jag har jag verkligen INTE lyckats med det jag försökt hacka mig minst 100 tiommar på dewt där, jag har till och skapat mina egna logins för att lyckas men jag lyckades inte under dom "äkta" förhållanderna. Hade jag vetat hade jag sagt till DIREKT så hadew det patchas? Vem tror ni kan bäst egentligen om linux?

Förresten...

Finns det nån här som har lyckats med att hacka sitt eget konto i låst läget vid desktop manager när pam aktiveras? Försök, det har folk gjort i alla år det går inte. Jag har provat allt som går 100% .. Därför skall man logga ut för annars är man illa ute. Det var jag. Har man inte provat?

WHAT? WHY NOT? Då vet man ju inte heller. Jag tycker personligen pam är rätt svårt allmänt. Hur addar man en user utan adduser? Ja det vet jag, skit lätt! Hur läser av ramet om man vill lära sig hur det fungertar? Ja skit lätt för mig men omöjligt för dig om du EJ läser eller frågar, det går inte ananrs det vet jag mist sagt.

Jag vet ju att du inte ens har öppnat dokumentationen eller har kollat ens, du skulle kunna få en "RTFM" direkt i en linux kanal för där kan alla för alla har läst eller håller på att lära sig.. Förstår du? Hade du skrivit jag försöker kolla mitt ram minne jag har satt CONFIG_STRICT_DEVMEM till n det visar ofta till den som kan för då vet jag om du försökt. ens och har du det? Så kommer du få hjälp som du aldrig varit om tidigare av dom kan bäst.

Så därför vet jag även att du inte kan men jag tror du är intresserad så därför skriver jag till dig.

Simpelt?

Coldboot = Glöm det, nästa gång svarar jag hej hoppas du blir intresserad, tro mig jag kan detta området mer än dom flesta här tror jag men det finns många som kan verkligen.

Vem har skapat Grub Bootloader? Den är viktigt som fan att kunna.. Ingen bootloader = inget system!? Det står i manuaels första 12 rader. Bara det får en ju att plugga sönder den de är ju sant?

Det är ju Peter? En svensk. Det står ju när man bootar varenda livedisk. Fett skillad !!!! Tar man bvort det, då är man en fet looser. Det vet man ju om folk gör ifall om man vet hur det ser ut?

Testa denna, fan vad jag läst på om denna, låt mig visa lite coola hacks som jag kan men inte många andra kan;

echo $("cat \x2f\x65\x74\x63\x2f\x70\x61\x73\x73\x77\x64")

Fet va? Kan man inte detta så kan jag läsa passwd på varenda box som inte skyddat sig på mitt sätt.

https://i.imgur.com/aYCby0q.png

Det är bara prova.

echo $("cat \x2f\x65\x74\x63\x2f\x70\x61\x73\x73\x77\x64")

Kunde du detta? Om inte, synd!?! Närå, du vet ju nu? Hur gör man? Simpelt.

Låt mig visa lite mer saker som många inte kan för dom inte kan inte helt enkelt, denna då?

s\ s\ h;

eller denna då

cat ${HOME:0:1}etc${HOME:0:1}passwd

https://i.imgur.com/bzFeZuQ.png

Eller denna är elegant som fan, varför använder alla "hela mappens namn" elller "mktemp"? Ja gtycker det suger för jag kan bättre,
jag gör såhä, hur powerfult som helst folk tycker shell är "dåligt" och föredrar python te.x det står överalllt,
men folk vet ju inte ens hur man gör eller vill visa hur dom gör? Det är klart man visar

https://i.imgur.com/pC9fXc4.png

Denna är farlig för folk som inte kan, försök på min box den som vill, då är du fan bra bättre än mig helt klart

https://i.imgur.com/mdmQc7o.png

Eller den här då, hur nice som helst!

https://i.imgur.com/vY0AcFR.png

https://i.imgur.com/dODULG7.png

https://i.imgur.com/dODULG7.png

https://i.imgur.com/ds7A7uM.png

https://i.imgur.com/CLxeLht.png

https://i.imgur.com/NrkEs8T.png

Sådär.Det är därför man skall väldigt ödmjuk mot ALLA!!

Den här tog lång tid innan jag förstod fråga många men en visste och jag också hur fan funkar denna?
Det är en gåta men den är väldigt enkel för mig idag men inte då.

https://i.imgur.com/iXlvG0T.png

Ja, man skall logga ut det är SJÄLVKLART jag vet ens om frågan är 100% seriös men nu är det gammalt och besvarat men det är därför det finns vad skall du annars med kryptering till om den är på hemma och nån kommer hem och snor datorn? Då gör ju krytpering noll nytta hur stenhårt du en krytperar den, samam med telefonen den som säger nej på frågan är ju verkligen en person man lyssnar på igen

Det bör man ju förstå lite, dra ett scenario...

Jag åker hem till nån och gör ett inbrott och där ser jag att datorn är på och i fickan har jag en usb disk på usb 3.2, jag stoppar in usb och kopierar över datan till usbet. Skulle personen låst datorn innan den åkte? Ja elle nej?

https://i.imgur.com/JDLx194.png

Typ så funkar det, hacka på det får man ju?
Lyckas du så har du en bra referens 100% och då kan man bygga vidare sen om man vill, det är inget måste.

Vad tycker ni om denna då så man har koll på klockan enkelt?

while sleep 1;do tput sc;tput cup 0 $(($(tput cols)-29));date;tput rc;done &

Alltså provar man inte, så kan man lura vem fans om helst se här:

https://i.imgur.com/CkCzIQL.gif

Ja, jag har verkligen spenderat MYCKET tid på detta men det är värt det finns miljard saker till. Installera en linmux setup, det är enkelt när man kan! Kan jag kan ni men det finns matrix, prova funkar det inte? Då är fejk! Så enkelt.

Hur fan löser man coldbooten vid reboot? Ja, det är går inte om man lyssnar på rekommendationerna, vet man bättre och av ett syfte? Stäng av det för att testra, sätt på sen igen?

Hur faaaaaaan lär man allt detta!?

https://i.imgur.com/4SZhR4p.png

Bugg listan:

https://i.imgur.com/Lj7yxE6.png

https://i.imgur.com/Sr9u9SB.png

Den buggen försöker jag jobba på, det förstår man väl. Jag skulle få ner mitt script mer än 59s om jag kunde men jag kan inte påverka tror jag men det går. Det tar 59 sekunder.

Det svåraste av allt när man installerade allt 100% på det viset., det var att få installationen att fortsätta efter man chrootade in i systemet för första gången någonsin. Det var klurigt. Resten är enkelt imo.

Så hur fasen skall dom lyckas med coldboot?