Inlägg

Inlägg som killawife har skrivit i forumet
Av killawife
Skrivet av Sarato:

Varför du inte direkt gav oss korrekt information gör ju såklart att det blir svårare att hjälpa dig.

Troligtvis för att han redan visste att han inte kan få ut nåt den "riktiga" vägen och ville väl se om nån hade andra förslag.

Till ts:
Cdon tar inget ansvar här då du egentligen inte köper varan av cdon utan av företaget som sålt den. Det verkar ha lagt ner så det finns ingen att ställa några krav till mven om du hade haft rätten att göra det, vilket du inte har. Lämna in scootern på en verkstad så lagar de den åt dig. De är inte så komplicerade att laga och det enda som är dyrt är batteriet.

Du kan även använda köplagen och se om du kan klämma dit säljaren istället men det brukar vara svårt.

Av killawife

Nånting har nog hänt i tillverkningsprocessen av moderna glasögon för dom blir fan skitiga oavsett om man rör glasen eller inte. Jag minns inte att detta var ett problem tidigare. Jag använder mig själv av specsavers då det är billigt och enkelt. Har inte haft mer problem med repor med dom än med vanliga, betydligt dyrare butiker. Och när jag säger dyrare så är det egentligen nästan otroligt vilken skillnad det är. Med specsavers kostar mina glasögon ca 2500:- och då får jag två par. Med andra optiker landar priset på runt 8-10.000:-. Och det är ju inte så att jag märker nån skillnad direkt. Så risken att jag går tillbaka till dessa är försvinnande liten.

Men vad jag förstår är en av anledningarna till att det är billigt just att man kan välja kvalitet på glasen. Väljer man den dyrare kvaliteten så blir priset nästan dubbelt så högt. Men då brukar glasen vara tunnare, lättare och mer reptåliga. Det är dock högkomprimerade vilket ibland kan vara lite jobbigt för ögonen om man som jag är känslig för det. Jag får alltid välja mellankvaliteten pga detta.

Av killawife

Vad heter återförsäljaren?

Av killawife

The skeleton key - New orleans, voodoo, mysko hus. Lite småpirrigt ibland men inte så mycket. 6/10

Av killawife

Om du redan har fått varan levererad så är det nog kört för företaget. Du har nämligen inga skyldigheter att leverara tillbaka något åt dem och de lär knappast åka från Spanien till Sverige för att hämta det. Vad jag förstår av KKL så handlar detta bara om INNAN man faktiskt har levererat varan. Efter att kunden tagit emot den så bör det rimligtvis vara för sent för företaget att ångra sig. Det finns iofs något som kallas "OND TRO" som man skulle kunna åberopa. Å andra sidan så gäller inte KKL här, utan EU's regler och de kan vara annorlunda. Rent praktiskt tror jag inte du behöver oroa dig dock.

Av killawife

Firmware är ju en uppdatering som även tillverkaren rekommenderar så det vore helt otroligt om det inte täcktes av garantin såvida man inte har gjort ett fel, typ laddat in fel firmware eller så.
För användare är ju apparaten brickad men tillverkaren kan ofta fixa detta. Det görs ju sällan nuförtiden dock då det är slit och släng som gäller, men när jag jobbade på Biltema så kunde vi ladda in ny firmware i deras elcykel-controllers(på vissa) och det fanns en funktion för att göra det även om man inte fick kontakt med controllerns gamla firmware. Jag gjorde aldrig detta dock, jag bara läste infon. Biltema var nämligen för snåla för att förse mig med en laptop, lol!

Av killawife

En del bankk-kort har ett inbyggt bedrägeriskydd, så om man blivit blåst så kan man göra en s.k cashback. Detta funkar även med swish. Så kolla vad för konto som är bundet bundet till swishen och hör med banken.

Av killawife

Knock at the cabin - Väl filmatiserat och spännande. Dock givetvis flummigt värre, precis om det mesta från regissören. Men helt ok spänning. 7/10

Av killawife

Mycket trevlig resa. Tack för detta.

Av killawife

Indiana jones and the dial of destiny - Meh är väl allt man kan säga. Lite coolt att de har kunnat föryngra Indy men det är väl den enda riktiga behållningen med filmen. 5/10

Av killawife

Talk to me - Ny variant av Ouija-board eller anden i flaskan skräckis. Faktiskt riktigt bra. 8/10

Av killawife

Mystic river - Äldre thriller/drama regisserad av clintan. Massor av bra skådisar och bra story. 8/10

Av killawife

Vilken dåre. Givetvis får han inte göra detta. Anmäl det till styrelsen och försök få honom avsatt. Det finns nog inte mycket mer du kan göra direkt då dessa ärenden inte har någon prioritet och blommor har ett väldigt lågt penningvärde. Men nån som bara förstör andra medlemmars egendom utan anledning ska inte sitta i styrelsen.

Av killawife

Jag hade nog plockat isär och rengjort då det brukar vara rätt enkelt. Men du kan reklamera om du vill. Jag slår vad om att ingen i butiken där du köpt den har en aning om att man behöver rengöra ibland. Och en mus är en rätt billig historia som regel.
en sak som brukar vara rätt dum om man väljer att rengöra är att skruvarna alltid sitter under de s.k "skates:en" i botten. och dessa brukar bli förstörda när man demonterar dem och man får köpa nya.

Av killawife

Jag körde Tre i mer än ett år. det var dålig hastighet och ständiga nerkopplingar. Jag provade med flera olika modem och även med en extern antenn men det gjorde ingen skillnad. Jag bytte sen till Telenor och mer eller mindre direkt så var alla problem som bortblåsta.
Det har dock att göra med mastplacering och liknande men ett tips är att skaffa ett modem och köp sen ett gäng olika kontantkort och testa med. Välj sen ett abbonemang från den som är bäst. För mig funkade faktiskt Huawei B525 bäst och då testade jag flera Asus modem, bl.a ett svindyrt samt ett D-link men huaweit var överdrivet bäst. Jag köpte mitt på blocket men man kan få ett när man tecknar abbonemanget.
Samtliga som har "obegränsat" har en gräns som brukar ligga på typ 40Gb om dagen. Jag tankade ner betydligt mer ibland och ingen sa någonsin nåt. Men det kan ju vara bra att veta.
Telenor var 100:- billigare när jag hade mitt.

Av killawife

Jag kan köpa vattenkylningen. 100:- + frakt blir bra.

Mvh
Fredde

Av killawife
Skrivet av SUMITOMO:

Biltemas batterier har planerat åldrande som gör att de slutar fungera alldeles för snabbt.
Det går att återställa och köra vidare.

https://www.youtube.com/watch?v=yxzDBi_-K98

Nej, de har de inte. Eller åtminstone finns det inga bevis för detta. Jag förslår att vi inte tar denna diskussionen här för jag har haft den många gånger tidigare. Läs gärna det jag har skrivit om det här: https://www.flashback.org/t3522656

Av killawife

Jag har jobbat på Biltema och precis som flera användare säger här så har man som rutin att be om kvitto vid köp av elcykelbatterier och laddare pga att det stjäls så mycket elcyklar. Och en privat butik kan välja själv om den vill sälja något till någon eller inte. Det är fullt lagligt.

Du kan dock köpa batterier här och sno hur många elcyklar du vill: https://batteridoktorn.se/

Av killawife

Returnera och kräv ett nytt. Iom att man har ångerrätt, öppet köp och returrätt i princip överallt idag så blir det så här. Det är ju meningen att nån ska sitta och gå igenom returerna och se till att de är i nyskick men det sköts inte alltid 100%.
Är det lagligt? Ja.

Av killawife

Allt som sägs i videon är bara företags-skitsnack. Inget av det betyder nånting då det bara är gammal skåpmat som man hört tusen gånger om man har varit någorlunda inblandad i företagshantering. Inga av de grundproblem som påpekats adresseras här. LTT var bra en gång i tiden men det har väl helt enkelt växt för stort. Jag har personligen gått vidare till andra kanaler som är mer down-to-earth. Vem är intresserad av svindyra servrar och liknande egentligen?