Inlägg

Inlägg som jimsan8923 har skrivit i forumet
Av jimsan8923

någon som lirar ikväll ?

Av jimsan8923
Skrivet av Harddrive:

Tänkte bara höra om det känns vettigt att uppgradera 8700K till en ny plattform intels nya eller Ryzen för kommande spel, t.ex. Cyberpunk.

Jag är inte ute efter att ha det senaste, utan mest ute efter att klämna in fler FPS, men känns inte som att prestandaökningen är värt det just nu?

För övrigt siktar jag även på ett 3080 eller 3090 kort när de kommer i höst. Är det bättre att jag lägger krutet på grafikkortet eller kanske ny skärm?

Ett annat alternativt är att jag deliddar och överklockar, har aldrig gjort det på denna p.g.a. just Intels fiasko med den dåliga kontakten med PCB:n på haswell.

Vad tycker ni jag ska göra?

är det inte bättre o skriva i vilken upplösning du kör samt vad du har gör gpu ?

Av jimsan8923

riktigt schysst o cleant bygge. sen är jag väldigt knäsvag för vita datorer så blir klart en 5 i betyg för min del

Av jimsan8923

Inte meningen o störa tråden. Men cpu heter i5 4670k och inte 4790k för det är en i7. Bara så att folk inte tror fel. Mvh

Av jimsan8923

Har ett msi rtx 2060 Ventus xs oC om det är av intresse ?

Av jimsan8923

Tackar

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Japp, har ett Asus Maximus XI Apex. Vilka inställningar vill du ha?

Går det inte lägga ner dom som en zip fil eller liknande ?

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Jag kör Large AVX2 för stabilitetstestning, Small AVX2 är lite för overkill på dessa hastigheter rent strömmässigt (snittar 240A).

Nej men även med 2 radiatorer och 6 st NF-A12X25-fläktar (bäst i test) på typ 90% PWM så är mitt vatten över rumstemperatur med ca 7c under spelande (även ett 2080TI i loopen). Då har jag en 60mm EK XE360 (också bäst i test sett till värmeöverföring) och en 40mm EK PE360. Att det tar längre tid beror på mängden vatten i systemet, det är den enda nyttan du får ut av att till exempel ha ett större reservoar (längre tid att nå termisk jämvikt). Om du har en bra temperatursensor i vattnet så bör du se skillnad på temperaturen när den nått jämvikt, förutsatt att du under det bästa scenariot är över rumstemperatur. Fler radiatorer och fler fläktar ökar ju din förmåga att avleda värme.

Kör Adaptive med 1.425v Turbo i bios och LLC 5 (ganska mycket vdroop, hamnar under 1.3v under Large AVX2). Snittar 50c med peaks runt 65c under spel. OCCT Large AVX2 ligger också runtomkring där. Med XMP-ram så är processorn stabil redan vid 1.395v set men jag kör en väldigt aggressiv överklockning på mina minnen så processorn tuffar på snabbare.

Vilket moderkort kör du med ? Är det asus är jag lite sugen på o få se dina inställningar

Av jimsan8923

Vatten block till rtx 2060 msi Venus xs oc

Hej. Finns det någon som vet ifall det finns block till dessa korten ? Är ju en referens PCB och har hittat på Ali express o liknande men känns surt o beställa hem o det inte skulle passa. Finns det någon som har någon idé om det finns något block som passar ?
Tack på förhand mvh

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Du tänker nog lite fel där? Även om just tre radiatorer för en enda CPU är lite overkill så kommer ju tre radiatorer alltid vara kallare än en radiator, förutsatt att du tillför tillräckligt med värme in i vattnet från CPU och/eller GPU för att hålla vattnet över rumstemperatur i båda lägen. Vattnet når termisk jämvikt vid två helt olika temperaturer.

Om han redan har dem är det ju verkligen onödigt att ta bort dem.

@jimsan8923: Koppla in din GPU i loopen igen Pusha systemet lite mer. Finns säkert mer prestanda att hämta om du så önskar. Jag kör min 9900KS @ 5.3 GHz Core/4.9GHz Cache. Kylningsmässigt skulle jag lätt kunna trycka upp den i 5.4 GHz men då börjar spänningen närma sig taket för vad som känns rimligt.

Vad kör du för vcore och vilka temps får du ? Bytte gpu för trodde först det var den som crashat. Bytte allt o inget fungerade tills jag bytte till min nuvarande 9900k så ska se om blocket jag hittat passar mitt rtx 2060. Annars får jag hitta en ny gpu

Av jimsan8923
Skrivet av Knotvillage:

Känns som sagt jävligt överkurs. När vattentemperaturen väl planat så får du nog ingen skillnad av att plocka bort 2 av dom.

Nej möjligt. Kylde ju dock gpu innan med så. Sen älskar jag när det är svalt o tyst

Av jimsan8923
Skrivet av Knotvillage:

Går aldrig att jämföra custom med luft. Jag sänkte 11 grader mellan D15 och 360/45 kylare.

Nej det vet jag. Sitter med d5 pump och 3 st 360 radiatorer. Varav en är 60mm .

Av jimsan8923

@Knotvillage: jo tack jag vet. Hade gpu innan i loopen med men sålde den o trodde att det var den som gett upp. Bytte ut allt utom minnen som jag behöll o visade sig att cpu gav upp för mig :/ gick från 8700k till 9900k o det kan jag lova var en rejäl skillnad😁 men samma temp nu på 9900k som 8700k hade så är jag nöjd men vet inte om jag kanske klarar mig på luft, ska göra ett försök i morgon med direct die kylning, o ge den mig mig mer än 5 grader i vinst så behåller jag vatten kylningen

Av jimsan8923

Funderar på o sälja min hardtube kylning o satsa på en aio i stället vad tror ni ? Känns lite väl o kyla en 9900k med 3 st 360 radiatorer . Visst det är svalt men behöver jag det ?

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Du hade LM + koppar-ihs redan innan eller? Isåfall förvånar det mig inte så mycket, IHS:en är ju det största hindret temperaturmässigt, att lappa där kanske ger dig 1-3c och det är ju inom felmarginalen oftast.

Det där med minnen beror nog på att folk monterat lite taskigt (typ skruvat åt helt på en skruv istället för att skruva ner alla lite i taget) och antagligen fått dålig kontakt med socket-pinsen.

Ja det stämmer. Jo men fick ner att ca 10 grader o jämnare temp mellan kärnorna . Får testa nästa gång jag tar ner systemet med direct die. Känner jag mig själv rätt så blir det nog till helgen o dra lite nya rör med

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Skulle kunna vara dålig kontakt just där ja.. både IHS och die är ju ojämna utan lappning, solder kompenserar ju för detta men med LM är det lite mer känsligt. För min del är kärnorna 3-6 ca. 5 grader varmare än 1, 2, 7 och 8 men jag misstänker att det är ganska naturligt i och med väldigt hög värmedensitet just i mitten. Jag har inte lappat min die men har övervägt det!

Satte mig igår kväll och lappa koppar ihsen samt cpu die . Inga större ingrepp men lite i alla fall och la om LM så nu ligger jag runt 45 grader i spel och 65 i prime 95 , aida64 och real brunch. Klocken är 5.0 på 1.3 som högsta uppmätta vcore. Testat 5.3 lite snabbt med 1.42 vcore och då hamna den runt 86 grader i prime95. Dom graderna fick jag innan jag lappa lite på ihs och die. Vågade inte köra direct die då jag läst att några fått problem med minnen efter detta.

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Skulle kunna vara dålig kontakt just där ja.. både IHS och die är ju ojämna utan lappning, solder kompenserar ju för detta men med LM är det lite mer känsligt. För min del är kärnorna 3-6 ca. 5 grader varmare än 1, 2, 7 och 8 men jag misstänker att det är ganska naturligt i och med väldigt hög värmedensitet just i mitten. Jag har inte lappat min die men har övervägt det!

kommer ge mig på detta ikväll och kör ju med en koppar ihs men funderar på direct die kylning.

Av jimsan8923
Skrivet av Apothysis:

Hur mycket du vinner på det beror mycket på processorn. I samband med att jag gick från en AIO (Corsair H150i), Kryonaut och stock IHS till EK Velocity Strike, direct die och Conductonaut så gick mina temperaturer ner ca 20c, ännu mer idag då jag bytt över till ett Optimus Foundation-block. Skulle säga att du i alla fall kan förvänta dig cirka 10-15c. Det här var på en 9900KS och jag skulle själv påstå att 9900K/KS är den bästa kandidaten för direct die bland dagens processorer med flytande metall-pasta (Conductonaut eller liknande), det låser verkligen upp överklockningspotentialen då det i 99.9% av alla fall är värme som begränsar överklockningen, inte spänning.

Optimum Tech på Youtube har en jämförelsevideo med en AIO (Kraken X52) före och efter direct die och han fick cirka 13c lägre temperaturer i snitt.

Kan "kallt" rekommendera direct die så länge du även planerat att köra liquid metal för att optimera det till fullo, med vanlig kylpasta är det inte lika värt.

Okej okej. Känner mig nästan tvungen o prova för kärna 2&4 går nästan 11 grader värmare än alla andra. Stressade ihop det hela då jag inte haft dator på någon månad o cpu var det sista jag felsökte. Kan det vara kass lm mellan die och ihs som gör detta ?

Av jimsan8923
Skrivet av Knotvillage:

Du tjänar inte lika mycket som en CPU med pasta under IHS. Men vill du bli av med garantin så kan du kanske sänka 5 grader.

Nej det vet jag. Gick från en 8700k mot en 9900k i från RAUF här på forumet. Den tuggar på bra och är redan delidad. Sitter med en ram för direkt die mount men inte gjort det än bara .

Av jimsan8923

Ingen här som kör direkt die kylning ? Har ramen hemma och funderar på det. Tjänar man. Ångrar grader ?