Inlägg

Inlägg som anonymlemur har skrivit i forumet
Av anonymlemur
Skrivet av santacruz:

Förlåt om jag kapar tråden med en fråga som inte berör innehållet på HBO Max. Är det någon som vet om man kan ta del av erbjudandet som finns för nya kunder (50% rabatt) om man säger upp sitt gamla abonnemang och sen väljer att återaktivera det?

Jag skapade ett nytt konto med en annan email. Har läst att andra har kunnat stänga sina konton, och sedan skapa ett nytt och då få tillgång till erbjundandet (med samma email).

Av anonymlemur

Man ska nog ta alla rykten Tom Henderson skriver om med en nypa salt

Av anonymlemur
Skrivet av Beginner:

Då det finns en tråd om Disney + så tänkte jag på en om HBO MAX om funderingar och tips om serier/filmer.

Det jag från start saknar är serien Titans som bytt från Netflix till HBO MAX. Säsong tre sänds i USA men finns inte i HBO MAX igår när jag var sugen att se.

Någon som vet om den kommer eller vad som sker?

Såg nyss att John Oliver inte finns heller. Brukat titta i perioder på honom. Låta avsnitt samlas och sen plöja genom. Kommer den eller är det bara i USA som gäller nu?

Idag upptäckte jag också att Doom Patrol, som också är DC, inte fått nytt avsnitt trots att det borde fått det. Förra avsnittet kom fredag förra veckan på HBO Nordic ...

Av anonymlemur

Jag förstår inte varför så många reagerar så kraftigt negativt åt denna nyhet (både här och i andra onlineforum). Bottarna kommer fylla servrars tomma platser. Spelservrarna kommer förmodligen inte ha särskilt många tomma platser, speciellt inte när spelet launchar. Mapsen kanske dessutom är designade på ett sätt som förutsätter ett visst antal "spelare" (AI eller ej) för bästa möjliga upplevelse.

Som någon annan skrev i denna tråd, om man har ett sånt enormt problem med att det kan finnas bottar i en match kan man ju bara välja en full server i browsern.

Av anonymlemur
Skrivet av Lissdell:

Grön bock på 3090 Strix oc på webhallen, kanske skall förtydliga att det är på min beställning 😉

Inkommande ändrades från 50+ till 30 och jag låg typ på 52, hmmmm spänningen är olidlig

<Edit> fick precis svar från Webhallen och tyvärr så verkar det som om de bara kommer få in 30, då är det bara till att forsätta att vänta, phuu

hur vet du din plats?

Av anonymlemur
Skrivet av iaken:

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti 11GB OC Gaming

Testa de grejerna jag skrivit till snickerz308. Äldre drivrutiner, senaste drivrutinen. Koppla in och ut sladdarna från nätagget, testa med andra om du kan. Som sagt ett väldigt oklart problem som verkar kunna orsakas av flera olika saker.

Av anonymlemur
Skrivet av snickerz308:

provade med äldre drivrutiner men ingen skillnad.

Okej. Har läst att vissa haft problemet på grund av att någon kontakt mellan grafikkortet och nätaggregatet glappat. Testa att koppla ut och in sladdarna, eller om du har det, pröva med nya PCI-kablar till grafikkortet.

Någon jag läst om löste problemet med att byta vilket uttag på grafikkortet skärmen var kopplad till. En annan löste ett liknande problem med att byta ut displayport-kabeln han använde.

Jag förstår att det är frustrerande med ett sånt oklart problem, och inget verkar fungera..

Av anonymlemur
Skrivet av snickerz308:

nvidia 2060 super.

Det kom nya nvidia-drivrutiner idag, eller om det var igår. Har du prövat med dem?
Om det inte löser det, pröva med någon av de från oktober. Baserat på vad andra som upplevt problemet säger verkar det inte vara glasklart hur man ska göra. Oftast kan det ha att göra med drivrutinerna i alla fall.

Av anonymlemur
Skrivet av iaken:

Detta problemet har jag. Vet du vad som är fel?

Vilket grafikkort har du?

Av anonymlemur
Skrivet av snickerz308:

nej alla drivrutiner är uppdaterade till senaste versionen.

Testa med någon äldre drivrutin!

Av anonymlemur

Okej, det låter märkligt. Hade själv ett konstigt problem med black screen fast jag fortfarande hörde ljud. Då gick fläktarna upp till 100%.

Har du att ladda ner andra/äldre drivrutiner till grafikkortet?

Av anonymlemur

När skärmen blir svart, börjar fläktarna på grafikkortet snurra väldigt fort, och låta väldigt högt?

Av anonymlemur

Jag hade ett liknande problem på en gammal dator som jag uppdaterade med nya komponenter. Prickarna i den snurrande asus-loggan frös nästan varje gång, och de gångerna jag kom in i Windows frös det efter några minuter.

Jag uppdaterade/flashade BIOS till senaste versionen (min var 3 år gammal) med ez-flash utilityn i Asus BIOS, och sen funkade det. Nu fungerar den helt som den ska. Vet inte om det alltid är att rekommendera, men det fungerade i mitt fall.

Av anonymlemur

Finns nu 15st ZOTAC 3090 Trinity på Webhallen, ser jag!

https://www.webhallen.com/se/product/324458-Zotac-Gaming-GeFo...

Av anonymlemur
Skrivet av Webhallen:

Usch detta gör ont att läsa, känner mig dig! jag ska även se vad jag kan rota fram. Återkommer!

Finessen med "tamper-proof" orders är relativt ny så visste inte om detta själv förens nu. ska kika med IT om det är något som går att justera, detta är väl det mest oskyldiga man kan göra på en order..

/Patrik

Jag returnerade ett trasigt 3090 häromdagen. Fick nu ett meddelande om att det täcks av garantin och att jag ska få ett nytt kort, men att det kortet har beställts "på hederligt vis", dvs. att jag är sist i kön. Finns det någon möjlighet för att mig att flyttas fram med tanke på att jag redan betalat för en trasig produkt? :/

Av anonymlemur
Skrivet av abki:

BIOS brukar ge ifrån sig ett ljud (eller ljus) beroende på vad som är fel i startupen. Den kan med hjälp av manualen tala om vad datorn supar på. Men när den går med nytt grfikkort är det troligen det som är felet.
Det finns vissa ändringar som gjorts i nätagg som har större krav på kablarna. Så det kan sluta med att en elkabeln till grafikkortet behöver bytas, är beroende av hur man belastar grafikkorten. Men det känner säkert webbhallen till.

Datorn når inte ens fram till BIOS-ljudet när 3090:t sitter i. Om det inte var så att moderkortets rgb-ljus blinkade, eller om det inte var så att det funkade med mitt andra grafikkort, hade jag trott att det inte ens var ett PSU inkopplat.

Av anonymlemur
Skrivet av frankof:

Japp, vi kallar det stift och terminaler på jobbet(jobbar som el-felsökare), sprängda terminaler, böjda pinnar, båda kan backa om primärlåsningen är kass.
Sprängda terminaler kan vara lite lurigt att felsöka då du kan spränga den vid test om du inte har rätt stift att prova med.
(spränga=vidga)
På in-line k-don är det rätt enkelt, bara att pinna ur ett stift och prova att alla terminaler har lite motstånd när du stoppar in stiftet.
Lite bökigt att pinna ut från grafikkortet

Intressant! Är terminalen själva huset där stiftet finns? Eller syftar terminal på hela 4x2-kontakten?
I vilket fall känns det för tekniskt avancerat för mig att felsöka, jag går till webhallen imorgon och använder garantin.

Av anonymlemur
Skrivet av frankof:

Det bör vara en del motstånd, kolla att det inte är backade terminaler.

Förlåt, jag var otydlig. Jag menade inte att det varit helt friktionslöst, utan att det aldrig blivit så att någon pin inte ansluter och att överdriven kraft behövts användas.
"Backad terminal", syftar du på att någon av pinsen kan tryckts in bakåt?

Av anonymlemur
Skrivet av Donnerstal:

Är det lika lätt att stoppa in strömkontakterna på ditt 3090 som på ditt 2080 Ti? För att det största problemet har väll varit att de var tröga att trycka in.
Om problemet inte är strömkontakterna så har jag för tillfället inga bättre idéer.

Ja, det har inte varit något motstånd alls när jag anslutit kontakterna.

Av anonymlemur
Skrivet av Donnerstal:

Ja, och konstigt om något skulle hända medans det sitter i datorn. Men annars vet jag inte...

Edit: Har hört att pinsen kan bli intryckta, så titta det.

Pinsen är inte heller intryckta, vad jag kan se.