Inlägg

Inlägg som kirre777 har skrivit i forumet
Av kirre777

Det är bara 2 ljudkort som ska i så det är nog inga strömtjuvar.

Intressant med webb/butikspriser. Jag trodde inte det var så stor skillnad. Paketet ovan kostar 20100:- med webpriser. På komplett är det till och med lite billigare ändå; 19375:-.

Av kirre777

Videoredigering, spel mm 20.000:-

Vad tror ni om den här?

Något som behöver bytas ut? Jag ska ha i två pci-kort till i den. Räcker nätaggregatet då?

http://img689.imageshack.us/img689/4691/datorc.jpg

Av kirre777

Annonsblockeringen och animerade annonser

Jag förstår givetvis att ni är annonsberoende och att ni behöver pengarna för att kunna driva sajten, men ni måste också ställa er frågan varför man blockerar annonser. För min del handlar det egentligen bara om att jag har svårt att koncentrera mig på texten på grund av de animerade annonserna. Dessa stjäl tyvärr alltför mycket uppmärksamhet från innehållet och gör sajtupplevelsen näst intill outhärdlig. Kanske är det en generationsfråga (jag är på andra sidan 40-strecket) men annonser i dagstidningar och magasin har jag inte några som helst problem med.

Så min poäng är att om ni tog bort eller på något sätt begränsade de animerade annonserna skulle i alla fall jag inte ha några problem med att slå av adblocken.

Av kirre777

*bump*

Av kirre777

Allround/Musikdatorbygge

Jag har tänkt bygga en dator som ska vara riktigt bra för musikproduktion men även för spel, surfning mm. Hög prestanda och låg ljudnivå mao. Jag har 2 stycken Delta 1010lt ljudkort som ska in i burken också. Måste alltså ha minst två pci-platser.

Några frågor på paketet nedan.

* Processor - i7 920 eller 860? Jag använder främst Ableton live 8 när jag gör musik. I deras forum finns det en tråd för prestandatest som tyvärr inte innehåller några värden för i7 860 men annars verkar i7 920 vara modellen som gäller för musikproduktion. Eller? Om 860 är bättre - vilket moderkort?

* Moderkort - Jag är lite av en asus fanboy, därför valet av kort. Skulle du valt något annat kort? Det måste ha minst två pci-platser. Annars är jag öppen för förslag.

* Spänningsaggregat - Räcker det med 620W? Tror inte att jag kommer att överklocka i början utan det blir en åtgärd senare för att hålla liv i burken.

* Grafikkort - Jag spelar lite wow då och då. Eftersom jag sitter med en gammal p4 med ett x1950 så har det inte blivit så mycket spelande men jag har en förkärlek för bilspel så jag vill ha ett grafikkort som ger mig hyfsad prestanda i dagens bilspel. Wow lär ju vilket kort som helst klara :).

* Diskar - Ett tag funderade jag på att köra raid 1 (för säkerhet) eller eventuellt raid 5 eller 10. Lösningen nedan med en ssd + en sata går ju på 3200:- vilket man får 3 vanliga diskar för (med betydligt högre lagringskapacitet). Nån som testat raid 5/10? På asus forum finns det ett test men det är från 2007.

http://img196.imageshack.us/img196/1208/12610933.jpg

Av kirre777

Gameport till USB

Fick precis hem min nya hem-pc. Upptäckte dock att den saknar gameport. Jag har lyckats fylla alla pci-platserna så där kan man inte klämma in nåt mera. Min gamla fina ratt verkar rätt körd med andra ord. Återstår att köpa en gameport -> USB adapter.

Det är bara det att en sådan kostar som billigast 315:- + 98:- i frakt (dustin var av någon anledning billigast). Känns ju rätt fånigt att lägga över 400 spänn på en adapter när en ny ratt kostar under 600:-.

Nån som kan föreslå någon annan lösning?

//Christian

Av kirre777

Köpråd, grafikkort till P4 3 ghz

Hej!

En kompis till mig funderar på att uppgradera sitt grafikkort. Han har idag;

Intel P4 3,06 GHz
512 KB Cache-minne
512 MB DDR RAM-minne
Grafikkort, GeForce 4 Ti 4600

Vet inte vad det är för moderkort men det är en fujitsu hem-pc så jag antar att det är DFI eller nåt liknande. Vad skall han satsa på för kort om han vill ha lite bättre prestanda? Han kör främst bilsimulatorer typ GTR, flatout, colin mcrae osv? Budget kring 1500-2000:-.

//Christian

Av kirre777

Re: 4in1 drivers

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mystah
Jag har ett system enligt nedan, och jag undrar om man ska installera 4in1 drivers? (Överhuvud taget till AMD64?)
Ifall man ska det, ska man installera alla sakerna?

/mystah

Jepp! 4-in-1 drivarna behöver du eftersom du har ett VIA-chipset på ditt moderkort.

//Christian

Av kirre777

Audiophile-kortet är nog riktat mer mot hemmastudiomarknaden. Om du vill ha ett spelkort med surroundljud ska du nog välja terratec-kortet (eller ett audigy). Eller vad är du ute efter?

//Christian