Inlägg

Inlägg som Schn3id3r har skrivit i forumet
Av Schn3id3r
Skrivet av shogun-r:

Faktiskt inte tänkt på att man måste ha en extern skärm med GUSII...

Nä, jag läste nyheten när den dök upp i januari. Finns ju lite att läsa om det på NordicHardware och Notebookreview. Har tyvärr ingen aning om hur det går för dem, har som sagt kommit fram till att jag behöver allt-i-ett system så slutade följa utvecklingen.

Men ja, hoppas det säljer bra så de fortsätter med det, i stort sett behöver man ju bara gamingprestanda när man är hemma.

Gillade att det var en standardprocessor och ändå bortåt 5 timmar i batteritid på Vaion, men antagligen hade en ULV processor typ i7-3517U räckt långt

Mitt VAIO-ägarskap börjar för övrigt strålande, skulle lägga beställningen (en S13P) idag, får meddelandet "den konfiguration du har valt är tyvärr inte längre tillgänglig" och när jag kontaktade Sony fick jag veta att det enda som gick att göra var att försöka igen imorgon... Inte kul när det dessutom tar ett par veckor att få hem datorn, men den som väntar på något gott...

Av Schn3id3r
Skrivet av shogun-r:

Fått svar från Gigabyte Notebook att Gigabyte U2442 skall komma till Sverige och att den skall göra det i slutet av Augusti (I Europa och Nordamerika gäller mitten av Augusti). Dock vet jag ju inte om dom kommer ordna det praktiskt till dess och om Gigabyte i Sverige tycker att dom är nöjda med den support mm dom kan tillge i Sverige.

Den verkar komma i alla fall och det glädjer mig. Snabbrecensionerna som jag sett har varit helt okej, bra högtalare, pekplattan funkar, den är tyst och kall tack vare mindre och dubbla fläktar. Tangentbordet skall vara mycket bättre än det som var på uppvisningsmodellen, den såg ju lite "shaky" ut som en testare uttryckte det i videon. Byggkvalitet och skärmen är ju det som är svårast att säga något om nu. Dock verkar ju inte byggkvaliten på Asus Zenbook VD heller vara perfekt.

Som jag ser det så är det bara Gigabyte U2442 och Acer S7 (om den kommer med mer än 4 GB RAM och GUSII projektet blir lyckat) som är intressanta.

Okej, då finns det ju hopp om det nu inte går att leva med Vaion. Vet man om det blir GDDR3 eller GDDR5 i U2442N? GUSII har jag också haft ögonen på, men har kommit fram till att jag inte har plats att ha en skärm stående i lägenheten (och i skrivande stund endast en 28" tjock-TV, inget jätteupphetsande att spela på direkt) så behöver allt i samma system än så länge. Håller tummarna för att de lyckas så bra att det kommer finnas kvar till nästa gång jag byter laptop, gillar idén (särskilt om det löser det så att man kan använda laptopens skärm).

Av Schn3id3r
Skrivet av kufra:

låter som att returen funkar ganska bra då

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Derox:

Jag skickade tillbaka den, gick smidigt. Ringde Sony som skrev in allt i sitt system, några timmar senare ringde TNT och bokade in en tid med mig där de kunde komma och plocka upp paketet. Nu väntar jag på att de ska processera datorn så jag får tillbaka pengarna.

Låter onekligen smidigt, vet du om du kommer få betala frakten tillbaka? Det får bli till att testa en Sony och se om det går att leva "utan" inbyggda högtalare, lättare att kompensera för bristande ljud än bristande prestanda (har datorhögtalare redan).

Går det inte får det bli en Asus, om Gigabyte U2442N fortfarande inte hittat till Europa.

Av Schn3id3r
Skrivet av Derox:

Kan säga att efter att ha testat UX32VD är Sonyn bättre än den iaf. Enda felet med Sonyn (förutom att kvalitén kändes lite halvdan vilket alla PCs verkar göra idag) var ju ljudet och pixeljumping. Asusen har väldigt irriterande inställningar för batterisparande, inget verkar funka automatiskt, samt att fläktarna låter mycket. Asusen högtalare i Sonyn skulle göra den till ett självklart köp dock.

Oj, såpass...
Du får gärna utveckla lite kring de dåliga inställningarna och vad som inte fungerade automatiskt. Var det Power4Gear som spökade? Tjejen har en Asus med den programvaran och jag vill inte ta i den med tång ens, dock ska den vad jag förstått vara användbar när man fått kläm på den.

Av Schn3id3r
Skrivet av kufra:

en fördel med vaion är att den har en optisk enhet som borde gå att byta mot en extra hdd.

fast mjo extra grafikprestanda mot skärm och ljud är ett tuft val :-\

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, dock har Asusen mSATA-SSD stor nog att installera operativsystemet på "ur kartong". Dock så mycket klenare CPU/GPU...

Lösning på det: http://xkcd.com/606/ - perfekt nu med Steam-rean ^^

Nä, får nog grubbla ett tag till. Är rädd att jag inte kommer att spela så mycket som jag planerar för, och då är det ju dumt att vara "utan" högtalare.

För övrigt verkar det inte gå att ens konfigurera Vaio S på Sonys hemsida längre, de kanske tagit ner den för att göra om och göra rätt?

Av Schn3id3r
Skrivet av Derox:

Värt att notera är att högtalarna på SVS serien är totalt värdelösa. Jag håller på att returnerna min SVS13 för bland annat det. När jag säger totalt värdelösa så är jag t.o.m. snäll i min beskrivning. Det är även lite problem med pixel jumping uppe i högra hörnet på skärmen (rapporterat från de flesta på notebookreview). I övrigt en dator jag är nöjd med, dock vill man ju kunna ha något ljud på utan att bli irriterad på hur dåligt det låter.

Precis vad jag inte ville höra tyckte inte de var helt värdelösa (dock absolut inte bra) men svårt att skaffa sig en bild under någon minuts lyssnande i en butik. Kan också bero på att högtalarana i min nuvarande inte heller är något att hänga i julgranen så förväntningarna var lågt ställda. Tror du kommer att bli grymt nöjd (åtminstone ljudmässigt) med en ux32vd om du väljer den, var och tittade på den och Sonyn samma dag och de stora skillnaderna till Asus fördel var skärmen, ljudet och känslan/vikten på chassit. Var dock inte Premium-modellen av Vaion, så kan ju skilja lite på den sista punkten.

Vill också kunna spela lite och att datorn ska "klara" spel något år framåt (får köra allt på low idag, så inte kräsen), men frågan är hur mycket man vill tumma på den övriga upplevelsen. Spel är trots allt inte huvudsyftet.

Jag som hade bestämt mig...

Av Schn3id3r
Skrivet av kufra:

Detta gäller 640m LE kortet...

Vad jag förstått är alla kort i s-serien 640m LE, det ska bara vara minnesmängden som skiljer dem åt. Har inte pratat med Sony då det faktiskt står 640m när man provar att konfigurera själv via deras hemsida (något jag också tänkt på).

Tydligen ska alla Sonys kretsar vara Kepler, läste det någonstans i "Owner's lounge" för Vaio S på Notebookreview har jag för mig. Ska se om jag kan hitta igen det och kanske en källa. Men ja, med tanke på att det går att köra samma klock som på 650M och 660GTX så borde det vara Kepler.

Jag tycker det, kommer nog att göra det själv. Med BIOS-mod får man då motsvarande ett 650M (varianten med DDR3 minne då, som i t.ex. Clevo W110ER och Asus N56VZ).

Vill man inte chansa allt för mycket kommer det ursprungliga moddarna med i stort sett samma klock som 640M snart att släppas "igen" (blev något trassel med "upphovsrätten" där, så de plockades bort), så då får du ju ett 640M i alla fall (med visst trassel om du behöver skicka in datorn för ett garantiärende då, men det uppstår ju om du monterar SSD/RAM också ).

Av Schn3id3r
Skrivet av kufra:

Jag undrar hur Sony Vaio SV-S13 med 640m är vid gaming av lite tyngre spel, vilken temperatur blir gpu och cpu efter någon timmes spelande?

kom på en fråga till, är de någon som provat LTE modulen till deras laptops? och om, hur bra funkar de jämfört med att använda sin mobiltelefon eller något usbmodem?

Citat:

The processor reached a maximum temperature of about 86 degrees Celsius (187 degrees Fahrenheit) after an hour and no throttling or stability issues arose. The graphics card heated up to roughly 71 degrees Celsius (160 degrees Fahrenheit) and throttled to 125 MHz as shown by GPU-Z. However, this may have been a readout error as the frame rate did not drop to this level in FurMark.

In practical 3D applications, we observed this throttling after longer loads. Metro 2033 ran at only half speed after running for a while. The higher ambient temperature of over 25 degrees Celsius (77 degrees Fahrenheit) at the time of the test likely contributed to this. We were able to eliminate the aforementioned throttling by elevating the notebook slightly.

http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-SV-S13A1Z9E-S-N...

Även:

Citat:

Im running 950/1000 as well. 1000 mhz i got instability in World of tanks. 950 looks rock stable.
Im running 4 monitors total (2 on dock, 1 on vga and notebook screen) with toshiba dynadock and everything works just perfectly.
1.5 hours of WoT i got maximum temperatures 78C for CPU and 73C for GPU.
My cooling priority is set to balansed. I felt that "priority to ventilation" was too agressive and not really needed. During 1.5 hour gaming GPU never throttled down.

http://forum.notebookreview.com/sony/677079-sony-vaio-s-bios-...

OBS, standardfrekvenserna för 640m LE är 500/900 MHz.

Av Schn3id3r

Om man vågar så går det att få ut prestanda motsvarande ett GT650m genom BIOS-flash, filerna är i skrivande stund inte tillgängliga men har varit och verkar vara tillbaka inom kort.

Har inte kunskap nog att ta alla detaljer själv utan hänvisar till tråden på notebookreview.

Har valt länge mellan vaio:n, ux32vd och en Clevo W110ER men nu ser det ut som att Vaio:n är bästa valet

Av Schn3id3r

Jag håller på att registrera mig nu, visst kan man ändra payment method senare?
Jag ska betala med game cards senare, ska jag ta en "1 month subscription" nu, och får den gratis (står så på paketet) så jag kan ändra det till game card senare?

Av Schn3id3r

Gah, måste gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon och åka bort, och jag kommer inte komma hem förräns sent på kvällen, hoppas det är fixat då.
Kommer nog vara ganska frånvarande imorrn

Av Schn3id3r

När jag ska gå in på wow-europa signup och klickar på nytt account skickas jag till signup.worldofwarcraft.com sidan, regga?

Av Schn3id3r

Få se hur det går, om de fixar det eller inte, men funkar det inte går jag ut och spränger något...

Av Schn3id3r

Jag ska ner och hämta mitt wow på Game om en stund nu.
Är det värt att försöka regga och komma in på någon server eller laggar det bara?

Av Schn3id3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lind78
Ett ti4200 kort ska kunna spela spelet utan problem, WoW är hyfsat okrävande då det inte skyfflar miljoner med polygoner. I övrigt lär man väl ha en 512 mb ram eller så men mer är ju som för alla andra mmorgp's att rekomendera.

Men om det kliar i fingrarna och man har alldeles för mycket pengar då?

Av Schn3id3r

Ursäkta om jag inte orkar läsa igenom 427 sidor, den här frågan kan ha varit uppe förut. Men, vad använder ni för grafikkort ni som spelar WoW, och hur bra flyter det?
Tror ni det funkar någorlunda bra på ett ti4200?