Inlägg

Inlägg som Retro Puter har skrivit i forumet
Av Retro Puter

Glöm inte att det sitter en liten kristall på 32,768 kHz mellan ben 2-3. Denna är lätt att paja när man öppnar höljet, och då stannar klockan. Lätt att sätta dit en ny åtminstone.

Av Retro Puter
Skrivet av jH0Ni:

Nu är jag inte alls säker, men är det ett mekaniskt tangentbord med några äldre, eftertraktade brytare kan den vara värd mycket bara pga det. På tal om det, kan ni lyfta på en keycap så man får se vad för slags brytare det är? @emilakered @JonasT

Den här datorn har inga mekaniska brytare utan det är ett vanligt tråk-bräde. Sällsynt dålig känsla på det, faktiskt. Ett vanligt no-name rubber dome känns bättre alla dagar i veckan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Retro Puter

Turf är kul. Hållit på sedan 2013. Fler här borde testa!

Av Retro Puter
Skrivet av kaput:

Det borde ju funka utmärkt att köra med en Gotek (sök på Ebay) och Flashfloppy om man vill slippa äckliga gamla floppies. Jag hade definitivt investerat i det om jag tänkt leka mer än någon gång med en såndär dator. En Gotek kostar 150-200:- att beställa hem

Flashfloppy har till och med stöd för att driva en liten piezoskrika, perfekt för den som tycker det känns konstigt utan någorlunda autentiskt floppyoväsen

Äcklig och floppy i samma mening? Om man nu vill hålla på med sånt här, varför då ens använda retrodatorer? Då kanske DOS box är tillräckligt.

Av Retro Puter

Hej!
Jag har exakt en sån där. Disketterna är på 720 kB så man måste tejpa för ena hålet för att de ska fungera med de vanligare, nyare 1,4 MB-diskarna. Dessutom går det inte att skriva dem med en "modern" USB-floppyenhet utan en äkta retrodator behövs. Jag har den tillhörande systemdisketten med DOS 5 på i fall ni skulle vilja ha en sådan.

Av Retro Puter

Gamla datorer är olidligt långsamma att använda, även med dåtidens mjukvara. Det är bara så att de kändes snabba då, relativt till vad man hade innan. Jag brukar leka lite med gamla datorer och de är alltid mycket långsammare än förväntat - faktiskt direkt jobbigt att använda - även med den bästa hårdvaran för sin tid.

Av Retro Puter

Såna där små extrafläktar som man ghettomoddade in i alla datorer på den tiden bidrog ju mest med placebo-kylning och en oerhörd massa oväsen. Inte proffsigt av Sweclockers att rekommendera sånt skräp.

För övrigt trodde jag detta var ett nytt galleri tills jag såg kommentarerna. Tänkte "varför har de så urusla bilder?"

Av Retro Puter

Plaststomme? Tyg? Detta kommer aldrig bli en kommersiell produkt - ESD-faran skulle få media att explodera.

Av Retro Puter

Jag håller med om att socket 7 är roligt. Inte lika roligt som 3, men nära. MMX tycker jag blir för modernt. Super socket 7, då snackar vi ju nästan användbara datorer.

Det är något visst med alla dessa brungula moderkort utan loggor, AT-kontakt och bortglömda USB 1.0-headers. På den tiden PCI kändes som något alldeles magiskt.

Av Retro Puter

Ännu mer underskattat är PC speaker! Inget krångel, till skillnad från fullt krångel, som alla andra ljudkort verkar innebära. Dessutom är det gulligt!

Men man får se till att strypa elementet på något vis (lim t ex!), det brukar låta alldeles för högt.

Av Retro Puter

Så spännande!

Insåg just att vi har exakt samma chassi, fast mitt är grått (eller gult snarare).

Var hittade du minneskretsarna till grafikkortet, och vad fick du ge? Jag har också varit sugen på att uppgradera mitt (även här hra vi exakt samma grafikkort).

Av Retro Puter

Om du har kompatibel BIOS och det fungerar när du kopplar in den gamla CPU:n igen så är det bara att konstatera - den nya CPU:n är paj.

Av Retro Puter

@kaput: 12V är inga problem. Har kört det säkert 20 år utan problem, på åtskilliga konsoler. Faktum är att du får mmmmmer än 12V om du använder orrrrriginaltransformatorn. 9,8VAC blir ca 12-13V efter helvågslikriktaren.

Av Retro Puter

Plus i mitten om man kör DC. Telias "internet-boxar" brukar komma med en nättdel med 12V DC med rätt kontakt och plus i mitten. De är perfekta för NES och SNES.

Av Retro Puter

Vaaa, 486-lan här i Göteborg?! Hur kunde jag missa det?

Jag som har haft en 486:a som projekt här i veckorna. Mycket liknande maskin som din, VLB och DX2. Hade varit kul att vara med.

Riktigt skojigt galleri hur som helst! Alltid roligt att se mer 486:or - finns det coolare datorer?

Av Retro Puter

Datorn brukar säljas för ca 3-400 kr om den fungerar. Ofta försöker folk få mer för den, men det fungerar aldrig. Värdet på dessa gamla svartvita Macar är faktiskt väldigt lågt, trots att många tror de är samlarobjekt. Finns väl ingen som faktiskt samlar på dem.

Av Retro Puter

Hej! Jag har en boot-diskett som du kan få. Tyvärr kommer du inte långt utan mus och tangentbord, och dessa hittar man sällan till salu.

Skickades från m.sweclockers.com