Inlägg

Inlägg som LulleK har skrivit i forumet
Av LulleK
Skrivet av Proxann:

Hade varit perfekt! Är även intresserad av LG skärmen så det hade uppskattats!

Tyvärr verka den inte finnas i lager just nu, skickas väll i mitten av april om jag inte såg fel på DELL's hemsida.

Ja, det är ju nice att jämföra! Dellen verkar grym ändå dock.

Står att den skickas 9 april på deras sida, så det är ju bara om lite mer än en vecka!

Av LulleK

Jag är 32 år och pluggar första året på civilingenjörslinjen i datateknik på KTH. Det är väldigt många yngre som kommer direkt, eller nästan direkt, från gymnasiet. Jag kan sakna fler folk i min egen ålder, men det finns några till som iaf är lite äldre än de väldigt unga. För dig som är 24 är det ju inte alls lika stor skillnad. Om du googlar på "uhr statistik" så kan du se vilka åldrar som blivit antagna på olika program på olika skolor. På min utbildning var det t.ex. 211 st som var 24 år eller yngre och 39 st som var 25 eller mer nu när jag börade.

Om du går civilingenjör så får du en kandidatexamen efter tre år. Många tar en paus och jobbar då, innan mastern, så det går att få jobb efter tre år, även om de allra flesta nog skulle rekommendera att gå högskoleingenjör istället om du redan från början vet att du bara vill gå tre år. Annars är det värt att veta iaf. Det kan ju vara värt att kolla upp för säkerhets skull att den skola du söker ger kandidatexamen efter tre år, men KTH gör det, och flera andra också vet jag iaf, om inte alla.

Om du inte vill plugga i en större stad kan du ju också kolla in KTH i Kista. De har högskoleingenjör i datateknik och i datateknik med elekronik. Även civilingenjör i informationsteknik, som har många liknande kurser som datateknik, som jag går, men med mer el och fysik, har jag förstått det som. Finns även högskoleingenjör i datateknik på KTH i flemingsberg. Men Kista verkar ju mer nice, tycker iaf jag, eftersom det finns många teknikföretag där.

En till sak att tänka på är att civilingenjör öppnar fler dörrar, till en bredare arbetsmarknad, än högskoleingenjör. Och mer i lön.

Lycka till!

Av LulleK
Skrivet av Proxann:

Jag har inte skärmen själv men funderar på att köpa den.

Okay, den har ju blivit rekommenderad som "the 27 inch 1440p champion" på många youtubekanaler. En plats som den tog över från LG 27GN850. Jag insåg att det inte var idag som var sista datumet att bestämma sig om min LG, utan 30 april. Funderar på att beställa Dell-skärmen och jämföra dem sida vid sida.

Av LulleK
Skrivet av Proxann:

Vet du hur den är jämfört med LG 27GL83A-B för 700kr mer? Jag är överlag nöjd med LG:n, men upplever färgerna som något "matta". Och kan inte köra den på 10bps, eftersom det blir störningar då. Är student, så kan få Dell för studentpriset, och har sista dagen att skicka tillbaka den idag om jag skulle vilja. Frågan är om Dell-skärmen är värd 700kr mer (köpte LG:n för 3500kr).

Edit: Min LG 27GL83A-B klarade visst 10bps. Bytte kabel, då funkar det bra. Så då kvarstår frågan, fast utan den nackdelen.

Av LulleK
Skrivet av robzzi90:

Kapar tråden lite, hoppas det är OK (vill bespara alla här på forumet med ännu en 1440p 144hz-tråd).

Någon som har erfarenhet av denna skärm?
https://www.inet.se/produkt/2219150/msi-27-optix-g273qf-qhd-i...

Eller direkt kan vad som är dåligt? Spontant det jag kan se är att stativet inte direkt känns stabilt. Dock var den ju billig.

EDIT:
Såg nu även att komplett har en drive på denna ASUS:
https://www.komplett.se/product/1135750/gaming/spelutrustning...

Klart du får låna tråden

Vet inget om dem, men MSIn ser ju iaf ut att ha bra specs för pengarna!

Av LulleK

Fick hem min LG Ultragear 27GL83A-B idag, och är mycket nöjd! Tack för tipsen. Känns som ett riktigt kap för 3518kr

Av LulleK
Skrivet av Mumu55:

Produkt: Sennheiser CX 400BT True Wireless In-ears
Länk: https://www.komplett.se/product/1165245/tv-ljud-bild/horlurar...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5503635
Pris: 990kr

Ska vara bra ljud men såg nåt youtube test där CX400BT hade sämre mic-reducering av omgivningsbrus än tex Jabra Elite 75T. Så inte så bra för samtal då motparten kommer höra dig dåligt.

https://youtu.be/XpVzQJmoOZo?t=546

Värt att tillägga att de finns för studenter för 899kr genom Mecenat!

Jag la upp en länk för ett par veckor sen när de låg på 1090kr för "allmänmheten". Köpte ett par själv för studentpriset då, och är mycket nöjd! De låter riktigt bra.

Edit: När jag säger att de låter riktigt bra menar jag ljudet vid musiklyssning. Har inte testat micen så mycket i olika omgivningar.

Av LulleK
Skrivet av LeatherPatch:

Same for me. Really looking at this screen closely... It looks good for the price. Any other opinions on the LG 27GL83A?

I went for it. From my own research it seems that it would be very hard to find something better for the money.

Av LulleK
Skrivet av cerb1980:

OJ det var bra pris. Köpte min för typ 8 mån sen för 4500kr tror jag det var.
Du kommer bli nöjd med den.

Nice 🙂

Av LulleK

Jag slog till på den här tillslut, som några av er tipsat om:

https://www.amazon.se/LG-Ecran-27GL83A-B-AEU-Sk%C3%A4rm-Svart...

Typ 3500kr just nu. Riktigt bra pris. Var sugen på Samsung Odyssey G7, men kan inte motivera de extra 2000kr.

Av LulleK
Skrivet av Daemon:

Écran/Ecran är franska/typ rumänska och kanske andra språk för skärm.
Svenska Amazons översättningar slår till igen förmodar jag, om det nu inte är något de brukar kalla sina skärmar globalt.

Har inte testat skärmen själv men verkar ju vara bra pris och fått väldigt bra recensioner.

Skrivet av Dixxen:

https://en.wiktionary.org/wiki/ecran

Jag har den inte själv, men jag har varit lite sugen jag med. Mycket bra recensioner vad jag kan se!

NoN har den också för 3990kr såg jag nu, om man vill köpa en skärm istället för en ecran

Haha, jasså! Ecran, skärm, trodde det var någon annan modell

Av LulleK
Skrivet av Dixxen:

Vad betyder Ecran?

Är denna värd att köpa tror ni? Behöver en ny skärm.

Av LulleK
Skrivet av hansenluring:

Ser ut att vara mkt för pengarna. Men kliar för mkt i fingrarna för att vänta in denna..!

Den ser nice ut! Frågan är hur den är jämfört med Samsung Odyssey G7 som kostar ungefär samma.

Av LulleK
Skrivet av Bamsebjörn:

Ja, In Flames är ett typexempel på musik som inte fungerar med dessa, haha. De har så toppigt mixade låtar, så det blir alldeles för skarpt. Hoppas du hittar ett par andra lurar som passar bättre!

Jaa, jag köpte nyligen ett par Sennheiser CX400 BT, de funkar bra att lyssna med. Tänkte att jag kunde ha dem när jag är på språng, och Audio Technica-lurarna när jag lyssnar hemma, men jag ser ingen anledning till att använda AT-lurarna över Sennheiser för lyssning hemma heller. Hade varit grymt med ett par lurar man kan mixa med också, om man skulle vilja det, vilket också var en av tankarna med att köpa AT. Men jag får vänta och hitta något annat som passar mig bättre

Av LulleK
Skrivet av Bamsebjörn:

Har du testat att dra upp volymen på max på hörlurarnas reglage och sedan ljustera huvudvolymen via telefonen/datorn? Jag tyckte också att ljudet var aningens tunt först, men blev mycket bättre när jag gjorde detta, kan dock ha varit ren placebo för min del också såklart.

Provade nu, det är möjligt att det blir lite skillnad. Jag har nog dock kommit fram till att jag skickar tillbaka dem. Lyssnade lite på In Flames, och då blev jag rätt övertygad om att ljudbilden inte passar mig. Kommer nog inte välja att använda dem framför mina andra lurar så ofta om jag behåller dem.

Av LulleK
Skrivet av Bamsebjörn:

Så, fick hem dem idag och har hunnit sitta ca 45 minuter med lite olika låtar på Spotify med telefonen (iPhone SE 2020).

Nu är de inte särskilt inlyssnade, men första intryck iallafall.

Sett till responsåtergivningen lurarna har är de förvånansvärt neutrala. Tycker basen blir korrekt återgiven i de flesta genrer, men där det händer mycket kan den bli aningens grötig (My Autumn, Heaven Shall Burn, In Flames). Även när mycket börjar hända i vissa låtar tycker jag det finns en tendens att manliga röster försvinner, men i övrigt återges vocals på ett bra sätt (Michael Buble, Andrea Bocelli, Celtic Woman). Vissa genrer kan bli särskilt skarpa, tyckte det ringde till ett antal gånger när jag lyssnade på låtar med mycket percussion (Toto), men det är inte så konstigt med tanken på uppgången i frekvenskurvan lurarna har mellan 6-18k, och det går lätt att åtgärda med en eq.

Lurarna sitter även bekvämt på huvudet och klämmer inte åt särskilt mycket runt öronen som mina M50x gör, vilket gör att jag antagligen kommer ha möjligheten att sitta längre med dessa.

Tycker även att de har liknande ljudkaraktär som mina M50X, men inte riktigt lika neutrala, vilket inte är så konstigt heller då de inte har samma användningsområde. Men utmärkta lyssningslurar tycker jag, definitivt värda priset, kommer behålla.

Vissa recensioner har anmärkt på att dessa är omöjliga att använda utomhus/i miljöer där det är mycket folk så som kollektivtrafiken eller på stan. Detta är inget problem för min del då jag enbart kommer använda dem som jobbhörlurar hemma i kontoret vid datorn eller i soffan. Utomhus är mina go to Shure Se425 med BT-2 för trådlös användning.

Tack, kul att höra din upplevelse! Jag fick dem igår, och har lyssnat någon timma. De har väldigt rent, öppet och "distinkt" ljud. Man hör mycket detaljer. Jag upplever dock att jag saknar lite kropp, eller "must" i ljudet mot vad jag är van vid. Det kan ju vara en vanesak. Jag har inte helt bestämt mig om jag ska behålla dem eller inte ännu.

Av LulleK
Skrivet av Bamsebjörn:

Självfallet! Ska försöka komma ihåg det i veckan

Gör så! Kan aldrig bli nog med åsikter om hur ljud ska låta

Nice! Ellerhur

Av LulleK
Skrivet av Bamsebjörn:

''Råkade'' också klicka hem ett par, woops.

Har relativt höga förväntningar på dessa. Har ägt lurar som Sennheiser HD650, AKG K240S, Beyer DT1990 Pro och Audio Technica M50X i overear-segmentet, lite olika prisklasser alltså.

Men har alltid diggat AT:s ljudbild mest och M50x är det enda paret jag fortfarande har kvar i mitt ägo, alla andra är sålda. Så håller tummarna att dessa har samma karaktär, men en ännu bättre ljudbild.

Annars blir det bara att skicka tillbaka

Vore kul att höra vad du tycker sen!

Jag kan också göra ett utlåtande

Av LulleK
Skrivet av BiffenL:

Produkt: Audio Technica ATH-DSR9BT
Länk:Audio-Technica ATH-DSR9BT - CDON
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4294516
Pris: 2064kr

Kod: EVERYTHING21 få 10% extra = 1857 kr

Om de ens låter i närheten av 6000kr som är deras MSRP så låter det här ju hur bra som helst! Har funderat på bluetoothhörurar. Kunde inte hålla mig. Tack!

Av LulleK
Skrivet av Olegh:

Gjorde en snabb efterforskning och enligt FAQ:en på Sennheisers produktsida så förstår jag det som att de har mer eller mindre exakt samma begränsning som Philips-lurarna.

Jag börjar misstänka att detta bottnar i bluetooth-protokollet helt enkelt inte fixar det här med att ha flera anslutningar aktiva/semi-aktiva samtidigt särskilt bra (jag har mestadels bra erfarenheter men ibland ballar det ur, en telefon verkar t.ex. kunna hi-jacka anslutningen). Istället för att försöka förbättra hanteringen av anslutningarna så har väl tillverkarna retirerat och valt att inte erbjuda den här funktionen alls. Det är ju trist för nu typ 4 år senare så hade man (jag) snarare hoppats på förbättrad funktionalitet snarare än borttagen.

Hursomhelst... mycket text om detta nu.. Det är förmodligen så att den här funktionaliteten inte efterfrågas av särskilt många kunder. Kanske i synnerhet inte för dessa kompakta TWS-lurar.

Aha okay, vad synd!