Inlägg

Inlägg som Schn3id3r har skrivit i forumet
Av Schn3id3r
Skrivet av varget:

Nu får folk givetvis köpa vad de vill, men glöm inte bort att man får med en kabel till pro kontrollern. Men jag förstår om man gör detta för att slippa frakt.

Ah, det visste jag inte. Tack för att du uppmärksammade det!

Av Schn3id3r

Tips på köp för att slippa frakt från Clas om man bara är intresserad av PRO Controller (certifierad USB-kabel):
https://www.clasohlson.com/se/Synkkabel-USB-C-Exibel,-USB-2.0...
https://www.clasohlson.com/se/USB-kabel-USB-C-till-USB-C-Exib...

Av Schn3id3r
Skrivet av Helllodar:

Hej! Jag har tänkt att plugga Datateknik (Informationsteknik på Chalmers) I kommande år.

Nu har jag hört att KTH osv är bättre men jag bor mycket närmare Göteborg, är en flytt till Stockholm värt då KTH verkar något bättre?

Sen har jag hört att KTH är bättre när det gäller utbytesstudenter, stämmer detta? Det något jag skulle sträva efter då min dröm är USA.

Vad jag kan se finns det ~2 platser i USA om en läser IT på Chalmers, ~4 om en läser D.
Se: https://cth.moveon4.com/publisher/1/eng

När du skriver att din dröm är USA, är det rent studiemässigt då eller vill du jobba där? Om det är det sistnämnda finns det möjlighet att göra praktik (trainee) i USA genom bl.a. CETAC. Du kan ju läsa deras reserapporter och se om det är något som kan vara intressant. Jag vet inte riktigt hur det är nu men för några år sedan var det till viss del "först till kvarn" som gällde för platserna i kommittén. Några gamla kompisar (dock andra program än IT/D) lyckades komma med och vill minnas att de var borta 6-12 månader. Minst en av dem blev erbjuden jobb (i USA) efteråt.

Vidare föreslår jag att du kontaktar Chalmers och KTH direkt angående möjligheterna till utbyte då det kan skilja mycket beroende på vilket program man läser (t.ex. D eller IT på Chalmers). Dessutom har jag, om det inte framgått redan, mycket begränsad inblick i motsvarande möjligheter på KTH

https://student.portal.chalmers.se/sv/chalmersstudier/Studera...

Av Schn3id3r
Skrivet av Swe.Stars:

Typiskt. Står att den inte längre finns tillgänglig :/

Det verkar ju finnas flera andra säljare

https://www.aliexpress.com/item/For-Coov-SH350-Siwtch-NS-Mini...

https://www.aliexpress.com/item/For-Coov-SH350-Siwtch-NS-Mini...

Samt ytterligare några modeller som såg identiska ut men utan "branding". Hm, när jag tittar närmare på förpackningen till adaptern som först länkades kan man ana att någon redigerat bort märkningen i övre hörnet på lådan (och även en del taskig photoshop på själva adaptern). Webbsidan som nämns på förpackningen är samma på produkterna jag länkar och på adaptern som ursprungligen länkades (www.mycoov.com).

Googlade vidare på Coov SH350 och hittade en recension:
https://imgur.com/a/SNjXi#AOEwBpP

(med fler kommentarer: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/6uo97r/coov_...

TL;DR: Fungerade felfritt enligt recensenten.

Av Schn3id3r
Skrivet av ziip59:

Ja jag tvekar inte på att e-kortet var bra. Själv har jag aldrig haft något sådant utan bara haft ett mastercard som jag för över pengar till vid inköp eller haft små belopp på. Idag är det ju snabbt gjort att föra över pengar lite hur som helst mellan konton i tex mobilen, så egentligen förstår jag inte varför så många blev knäckta över att e-kortet ska försvinna. Vad var grejen liksom?

Fördelen med e-kort har varit att du själv kan bestämma giltighetstiden samt hur stort belopp som kan dras från kortet. Dvs. om kortuppgifter från sidan/tjänsten du handlar av läcker ut är uppgifterna i stort sett värdelösa då kortet endera upphör att gälla snart eller så går det inte att dra mer än ett visst belopp (jag brukade sätta giltighetstid ~3 månader framåt och beloppet några kronor högre än summan jag skulle betala). Då slipper jag också spärra mitt "riktiga" bankkort den dagen uppgifterna läcker ut.

En annan fördel jämfört att öppna kortet för internetköp tillfälligt ligger i om butiken inte drar pengarna direkt, hamnar utanför "fönstret" och köpet nekas. Det var också lämpligt att använda e-kort när jag skulle använda en prenumerationstjänst under begränsad tid. Då skapade jag bara ett e-kort med summan motsvarande tiden för prenumerationen och då gjorde det inget om jag glömde att säga upp tjänsten i tid (de slutade nämligen att leverera när de inte fick betalt, maken till fräckhet... ). Det var dessutom väldigt smidigt medan tjänsten fortfarande fanns som en app och man kunde hantera sin kort via telefonen. Möjligt att det gick att göra även efter att appen lades ner (dvs. inte själva tjänsten) men jag använde för det mesta dator sedan appen försvann.

Nackdelarna, som jag upplevde det, var väl att det inte alltid fungerade (det har strulat på några sidor men majoriteten har varit utan problem), det kunde vara lite pill med att få tjänsten att starta (min webbläsare föreslog fel adress så fick ibland gå via banken) samt att säkerheten kändes lite sisådär när det räckte med en "personlig kod" à sex tecken för att logga in (tror inte man kunde ha fler men det ändrades till Mobilt BankID så småningom).

Jag uppfattar det som att vi i övrigt använder samma lösning vad det gäller att inte ha stora summor på kontot som är kopplat till kortet men e-kort har, för mig, inneburit att ha både "hängslen och livrem". E-kort går naturligtvis att ersätta, några i tråden har t.ex. skaffat ytterligare konton med ett "slaskkort" kopplat till just för handel över nätet, men det känns lite tråkigt när (åtminstone min) uppfattningen var att tjänsten fungerade och det var något jag använde mig utav.

Av Schn3id3r
Skrivet av Braus:

@Schn3id3r: Snäll du är, tack så mycket för hjälpen Får vänta tills slutet av augusti då eftersom jag registrerar mig först den 23 aug.

Inga problem, frågan har varit uppe tidigare så jag visste var jag skulle leta Jag har inte provat dBrand själv så du kanske vill leta någon recension innan du slår till på det. Upplysningsvis har studentrabatten tidigare gällt även på redan rabatterade priser, dock har det inte (för mig) gått att kombinera rabattkoder.

Av Schn3id3r
Skrivet av Braus:

Ser inga studentrabatter för XPS datorerna tyvärr. Någon som har koll på prisbilden? 18.000 kronor verkar ju som ett hyfsat trevligt pris för XPS15 med FullHD. Men det har ju funnits 10% rabatt omgångar tidigare, frågan är ifall datorn då kostade säg 19.800? Överväger att köpa, då jag valt bort Thinkpad denna gången, men sparar gärna en tusenlapp om det kan tänkas komma fler erbjudanden inför skolstart/höst.

10%.

Skrivet av DellCare:

Vi tilbyder 10% rabat til alle studerende i Sverige, og alt du skal gøre for at kunne tage del i dette, er at sende mig et billede af dit studiekort. Så snart jeg har dette, sørger jeg for at du får en rabatkode til vores webshop.

På forhånd tak

Med venlig hilsen

Karina Hansen
Dell Nordic Social Media Support Specialist
Følg os på Twitter: @DellLyssnar og Facebook

Skrivet av Braus:

Önskar dock att XPSen inte varit silvrig utan svart.

Se: https://dbrand.com/shop/dell-xps-15-skins-9560

Av Schn3id3r
Skrivet av 220volt:

Vilken otur! Antar att de inte går på någon garanti pga att de är ute i i kanten?

Sent svar men jag reklamerade även "utbytesenheten" efter att jag tittat närmare på skärmen och insett att det var smuts (!) och inte pixelfel. Fick reklamationen godkänd och den nya utbytesenheten hade inga fel på displayen

Pricken i hörnet på skärmen gick inte att putsa bort utan verkade sitta mellan "glaset" och dioderna.

http://forumbilder.com/images/2017/07/31/IMG_20170718_123429.jpg

http://forumbilder.com/images/2017/07/31/IMG_20170718_123524.jpg

Dold text
Av Schn3id3r
Skrivet av 220volt:

Det där med skärmen hade inte jag heller accepterat. Blev det DOA eller var du tvungen att skicka den till verkstad?

Var tvungen att skicka den på reparation men väl där byttes konsolen ut mot en ny. Den nya konsolen har dock ~3 döda (släckta) pixlar, som tur är ganska nära ett hörn (ca 5 mm från respektive sida i nedre högra hörnet) men känns ändå lite tråkigt.

För övrigt hade "sparfilerna" flyttats över utan att jag behövde be om det (hade fabriksåterställt så kontot på enheten var bara vad Webhallen skapat för att kunna titta på felet när jag lämnade in den).

Av Schn3id3r
Skrivet av 220volt:

Tvek på att den här konsolen legat på lager sen i mars med tanke på åtgången som var i början. På baksidan av konsolen stod det Made in China 2017, medans på min som är köpt i mars står det 2016, så den är helt klart en nyare batch.

Jag lämnade in en knappt veckogammal Switch till Webhallen så sent som i förrgår p.g.a. pixelfel (bild i spoiler) och strulande vänster (blå) joy-con. Trodde som du att det skulle vara fixat nu men fick veta att de fortfarande sålde från första batchen och då är det ju inte så konstigt att det inte är åtgärdat (fortfarande tråkigt, naturligtvis). Din enhet kan ju ha varit tillverkad i januari, februari eller mars innan felet uppmärksammades och ändå vara från 2017. Kollade aldrig när min var gjord dock.

Kanske är jag som är känslig men uppskattade inte den rosa fläcken på vänster skärmhalva. Märktes inte vid spel men varje gång man var i menyn eller visade låsskärmen.

http://forumbilder.com/images/2017/07/13/IMG_20170709_183809.jpg

Dold text
Av Schn3id3r
Skrivet av Xelo123:

Tjena!

Har ni några tips på brusreducerande hörlurar för musik med bluetooth?
Hade gärna köpt mig ett par från Bose men dem är alldeles för dyra. Tänker mig ett par för runt tusenlappen.

Jag har ingen uppfattning om hur de presterar men de uppfyller åtminstone kraven på Bluetooth och brusreducering: https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/horlurar/SHB8850/...

Av Schn3id3r
Skrivet av Wargear101:

Ja, precis... Finns inga recensioner, såg en snabbtitt på datorn och det va sjukt mycket flex på tangentbordet. Blir nog XPSen tills det kommer lite recensioner. Annars kanske en billig Ultrabook och sen bygga en minipc med samma prestanda, har redan lite delar. Vilken Ultrabook är i så fall att föredra?

Det beror på vad huvudsyftet med datorn är samt dina eventuella krav och övriga prioriteringar

Har ingen specifik Ultrabook i minnet just nu. HP verkar rätt prisvärda med studentrabatt. För skola/föreläsningar kanske en hybrid kan vara ett alternativ? T.ex https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4001619 - är väl främst batteritiden som kan bli ett problem där (~4-5 h om jag minns rätt, finns test på bl.a notebookcheck.net).

Kan återkomma med några bärbara som skulle kunna vara alternativ till XPS. Lång historia kort beställde jag UHD modellen sist Dell hade rea, insåg att den för mina behov skulle kunna ersätta en stationär, men fick skicka tillbaka XPS:en p.g.a coilwhine (hade även en tangent som var lite svampig och skevt chassi). Lutar åt att prova lyckan en gång till då jag inte hittar något motsvarande, särskilt inte till priset efter rabatterna (Dell + studentrabatt). Dessutom gick leverans, retur och återbetalning väldigt smidigt.

Av Schn3id3r
Skrivet av Wargear101:

Varför är just Dell datorn bättre? :).

Dubbelt så mycket RAM och SSD, ~30% större batteri samt "fullstor" SD-kortläsare, t.ex. Dessutom har modellen varit ute ett tag så många av dess problem är redan kända (det finns en bunt, se tråden om Dell XPS 9560 - http://www.sweclockers.com/forum/trad/1459626-dell-xps-15-956....

Det som talar för Asus är ett bättre grafikkort (ca 15-30% fler FPS beroende på spel och inställningar) och möjligtvis "full" Thunderbolt 3 (Dell har två av fyra lanes aktiverade - detta spelar mest roll om du tänkt ansluta ett externt grafikkort och sedan spela på laptopens skärm). Eftersom Asus:en inte släppts än finns inga recensioner och då blir det svårt att veta hur den uppför sig jämfört med XPS:en (är skärmen lika bra, kan man enkelt uppgradera RAM/SSD, hur är byggkvaliteten, klarar kylningen av grafikkortet eller throttlar det så det ändå blir samma upplevelse som med XPS:en, etc.). Finns en konfiguration av Asus:en med lika mycket RAM/SSD men då sticker priset iväg: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4359444.

Om du kan ligga ute med pengarna är ju en möjlighet att beställa från Dell imorgon och se om det hinner dyka upp recensioner på Asus:en innan XPS:en levererats. Verkar ta ungefär 10-14 dagar för leverans och då har du ytterligare 14 dagar att ångra köpet efter detta.

Av Schn3id3r
Skrivet av nME:

Har du läst att det funkar någonstans. Såvitt jag vet klarar Switch bara av att dra 2A på 5v (oavsett vad det står på laddaren). Den drar typ 10W i drift. För att ladda under drift behöver du alltså en laddare som kan trycka på med högre spänning (typ 9V eller 15V). Dock klarar den ju säkert som många andra att hålla konstant batterinivå i drift.

Ja, enligt länkarna jag lämnade lämnar den 5V/3A över USB-C. En av användarna på Reddit angav dessutom att batterinivån ökat 5% under tiden personen spelade Zelda.

Webhallen själva säger såhär på sin facebooksida:

Citat:

Goda nyheter Nintendo-fans! Ankers topprecenserade powerbank har äntligen landat i lager, en av få modeller som kan driva Nintendo Switch

https://www.facebook.com/184635401558095/posts/15398246027058...

Av Schn3id3r

Vill tipsa om att Webhallen fått in Anker Powercore+ 20100 mAh i lager samt kör kampanjpris á 569:-. Eftersom den levererar 5V/3A över USB-C ska den klara att ladda Switch medan en spelar.

Finns säkert billigare alternativ men Powercore+ har fått bra omdömen, se t.ex. : Reddit, TechAdvisor, Ankers produkthemsida.

Av Schn3id3r

För er som inte köpt något av Switch, Zelda och/eller inte har något emot att vänta på en pro controller vill jag tipsa om Clas Ohlsons kampanj idag ( #16825887 ).

Prisexempel efter rabatt:
Switch = 3136,5:-
Zelda BOTW = 551,65:-
Charging grip = 339,15:-
PRO Controller = 679,15:-

Fri frakt vid köp över 799:-

När jag pratade med kundtjänst tidigare i veckan sa de att pro controllern väntas komma i lager igen i början av juni. Dessutom får du poäng för köpet vilket ger presentkort att återanvända på Clas (dock "endast" 3% vilket innebär ca 100:- vid köp av Switch+Zelda).

Av Schn3id3r
Skrivet av ddaniel91:

Ska hämta upp min XPS 15 idag hos UPS (...de försökte inte ens leverera den...) och har fortsatt kollat runt på dockningslösningar. En variant är den jag tänkte ursprungligen - att skaffa en TB16 och koppla den till typ vilken skärm som helst. Ett annat alternativ är att skaffa en skärm med USB-C med PD och USB alt. mode. Till exempel så har Acer H277HUsmipuz en USB-C-port som ska gå att använda som både videokälla samt 60W strömmatning.

Frågan är dock hur XPS 15 mår om den får in 60W. Att det fungerar verkar det inte vara något snack om, och om man inte kör så mycket så laddar det också datorn långsamt. Det jag undrar är om någon vet hur datorn gör när man börjar belasta den och enbart har 60W in. Ladda kommer den inte göra - det räcker med att dGPUn aktiveras så slutar den ladda - men kommer den att ladda ur? Någon som testat?

Spännande. Min åker med Schenker och gick från Köpenhamn via Värnamo med ETA imorgon (beräknades först till 3:e maj så klar förbättring).

@SwedroidBernard kanske har gjort fler tester? Några försök med Apples 61W laddare finns beskrivna tidigare i tråden, se #16684074 samt #16689200, men vet inte om det är tillräcklig belastning i din mening.

Av Schn3id3r

Sen uppdatering men ändock, jag fick liknande svar som @Janaydin dvs.

"Tack för din mejl angående Microsofts Moneyback kampanj.

Det går bra att köpa en bärbar dator som uppfyller alla systemkrav (se http://microsoft-rebates.com/cashback-sweden/Pages/Terms.aspx för att kolla vilka systemkrav som gäller) via en tillverkarens svenska webbsida och delta i vår kampanj för att få pengar

Jag hoppas det stämmer för jag beställde en XPS 15

Av Schn3id3r

@janaydin: De har inget samarbete med Mecenat. Kontakta @DellCare här på Swec eller skicka ett privat meddelande till Dell på Facebook (@DellSweden).

Av Schn3id3r
Skrivet av liusboy:

Samt DellCare erbjuder ni någon studentrabatt?

Dell erbjuder 10% studentrabatt och för mig gällde den utöver den kampanj som Dell redan har (dvs. 10% på redan rabatterade priser). Fick snabbt svar när jag kontaktade dem via Facebook.

Skrivet av Karpel:

@Schn3id3r: Lägga en beställning på en gång för säkerhetsskull? Btw står ju ingen stans att det inte skull funka! Kravet var ju att det inte var en stationär eller begagnad produkt?

Jo, jag håller med, kan man vara utan pengarna kostar det ju ingenting (eventuellt returfrakt då) att prova. Jag antar att jag hinner få svar från Microsoft innan ett eventuellt paket från Dell anländer (de skickar ju från Kina och sedan har man ytterligare 14 dagar på sig att ångra köpet).

Skrivet av mr_c:

Hoppas Hoppas!

Hoppas du får snabbt svar, dela gärna med dig av svaret då

Ja, blir en del F5 i Gmail idag