Inlägg

Inlägg som LulleK har skrivit i forumet
Av LulleK
Skrivet av Åsa-Nisse:

Testa vända strömkontakten 180 grader, kan det påverka annan hårdvara så varför inte en skärm? Kör du jordat uttag, om inte, testa det om du har möjlighet och se om det hjälper.

Vilken strömkontakt tänkte du på att jag kan prova att vända, den till skärmen?
Jag hade grejerna i ojordat först. Frovade att byta med en förlängningssladd till köket, där det iaf SER UT att vara jordat. Blir fortfarande illamående. Är det alltid jordat om det ser ut att vara det i kontakten? Min lägenhet I övrigt har ojordat.

Av LulleK
Skrivet av CubaCola:

Gick du ifrån 24" till 27"?

Tänk på att ha skärmen på rätt höjd. Lätt att man spänner nacken och muskulaturen vilket kan leda till illamående och huvudvärk.

Ja, det gjorde jag. Bytte från 24 till 27. Men det känns mer som att det är av att TITTA på skärmen. känns bättre när jag tittar bort. Mycket konstigt

Av LulleK
Skrivet av Reyintaz:

Har du längre avstånd från ögonen till skärmen än vanligt? Jag har märkt när jag har försökt flytta bak mina skärmar för det estetisk ser snyggare ut, så har jag också blivit lite snurrig i huvudet innan jag flyttar tillbaka skärmarna till positionen jag är van van vid.

Skrivet av Chromatic:

Hur är det med hållning o stolen? Illamående kan ju bara uppstå av någon form utav rörelse eller att man ser något röra sig.

Nej jag har samma stol, samma hållning och samma avstånd från skärmen som jag haft innan.

Av LulleK
Skrivet av gulejan:

Är skärmen flimmerfri?

Kommer ihåg att jag själv mådde illa av en äldre asus 144hz pga detta, fick ständiga migrän liknande symtom som gjorde att jag fick byta den.

Vad innebär flimmerfri? Är det någon funktion i skärmen?

Av LulleK
Skrivet av Chromatic:

Antar att du ställt in så den kör i 144+ hz?

Yes, har 144hz. Och jag upplever det även då jag inte spelar spel.

Av LulleK

Illamående av att titta på skärmen

Hej!

Jag har nyss byggt klart min första PC. Den funkar bra, men jag upplever att jag blir illamående och snurrig I huvudet av att titta på skärmen. Jag har inte upplevt detta med datorer tidigare.

Finns det någon som vet vad detta kan bero på? Kan det vara någon inställning/funktion eller liknande som går att stänga av?

Jag har:

Skärm: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/40857/as...
Grafikkort: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Jag har provat skärmen på en Mac också, och inte upplevt samma sak där.

Tack för svar!

Av LulleK
Skrivet av varporx:

Jag skulle rekommendera 2070 super. Köpte det billigaste jag kunde hitta KFA2 2070 super gemer ex. Hyffsat bra prestanda för priset.

Det blev faktiskt just det kortet i slutändan

Av LulleK

Jag är också taggad! Har lirat mycket på konsol, men har precis gått över till dator. Har inte Forsaken eller Shadowkeep på PC, men går ju att fixa om det skulle behövas.

Av LulleK

Produkt: SteelSeries Sensei Ten
Länk: www.elgiganten.se/product/gaming/gamingmus/51793/steelseries-...
Kategori: Möss
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5206963
Pris: 444kr

Av LulleK

Köpte ett Fractal Design Define S2 och undrar samma sak. För mig var det ett misstag. Trodde det skulle vara mindre

Av LulleK
Skrivet av Dem8n:

Har aldrig varit viktigt, de som inte betalar ASUS står inte med men fungerar precis lika bra.

Okay. Även om den dyrare WD Black står med men inte denna?

Av LulleK

Är delarna kompatibla?

Hej!

Jag har ett Asus Rog Strix B450-E Gaming-moderkort. Jag har beställt en WD Blue SN550 M.2 1TB till denna. Nu när jag tittar på Asus hemsida så står inte denna modellen med på listan över "godkända" delar. Är detta inget att bry sig om, eller är det viktigt att den står med för att funka?

Av LulleK
Skrivet av ZalZeRoz:

@LulleK: Ja jag hittade dem som först igår på inet. Hade inte någon aning om att dom ens fanns i Sverige. Hade hört talas om dem via Linus Tech Tips tidigare som nämnt dem på CES mässan förra året eller förr förra. Så var en positiv överraskning för mig med.

Okay! Ska kolla in dem på LTT.

Av LulleK
Skrivet av pavl1sh:

Berätta gärna vad du bestämde dig för i slutändan! Hade varit kul att veta

Sure! Tänkte invänta om det kommer några helgerbjudanden, sen slå till på något oavsett

Av LulleK

Åh jäklar vilken glad nyhet! Mass Effect-trilogin är nog min favoritspelserie någonsin. Kul att få återuppleva den med uppdaterad grafik. Mass Effect 1 speciellt är ju väldigt utdaterad grafikmässigt t.ex.

Av LulleK
Skrivet av Johankish:

Var i samma exakt samma sits. Fick ett sms idag att dom skulle skicka en ny skärm på nytt idag. Var rätt irriterande då jag hade beställt expressfrakt samt har ingen bil och hade skjuts vid tillfället då det är en bit att bära hem skärmen från ombudet. Tog nio dagar för dom att skicka en ny skärm men efter prat med deras kundtjänst fick så fick jag ett presentkort på 200kr.. Hur har det gått för er andra?

Jag ringde dem på på måndagen efter reahelgen och berättade att det inte hade gått och beställa. Fick beställa den då för reapriset och hade den sedan på onsdagen (hade då ej valt expressfrakt, utan körde på den vanliga). Jag verkar ju haft tur då i sammanhanget

Av LulleK
Skrivet av pavl1sh:

Det är högfrekvent tjut ljud som kan komma från elektriska komponenter, vanligast är att det kommer från PSU eller som i detta fallet GPU. Kanske någon kan förklara det bättre, men så hade jag beskrivit det.

Okay, ja det är ju inte så kul. Tack för tipset

Av LulleK
Skrivet av ZalZeRoz:

@LulleK: Jag hade tagit en https://www.inet.se/produkt/4301689/gigabyte-nvme-gen3-ssd-1t... p.g.a mycket högre TBW för ett lägre pris och har högre läs och skriv hastighet.

Tack! Skumt att man inte hört något om det där tidigare. Alla verkar köra Kingston/Crucial/WD!

Av LulleK
Skrivet av Chris_Kadaver:

Du kan både komma ner i pris och få mer prestanda på samma gång. De där jättestora define chassina är inte jätteroliga. Känns jävligt 2009 att vilja ha ett stort åbäke på golvet?

https://komponentkoll.se/bild/IFgdD.png

Föredrar du nvidias mjukvara så kör på 2070 super. Vill du komma ner i pris så välj inte RX 5700 XT utan välj ett billigare FX 5700 och flasha med XT bios. Det brukar finnas modeller då och då för 4000:- som har bra kylning. Här är ett bra exempel på ett vettigt kort: https://www.amazon.de/-/en/PowerColor-Radeon-5700-Dragon-Graf...

Haha, ja, jag trodde chassit skulle vara mindre när jag beställde det. Det var en miss från min sida, hade valt ett mindre annars!

Det som drar mot Nvidia är att min skärm har G-sync.

Av LulleK
Skrivet av Sando:

Rx 5700 Xt hade en del problem med drivrutiner i början, men de är långt lösta nu. Överlag krånglar nog inte AMD-kort mera än Nvidia.

Vad är det för skärm du har exakt? Det är mycket möjligt att den har stöd för både g-sync och freesync.

Okay!

Det är denna:
https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/40857/as...

Det var för bra deal under Green Weekend för att skippa