Inlägg

Inlägg som jimsan8923 har skrivit i forumet
Av jimsan8923

Min pump gjorde samma sak en gång och det var bara att rengöra impulser o dylikt så gick den igen men bytt nu men har hänt två gånger, så kan vara värt omprova

Av jimsan8923
Skrivet av Wasp:

Tjo, i söndags natt brann mitt och frugans hus ner. Vi båda och husdjuren kom ut men annars försvann i stort sett allting i elden.

Är det någon som vart med om detsamma som kan berätta hur processen går till? Just nu känner jag mig väldigt vilse och har ingen kontroll över någonting. Jag och frugan har börjat skriva ner vad som försvann men det är väldigt tungt psykiskt så det kommer ta tid.

https://i.imgur.com/MOjWJG0.jpg

Kan tyvärr inget om detta eller kan lämna fler tips än alla andra gjort. Vet inte själv vad jag hade gjort eller om jag klarat det lika bra som du gjort psykiskt, Men hoppas med handen på hjärtat att du/ni finner styrka och kan komma egenom det och att allt löser sig så smidigt som möjligt för eran del. Mina tankar finns hos er och skänker den styrke kram jag kan. beklagar sorgen och hoppas det blir en "mild"process för er <3

Edit:
Är det något som ni behöver så dra ett pm så hjälper jag så gott jag kan!

Av jimsan8923
Skrivet av anon910:

En ny 970 kostar idag på inet 949kr så jag skulle säga max 500kr,

Okej tack

Av jimsan8923

Värde på en samsung 960 evo

Hej undrar lite vad man kan tänkas få för en 960 evo 500gb m.2 disk ? Ett ungefärligt rikt pris kanske. Tack på förhand.

Av jimsan8923

Tackar för input ska kolla på dessa !

Skrivet av Masseman:

Du menar att han fyller 14 hoppas jag? Står 4 i ditt inlägg.

Nej. han är 4. Han har en viss stund han får sitta o spela om dagen, inget kostigt alls, Kan han spelet så kan han o han är bättre än mig på det. dock lirar jag själv bara pubg o det spelar han knappt alls. det är bygandet i fortnite han gillar mest.

Skrivet av Techyo:

Sorry för att jag avviker från trådens orginella syfte, men det är bara så att man märker högre fps än 60 även med en 60 hz skärm. Tänk såhär, 60 hz betyder att skärmens bild uppdateras 60 gånger per sekund. Om du har 60 fps betyder inte det att varje fps är exakt synkad med skärmens uppdateringar, och med mer fps så har skärmen en nyare bild att uppdatera sig med. (Inte för att en 4 åring skulle veta mycket om sånt här ändå :).

Nej visst håller med dig, men nu är han som sagt bara 4 o tror inte han bryr sig så mycket just nu, Men tack för input då det är en bra information.

PS: Aizu's delar ser bra ut, men det kan vara så att b450 kan behövas flashas för att kunna klara av 3000 amd serien. Brukas dock göras av återförsäljaren, vet att Webhallen brukar göra så.

Okej. tackar för infon. kör själv aldrig amd så det är bra info på det

Av jimsan8923

En ny dator till sonen

Hej. Hade behövt lite hjälp med en hyfsad amd maskin som klarar av fortnite o liknande spel hyffsat. Grabben blir 4 i november och har ockuperat min dator. Han spelar mycket fortnite och Roblox. Har även kört en del PUBG. Budget är väl inte den bästa men så billigt som möjligt. Han har en 60hz skärm som står så det behövs inte mer kräm för fps än 60 i alla fall. Tack på förhand.

Vet att grabben är liten men han är grym på att spela dator och jag tänker stötta honom i det.

Av jimsan8923

300+ frakt

Av jimsan8923

njuder gärna 1100kr plus frakt om det går o lösa ? vet att det kostar en del men det kan det vara värt.

Av jimsan8923

någon som spelar ikväll ?

Av jimsan8923

1100+frakt

Av jimsan8923
Skrivet av Mithras:

Det enklaste är att köra på bud, men jag skulle tippa att någon är villig att lägga upp till 700 kr för att få en potentiellt fungerande 990K

Skrivet av Superolle:

@jimsan8923: Jag förstår att det kan verka som att folk hackar på dig för att du inte tar dig tiden men de säger det ju bara ur välvilja. Det är ju ganska mycket pengar det handlar om för, även med hardtubing, relativt lite tid.

Sen att alla har olika livssituationer och prioriteringar är en annan femma. Ett alternativ är ju att sälja den och vara totalt öppen med situationen.

Jo men var ju lite därför jag fråga om den skulle vara värd något som ur mitt perspektiv en kass cpu då ja inte vet ifall den fungerar eller dylikt. Men det var som sagt bara en förfrågan o inget annat. O tycker i så fall att folk kan låta bli att klaga om du nu inte skulle vilja bjuda eller liknande. Men skit samma. Orkar inte dra i det längre o håller den så länge. Men tack för din feedback

Av jimsan8923
Skrivet av capolano:

Gör det när dina barn sover så bör det bara ta 30minuter

Då ska man väl kunna slappna av o ha lite tid med frun när man är väg 10 timmar var dag för jobb ??

Av jimsan8923
Skrivet av JohanssoN85:

@capolano: skulle helt klart ta MKT längre tid för mig iaf att tömma min loop och byta cpu+ny kylpasta och fylla loopen igen och sen måste han göra det igen sen när han har fått reda på om cpu´n funkar eller ej

men gör du det på 30 min så är det bara att gratulera, kör du custom loop med hard tubing själv?

Tackar för din backup och jag är inte som andra som återanvänder vätska o dylikt. Bor en bra bit från närmsta köpcenter där man kan handla batteri vatten eller dylikt. Men folk förstår nye att man inte alltid kan. Med det sagt så kan alla skita i denna fråga då det verkar bli mer problem än en fråga :/

Av jimsan8923
Skrivet av JohanssoN85:

nu tar det förmodligen ganska mkt längre tid att kolla om den funkar om han har en custom loop på den datorn han måste provmontera den på, kanske kan vara värt att åka till nån datorbutik som kan hjälpa att kolla om den funkar eller ej, man får säkert betala en slant för det, men bättre det än att hålla på och riva i en custom loop i onödan

Tack för förståelsen. Men nej finns ingen sådan butik i min stad. Är inte ute efter o tjäna några pengar på den heller då jag inte vet ifall den fungerar vilket den ska göra av den förra ägaren. Men skit damm. Den får ligga på hyllan tills den kan få komma till nytta eller testa den så den fungerar.

Av jimsan8923
Skrivet av anon201296:

Ifall den fungerar hade jag sagt 3000-3500kr men eftersom vi inte vet så tror jag som han första svarade att du ska vara glad om du får 500.

Skrivet av Savage_Gray:

då utgår man ifrån att CPUn är trasig och inte värd någonting.
Är den fungerande och hel så är den säkert värd 3-4 tusen.

Då är frågan - är det värd din tid (säg en halvtimme) för att kolla om CPU är fungerande eller icke om du nu får 3000kr för att kolla upp?

En annan fråga - tar det mer av din tid att svara i en forumtråd, än att kolla om CPUn funkar eller ej?

Skrivet av capolano:

Jag tror att alla har 30min att testa en CPU. T. Om. Bill Gates

Men vilken tur att alla vet hur livet ser ut för andra... men nu var det bara en simpel fråga och nej det tar lite mer än 30 minuter då jag har 2 barn som springer runt o ställer till med att tålamod inte finns sen en grabb som spelar på datorn.. men bra då kan den agera som något fint på hyllan i stället.

Av jimsan8923
Skrivet av anon201296:

Om du inte ens orkar testa den och kan säga att den fungerar så vet jag inte varför någon skulle köpa den över huvudtaget

Som jag skrev nedan. Har inte tid och orken finns inte när man har en liten dotter på 9 månader också..

Av jimsan8923
Skrivet av Ferrat:

Förstår jag det rätt så är det en CPU som du bytt ut för att den gick åt pipan och köpte då två, den du nu säljer är den begagnade som du inte testat och inte kan säga om den ens fungerar?

500kr är min gräns för när det är något trasigt som kanske går att fixa när det kommer till elektronik allmänt så däromkring skulle jag säga om du inte orkar kolla den, vilket om den funkar borde vara värd mycket mer.

På ett ungefär. Köpte 2 st när den ena sönder och har inte orken att testa den andra då det krävs tid och tålamod med hard tube kylning. Sen har jag en son som tar upp datorn största delen av dagen. Den skall vara fungerande men vet inte själv. Därför undrar jag om det är värt o lägga ut den till försäljning. Om inte annat kan den ligga på som plats tills jag kan få möjlighet o bygga upp en dator till som familjen kan ha..

Av jimsan8923

vad skulle vara ett skäligt pris för en 9900k

Hej har en cpu jag tänkte läggs upp marknaden: en 9900k som jag inte kan garantera att en fungerar då jag inte orkar ta ner kylningen på min nuvarande?! köpte en helt ny samt en begagnad då min andra gick åt pipan. Den jag tänkte sälja är delidad med koppar ihs och relidad. men har inte orken att kolla den. vad vore ett skäligt pris o släppa den för ? fick bild på cpu-z blan annat innan jag köpte den så den ska vara okej i alla fall. Mvh

Av jimsan8923

måste få veta ! kan gå till 90 grader vid 1.4 volt under prime 95 small ; är sugen på delid men vad tycker ni *?

Av jimsan8923
Skrivet av TaunyTiger:

Brukar toppa ca 35-36C, rumstemp, 22ish, +-2grader.
En 360mm(45mm tjock) radiator, och en 280mm radiator (60mm tjock och pushpull fläktar).
Kör också en aggresiv kurva vid 35C, inget som stör en när man spelar när fläktarna toppar ca 1200rpm.

kör sjölv fast rpm på 1200 och har aldrig nått över 33 grader vilket säger ungefär 10 grader över rums temperatur.