Inlägg

Inlägg som iMacKalle har skrivit i forumet
Av iMacKalle

Stryktipsförslag

@AMD-FX:

Nu när det vimlar av "Matchfixare" finns inga säkra vinnare.

Av iMacKalle

Stänga av stavningsfunktionen på iMac

Skrivet av Exxovion:

Nej du är inte ensam. Tycker också den är irriterande.

Har dock inte kikat på hur man stänger av den automatiska ersättningen.

Jo det gör man inne i Systeminställningar- Tangentbord där man bockar ur/i Rätta stavning.

https://s26.postimg.cc/t6ys1sgax/Sk_rmavbild_2018-05-06_kl_19...

Av iMacKalle

Irriterar mig på inbyggda stavningsfunktionen på min iMac

Hej.

Jag märker att jag blir irriterad över automatiska stavningsfunktionen på min iMac.
Redan vid bokstav 3 föreslår datorn ord som inte är i närheten av de ord jag skriver, med påföljd att jag tvingas efterredigera in rätt ord. Detta är irriterande, varför jag har bockat ur funktionen, men då gäller det att alltid stava rätt.

Är jag den enda som irriteras över detta, om inte, hur har ni löst problemet.
Som språk har jag Svenska Pro

Tacksam för tips.

Av iMacKalle

Drönare

Du får inte alls flyga där du vill och "Luftis" lär styra upp reglerna ännu mer efter alla incidenter som hänt där stora passagerarflygplan på både Bromma och Arlanda tvingats stanna kvar på marken för att någon snorunge kört drönare innanför kontrollerat område CTRL där bara flygtrafik som fått tillstånd från tornet får vistas. Ge dom 10000:- i böter och ta drönaren från dom så försvinner dom.

Av iMacKalle

Om ett år har detta vansinne upphört.

Det kan knappast var ländernas skyldighet att bygga ut posthanteringen så de som köper skräp från utlandet som vill återlämna varorna skall belasta posthanteringen. Dessutom riskerar butiker att försvinna som gör deras centrum till ödeplatser med tusentals arbetslösa. Så fort kunderna ser att det kostar dom extra att returnera varor som dom var missnöjda med kommer dom aldrig mer köpa över nätet.

Av iMacKalle

Vilseledande gamla artiklar

Skrivet av Curemylife:

@iMacKalle: Beställ direkt från Apples sida och konfigurera själv, många gånger så byggs den åt dig, nyare än så blir det inte. Men å andra sidan, om den har samma huvudkomponenter så spelar det väl ingen roll vilket datum den sattes ihop. På samma sätt som alla andra produkter som står utan bäst före-datum.

Exakt, det gjorde vi också. Vi byggde ihop min iMac tills jag var nöjd med konceptet och detta gjorde vi i början av mars 2018. Ingen skall inbilla mig att hon tog prylar som var gjorda första kvartalet i 2018 vilket hon borde gjort eftersom jag köpte prylarna då, utan hon prackade på mig gamla prylar från 2017 som kanske var gjorda i första kvartalet, alltså ett helt år gamla. Att Apple slutat ange kvartal är för att kunderna inte skall se att Apple prackar på dom gamla prylar. Dålig stil från Apple.

Av iMacKalle

Dagens artikel med gammalt datum.

Skrivet av Gorian:

@iMacKalle: Publicerad 2017-06-05...

Ingen ny iMac har lanserats idag.
https://macworld.idg.se/2.1038/1.683930/nya-imac-battre-grafi...

När jag läser dagens DN så är jag bergsäker på att artiklarna är från dagens datum, således borde dagens artiklar i MacWorld som ligger framför näsan på en vara dagsfärska och inte ett år gamla.
Inte konstigt att läsarna blir förvillade.

Av iMacKalle

Comhem

Jag bor i en Comhemfastighet med Comhems alla prylar och förmodligen därför har aldrig några problem och supportern svarar inom rimlig tid de få gånger jag behöver prata med dem. Så jag är nöjd.

Av iMacKalle

Nya iMac:s

Skrivet av nisse33:

Den datumbeteckning du får upp under "Om denna dator" anger bara när den modellen introducerades på marknaden första gången. Det är alltså inte tillverkningsdatum. Tillverkningsdatum kan man få reda på genom serienumret (det finns webbsidor som avkodar detta så man får fram tillverkningsvecka).

Apple förannonserar aldrig nya datormodeller (utom i vissa specialfall som t ex när de nyligen gick ut och sa att nya modulära MacPro INTE kommer i år). Däremot kan man ibland få tillbaka pengar om man köpt en dator precis före en prissänkning t ex. Oklart om detta gäller 7 veckor.

Modern elektronik blir ALLTID bättre och billigare med tiden och vill man göra ett bra köp så får man söka info själv om vad som kan tänkas komma framöver. Många Mac-sidor ger rekommendationer om vilka modeller som man bör undvika pga kommande uppdateringar.

Var har du sett att Apple kommer med nya iMacar idag? Du kan ju definitivt vänta med att känna dig lurad tills det verkligen kommer en ny modell och du ser vilka specar den har. (Ibland innebär en ny modell bara att man höjer klockfrekvensen 0,1GHz och en prisjustering...)

Jag läste artikeln i MacWorld

https://s26.postimg.cc/uoze4nlzt/Sk_rmavbild_2018-04-30_kl._0...

På alla mina tidigare iMac:s har det angetts kvartal när datorn är gjord Late 2011 exempelvis och då är det väl inte så konstigt om jag undrar varför det bara står årtal 2017 på nya iMac:s.

Av iMacKalle

Köpa ny iMac kan vara gammal och utgående modell?

Det jag retar mig på är att man vet aldrig om ny iMac är gjord på våren, sommaren eller på hösten som min tidigare iMac som var gjord mid 2011 som också står tydligt "Om denna dator"

Min nya iMac står bara årtalet 2017. Det innebär att min nya iMac jag köpte i mars 2018 kan vara drygt ett år gammal.

Hade dessutom Apple meddelat att nya iMacs kommer den 30/4/2018 då hade jag naturligtvis väntat 7 veckor.

Det känns som att jag köpt en utgående modell av iMac för 25000:- fast Apple visste att det skulle komma sprillans nya iMac den 30/4/2018.
Jag känner mig faktiskt lurad.

Vad tycker ni.

Av iMacKalle

Dragspelsaffär på tradera, inte mottagit räkning från tradera

Hej.
För ett par år sedan ville jag sälja mitt dyra Dise knappdragspel och blev tipsad att göra detta genom Tradera. På 1920 talet fanns "Hästhandlarna" som man skulle akta sig för. Det jag inte visste var att dagens "Hästhandlare" är "Dragspelshandlarna" som hänger på Tradera och Blocket.

Tjejen på Tradera lärde mig att det måste stå ett fast pris och ett lägsta pris och om inte dessa uppnåddes betalade jag ingenting, eftersom det inte blev någon affär.

Det jag inte heller visste om var att "Dragspelshandlarna" kompiskörde som inte lade något bud, men sista dagen ringde mig och försökte göra en deal bakom ryggen på Tradera så jag slapp betala Tradera och att dom fick spelet billigare som hoppade av i sista sekunden. Minuten senare ringde en annan Dragspelshandlare (Kompisen) och erbjöd sig köpa spelet till ett lägre pris.

Jag satte in en ny annons där jag bara angav ett fast pris.

Sista dagen ringde en köpare som accepterade priset. Eftersom han ville se och provspela spelet ville han komma hem till mig. Jag bad honom att ta med sig kontanta pengar vilket han gjorde och köpte spelet efter att ha provspelat. Alla blev med andra ord nöjda och belåtna.

Det har nu gått över två år utan att jag fått någon räkning från Tradera, beror detta på att köpet gick aldrig genom Tradera.

**bort//mod**

Av iMacKalle

Kontorsstol

I förra veckan köpte jag en kontorsstol (Stirling) i skinn för 3995:- plus moms hos AJ Produkter AB. Butiken ligger vägg i vägg med Kinnarps i Sickla.

Jag blev jättenöjd.

https://s26.postimg.cc/aw3rvlx6h/Sk_rmavbild_2018-04-24_kl._1...

Av iMacKalle

Går inte

Skrivet av Sjoooberg:

Spela in när du sätter den i viloläge.

Du kan inte använda datorn när den är satt i vila. Allt fungerade på gamla iMac från 2011 utan "Blånkljud"

Av iMacKalle

"Blånk" Ljud

Skrivet av iMacKalle:

Hej.

2011 när jag köpte min förra iMac passade jag på att köpa Harman/Kardon högtalare som fungerat perfekt utan konstiga ljud.

För två månader sedan köpte jag en ny iMac som gav ifrån sig ett konstigt "Blånk" Ljud när den gick i vila. Ljudet är ett systemljud som inte går att ändra på.

Jag kontaktade AppleSupporterns Senior Advicer som inte kom på varför oljudet fanns som konstaterade att jag fick göra ett återköp, så han kopplade mig till återköpsavdelningen där en tjej ringde till Apple i Irland som godkände återköpet.

Jag behövde ny iMac så tjejen kopplade mig till en försäljningsavdelning i Grekland ??? där jag fick prata med en urtrevlig svensk tjej som tillsammans med mig snickrade ihop en iMac som passade mina behov.

En vecka senare kom det en budfirma som skulle hämta den återköpta datorn. En timme senare kom ett annan bud från samma firma med den andra datorn. Det var bra timing.

Jag var naturligtvis nyfiken på om den nya datorn också hade några "Blånk" ljud för sig, vilken den hade. Jag började kolla kablarna på baksidan. När jag drog ur kabeln till högtalarna försvann "Blånkljudet"

Jag ringde omedelbart AppleSupportern som inte visste varför min iMac från 2011 i 7 år aldrig gav ifrån sig några "Blånkljud" och nu två sprillans nya iMac. "Blånkar". Han menade på att mina högtalare var för gamla så jag drog ur alla kablar och har högtalarna som prydnad på hyllan ovanför datorn.

Jag hittar inga drivrutiner för Harman/Kardon. Kan det vara så att mina högtalare borde fungera utan "Blånkljud" om jag hittar drivrutinerna, eller tvingas jag ha dom som prydnad. Dom kostade trots allt 2500:- när jag köpte dom.

Någon som är bra på sånt här.

Tack.

Tack för att du svarar.

Alltså. Högtalarna fungerade perfekt utan oljud på min gamla iMac från 2011 men inte på den nya. Frågan är då Varför och går problemet att lösa.

Av iMacKalle

Ny iMac ger ifrån sig konstigt "Blånk"ljud när den går i vila.

Hej.

2011 när jag köpte min förra iMac passade jag på att köpa Harman/Kardon högtalare som fungerat perfekt utan konstiga ljud.

För två månader sedan köpte jag en ny iMac som gav ifrån sig ett konstigt "Blånk" Ljud när den gick i vila. Ljudet är ett systemljud som inte går att ändra på.

Jag kontaktade AppleSupporterns Senior Advicer som inte kom på varför oljudet fanns som konstaterade att jag fick göra ett återköp, så han kopplade mig till återköpsavdelningen där en tjej ringde till Apple i Irland som godkände återköpet.

Jag behövde ny iMac så tjejen kopplade mig till en försäljningsavdelning i Grekland ??? där jag fick prata med en urtrevlig svensk tjej som tillsammans med mig snickrade ihop en iMac som passade mina behov.

En vecka senare kom det en budfirma som skulle hämta den återköpta datorn. En timme senare kom ett annan bud från samma firma med den andra datorn. Det var bra timing.

Jag var naturligtvis nyfiken på om den nya datorn också hade några "Blånk" ljud för sig, vilken den hade. Jag började kolla kablarna på baksidan. När jag drog ur kabeln till högtalarna försvann "Blånkljudet"

Jag ringde omedelbart AppleSupportern som inte visste varför min iMac från 2011 i 7 år aldrig gav ifrån sig några "Blånkljud" och nu två sprillans nya iMac. "Blånkar". Han menade på att mina högtalare var för gamla så jag drog ur alla kablar och har högtalarna som prydnad på hyllan ovanför datorn.

Jag hittar inga drivrutiner för Harman/Kardon. Kan det vara så att mina högtalare borde fungera utan "Blånkljud" om jag hittar drivrutinerna, eller tvingas jag ha dom som prydnad. Dom kostade trots allt 2500:- när jag köpte dom.

Någon som är bra på sånt här.

Tack.

Av iMacKalle

Alkohol

I kvällens DN kan man läsa om att han klagade på för mycket festande som inte är så lätt att undvika i hans gebit som var orsaken till varför han ville lägga av, men tydligen inte lyckades med.

Av iMacKalle

Applands Spar

Skrivet av Ozzed:

Sparkonto hos Upplands Spar. #Yolo!

Jag fick svar på mitt mejl till dem där dom meddelar att man får bara ha ett konto med högst 50000:-

Av iMacKalle

Ingen Smartphone

Jag klarar mig utmärkt med min gamla ELF Ericsson. Allt annat gör jag på min iMac.

Av iMacKalle

Luktar väldigt märkligt.

Skrivet av Limpanax:

6% på obundet sparkonto, luktar väldigt märkligt

Håller med dig och så har dom bara en liten lokal i Danderyd.

Av iMacKalle

Upplands Spar

Skrivet av Ozzed:

Sparkonto hos Upplands Spar. #Yolo!

Det var inga dåliga räntor dom erbjuder, men frågan är om det är värt risken att dom inte ger insättningsgaranti. Hur resonerar du.