Inlägg

Inlägg som jimsan8923 har skrivit i forumet
Av jimsan8923
Skrivet av teanox:

Ja de är väl då frågan blir ifall det moderkortet har allt du kräver av det ^^ 2x pci-e 16 slots, ett par 8 och 4, 2x m.2 slots och bra VRMs, behöver du värre saker så är det bara du som kan tycka och tänka där

Tycker dock själv att det har precist allt man kan behöva för ett hemma system som inte ska agera workstation.

Kör en enkel m.2 så är ute hur VRM ligger i gentemot dom andra. Klockar väl inte hårt direkt men ska ju klara samma som föregående moderkort. 5.2 utan bekymmer under 1.4 v kan det bli bättre så är det klart att det är kul. Men just nu känner jag mig less på asus då jag haft 2 ROG kort som gett upp. Köpte ett asus prime z390-p som inte ens går att starta med. Gjort all felsökning ihop med inet.se och dom säger med att det är moderkortet som gett upp/aldrig fungerat. Därför funderar jag på gigabyte .

Av jimsan8923
Skrivet av Dassh:

Gigabyte är så mycket bättre.

Skrivet av teanox:

Skulle testa gigabyte istället, Asus har... Under dem senaste åren blivit väldigt mycket sämre på produktkvalité mot hur dem var förut, Asus var ju ett riktigt synonym till kvalité, det är dem inte direkt idag tyvärr.

Okej. Vad tror ni om ett arous elits då ? Funderarde på maximus XI nämligen

Av jimsan8923

Nytt kort till en 8700k

Hej som rubriken lyder så söker jag nu ett nytt moderkort. Har tidigare haft 2 st asus strix kort varpå bägge gett upp. Nu letar jag efter något i z390 modellen. Har funderat på deras maximus modell men samtidigt gigabyte modell. Vad hade ni föredragit ? Mvh

Av jimsan8923
Skrivet av aToria:

Vad är det för vattenblock? Jag är ute efter ett och kan tänka mig att byta min kylare mot ditt block.

Edit: Ska tilläggas att jag givetvis har ett Evga gtx 980 ti sc+ acx 2.0+

Sålde kortet precis till personen ovan dig så kontakta honom om eventuell affär . För övrigt är det ett block till titan x maxwell som har samma PCB som standard PCB gtx 980 ti har. Hel tyckt med back Plate

Av jimsan8923

blocket kan du sälja vidare då det är värt ett par hundra i alla fall

Av jimsan8923

En vecka sen då datorn tvärdog när sonen spelade gta. Sen trodde jag det var gpu så köpte mig ett rtx 2060 på marknaden här då jag kunde köra med den inbyggda grafiken . Fick bild sen dog datorn o får ingen bild alls numera och upptäckte att en pinne var av i CPU socket. Så nog fungerar det men har inte mage o sälja det som fullt fungerande då jag inte kan prova det just nu. Testade det igår i pappas dator med bild som gick galant. Är nog moderkortet mitt som gett upp bara. Lägg ett bud så ser vi vart vi hamnar

Av jimsan8923
Skrivet av chrippe7:

Riktpris på grafikkortet? Har ett 980 Ti EVGA SC ACX där grafikkortet är trasigt men kylare funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Lägg ett bud. Fungerade sist jag använde det men kan inte testa det nu då jag inte har ett fungerande moderkort tyvärr. Fick bild på det när jag testade men inte stressat det då jag inte hade möjlighet o koppla in kylning på det .

Edit: testade det i pappas dator o gav bild o kom in i Windows

Av jimsan8923

Z370/z390 S: evga gtx 980 ti med block

Hej som rubriken lyder söker jag akut ett nytt moderkort antingen z370 eller z390 då mitt nuvarande pajat tyvärr. Inga dröm priser för då kan jag köpa nytt. Snabb affär önskas. Kan åka en bra bit inom Blekinge tack på förhand!

Har även ett gtx 980 ti eviga sc acx 2.0 med ett titan x vattenblock på. Ingen original kylare finnes. Därför anser jag detta som defekt men kan bytas eller säljas om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av jimsan8923
Skrivet av gabriel15:

Kan fungera med smältlim eller tejp.

En ytmonterad kondensator är lite krångligare att löda.

Okej. Hade behövt hjälp i vilket fall för när det väl gäller skakar jag mer än en 90 åring på handen :/

Av jimsan8923

Lödning på gpu runt Karlskrona ?

Hej. Tänkte kolla om det finns någon som kan hjälpa mig att löda vissa delar på ett gtx 980 ti kort ? Eller tips mottages. Kondensator och något mer som ramlat loss .
Tack på förhand

Av jimsan8923
Skrivet av crew seven:

Tjena stod och choppade lite sallad till middag här måste ha stått i helt andra tankar för jag hade lillfingret lite för nära kniven då jag nu sitter här med ett litet jack längst fram i lillfingret. Jag har haft plåster på i kanske 2 timmar men det blöder fortfarande när jag bytte plåster nu. Så två timmar har gått och det blöder fortfarande hur länge ska man vänta innan man åker in om det inte slutar att blöda?

Postar bilden här också sår

Jag som jobbar som kock säger bara en sak. Lite papper med tejp eller plåster så blir det bra. doppa gärna fingret i grön såpa med ljummet vatten eller hand sprit så det blir rent kan svida men gör susen annars gör det ont i morgon o är inflammerat troligtvis. Lycka till

Av jimsan8923
Skrivet av Aqua_HeaD:

Har inte mycke prylar liggandes, men bara för sakens skulle så är jag beredd att ge ett bidrag till @snowyqueen87 via Swish. Avskyr falska människor som skor sig på andras bekostnad. Tycker synd om sonen som garanterat var väldigt förväntansfull och så får stackaren benen undansparkade.

stor eloge till dig men frågan är om vi kan göra en ny tråd om detta som en sorts hjälp. hela min juk gick åt att fixa med datorer till hela barnen så kan ha en o annan del liggandes. typ moderkort med 2500 cpu o 8 gb ram.

Av jimsan8923
Skrivet av anon317318:

Köpte en speldator till pojken i julklapp men den fungerar inte bra på dom spelen som han vill kunna köra, det är minecraft, fortnite, overwatch och the ark.
Jag har förstått att det måste bytas ut lite delar i den, men vilka och till vad?
Det som finns i datorn är

Windows 10 Home
Grafikkort NVIDIA: GeForce GT 730. 64-bit Uppdateringsfrekvens 120 Hz
Processor: AMD A6-6420K APU with Radeon(TM) HD graphics 4,00 GHz
RAM-minne: 4,00 GB
Spelare: DVD-/CD-ROM-enheter
Nätverkskort: Realtek PCle GbE Family Controler
Hårddisk: 1 TB
1 HDMI in
7 USB
2 DVI
2 Hörlursuttag
2 Mikrofonuttag

Kan vi inte alla hjjälpas åt med delar liggandes till en dator så pojken får spela ? tycker vi alla borde göra en insats om vi kan för att hjälpa till. hoppas alla förstår.

Av jimsan8923

God jul alla glada o frina människor. detta forum är som en extra familj o önskar er en god fortsättning:)

Av jimsan8923

står det fortfarande mellan dessa alternativ eller finns det bättre ? kanske mer värt o hitta ett begagnat kort som ger lite mer ?

Av jimsan8923
Skrivet av fantomsmurfen:

en tackar o bockar vad vore en jul utan födelsedag o jul utan swec ?

Av jimsan8923

så här dagen innan jul när man fyller år så får det bli en flaska black velvet samt ett smak prov av alla dess sorters jul öl önskar en god jul o ett gott nytt

en får lägga till en liten bra bit som är skön Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - S.O.B. (Official Music Video) - YouTube

Av jimsan8923

Cleant som vanligt

Av jimsan8923

Någon/några som är lite sugen på missions ihop eller bara lite kul spel ? spelar ingen roll om du är bra eller dålig. mest för skojs skull. gärna någon som är 25+ men inget måste.

Av jimsan8923

Finns datorn kvar?