Inlägg

Inlägg som Sunix har skrivit i forumet
Av Sunix
Skrivet av FrejaTheBulldog:

Precis! Jag har pratat med dom om att va väldigt misstänksamma. Förjävligt när äldre luras.
Min mamma blev lurad för kanske 10 år sen? Men det var en annan sorts scam. Blev lurad under en lång tid och dom lyckades få henne att skicka pengar. Och det här hände under en "känslig" period eller vad jag ska säga. fyfan

Men det är svårt, även om jag är mycket vaksam så råkade jag klicka på en länk via ett sms. Det var ett falskt sms från ”postnord”. Man är trött och tänker inte efter och så händer det plötsligt så att säga. Inte enkelt detta

Av Sunix

Varning, ring aldrig upp numret som kommer via sms eller så, är en falsk bank som vill att man loggar in med bankid så är bedrägeriet igång.

Edit: En person hade fått ett sms att iphones var beställda. Smset innehöll ett nummer som personen ringde och de sa att det måste vi stoppa, jag kopplar dig till banken. Men de kopplade till en falsk bank som bad personen att logga in med bankid osv… förlorade massor av pengar. De sa bland annat att de skulle skapa ett spärrkonto och föra över alla pengar dit osv…

Av Sunix

Suck, en kompis har Mingla som hen tecknade på en marknad. Suck

Av Sunix

Tacka vet jag Windows 2000. Det var grejer det

Av Sunix

Jaha

Av Sunix

Så nu behöver du betala innan du hämtar varorna? Förr kunde du göra det vid tillfället för hämtning i butik?
Jag ser inte problemet

Av Sunix
Skrivet av Json_81:

Ja, utan problem. Klarar man sig inte en vecka är det dags att lämna in vuxenkortet.

Vart ska jag lämna vuxenkortet

Av Sunix

Router.

Av Sunix
Skrivet av dagas:

Jag har som mål att inte ha lån kvar tills jag blir pensionär. Om man når det vet jag inte men så nära som möjligt åtminstone. Det gör boendet betydligt billigare och säkrare när man ska leva med liten pension och banken inte äger bostaden.

Det är dock inte möjligt numera för många när lånen kan vara på massvis med miljoner. Jag nådde nyligen milstenen att komma under 500k i bolån. Kommer dock dröja 30 år i denna takt att bli av med det vilket skulle betyda precis lagom till pension.

Vågar inte diskutera om lagkravet du nämnde för risk att det anses vara politik så lämnar med min egen personliga åsikt så får man välja själv vad man tycker.

Min pappa byggde hus 1961 för ca 100 000kr. Han kämpade hårt med amorteringarna. Så här i efterhand så hade han inte behövt amortera en spänn eftersom de efterföljande årtiondena åt upp hans lån. Jag menar att hade han inte amorterat så hade han fortfarande haft 100 000kr i lån typ.
Så frågan är om det är vettigt att amortera när lönerna höjs ganska mycket varje år.

Av Sunix
Skrivet av OSkar000:

Ekonomiskt sett har det hittills varit bättre att inte amortera något mer än nödvändigt. Vad som känns och upplevs bäst/tryggast/lugnast behöver inte vara detsamma.

Försöker själv komma på vad som är vettigast för vår del när bindningstiden på lånen går ut. Vi borde hamna på ganska nära 50% belåningsgrad när det är dags.

Det jag tänker just nu är att inte amortera mer än nödvändigt per månad och sen slänga in en klumpsumma när det dyker upp bra tillfällen för det.

Ja så tänker jag med, jag sparar amorteringsbeloppet och slänger in om det behövs längre fram. Har det utöver buffert så att säga.

Av Sunix

En fråga om amortering då…
Ska man amortera om lånet understiger 50% av värdet?
Vissa tycker att man ska betala av allt på 30 år och det borde vara lagstadgat men vad säger ni. Är det vettigt och har det med storleken på lånen att göra?

Av Sunix

Nu vill jag inte vara den som är den men detta är en tråd om bolån inte om inflation, även om det påverkar bolåneräntorna. Jag är livrädd att mod låser tråden om vi fortsätter. Ja, lite töntigt kanske men men

Av Sunix

Tror kiwi-chokladen är det vidrigaste jag ätit. Undrar vad kungen tycker?

Av Sunix
Skrivet av evil penguin:

Jo, fast det är ju inte så den stora massan kommunicerar...

Nämen det är ju det jag menar lite grann, bovarna kommer kunna fortsätta kommunicera medan den stora massan som är hederliga blir övervakade.
Slag i luften, Sjukt

Av Sunix

Undrar om inte detta är ett slag i luften. Man kan ju kommunicera krypterat via okrypterad länk så att säga.
Du och jag kommer överens om ett krypteringslösenord sedan krypterar vi alla våra meddelanden som skickas. Spelar ingen roll om det skickas via mejl eller chatt, det är krypterat i alla fall. Så de kan avlyssna hur bäst de vill men kan ändå inte komma åt den viktiga informationen.

Av Sunix

Alltså, jag kan inte tro att sossarna är för detta förslag. Det måste vara för att det är Ylva som kommit med idén och sedan vågar inte dessa fega stackare säga emot. Typiskt svenskt.

Av Sunix

Den var så bra så jag läste allt 2 gånger

Av Sunix
Av Sunix
Skrivet av RekiN:

Du kommer att få måla den guld själv tyvärr.

Den kanske kommer i gold pressed latinum

Av Sunix

Har du valt ”glöm nätverk” i nätverksinställningar?

Edit: kanske en dum kommentar men testa kan man ju alltid
Eller det kanske bara står tabort, kommer inte riktigt ihåg