Inlägg

Inlägg som kirre777 har skrivit i forumet
Av kirre777

Var inne och avaktiverade memory training och det blev en klar förbättring.

Det här handlar alltså om den del av bootsekvensen som sker innan asus-loggan syns.

Av kirre777

Jag har ett kit med crucial 16Gb (4x4) 2133MHZ. Jag tycker datorn bootar lite långsamt så jag var inne i minneskonfigurationen och kollade runt lite och såg då att det inte finns någon valbar xmp-profil att välja. Jag vet inte om dessa saker har något samband. Jag tänkte främst på att x99 gör någon form av minnestest i bootsekvensen. Kanske ska börja där istället.

Av kirre777

Byta till minne med xmp

Gör det någon skillnad att tala om på ett x99 system?

Spelar det någon roll vilken hastighet man köper om man inte tänkt överklocka?

Av kirre777

Byt batteriet. Det är den billigaste grejen att testa.

Av kirre777
Skrivet av SCORPIUS:

Kan tyvärr inte hjälpa dig med just steam controller.

Jag spelar med 360 kontroller och det går jättebra. Bäst faktiskt.
Skulle inte spela med tangentbord och mus igen.

Har du kollat på Steam om det är andra som med har problem?

Tack för input. Ska kolla lite på steam-forumet.

Av kirre777

Fallout 4 med steam controller

Någon som kör denna kombo? Jag har testat lite grann men tycker det är svårt att styra i strider. Eller finns det något bättre sätt att få lite bättre precision när man siktar på något? Jag kan knappt träffa råttorna i början.

Av kirre777

Efter lite googlande så testade jag att stänga av fast startup. Det verkar ha löst problemet.

Av kirre777

HDD i raid 1 som synkroniserar hela tiden

Jag har två st western digital red på 2 TB var som jag har raidat i windows. Endast mjukvaruraid alltså i raid 1. Raiden är halvfull (55%) och jag kör lite torrents ibland (men inte konstant) som har radivolymen som destination.

Nästan varje gång jag startar datorn så drar synkronisering av diskarna igång. Går man in i computer management - disk management så står det "Re-synchronising" på bägge diskarna. Det brukar ta några timmar innan de är klara.

Jag bootar inte på diskarna och de hänger på varsin sata-port på moderkortet (inte på någon av asmedia-portarna). Jag tänker att det borde ge ett ökat slitage om de håller på och synkroniserar hela tiden.

Ska diskarna verkligen synka så pass ofta?

Av kirre777

Aha tänkte nästan att det bara var att byta :).

Av kirre777

Jag tittar lite på QNAP TS-453A. Den finns ju i två modeller med 4GB respektive 8GB. verkar skilja 1300:- ungefär på de olika modellerna. Klarar man sig med 4GB?

Av kirre777
Skrivet av ASUS_Caroline:

Kopierar du över data till USB-minnet?
I så fall är 12MB/s max-hastighet Kingston Data Traveler G3 klara av: http://usbspeed.nirsoft.net/?vname=Kingston+Technology&vid=23...

Testa en annan grej, plugga ur alla ev. inkopplade USB-enheter från de 8 portarna som sitter på AsMedia-kontrollern. Ladda ner och installera den här drivrutinsversionen: (det är versionen innan den du har försökt installera)
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/usb30/Asmedia_USB3_Win7...

Hej!

Jag provade att koppla ur alla usb-prylar på baksidan och installera drivrutinen som du länkade till. Det gav upphov till ett annat felmeddelande;

"The Asmedia ASM104x USB 3.0 Host Controller was not found"

Fast det verkar som om den installerade drivrutinen ändå.

Testade även att köra med en WD My Passport ultra. Den landade på ~36MB/s både i de bakre portarna och i de främre (jag testade 2 portar fram och två bak). På jobbet får jag c:a 100MB/s med samma disk när jag kör mot en Fujitsu Siemens laptop.

Av kirre777
Skrivet av ASUS_Caroline:

Hej,

Fungerar USB-portarna som AsMedia-kontrollern hanterar i USB 3.0-hastighet? Det är de 8 blå portarna bak på moderkortet.

Vet inte exakt hur man ser det, men jag har ett kingston data traveler G3 som listas som "Kingston Data Traveler 3.0 USB Device" om man väljer egenskaper.

Om jag pluggar in minnet i någon av portarna på baksidan och försöker kopiera över en 1,5 GB stor fil så får jag en överföringshastighet på c:a 12MB/s. Pluggar jag i minnet på framsidan så är det nästan exakt samma hastighet. Antar att det inte går i 3.0-hastighet.

Glömde även säga att jag kör windows 8.1.

Av kirre777

Så här ser det ut i device managern;

http://i.imgur.com/FS4szci.png

Av kirre777

Alla drivrutiner är uppdaterade till senaste versionen.

Det verkar ju inte ens som om bios hittar kontrollern. Kanske något i post som strular. Har du ovanstående alternativ i bios?

Jag testade att göra en "load defaults" i bios men ingen skillnad.

Av kirre777

Ingen asmedia usb kontroller på X99-S?

Hej!

Jag försöker installera drivrutinerna för asmedia usb-kontrollern men får bara ett felmeddelande där det står "The asmedia USB host controller was not found". Enligt manualen ska denna kunna aktiveras i bios under advanced -> onboard devices configuration men den finns inte på sidan över huvud taget.

Jag har senaste bios (1702).

Av kirre777

Stängde av CSM:en och det blev faktiskt lite snabbar POST så det tipset var spot on! Tack än en gång!

Av kirre777
Skrivet av Imaculent:

Har det inte något med Legacy BIOS/CSM support/UEFI att göra?

Har inte helkoll men titta runt i BIOS/UEFI och kolla på CSM är på eller av. Läs runt och maxa kompatibiliteten.

Är Windows installerat i UEFI mode eller Legacy?

Intressant. Har inte så jättebra koll på detta men enligt manualen så finns alternativen auto, enabled och disabled där enabled är default. Ska testa lite med de olika inställningarna.

Ska även kolla upp det där med uefi boot. Verkar som om den tekniska utvecklingen sprungit ifrån mig :). Tack för tipsen!

Av kirre777

Kan tillägga att jag kör med Crucial 16GB (4x4GB) DDR4 2133Mhz. Kan minnenas hastighet/konfiguration/märke/latency påverka tiden för POST?

Av kirre777

Asus X99-s långsam boot, UAD-2 problem

Ok. Lite bakgrund först. Jag har alltså ett Asus X99-S (senaste BIOS). I mars köpte jag ett UAD-2 quad PCIe kort (ett dsp-kort med effekter som man använder i musikproduktion).

Jag har haft problem med att få kortet att fungera korrekt. Det har inte velat initialisera sig på rätt sätt under POST. Jag har provat allt möjligt och till slut hittade jag en inställning i BIOS där man kan sätta DRAM frequency till ett värde, i mitt fall 2133 Mhz. Inställningen finns under AI Tweaker. Det verkar som om den här inställningen även snabbar på bootprocessen en aning.

Men även om jag har fått detta att fungera så verkar det som om bootprocessen tar ganska lång tid. Jag gjorde en snabbkoll och det tar c:a 20 sekunder för POST och sen tar det säkert 10 sekunder till innan operativsystemet laddas.

Det känns som om mina tidigare system startat betydligt snabbare. Framför allt POST som tagit betydligt kortare tid.

Någon med liknande erfarenheter?

Av kirre777

Funkade utmärkt med USB.