Inlägg

Inlägg som anon301768 har skrivit i forumet
Av anon301768

De jag har sett är att många bär munskydden fel och då har de ju noll betydelse om man har eller inte har på sig de så de är nog därför som de är svårt att se någon skillnad.
Är ju viktigt att man inte tar i munskyddet under hela tiden man använder de om de är en gångs skydd som man använder men de gäller nog oavsett, man ska aldrig ta med händerna på munskyddet, de enda man ska ta i är snodden som man fäster runt örat och de är nog där många gör fel, sedan har jag sett många som inte böjer bygeln runt näsan som man ska göra med en gångs skydd och då håller de inte tätt och dom drar inte ner de hela vägen under hakan.

Av anon301768

Tycker ändå de är bättre sent en aldrig, jag har haft munskydd då jag går och handlar sedan början av December, och kring jul var de de nästan 50/50 då man gick på Coop, man kände sig helt klart inte ensam med munskydd men senaste veckorna är man i stort sett ensam och i Lördags var de säker +100 på Coop och förutom jag så var de 4 till som jag såg men skydd under mina dryga 20 minuter i butiken, helt klart så har folk slutat bry sig och de är väl därför smittan börjar att rusa iväg.

Av anon301768

De var på tiden, var i stort sett ensam med munskydd på Coop i lördags i all trängsel.

Nya restriktioner om munskydd införs i Västerbotten

På måndagen gick Region Västerbotten ut med nya restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. De nya restriktionerna, som gäller användning av munskydd utanför hälso och sjukvården, lyder:
Alla födda 2004 och tidigare bör använda engångsmunskydd i kollektivtrafiken, oavsett tid på dygnet eller dag. Detta gäller så länge det finns en utbredd samhällsspridning av covid-19 i Västerbotten.
Använd engångsmunskydd i inomhusmiljö då nära kontakt inte går att undvika och man träffar personer utanför sin närmaste krets. Observera att munskydd inte ersätter regeln om att undvika nära kontakt och att hålla avstånd i alla situationer där det går.

I förskolor, grund- och gymnasieskolor gäller de tidigare rekommendationerna, alltså att munskydd enbart rekommenderas i situationer då vuxna inte kan hålla avstånd.

Av anon301768

Man kan installera Zorin OS och de är lite som Mac OS och även lite som Windows, extremt enkelt och man får alla program man någonsin kan behöva, körde de ett tag men eftersom jag spelar en hel del spel och även blev tvungen att vara med på digitala möten varje dag så sitter jag i stort sett i Windows jämnt så jag raderade Zorin, har i alla fall kvar min licens, köpte Ultimate edition för runt 500 kr.

Av anon301768

Fyllde 57 i januari, alltid haft lågavlönade jobb och just nu har jag inte jobbat alls senaste 3 åren och sist jag jobbade heltid var 2016

Inkomstpension - 2 838 202
Premiepension - 380 508
Tjänstepension - 516 139
Privatpension - 900 000

Av anon301768
Skrivet av Kelrazh:

Jo det är den som kostar 2600 för 10m.

Har hållit på med Hembio sedan VHS tiden då de bara fans 2.0 ljud och jag har alltid använt Supras kablar och gör de en idag till min Stereo och dom har alltid fungerat, på den tiden de bara fanns vanliga HDMI kablar så var Supras kabel den enda som funkade om man körde med 10m eller mer vilket jag har gjort flera gånger och idag har jag som exempel en 12m lång USB kabel från datorn till min förstärkare och så klart Supra kabel, dom funkar alltid och håller alltid de dom lovar.

Av anon301768

Kolla Supras kablar, funkar alltid och dom brukar vara en av dom få som verkligen håller de dom lovar.

Av anon301768

Synd att man sålt bort allt Lego, de enda jag har kvar är färdig byggda byggsatser från 70 talet och början av 80 talet.

Av anon301768
Skrivet av Campaigner:

Kunna välja alla komponenter.
Ska kunna uppgradera utan problem (kommer ni ihåg Compaq..?).
Bra garanti o support.
Inga extraprogram som ja inte e intresserad av.

Ja har för många krav så därför måste ja bygga själv. Ja förstår helt o hållet att ingen tillverkare kan gå med på våra krav.

Valde alternativ 1, 3, 5 o 6.

Går alldeles utmärkt att välja exakt vad man vill och ändå få hjälp att bygga, finns ju massor med ställen som erbjuder detta både på nätet och i fysiska butiker.

Av anon301768

Har aldrig testat att köra spel från dator till Shielden och de beror nog på att min data skärm är större en min tv skärm.

Av anon301768
Skrivet av Xyborg:

Ok, förlåt för off topic men.. KÖR du till jobbet när du har 2Km dit? Det måste ju nästan gå fortare att gå? 😅

Är nog mer vanligt en man tror, jag bor i Umeå och på Tomtebo som har expanderat mest i hela stan, varje morgon så är de kilometer långa köer ut från Tomtebo och folk klagar och gnäller att de tar 20 min att köra ner till stan.

Folk är vana att de bara ska ta 10 min ner till centrum som ligger ca 5-6 km bort och de är många som kör till universitetet och dit går man på ca 20 min vilket tar lika lång tid som bil eller varför inte cykla, tar väl max 10 min men nej folk ska köra bil.

Dom säger att biltrafiken ska minska med ändå byggs de så du måste ha bil och gratis laddning av el bil på stan, ja de tog dom bort för flera år sedan och just nu verkar de inte byggas några nya laddnings ställen alls förutom på nya köpcenter som byggs lite här och var.

Av anon301768
Skrivet av Nioreh83:

I princip. Han är här och postar massa "biverkningar" och hur sjuk han blev en gång när han tog vaccin, och han därför aldrig tagit några vaccin efter det.

De enda jag sagt är dom biverkningar jag fick på 90 talet, och ja jag kommer ta sprutan så fort jag får bara för att nu är de bra mycket värre en de var på 90 talt.

De som retar mig mest är alla som tror att dom kan leva igenom de här utan att behöva följa dom rekommendationer som gäller, att de liksom ska lösa sig men dom ska inte behöva göra något.

Varför trappas restriktionerna upp hela tiden?
För att folk inte lyssnar och inte bryr sig utan lever vidare som om inget har hänt.

Av anon301768

Är väl sagt att de ska bli förbjudet i hela EU att sälja fossil bilar efter 2030.

Av anon301768
Skrivet av anon910:

Alla är vi olika , livet måste gå vidare guggen 8ch hela världen kan inte sitta instängd i evighet, det måste du förstå..

Om alla tänker så där kommer vi inte ha något liv att gå vidare till, just därför de krävs hårdare tag mot dom som inte bryr sig och tror att vi ska kunna leva ett normalt liv igen, alla som fortsätter att leva som inget har hänt kommer bidra till att de tar ännu längre tid och fler kommer dö i onödan.

Av anon301768
Skrivet av anon910:

Det är tur man är fiskare, då åker man till sin "egen" lilla sjö och pimplar och solar på sportlovet och där kan man tom ta sig en stänkare medans man utöver sin aktivitet. oh det bästa av allt, det är bara vi där.

Man ska inte "ÅKA" någonstans utan hålla sig hemma, just sånt här som gör att de sprids vidare, folk som säger att dom minsann bara ska åka dit och dit och där är man ensam och så vidare, men hur många gör de utan att stanna på hela resan nånstans och sedan när dom är framme undvika alla människor och inte gå och handla nånstans utan hela tiden undvika allt, de är inte lätt och blir man sjuk någonstans utanför sitt hem typ fjällstuga, sommarstuga eller andra ställen ja då är man på fel plats.

Skulle de till exempel bli en spridning i fjällen nu under alla lov då blir de tufft för sjukvården, finns noll resurser i fjällvärden och de blir ambulans helikopter om man behöver akut vård.

Och med tanke på hur pass få helikoptrar de finns så behövs dom till annat en att transportera människor som inte följt dom restreaktioner som säger att man ska inte resa mer en max 15 mil och inte utanför sin kommun.

Ibland tycker jag att folk som inte följer rekommendationer skulle få kraftiga böter.

Om alla gjorde som de är sagt så skulle de här gå över betydligt fortare.

Av anon301768

Kör med uBlock origin och pop up blocker så jag ser ingen reklam alls på någon sida, och jag vill inte se de heller, blir dock stora vita tomma block lite här och var men de gör inget.
Och epost använder jag tutanota och den släpper inte in nånting, inte ens från Microsoft som alltid hamnar i skräp post mappen.
Får bara sånt som inte är reklam, tutanota har otroligt bra skräp post filer.

Av anon301768
Skrivet av Nioreh83:

Som de flesta vaccin. Fullkomligt väntat och normalt

Jo så är de, sist jag tog var på 90 talet då dom första vinter virusen började komma, fick hög feber över 40 grader bara efter nån timme, låg sjuk i en dryg vecka, sen dess har jag aldrig tagit nått, alla på mitt jobb som tog sprutan då blev ordentligt sjuka, året där på fick vi inte ta nått för arbetsgivaren ville inte att vi skulle bli sjuka och ingen blev sjuk.

Av anon301768

Fördelen om man till exempel köper datorn i delar och låter stället där man köper datorn sätta ihop den då får man garanti på allting ifall något skulle hända, bygger du själv och nått går galet så har du ingen garanti alls, till exempel klantar dig med CPU och böjer några pinnar, jag har gjort de och då finns de ingenting man kan göra annat en försöka fixa eller köpa ny CPU.

Av anon301768

Nu visar rapporter att de som har fått vaccin har fått vissa biverkningar, med bland annat lätt feber.
Inom ett dygn kan det uppkomma lokal svullnad vid injektionsstället, låg feber, frossa, huvudvärk, muskelvärk, allmän sjukdomskänsla eller illamående. Symtomen ska dock avta inom två dygn, säger Therese Thunberg, biträdande smittskyddsläkare.

Av anon301768
Skrivet av landahl:

Hur blir det med vacciner när man hela tiden upptäcker nya mutationer? Är det bara att justera befintliga vacciner?

Tar väl längre tid eftersom dom måste ändra och göra om hela tiden och frågan är om den spruta man tar hjälper, problemet är väl att viruset är snabbare just nu, vi har ju knappt börjat ta sprutor och de finns redan flera mutationer.