Inlägg

Inlägg som anon301768 har skrivit i forumet
Av anon301768
Skrivet av oztin:

NHL 09 menar du?
Måste vara något fel på mina ögon isåfall

Har installerat PS3 emulator och då kan man spela NHL 15 men de är ju stor skillnad mot de som finns nu och de vore grymt med NHL 2021 till PC med grafik anpassat för PC, dom har ju både FIFA och NFL till PC så varför inte NHL, måste ju locka mer folk i världen en NFL till exempel som mest vänder sig till Amerikaner.

Av anon301768

Jag har själv en liten enklare Synology DS214se som jag tycker har funkat mycket bra, kommer ofta uppdateringar och de är ett bra gränssnitt så jag skulle nog välja samma märke igen om jag köpte nytt.
Jag har 2 st 4Tb diskar i min just nu och jag har också tittat på den du funderar på men de blir för dyrt helt enkelt, jag skulle nog vilja ha minst 6tb diskar eller allra helst 8tb och då drar de iväg, blir som att bygga en ny dator typ prismässigt.

Jag har istället köpt några externa 5tb diskar som jag kopplat in i nasen via usb så jag har gott om lagring, dock ingen backup på dom externa diskarna men jag försöker att ha de viktiga på nasens diskar.

Av anon301768
Skrivet av Fredag:

Ombedd via sjuksjöterska att ta ett test idag. Test icke tillgängligt, då inga tider finns idag.

Flyttar till ny komun innan nya tider finns lediga.

1177 har inga meddelanden till mig efter inloggning.

Så jag kan inte boka en tid idag. Bryter jag nu mot smittoskydslagen och riskerar påföljd?

Frågan må vara dum, men jag är inte insatt och är orolig. Har haft svårt att hitta information. Om någon vet så går pm eller svar i tråden bra.

Kan tillägga att brorsan är testad positiv och har symptom. Jag är symtomfri. Hans läkare ringde och sa att jag bör testa mig på lördag. Idag.

Vill personligen själv mest av allt få reda på om jag har antikroppar. Flyttar till sthlm på måndag.

Finns de inget självtest ställe där du bor?

Här i Umeå kan man åka till en plats utomhus där man kan göra en självtest, man sticker sig själv i fingret och lämnar sedan in testen på samma ställe och från och med nu på Måndag så kan man beställa hem en självtest via mina vårdkontakter som man gör samma sak med, stick i fingret och sedan skickar man tillbaka de via posten och man får svar efter ungefär 1 vecka.

Av anon301768
Skrivet av Json_81:

Det räknas sjuka per 100k människor på kommunnivå även om det inte bor så många där, matten är inte så svår

Helt rätt men nu gällde de hur många sjuka per landskap och där ligger Västerbotten högst i Sverige, de som blir fel sen är att dom jämför hela länder så de kan jag hålla med om är lite missvisande och gör att siffrorna blir lite överdrivna.

Av anon301768
Skrivet av snajk:

Jo, men Västerbotten är inte ett land så det är inte relevant att jämföra det med andra länder. Om min lägenhet var ett land så hade det varit det bästa landet att befinna sig i just nu för vi har 0 smittade per 100 000.

Du glömmer en viktig sak och de verkar många göra för att man ska kunna göra en mätning i de här fallet så måste de bo minst 100.000 invånare och jag tvivlar starkt att de bor 100.000 människor hemma hos dig.

Och de är exakt de dom jämför mot, hur många sjuka per 100.000 människor på en viss plats, skulle dom gå ner på en lägre nivå i Västerbotten så kan dom endast välja Umeå för där bor de mer en 100.000 människor, dom kan inte ta någon annan Kommun för de bor mindre en 100.000 invånare.

kriteriet för hela jämförelsen är att de måste bo 100.000 människor på de område dom jämför mot.

Av anon301768

Från artikeln i VK.

468 smittofall per 100 000 invånare är inte bara högt i Sverige utan även högt i jämförelse med resten av Europa. Det är svårt att få fram smittostatistik för specifika regioner i andra länder i Europa, så det kan vara högre smittspridning i andra europeiska regioner. Men när VK jämfört Västerbottens antal bekräftade fall per 100 000 invånare med samma siffror för andra länder visar det sig att det är betydligt högre smittotal i Västerbotten än vad det är i de flesta andra europeiska länderna. Om Västerbotten hade varit ett land skulle vi ha haft näst flest smittade per 100 000 invånare i jämförelse med 30 andra länder, bara Tjeckien skulle ha haft fler med sina 620 bekräftade fall per 100 000 invånare.

Av anon301768

Grafen är tagen från Västerbottens Kuriren där hela artikeln finns.

Av anon301768

Vore ju trevligt om dom kunde släppa NHL till PC igen.

Av anon301768
Av anon301768
Skrivet av _niko_:

Köp en nas, peta in diskarna där, stäng av burken... problemet löst.

Har sagt de också men de blir tydligen för dyrt, jag har 2st hemma.

Av anon301768

Från 1 Mars kan alla som bor i Västerbotten beställa hem en självtestkit som man sedan skickar tillbaka med posten, perfekt.

Av anon301768

Jaha nu har Västerbotten flest smittade per dygn i hela Europa per 100.000 invånare.

468 bekräftade covid-19-fall per 100 000 invånare hade Västerbotten under vecka 7. Det är med bred marginal flest antal smittofall per 100 000 invånare i Sverige och dubbelt så många som riket som helhet. Med så många fall utmärker sig Västerbotten dessutom i hela Europa.

Av anon301768

Finland verkar gå ett steg till nu, stänger igen samhället, restauranger m.m

Av anon301768
Skrivet av Leffe_B:

Frågan är ju om sacd låter bäst för att det är överlägset tekniskt, eller för att man gjort en korrekt modern remaster som har rätt dynamiskt omfång? Jag är ju övertygad om att alla remasters skulle kunna vara bättre än original om man inte gjorde loudness och kompression. Trots allt har tekniken gått framåt.

Vinyl kan vara fantastiskt, har själv ett hemmabygge med drivet från en lenco 75 och rega arm. Tycker tyvärr att att kostar mer än det smakar att hålla på med. Visst går jag igång på att det kan vara analogt hela signalkedjan, men i praktiken är det tyvärr dyrt och jobbigt.

Jag har gått från hembio till ren 2 kanals anläggning och jag lyssnar mycket på musik, har ingen tv längre utan de är musik som gäller och jag har nog kostat på långt över 100.000 på min nuvarande anläggning och de är värt varenda krona, musik kan man inte leva utan.

Skrivet av thu:

Den enklaste missen att göra är väl att det är så svårt att få samma ljudnivå på alla källor, det krävs inte så mycket skillnad innan vi automatiskt tycker att den som låter lite högre låter bäst. Därför loudness war fungerat.

Lustigt nog är det CD-utgåvan som har högst dynamik och sen är SACD/Vinyl ungefär likvärdiga varandra, beroende på utgåvor. Detta får mig att misstänka att testet kanske färgades av att ljudnivån diffat. Eller så kanske ni föredrar det mer komprimerade ljudet, jag vet att jag gör det ibland.

Ljudnivån är så klart olika men vi höjde och sänkte volymen så den var ungefär lika hela tiden.
När de gäller SACD vs CD utgåvan så tycker jag att SACD lät mycket bättre och vi var alla ense om de och eftersom vi lyssnade från samma källa (Oppo) så var de lättare att höra skillnaden, kollat runt lite på nätet angående detta och alla jämförelser jag har sett och hittat så vinner SACD utgåvan över Cd utgåvan.

https://www.sa-cd.net/showtitle/3030

Av anon301768
Skrivet av Mindfighter:

Bra så, du har ju själv använt mask ett par gånger, så då har vi en potentiell smittkälla mindre där ute! Om nu alla bara kunde resonera som dig så vore detta över om ett par veckor.

Jag har hållit mig inne sedan flera månader tillbaka, går bara ut för att få lite motion eller om jag måste handla mat, använt mask sedan början av December och engångs för de är de som rekommenderas, man bör inte ha en mask som man kan använda flera gånger, dom har gått ut med de här i Västerbotten att man endast ska använda engångs maskar så jag kör med dom blåa som finns att köpa lite överallt numera.

Av anon301768
Skrivet av Leffe_B:

Håller med i allt! Hifi är tyvärr en döende hobby då majoriteten lyssnar på utrustning som inte kan återge någon dynamik och därmed tjänar på loudness och kompression. Ett klassiskt exempel är ju dire straits brothers i arms där första utgåvan hade galen dynamik. Trumslagen i money for nothing dundrar verkligen till och ger en stor rymd och 3d känsla på ljudet i en bra anläggning. Det ironiska är ju att man. Inte tar till vara på att cd faktiskt är det väldigt kapabelt ljudformat med väldigt lågt brus, så att dra upp volymen på masterna är som du säger meningslöst.

En annan skiva som låter fantastiskt på original master är Depeche mode violator. Gillar också flertalet av mobile fidelity's masters av t.ex. Rush - Moving pictures eller Bowie.

Jag har Brothers in arms på Vinyl, både ny släpp och original utgåvan samt SACD och vanlig cd och vi gjorde en test hemma hos mig med några vänner.

Vi lyssnade via streaming från dator både Flac och från Tidal samt SACD och cd från Oppo BDP-95 spelare och sist från vinyl och då med Rega RP3 med Goldring 2300 puppa och Lejonklou Gaio - 2 RIAA steg.

Helt klart bästa ljudet var från SACD skivan men vinyl var inte långt efter och sist var helt klart streaming ljudet från dator och där var de svårt att höra skillnad från Tidal eller FLAC som var rippad från CD utgåvan.

Är dock svårt att få någon bra jämförelse eftersom de var från olika källor och med olika kablar och via olika ingångar i förstärkaren, körde med USB, XLR och RCA kablar.

Men de som var intressant var att just vinylen hade den bästa basen men de var de enda som var bättre, SACD utgåvan har sjukt bra ljud, men som sagt är svårt att jämföra speciellt beroende på vilka grejer man har men i min anläggning så är de nog vinyl som låter allra bäst, är ett mer levande ljud helt enkelt, mer rymd men de beror helt på vad du lyssnar på, massor med skivor som låter skit.

Veronica Maggio handen i fickan fast jag bryr mig finns i 2 utgåvor och de är natt och dag i mellan dom, den senaste 1xlp som släpptes låter skit, instängt ljud med noll rymd och burkigt ljud och jämför man sedan med den som släpptes först som är 2xlp så är de helt otroligt vilken skillnad de är, kan inte fatta hur dom kunde släppa den senaste utgåvan, är nog en av dom sämsta ljud mixar jag hört på en ny press.

Av anon301768

För 2000-3000 per år kan du köpa molnlagring på till exempel Megasync.

För 3020 kr per år har du 16 TB lagring.
Kör själv med 2 TB lagring där jag har backup på bilder, musik m.m, sånt som jag inte kan vara utan om något skulle hända.

Sedan har jag backup på 5 st 3,5 diskar men dom ligger inpackade i antistat påsar i en mörk garderob.

Backup är ett måste, skaffar du nas har du ju betydligt större säkerhet om någon disk skulle gå sönder, du förlorar ju ingen data, har du däremot diskarna i din dator och en går sönder ja då är de kört.

Av anon301768

Här är siffrorna för Västerbotten.

90 år+ - 33 avlidna – 32 % av antalet smittade i åldersgruppen.
80-89 år - 56 avlidna – 21,9 % av antalet smittade i åldersgruppen.
70-79 år - 19 avlidna – 5,6 % av antalet smittade i åldersgruppen.
60-69 år - 7 avlidna – 0,91 % av antalet smittade i åldersgruppen.
50-59 år - 2 avlidna – 0,14 % av antalet smittade i åldersgruppen.

Av anon301768

Håller mig till mina vinyl skivor, brukar ha Tidal Hifi nån månad då och då för att kopiera så mycket musik som möjligt som jag lagrar på min NAS, lyssnar mest på vinyl dock och mer och mer sällan på något annat.

Av anon301768

Skaffa en NAS och sätt in dina diskar i den, jag har 2 st NAS som står inne i mitt klädförråd och dom går 24/7, men använder jag dom inte går dom ner i viloläge, den ena är snart 8 år gammal och den går ännu och den nyare är ca 4 år och funkar också bra och jag har inte bytt diskar ännu.

I datorn har jag bara SSD diskar.